Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal 2012. október 12. péntek 3:16

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal

Papp László Tamás (PLT), Tamás Gáspár Miklós (TGM) gyenge utánzója, eddig sem hagyott kétséget afelől, mit tárol a fejében. Nekem ez eddig is világos volt, de azért most megdöbbenhetnek néhányan.

Papp a HVG-ben most ezt írta: “Sokan gondoltuk úgy 2008-2009 körül, hogy a huszadjára elsütött szakállas poénok, a lapos, műnépies bölcselkedés, az áljoviális adomázgatás, a jámboran mosolygó erősebbet kóstolgató üres hetvenkedés, a használtautó-kereskedő szintjén mozgó dumák mögött csak van valami. Taktika, stratégia, műhelymunka. Az elmúlt idő arról győzhette meg a reménykedőket: a díszlet egyben maga a tartalom. A jobbos konteósoknak (sőt általában a konspiráció-egyház híveinek) örök kérdése: mi van itt a háttérben? Nos, Orbán Viktorral kapcsolatban az a szomorú válasz, hogy nincs a háttérben semmi. Az van, amit látsz.”

Pappot soha nem tartottam lángésznek, az üres szófacsarás mögött mindig láttam az ürességet, a megbízható iránytű hiányát. De azt hittem, hogy ennél azért több esze van. Ez az ember úgy ítélkezik itt élők és holtak fölött, hogy 2008-2009-ben még azt gondolta, hogy Orbán Viktor és bandája mögött több van, mint ami látszik. Ez az ember 2009-ben még azt gondolta, hogy Orbán Viktor egy demokrata? Egy államférfi? Egy ország vezetésére alkalmas politikus? Papp 2009-ben még azt hitte, hogy Orbán egy csodarabbi lesz?

Én ezt már 2000-ben sem gondoltam. Mondhatnám, hogy előtte sem, mert attól kezdve, hogy liberálisból átvedlett kereszténydemokratává, kitaposott ösvényre lépett. De nem akarom, hogy nagyképűnek mondjanak. 2003-ban ez számomra már olyan riasztó realitás volt, hogy azt mondtam a feleségemnek: ennek az országnak vége, mert bedől egy tehetségtelen szélhámosnak, aki olyan ideológiát tett magáévá, amely népirtásokért felelős. Két megoldás van: vagy azért veri szét az országot, mert nem engedik a hatalom közelébe, vagy azért, mert hatalomra jut. Ezért arra kértem a feleségemet, keressen magának egy jó ösztöndíjat, és menjünk innen, mert ez az ország elveszett. Pusztulás vár rá.

Örömmel vettem volna, ha az idő nem engem igazol, de nem így történt. Pontosan úgy történt, ahogyan megmondtam. Meg lehet kérdezni a feleségemet. Ha figyelembe vesszük, hogy én egy nagyon átlagos képességű ember vagyok, akkor elborzadhatunk azon, mennyire vak az a Papp, aki magát zseninek tartja. Most ébred rá, hogy kivel áll szemben. Elég későn érő típus. Én 2003-ban azt mondtam, hogy itt fasizmus lesz. Pedig utána még hét évig kormányzott a balliberális koalíció. A fasizmust pedig még most sem hiszi el nekem senki, pedig már a Horthy-szobrokat állítják, és zsidókat támadnak meg az utcán.

Mindezt nem azzal a kárörömmel teszem szóvá, hogy most elégtételt kaptam azért a sok aljasságért, amit Papp elkövetett ellenem (de azért annyit megjegyzek, hogy ezek a nagyokosok neveztek bérretegőknek engem, Debreczeni Józsefet és másokat). Csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az a doktriner liberális firkász társaság, amely a verbális maszturbációját szellemességnek véli, és Orbán Viktor módszereit idéző módon karaktergyilkolja azokat, akik nem osztják a nézeteiket, 2009-ben reménykedve várta a felcsúti konkvisztádor hatalomra jutását. Nemcsak várta, hanem a maga módján, mindent meg is tett érte. Ezek Orbánban hittek. Sokan pedig azt hitték, hogy ezek liberálisok.

Papp és eszmetársai nagy szívességet tettek Orbán Viktornak, amikor minden erejükkel, teljes vicckészletükkel támadták a törvényes és demokratikus hatalmat. Két évvel azután, hogy Orbán egy demokratikus választáson aratott győzelmet forradalomnak nevezett, és bejelentette egy új rendszer létrehozásának szándékát, még meg sem közelítik azt a mocskos stílust, alpári gyalázkodást és méltatlan támadást, amelyet az akkori, demokratikus kormánnyal szemben megengedtek maguknak. Még ma sem írnak olyanokat Orbánról, mint ahogyan meggyőződéses demokratákkal szemétkedtek, pedig Orbán már úgy lenyelte a demokráciát, hogy a füle se látszik. De Orbánnal még mindig kesztyűs kézzel bánnak. Igaz, amazoktól nem kellett félni, hogy bajuk lesz abból, ha mocskolják őket. Ilyen bátor gyerekek ezek. Csak azokba marnak bele, akik nem harapnak vissza. A Papp-féléknek kitüntetett szerepük van abban, hogy a demokrácia hívei is elerőtlenedtek, a liberálisok is kiábrándultak, elcsüggedtek, összezavarodtak, és reményvesztettek lettek. Hatékonyan utáltatták meg a demokráciát a cinikus, nihillista, esetenként kíméletlen és durva cikkeikkel. Védelmezték azokat, akik nem a rossz kormányzást támadták, hanem a rendszert: a hatalmi ágak szétválasztására épülő demokráciát. Azok jogaiért harcoltak, akik náci uszításokat folytattak. A megvédett náci beszéd után lőtték hátba az 5 éves Csorba Robikát. Nincs az a szellemesnek hitt szófosás, amely ellensúlyozhatná az okozott kárt.

A mai napig azt gondoltam, hogy ez csupán a doktriner liberalizmusból, az anarchizmusból, az értékvesztett cinizmusból, a buta önteltségből következik, és abból az egyszerű tényből, hogy ezek az emberek nem tudják megkülönböztetni a jobb kezüket a baltól, a jót a rossztól, az igazat a hamistól (mellesleg, a szakma, amelyet művelnek, mindösszesen ezeket a tulajdonságokat követeli meg). Alkalmatlanok arra, hogy a kígyótojásból megtippeljék: a születendő lény kígyó lesz. A mag természetéből nem látják a fa természetét. Ám ennél többről van szó. Papp László Tamás saját bevallása szerint illúziókat táplált Orbánnal és fideszes szektájával szemben. Vártak tőle valamit, reménykedtek benne, azt akarták, hogy hatalomra jusson. Azért is ocsúdnak ilyen nehezen. Nem látták, hogy emit ez az ember tesz a családjában, azt teszi a pártjában, és amit tesz a pártjában, azt teszi az országgal. Ehhez pedig nem kell egyetem.

Ebben az esetben arra kell következtetnünk, hogy nemcsak a butaság íratta ezekkel az emberekkel a cikkeiket a Hírszerzőben, az Indexben és másutt. Nemcsak azért rombolták a demokráciát, nulláztak le demokratákat, végeztek ki morálisan náluk és bálványuknál százszor tisztességesebb embereket, mert csak ennyi eszük van, hanem azért, mert Orbánt akarták hatalomra juttatni. Ezért utálták a szocikat, a szadeszt és mindenkit, függetlenül attól, hogy mikor tettek jót vagy rosszat, mert illúziókban ringatták magukat. Azt gondolták, hogy Orbán majd egy modernebb és szakszerűbb kormányzást folytat. Ezért nem védték meg a demokráciát Orbántól akkor sem, amikor még ellenzéki politikusként egyértelmű jeleket adott, hogy puccsra készül. S talán ezért vették védelmükbe a kocsmanáci csürhe romboláshoz, tomboláshoz, gyilkos uszításhoz való jogát, hiszen azok Orbán rohamcsapatai, üdvöskéi voltak, akik sokat tettek azért, hogy kedvencük és reménységük hatalomra jusson. Habár Papp és társai vannak annyira korlátoltak, hogy a gyilkos gyilkoláshoz való jogáért harcoljanak.

Ha ez így van, akkor ez nemcsak arra utal, hogy vakok. Hanem arra, hogy tisztességtelenek. Ennek a szakmának minden szabályát és normáját megszegték. A sajtó hatalmát – akaratlanul akár – nem a jogállam védelmére, hanem annak megdöntésére használták. Ebben az esetben most kellene ezt a szakmát elhagyni. Elég gyorsan. Ha Papp publicistaként, 2009-ben nem volt tisztában azzal, hogy Orbán Viktor kicsoda, és milyen rendszer lesz az, amelyet építeni készül, akkor azért távozzon. Ha szándékosan – vagy ösztönösen – segítette is abban, hogy hatalomra jusson, akkor pláne.

Papp úr és társai: viszlát!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (59 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +109 ( 115 szavazatból)
Bartus László: Papp László Tamás esete a puccsal, 4.8 out of 5 based on 59 ratings

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. proaktiv
    2012. október 14. vasárnap
    23:48
    És ez így igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Én még mindig csodálkozom, hogy Magyarországon élő véleményformálók miben reménykednek még. Az egyszerű állampolgár tisztábban lát, mint az elemzők nagy része, amitől már kiütéseket kapok. Hát mit kell még ahhoz tennie ennek a hatalomnak, hogy az emberek szeme kinyíljon. Még mindig mástól várják a segítséget. De ezt a helyzetet mi teremtettük, nekünk is kell megoldani. Bizony ám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Nekem most Tamás Gáspár Miklósból is elegem lett. Már nem tartom okosnak, mert most okoskodik és közben károkat okoz.Gizdáskodik és ezzel nem rokonszenves. A pocskondiázás is jól megy neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Igazad van proaktív! Mindig órákat elvacakolok itt, mert Titeket is érdemes olvasni!
    Kedves Mathlock! Az írástudók felelőssége nem elhanyagolható, hiszen honnan veszed az információkat a döntésed megalapozásához (még akkor is, ha így nem gondolod végig)? Egyre kevesebben az írott sajtóból, és egyelőre még az internetet sem tájékozódásra használják a legtöbben. Az átlagos szavazó – nem a mondabeli Mari néni -, az érettségizett, szellemi, vagy ahhoz közeli terepen tevékenykedők a napi ügyeik mellett keveset foglalkoznak a nagyobb közösséggel, a holnapnál távolabbi jövővel. Félfüllel hallgatják a tévéhíradót, igyekeznek a legfontosabb házimunkákat letudni, mielőtt keresnek valami filmet, vagy meccset. Egy időben mindennapi pénzügyekről írtam népszerű női magazinba, közérthető nyelvezettel. Örök birkózásom volt a szerkesztővel, mert az információk felét állandóan kihúzta, így persze csonka, félrevezető maradt az anyag. “Az olvasó képtelen fél flekknél hosszabb anyagot feldolgozni” – érvelt. (Ez a hsz eddig több ennél.) És Orbán elsősorban ennek a rétegnek a nyelvén tud beszélni. A pedagógusén, az óvónőén, az adminisztrátorén, a technikusén. Ez a képessége ugyan sokat kopott az elmúlt két év alatt, egyre inkább a teljesen tájékozatlan, vezérre vágyó csoporthoz szól, ezért még az is lehet, hogy a regisztrációs ötletével maga alatt vágja a fát.
    A megmondóemberekre visszatérve: a PLT-hez hasonlók gyalázkodásai megragadnak az emberekben. Az mindenképpen érdekes, hogy se TW, se PLT, se a többi nem köszörüli olyan “emelkedetten” a nyelvét orbánékon, mint annak idején bármelyik szocialista vagy szabaddemokrata politikuson.
    (Bocs proaktív, pluszt akartam nyomni, de mellément!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos