Hozzászólás: Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 talalom http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-2#comment-222003 talalom Mon, 15 Oct 2012 20:52:41 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-222003 Igazad van proaktív! Mindig órákat elvacakolok itt, mert Titeket is érdemes olvasni! Kedves Mathlock! Az írástudók felelőssége nem elhanyagolható, hiszen honnan veszed az információkat a döntésed megalapozásához (még akkor is, ha így nem gondolod végig)? Egyre kevesebben az írott sajtóból, és egyelőre még az internetet sem tájékozódásra használják a legtöbben. Az átlagos szavazó - nem a mondabeli Mari néni -, az érettségizett, szellemi, vagy ahhoz közeli terepen tevékenykedők a napi ügyeik mellett keveset foglalkoznak a nagyobb közösséggel, a holnapnál távolabbi jövővel. Félfüllel hallgatják a tévéhíradót, igyekeznek a legfontosabb házimunkákat letudni, mielőtt keresnek valami filmet, vagy meccset. Egy időben mindennapi pénzügyekről írtam népszerű női magazinba, közérthető nyelvezettel. Örök birkózásom volt a szerkesztővel, mert az információk felét állandóan kihúzta, így persze csonka, félrevezető maradt az anyag. "Az olvasó képtelen fél flekknél hosszabb anyagot feldolgozni" - érvelt. (Ez a hsz eddig több ennél.) És Orbán elsősorban ennek a rétegnek a nyelvén tud beszélni. A pedagógusén, az óvónőén, az adminisztrátorén, a technikusén. Ez a képessége ugyan sokat kopott az elmúlt két év alatt, egyre inkább a teljesen tájékozatlan, vezérre vágyó csoporthoz szól, ezért még az is lehet, hogy a regisztrációs ötletével maga alatt vágja a fát. A megmondóemberekre visszatérve: a PLT-hez hasonlók gyalázkodásai megragadnak az emberekben. Az mindenképpen érdekes, hogy se TW, se PLT, se a többi nem köszörüli olyan "emelkedetten" a nyelvét orbánékon, mint annak idején bármelyik szocialista vagy szabaddemokrata politikuson. (Bocs proaktív, pluszt akartam nyomni, de mellément!) Igazad van proaktív! Mindig órákat elvacakolok itt, mert Titeket is érdemes olvasni!
Kedves Mathlock! Az írástudók felelőssége nem elhanyagolható, hiszen honnan veszed az információkat a döntésed megalapozásához (még akkor is, ha így nem gondolod végig)? Egyre kevesebben az írott sajtóból, és egyelőre még az internetet sem tájékozódásra használják a legtöbben. Az átlagos szavazó – nem a mondabeli Mari néni -, az érettségizett, szellemi, vagy ahhoz közeli terepen tevékenykedők a napi ügyeik mellett keveset foglalkoznak a nagyobb közösséggel, a holnapnál távolabbi jövővel. Félfüllel hallgatják a tévéhíradót, igyekeznek a legfontosabb házimunkákat letudni, mielőtt keresnek valami filmet, vagy meccset. Egy időben mindennapi pénzügyekről írtam népszerű női magazinba, közérthető nyelvezettel. Örök birkózásom volt a szerkesztővel, mert az információk felét állandóan kihúzta, így persze csonka, félrevezető maradt az anyag. “Az olvasó képtelen fél flekknél hosszabb anyagot feldolgozni” – érvelt. (Ez a hsz eddig több ennél.) És Orbán elsősorban ennek a rétegnek a nyelvén tud beszélni. A pedagógusén, az óvónőén, az adminisztrátorén, a technikusén. Ez a képessége ugyan sokat kopott az elmúlt két év alatt, egyre inkább a teljesen tájékozatlan, vezérre vágyó csoporthoz szól, ezért még az is lehet, hogy a regisztrációs ötletével maga alatt vágja a fát.
A megmondóemberekre visszatérve: a PLT-hez hasonlók gyalázkodásai megragadnak az emberekben. Az mindenképpen érdekes, hogy se TW, se PLT, se a többi nem köszörüli olyan “emelkedetten” a nyelvét orbánékon, mint annak idején bármelyik szocialista vagy szabaddemokrata politikuson.
(Bocs proaktív, pluszt akartam nyomni, de mellément!)

]]>
Földi Eperke http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-2#comment-221921 Földi Eperke Mon, 15 Oct 2012 12:24:31 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221921 Nekem most Tamás Gáspár Miklósból is elegem lett. Már nem tartom okosnak, mert most okoskodik és közben károkat okoz.Gizdáskodik és ezzel nem rokonszenves. A pocskondiázás is jól megy neki. Nekem most Tamás Gáspár Miklósból is elegem lett. Már nem tartom okosnak, mert most okoskodik és közben károkat okoz.Gizdáskodik és ezzel nem rokonszenves. A pocskondiázás is jól megy neki.

]]>
Ancsa http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-2#comment-221887 Ancsa Mon, 15 Oct 2012 09:42:24 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221887 Én még mindig csodálkozom, hogy Magyarországon élő véleményformálók miben reménykednek még. Az egyszerű állampolgár tisztábban lát, mint az elemzők nagy része, amitől már kiütéseket kapok. Hát mit kell még ahhoz tennie ennek a hatalomnak, hogy az emberek szeme kinyíljon. Még mindig mástól várják a segítséget. De ezt a helyzetet mi teremtettük, nekünk is kell megoldani. Bizony ám. Én még mindig csodálkozom, hogy Magyarországon élő véleményformálók miben reménykednek még. Az egyszerű állampolgár tisztábban lát, mint az elemzők nagy része, amitől már kiütéseket kapok. Hát mit kell még ahhoz tennie ennek a hatalomnak, hogy az emberek szeme kinyíljon. Még mindig mástól várják a segítséget. De ezt a helyzetet mi teremtettük, nekünk is kell megoldani. Bizony ám.

]]>
Gyöngyi Péter http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-2#comment-221810 Gyöngyi Péter Mon, 15 Oct 2012 03:38:05 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221810 proaktiv 2012. október 14. vasárnap 23:48 És ez így igaz! proaktiv
2012. október 14. vasárnap
23:48
És ez így igaz!

]]>
proaktiv http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-1#comment-221779 proaktiv Sun, 14 Oct 2012 21:48:30 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221779 Bartus L. írásainak plusz hozadéka, hogy magához vonzza az értelmes hozzászólásokra képes kommentelőket. Bartus L. írásainak plusz hozadéka, hogy magához vonzza az értelmes hozzászólásokra képes kommentelőket.

]]>
proaktiv http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-1#comment-221767 proaktiv Sun, 14 Oct 2012 20:23:21 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221767 Ezt a két részt szórólapokon kell(ene) terjeszteni, annyira világosan rámutat a honi sajtó szellemi niemand publi-firkászainak legalább egy évtizedes Orbánnak szalutálására és annak egyenes következményeire (kiegészítve Kéri L., Lengyel L., Török G., stb. nevével): . "A Papp-féléknek kitüntetett szerepük van abban, hogy a demokrácia hívei is elerőtlenedtek, a liberálisok is kiábrándultak, elcsüggedtek, összezavarodtak, és reményvesztettek lettek. Hatékonyan utáltatták meg a demokráciát a cinikus, nihillista, esetenként kíméletlen és durva cikkeikkel. Védelmezték azokat, akik nem a rossz kormányzást támadták, hanem a rendszert: a hatalmi ágak szétválasztására épülő demokráciát. Azok jogaiért harcoltak, akik náci uszításokat folytattak." . "Nemcsak azért rombolták a demokráciát, nulláztak le demokratákat, végeztek ki morálisan náluk és bálványuknál százszor tisztességesebb embereket, mert csak ennyi eszük van, hanem azért, mert Orbánt akarták hatalomra juttatni. Ezért utálták a szocikat, a szadeszt és mindenkit, függetlenül attól, hogy mikor tettek jót vagy rosszat, mert illúziókban ringatták magukat. Azt gondolták, hogy Orbán majd egy modernebb és szakszerűbb kormányzást folytat. Ezért nem védték meg a demokráciát Orbántól akkor sem, amikor még ellenzéki politikusként egyértelmű jeleket adott, hogy puccsra készül. S talán ezért vették védelmükbe a kocsmanáci csürhe romboláshoz, tomboláshoz, gyilkos uszításhoz való jogát, hiszen azok Orbán rohamcsapatai, üdvöskéi voltak, akik sokat tettek azért, hogy kedvencük és reménységük hatalomra jusson." . Aki Orbánban sem 2000-ben, és még 2006-ban sem látta a Tirannust, az nemhogy nem zseni, de logikus gondolkodásra és megalapozott értékítéletre teljességgel alkalmatlan. Publicisztika írására pedig végképp. Ezt a két részt szórólapokon kell(ene) terjeszteni, annyira világosan rámutat a honi sajtó szellemi niemand publi-firkászainak legalább egy évtizedes Orbánnak szalutálására és annak egyenes következményeire (kiegészítve Kéri L., Lengyel L., Török G., stb. nevével):
.
“A Papp-féléknek kitüntetett szerepük van abban, hogy a demokrácia hívei is elerőtlenedtek, a liberálisok is kiábrándultak, elcsüggedtek, összezavarodtak, és reményvesztettek lettek. Hatékonyan utáltatták meg a demokráciát a cinikus, nihillista, esetenként kíméletlen és durva cikkeikkel. Védelmezték azokat, akik nem a rossz kormányzást támadták, hanem a rendszert: a hatalmi ágak szétválasztására épülő demokráciát. Azok jogaiért harcoltak, akik náci uszításokat folytattak.”
.
“Nemcsak azért rombolták a demokráciát, nulláztak le demokratákat, végeztek ki morálisan náluk és bálványuknál százszor tisztességesebb embereket, mert csak ennyi eszük van, hanem azért, mert Orbánt akarták hatalomra juttatni. Ezért utálták a szocikat, a szadeszt és mindenkit, függetlenül attól, hogy mikor tettek jót vagy rosszat, mert illúziókban ringatták magukat. Azt gondolták, hogy Orbán majd egy modernebb és szakszerűbb kormányzást folytat. Ezért nem védték meg a demokráciát Orbántól akkor sem, amikor még ellenzéki politikusként egyértelmű jeleket adott, hogy puccsra készül. S talán ezért vették védelmükbe a kocsmanáci csürhe romboláshoz, tomboláshoz, gyilkos uszításhoz való jogát, hiszen azok Orbán rohamcsapatai, üdvöskéi voltak, akik sokat tettek azért, hogy kedvencük és reménységük hatalomra jusson.”
.
Aki Orbánban sem 2000-ben, és még 2006-ban sem látta a Tirannust, az nemhogy nem zseni, de logikus gondolkodásra és megalapozott értékítéletre teljességgel alkalmatlan. Publicisztika írására pedig végképp.

]]>
Gigantos http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-1#comment-221754 Gigantos Sun, 14 Oct 2012 19:11:37 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221754 Remélem 2014-ben ez a gárda is Hágában végzi Orbánustul, Sintérestül, Navracsisostul. Remélem 2014-ben ez a gárda is Hágában végzi Orbánustul, Sintérestül, Navracsisostul.

]]>
Prezsbiter http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-1#comment-221713 Prezsbiter Sun, 14 Oct 2012 14:35:58 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221713 Mostanában azért már egyre többen mondják és írják, hogy nem elég Orbán szakrális autokráciáját leváltani, hanem programot is kell kitalálni arra, hogy utána mi legyen. Mármint ha tényleg sikerülne leváltani. Amiben nem hiszek, mert korántsem fejezték még be a demokratikus választási rendszer nyomait sem őrző, a hatalmukat (ha nem is a kétharmadost) bebetonozó 2014-es cirkusz lebonyolításával kapcsolatos ötleteléseiket. Bajnait is az említett "hogyan tovább" megmondó-embereként szedik elő. Szerintem túl korán. Bartus László úrnak ebből a kétségbeesett cikkéből is azt vélem kiolvasni, hogy ma már nem is a "hogyan tovább" a fő kérdés, hanem egyenesen a MEGMARADÁSÉ. Mostanában azért már egyre többen mondják és írják, hogy nem elég Orbán szakrális autokráciáját leváltani, hanem programot is kell kitalálni arra, hogy utána mi legyen. Mármint ha tényleg sikerülne leváltani. Amiben nem hiszek, mert korántsem fejezték még be a demokratikus választási rendszer nyomait sem őrző, a hatalmukat (ha nem is a kétharmadost) bebetonozó 2014-es cirkusz lebonyolításával kapcsolatos ötleteléseiket.
Bajnait is az említett “hogyan tovább” megmondó-embereként szedik elő. Szerintem túl korán.
Bartus László úrnak ebből a kétségbeesett cikkéből is azt vélem kiolvasni, hogy ma már nem is a “hogyan tovább” a fő kérdés, hanem egyenesen a MEGMARADÁSÉ.

]]>
keddi http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-1#comment-221690 keddi Sun, 14 Oct 2012 12:13:14 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221690 . .

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/10/velemeny/papp-laszlo-tamas-esete-a-puccsal.html/comment-page-1#comment-221686 kekec Sun, 14 Oct 2012 11:49:08 +0000 http://nepszava.com/?p=111635#comment-221686 Mathlock Sokan látták a veszélyét, de úgy gondolkodtak, hogy "Na jó, ha annyira akarja, jöjjön Orbán, akkor majd lenyugszik és lesz egy kis békesség, és hát 8 év alatt csak kitaláltak valamit a gazdaságról is" Ne ezek azok, akik jelenleg a bizonytalanok táborát szaporítják, mert a békességből semmi nem lett, de megkapták hatványozottan az "egész pályás letámadást" a folytonos harcot valakik, vagy valami ellen, a gazdaság meg lejtmenetben, mert AZZAL nyilvánvalóan nem foglalkoztak (hacsak az államcsőd elérése nem szerepelt a tervükben, mert afelé egyenesen haladunk) Mathlock
Sokan látták a veszélyét, de úgy gondolkodtak, hogy “Na jó, ha annyira akarja, jöjjön Orbán, akkor majd lenyugszik és lesz egy kis békesség, és hát 8 év alatt csak kitaláltak valamit a gazdaságról is” Ne ezek azok, akik jelenleg a bizonytalanok táborát szaporítják, mert a békességből semmi nem lett, de megkapták hatványozottan az “egész pályás letámadást” a folytonos harcot valakik, vagy valami ellen, a gazdaság meg lejtmenetben, mert AZZAL nyilvánvalóan nem foglalkoztak (hacsak az államcsőd elérése nem szerepelt a tervükben, mert afelé egyenesen haladunk)

]]>