Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rétvári ítélkezik az élettársi kapcsolatról 2012. október 18. csütörtök 23:12 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rétvári ítélkezik az élettársi kapcsolatról
Veszprém – A klerikálfasiszta budapesti rezsim ismételten kinyilvánította, hogy nem a magyar polgárok akarata vagy szabad választása szerint, hanem a Vatikán felfogásának megfelelően kívánja alakítani a jogot. Az állam és a vallás elválasztásának megszüntetését célozza Rétvári Bence közigazgatási és igazságügyi államtitkár véleménye, aki szerint a bejegyzett élettársi kapcsolat keresztény szempontból nem elfogadható, mert csökkenti a házasság értékét, ezért a kereszténydemokraták a kifejezést kivennék a családjogból.
.
Az államtitkár a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi szervezete meghívására Az új alkotmány kereszténydemokrata szemmel címmel tartott előadást, majd kérdésre válaszolva fejtette ki pártja családjoggal kapcsolatos javaslatait.
.
Az, hogy az új alaptörvény a 21. században született, mutatja, a benne megjelenő keresztény emberkép, államkép, társadalomkép nem idejétmúlt; modern, korszerű, a mai értékválságból kivezető út lehet – mondta. Az alaptörvény emberképe a szabadság és felelősség fejezetben jelenik meg: korábban felelősség nélküli társadalom voltunk. Mi egy teljesítményre épülő társadalmat építünk ki, ezért emeltük meg például az olimpikonok járandóságát, hogy teljesítményüket, eredményeiket mások elé példaként állítsuk – fejtette ki Rétvári Bence vatikáni magyar államtitkár.
.
A családjogban jelenleg a házastársi és a bejegyzett élettársi kapcsolat kifejezés szerepel, a kereszténydemokraták ezen változtatnának, a szókapcsolatból elhagynák az élettárs kifejezést – magyarázta Rétvári Bence kérdésre válaszolva. Remélik, hogy át is megy a parlamenten, mert szerinte ránézésre is rossz, hogy olyan, mintha ez a két együttélési forma egyenlő lenne.
.
Az államnak a házasság a fontos; ki-ki úgy él, ahogy akar, de az állam a házasságot támogatja, az összes többi együttélési forma a privát autonómia területe – jelentette ki.
.
A kereszténydemokraták azt mondják, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat keresztény szempontból nem elfogadható, mert csökkenti a házasság értékét; de liberális szempontból sem elfogadható, hiszen tíz év után – ha akarják, ha nem – jogi szempontból házastársaknak tekintik őket. A házasság legyen a családjogi részben, minden más együttélési forma pedig a kötelmek körében – fogalmazta meg a kereszténydemokrata álláspontot Rétvári Bence.
.
Az államtitkár szerint azon, hogy a tavaly született 92 ezer gyerekből 34 ezer házasságon kívül született, nem lehet „csak úgy túllépni”, ezeket a párokat ösztönözni kell, hogy legalább utólag „rendezzék” a viszonyukat. Rétvári nem részletezte, hogy ezek a viszonyok szerinte miért nem „rendezettek”, miért válnának azzá egy darab papírtól, miben különböznek a házasságban, illetve az azon kívül született gyerekek egymástól, valamint hogy mindehhez mi köze van a Vatikánnak, a katolikus egyháznak, a magyar – vagy bármelyik – államnak és személy szerint neki, Rétvári Bence államtitkárnak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 22 szavazatból)
Rétvári ítélkezik az élettársi kapcsolatról, 4.5 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Az élettárs kifejezés – nem jogi vonatkozásban – talán a legmélyebb, líraibb kifejezése a jó házastársnak. Többet mond a házaspárnál, amely mégiscsak valami prózaibb, vagyoni kapcsolatot is feltételez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Geyza
    2012. október 20. szombat
    01:25
    Kormánykörökből származó, magát megnevezni nem akaró forrásból tudom, hogy az illető (úr?) hölgytársát Marok Marcsának hívják. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Szteem még annyi esze sincs neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Kormorán!

    Nem kivánok vitát nyitni, de szerintem kevered, a Kőszivűt az Egy magyar nábobbal.

    A Kőszivűben Várkonyi Haynau-t játszotta, szerintem kiválóan.

    Az Egy magyar nábobban, Várkonyi a csavaros eszű ügyvédet játszotta, sajna a neve most nem ugrik be.

    Legyen szép a napod.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Ki ez a Rétvári?…és ki lesz öt év múlva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Erre is csak azt tudom mondani mint a másik idiótára , aki be akarja tiltatni az AN-t! Még hízik és butul kicsit és jó PEDOFIL PAP lehet belőle !!! Ezeket el kell törölni a föld színéről is !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Sokkal rosszabbak a Fidesz-tótumfaktumoknál , mert azokcsak pragmatikusan rabolnak. Mindenféle elvek nélkül. Ez még valahok emberi vonásnak is felfogható.
    De EZEK …
    Ezek megvannak róla győződve hogy amit ők akarnak az az egyedüli üdvözítő dolog az emberek számára.
    Olyanok mint a horthysta keretlegények voltak a Doni Fronton , akik azért ütötték a zsidó munkaszolgálatos páriákat mert szentül megvoltak róla győződve hogy ezzel jót tesznek a Hazának !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. “czi11
    2012. október 21. vasárnap 08:59 Ki ez a Rétvári?…és ki lesz öt év múlva?”

    Ez? A Vezér farka végén a fityma.
    Azért fitymálja az élettársi viszonyt.
    Én meg teszek az egész katolikus egyház nevű ájtatos bűnszövetkezetre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Rétvári Bence annyi időt élt,dolgozott, eltartott gyerekeket nagyszülőket, és megtanulta az élet buktatóit.Papírért nősülni,,jó pénzért,vagy férjhez menni?Roppant ideális gondolatsor.Belső érték?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Topi Mackó!

    Mea culpa, maxima mea culpa! Igazad van, összekevertem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Ahogy Dr. Veres Pál mondaná: aki tudja, csinálja, aki nem, magyarázza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos