Hozzászólás: Csepeli György: Hungária Elmegyógyintézet http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Túlavasúti http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226836 Túlavasúti Tue, 06 Nov 2012 14:32:59 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226836 Kedves kekec 2012. november 2. péntek 11:15 Szerintem a család az család. A leirt történelem bizonyos források alapján leirtak felsorolása. Egyik történelmi nagyságunk szerepét sem kivánom vitatni! (különösen azért mert nem voltam ott egyik eseményen sem, hiszen a politika akkor is politika volt, csak az akkori körülmények között, csak a hivatkozásom alátámasztásáúl szolgáljon, a mi generációnk átélte a háborút mégis ki ki a maga módján emlékezik, a következők meg csupán olvastak róla, mint mi a Zrinyi családról) . Remélem a hivatkozásod helyén az alábbiak sem kerülték el figyelmed: "1652-53. szüntelenül hadakozással telt. Mivel látta, hogy a Habsburgok nem támogatják a török elleni támadó háborút, sőt, a végekre telepített külföldi zsoldosok önmagukon kívül nem ismertek el más hatalmat, nem engedelmeskedtek Zrínyinek, ugyanakkor a törökökhöz hasonlóan szabadon pusztítottak az országban, nemzeti pártot igyekezett szervezni, melyet a bécsi udvar nem nézett jó szemmel. Foglalkoztatta a magyar, Habsburgoktól független, nemzeti királyság gondolata is. Noha esélyes volt, az uralkodó – protestáns kapcsolatai miatt – 1655-ben nem jelölte, s ezzel megakadályozta nádorrá választását Wesselényi Ferenccel szemben......." "...A halálesetnek közvetlen szemtanúja nem volt. Bethlen Miklós önéletírásában vetette fel először a kétkedést a baleset tényét illetően. E. Dervarics Kálmán „Gróf Zrínyi Miklós a költő halála” című művében állítólag „minden kételyt kizáró adatok” nyomán bizonyította, hogy Zrínyit este 5-6 óra közt a bécsi kormány által felfogadott Póka István vadász orozva lőtte agyon.[2] Bárhogyan is történt, az udvar számára jól jött az egyre kényelmetlenebbé vált főúr halála…" Kedves kekec 2012. november 2. péntek 11:15
Szerintem a család az család. A leirt történelem bizonyos források alapján
leirtak felsorolása. Egyik történelmi nagyságunk szerepét sem kivánom
vitatni! (különösen azért mert nem voltam ott egyik eseményen sem, hiszen
a politika akkor is politika volt, csak az akkori körülmények között, csak a
hivatkozásom alátámasztásáúl szolgáljon, a mi generációnk átélte a háborút
mégis ki ki a maga módján emlékezik, a következők meg csupán olvastak róla,
mint mi a Zrinyi családról)
.
Remélem a hivatkozásod helyén az alábbiak sem kerülték el figyelmed:
“1652-53. szüntelenül hadakozással telt. Mivel látta, hogy a Habsburgok nem
támogatják a török elleni támadó háborút, sőt, a végekre telepített külföldi
zsoldosok önmagukon kívül nem ismertek el más hatalmat, nem engedelmeskedtek Zrínyinek, ugyanakkor a törökökhöz hasonlóan szabadon pusztítottak az országban, nemzeti pártot igyekezett szervezni, melyet a bécsi udvar nem nézett jó szemmel. Foglalkoztatta a magyar, Habsburgoktól független, nemzeti királyság gondolata is. Noha esélyes volt, az uralkodó – protestáns kapcsolatai miatt – 1655-ben nem jelölte, s ezzel megakadályozta nádorrá választását Wesselényi Ferenccel szemben…….”
“…A halálesetnek közvetlen szemtanúja nem volt. Bethlen Miklós önéletírásában
vetette fel először a kétkedést a baleset tényét illetően. E. Dervarics Kálmán
„Gróf Zrínyi Miklós a költő halála” című művében állítólag „minden kételyt
kizáró adatok” nyomán bizonyította, hogy Zrínyit este 5-6 óra közt a bécsi
kormány által felfogadott Póka István vadász orozva lőtte agyon.[2]
Bárhogyan is történt,
az udvar számára jól jött az egyre kényelmetlenebbé vált főúr halála…”

]]>
tikitaki http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226827 tikitaki Tue, 06 Nov 2012 13:20:08 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226827 Az az apró körülmény rejtve maradt a cikkben, hogy a Hungária Elmegyógyintézetben a Vezér nem paranoiás, a Vezér csupán gátlástalanul színleli a paranoiáját, amely színlelt és megjátszott paranoia viszont a Vezér szekértáborában és népében már mint valóságos paranoia jelenik meg. A nép ugyanis nincs tájékoztatva arról, miszerint a Vezér csupán hűvös és gátlástalan hatalmi számításból játssza azt a színházasdit, amelytől azt várja hogy a népét, felajzva a külső és belső ellenségek ellen, könnyedén felsorakoztathatja maga mögé, és onnantól gond nélkül csücsülhet a hatalomban kedvére évtizedekig. A hajlamait már pályája kezdetén is kimutató Vezér a politikai pályafutása és a nyugati egyetemi tanulmányai alatt ismerkedett meg azokkal a történelmi tapasztalatokkal, hogy milyen módszerekkel lehet megszédíteni és az ujja köré csavarni egy kulturálisan és gazdaságilag is hátrányos helyzetű népet, amelyiknek nem volt elegendő lehetősége megtanulni és megtapasztalni a demokrácia áldásait és működőképességének alapfeltételeit. Az az apró körülmény rejtve maradt a cikkben, hogy a Hungária Elmegyógyintézetben a Vezér nem paranoiás, a Vezér csupán gátlástalanul színleli a paranoiáját, amely színlelt és megjátszott paranoia viszont a Vezér szekértáborában és népében már mint valóságos paranoia jelenik meg. A nép ugyanis nincs tájékoztatva arról, miszerint a Vezér csupán hűvös és gátlástalan hatalmi számításból játssza azt a színházasdit, amelytől azt várja hogy a népét, felajzva a külső és belső ellenségek ellen, könnyedén felsorakoztathatja maga mögé, és onnantól gond nélkül csücsülhet a hatalomban kedvére évtizedekig. A hajlamait már pályája kezdetén is kimutató Vezér a politikai pályafutása és a nyugati egyetemi tanulmányai alatt ismerkedett meg azokkal a történelmi tapasztalatokkal, hogy milyen módszerekkel lehet megszédíteni és az ujja köré csavarni egy kulturálisan és gazdaságilag is hátrányos helyzetű népet, amelyiknek nem volt elegendő lehetősége megtanulni és megtapasztalni a demokrácia áldásait és működőképességének alapfeltételeit.

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226376 kekec Sun, 04 Nov 2012 04:28:28 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226376 A történeti hűség kedvéért a Milla ajánlója október 23-ról/jelen pillanatban [Kistehén] Ezt is elviszem magammal [Czabán György] Milla-tüntetés - galéria Antoni Rita és Lovas Nagy Anna október 23-i beszéde Ungváry Rudolf október 23-i beszéde [Csoszó Gabriella] Milla-tüntetés - galéria "Nincs béke addig, amíg a hajléktalanság bűncselekmény" - videó Az október 23-ai Milla-tüntetés zanzásítva S. Kállai Szilvia október 23-i beszéde Kónya Péter - Együtt 2014 [Kováts Dani] Milla-tüntetés - galéria [Korda Gábor] Remény és erő Emlékezés a roma hősökre - videó Tamás Gáspár Miklós - Külön 2014 [video] Milla tüntetés [videó] Köszönjük, Magyarország! - Folytatjuk! A történeti hűség kedvéért a Milla ajánlója október 23-ról/jelen pillanatban
[Kistehén] Ezt is elviszem magammal
[Czabán György] Milla-tüntetés – galéria
Antoni Rita és Lovas Nagy Anna október 23-i beszéde
Ungváry Rudolf október 23-i beszéde
[Csoszó Gabriella] Milla-tüntetés – galéria
“Nincs béke addig, amíg a hajléktalanság bűncselekmény” – videó
Az október 23-ai Milla-tüntetés zanzásítva
S. Kállai Szilvia október 23-i beszéde
Kónya Péter – Együtt 2014
[Kováts Dani] Milla-tüntetés – galéria
[Korda Gábor] Remény és erő
Emlékezés a roma hősökre – videó
Tamás Gáspár Miklós – Külön 2014 [video]
Milla tüntetés [videó]
Köszönjük, Magyarország! – Folytatjuk!

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226375 kekec Sun, 04 Nov 2012 04:24:46 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226375 zsazsa csípem a csajt, és ez a verse is megérdemelte volna, hogy érthetően artikulálva adják elő. Ráadásul a zenében nekem nem jött vissza az a jellegzetes Erdős Virág-zakatolás. Mondjuk a videón - ha nagyon figyel az ember - már valamivel élvezhetőbb, de ott a tömegben nagyon zavart, mert aki nem ismerte korábban, az ott sem ismerhette meg. Márpedig megérdemelne nagyobb ismertséget. És egy újabb Elmegyógyintézetbe való hír: http://www.millamedia.hu/2012/11/01/szerk-a-nyilas-jegyeben/ (polgármester úr a közmunkások "védelmében" lelőtt egy kicsi kutyát - nyíllal, aztán egy jót zsidózott indokolásul. Ez az ami a Milla honlapján szerepel. Az igazán érdekes az, ami NEM szerepel: az összes hozzászóló felszólalása - kivéve Bajnaiét. Nem is tudom: ez a "finom" elhatárolódás Bajnai civilségének, nem millás-ságának szól? zsazsa
csípem a csajt, és ez a verse is megérdemelte volna, hogy érthetően artikulálva adják elő. Ráadásul a zenében nekem nem jött vissza az a jellegzetes Erdős Virág-zakatolás. Mondjuk a videón – ha nagyon figyel az ember – már valamivel élvezhetőbb, de ott a tömegben nagyon zavart, mert aki nem ismerte korábban, az ott sem ismerhette meg. Márpedig megérdemelne nagyobb ismertséget.
És egy újabb Elmegyógyintézetbe való hír:
http://www.millamedia.hu/2012/11/01/szerk-a-nyilas-jegyeben/
(polgármester úr a közmunkások “védelmében” lelőtt egy kicsi kutyát – nyíllal, aztán egy jót zsidózott indokolásul.
Ez az ami a Milla honlapján szerepel. Az igazán érdekes az, ami NEM szerepel: az összes hozzászóló felszólalása – kivéve Bajnaiét. Nem is tudom: ez a “finom” elhatárolódás Bajnai civilségének, nem millás-ságának szól?

]]>
zsazsa http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226366 zsazsa Sat, 03 Nov 2012 23:34:09 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226366 kevin, te vak és süket vagy!!!!!!! Kekec, nagyon szeretem, amiket irsz. Az édes hazám cimű antológiában van még több Erdős Virág vers, egyik jobb, mint a másik, de rajta kivűl is vannak nagyon jó versek. Vigasztalódjunk. kevin, te vak és süket vagy!!!!!!!
Kekec, nagyon szeretem, amiket irsz. Az édes hazám cimű antológiában van még több Erdős Virág vers, egyik jobb, mint a másik, de rajta kivűl is vannak nagyon jó versek. Vigasztalódjunk.

]]>
kevin http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226273 kevin Sat, 03 Nov 2012 08:10:16 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226273 megadom magam, diktatúra van. el se megyek majd szavazni, hiszen egy diktatúrában ez teljesen felesleges. megadom magam, diktatúra van. el se megyek majd szavazni, hiszen egy diktatúrában ez teljesen felesleges.

]]>
gets http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226238 gets Fri, 02 Nov 2012 22:05:28 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226238 Ma hallottam Paul Lendvaitól egy francia mondását: " A hallgatás is cenzúra." :) Ma hallottam Paul Lendvaitól egy francia mondását: ” A hallgatás is cenzúra.” :)

]]>
proaktiv http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226227 proaktiv Fri, 02 Nov 2012 19:38:25 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226227 Ma 110 éve született Illyés Gyula (1902. november 2-1983. április 15) Legismertebb versét érdemes újraolvasni: . Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról http://mkdsz1.freeweb.hu/n54/tor-157illyes.htm Ma 110 éve született Illyés Gyula (1902. november 2-1983. április 15)
Legismertebb versét érdemes újraolvasni:
.
Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról
http://mkdsz1.freeweb.hu/n54/tor-157illyes.htm

]]>
girbegurba http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226217 girbegurba Fri, 02 Nov 2012 18:49:46 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226217 Rosszat másoltam be. Helyesen: Mi az, hogy "igyekeznek"?! MEGTETTÉK. Rosszat másoltam be. Helyesen:
Mi az, hogy “igyekeznek”?! MEGTETTÉK.

]]>
girbegurba http://nepszava.com/2012/10/velemeny/csepeli-gyorgy-hungaria-elmegyogyintezet.html/comment-page-2#comment-226215 girbegurba Fri, 02 Nov 2012 18:46:36 +0000 http://nepszava.com/?p=112389#comment-226215 kevin " képzeljük el, hogy holnap orbán bejelenti, hogy nem többé nem lesznek választások, és a tüntetők közé éles lőszerrel fognak lőni. mit mondunk akkor? hogy semmi sem változott, hiszen eddig is diktatúra volt, csak most kicsit szigorúbb?" Igen, MAJDNEM azt mondjuk. (Majdnem, mert nem "kicsit szigorúbb", hanem lényegi változás lesz, ha a diktatúra nyílttá válik). A diktatúra nem attól diktatúra, hogy nyakra-főre nyílt erőszakot alkalmaz, hanem attól, hogy semmibe veszi a törvényt és az erkölcsöt, és önkényesen intézkedik. SZÜKSÉG ESETÉN, VAGY HA ÚGY TÁMAD KEDVE, erőt alkalmaz hozzá. Ez egy alattomos diktatúra, mert még nem látja alkalmasnak a körülményeket, hogy nyíltan vállalja magát. Egyelőre lavírozik, mert ezzel hátráltatja a megtorló vagy védekező intézkedéseket mind bel-, mind külföldön. De ettől még diktatúra. . Polgári demokráciában, jogállamban nem lehetett volna pimaszul államosítani, nyilvános ígéreteket megszegni, magánpénzeket elrabolni, ötletszerű adókat kivetni, bírói ítélet ellenére hagyni, hogy a betiltott szervezet szabadon toborozzon, sőt, hivalkodjon működésével, megakadályozni a törvényesen létrejött szervezetek működését, kidobni a pixisből a nemszeretem egyházakat, naponta változtatni az alaptörvényt stb., stb... . "ameddig működhetnek ellenzéki sajtótermékek, szervezetek, ameddig állami támogatást kapnak ellenzéki pártok, ameddig rendőri biztosítással rendeznek meg ellenzéki tüntetéseket, ameddig gyurcsányt felmentik az állítólag diktaturikus bíróságok, ameddig szabadon tiltakozhatsz a rendszer ellen újságban, tévében, utcán, kávézóban, nappaliban, addig NINCS DIKTATÚRA!" Ez tévedés. Régebben a felsorolt eszközök birtoklása volt a döntő az ideológia és a vélemények terjesztésében. Ma jól látható, hogy elegendő a média nagy részét gazdasági fogságban tartani, a maradékot önkényesere szabott sajtótörvénnyel megfélemlíteni, gazdaságilag ellehetetleníteni, azzal operálni, hogy a magántőke gyengesége miatt szinte minden az államtól függ. Adjuk hozzá ehhez az állami tőgyből szoptatott vállalkozásokat, melyek (és akik) az állampárt demonstratív megmozdulásaihoz visszacsorgatják a pénzt, és megvan az a kognitív nyomás, amire a diktatúra propagandagépezetének szüksége van. . "elképzelhetőnek tartom, hogy orbánék a demokrácia korlátozásával igyekeznek magukat minél jobban bebetonozni" A demokrácia korlátozásának eredménye: nem demokrácia. Mi az, hogy "elképzelhetőnek tartom"?! Hiszen ez TÉNY. Mi az, hogy "elképzelhetőnek tartom"?! MEGTETTÉK. Aki ezt tagadja,az vagy VAK, vagy HÜLYE, vagy [mi is?]. kevin
” képzeljük el, hogy holnap orbán bejelenti, hogy nem többé nem lesznek választások, és a tüntetők közé éles lőszerrel fognak lőni. mit mondunk akkor? hogy semmi sem változott, hiszen eddig is diktatúra volt, csak most kicsit szigorúbb?”
Igen, MAJDNEM azt mondjuk. (Majdnem, mert nem “kicsit szigorúbb”, hanem lényegi változás lesz, ha a diktatúra nyílttá válik).
A diktatúra nem attól diktatúra, hogy nyakra-főre nyílt erőszakot alkalmaz, hanem attól, hogy semmibe veszi a törvényt és az erkölcsöt, és önkényesen intézkedik. SZÜKSÉG ESETÉN, VAGY HA ÚGY TÁMAD KEDVE, erőt alkalmaz hozzá.
Ez egy alattomos diktatúra, mert még nem látja alkalmasnak a körülményeket, hogy nyíltan vállalja magát. Egyelőre lavírozik, mert ezzel hátráltatja a megtorló vagy védekező intézkedéseket mind bel-, mind külföldön. De ettől még diktatúra.
.
Polgári demokráciában, jogállamban nem lehetett volna pimaszul államosítani, nyilvános ígéreteket megszegni, magánpénzeket elrabolni, ötletszerű adókat kivetni, bírói ítélet ellenére hagyni, hogy a betiltott szervezet szabadon toborozzon, sőt, hivalkodjon működésével, megakadályozni a törvényesen létrejött szervezetek működését, kidobni a pixisből a nemszeretem egyházakat, naponta változtatni az alaptörvényt stb., stb…
.
“ameddig működhetnek ellenzéki sajtótermékek, szervezetek, ameddig állami támogatást kapnak ellenzéki pártok, ameddig rendőri biztosítással rendeznek meg ellenzéki tüntetéseket, ameddig gyurcsányt felmentik az állítólag diktaturikus bíróságok, ameddig szabadon tiltakozhatsz a rendszer ellen újságban, tévében, utcán, kávézóban, nappaliban, addig NINCS DIKTATÚRA!”
Ez tévedés. Régebben a felsorolt eszközök birtoklása volt a döntő az ideológia és a vélemények terjesztésében. Ma jól látható, hogy elegendő a média nagy részét gazdasági fogságban tartani, a maradékot önkényesere szabott sajtótörvénnyel megfélemlíteni, gazdaságilag ellehetetleníteni, azzal operálni, hogy a magántőke gyengesége miatt szinte minden az államtól függ. Adjuk hozzá ehhez az állami tőgyből szoptatott vállalkozásokat, melyek (és akik) az állampárt demonstratív megmozdulásaihoz visszacsorgatják a pénzt, és megvan az a kognitív nyomás, amire a diktatúra propagandagépezetének szüksége van.
.
“elképzelhetőnek tartom, hogy orbánék a demokrácia korlátozásával igyekeznek magukat minél jobban bebetonozni”
A demokrácia korlátozásának eredménye: nem demokrácia.
Mi az, hogy “elképzelhetőnek tartom”?! Hiszen ez TÉNY.
Mi az, hogy “elképzelhetőnek tartom”?! MEGTETTÉK.
Aki ezt tagadja,az vagy VAK, vagy HÜLYE, vagy [mi is?].

]]>