Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Moszkvától készül koldulni? 2012. október 1. hétfő 23:33 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Moszkvától készül koldulni?
Budapest/Moszkva – Az orosz vezetéshez már öt európai uniós tagállam fordult sürgős pénzügyi segítségért, amelyek között lehet Magyarország is, feltételezi hétfői számában a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap.
.
Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter a múlt hétvégén közölte a független újság által szenzációsnak nevezett hírt. A tárca vezetője azonban csak Ciprust nevezte meg, amely újabb, ezúttal 5 milliárd eurós kölcsönt szeretne kapni Moszkvától.
.
A Nyezaviszimaja Gazeta szerint Görögországon, Írországon és Izlandon kívül a hitelkérelmezők között kelet-európai országok is lehetnek. Az orosz lap megfigyelőkre hivatkozva Magyarországot és Bulgáriát, valamint a baltikumi Lettországot és Litvániát említi.
.
„Azt a változatot, amely szerint Kelet-Európából kértek segítséget, közvetve megerősítik Putyin elnök szavai, aki arról beszélt, hogy a Brüsszeltől származó segítség korlátozása miatt ezekben az országokban komoly problémák alakultak ki” – vélte Alekszandt Razuvajev. Az Alpari cég elemző osztályának vezetője, aki a Nyezaviszimaja Gazeta szerint az orosz államfő APEC csúcstalálkozón tett kijelentéseire utalt.
.
„A Ciprus hitelezése iránti hajlandóság azzal magyarázható, hogy az ország bankjai gyakorlatilag az egész világ orosz offshore arisztokráciájának számláit kezelik. Ezért a ciprusi pénzügyi rengések elkerülhetetlenül érintik a mi elitünket is” – magyarázta Mihail Gyeljagin, az úgynevezett Globalizációs Problémák Kutatóintézetének vezetője.
.
Az orosz elemző nem érti, miért kellene ugyanakkor Oroszországnak az Európai Unió más tagállamai számára kölcsönt nyújtani, amelyek szerinte nyilvánvalóan oroszellenes politikát folytatnak. „Nevezetesen az Európai Unió nem kevés erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy kiszorítsa az orosz gázszállítást Európából. Az európaiak jelenleg arról tárgyalnak Ukrajnával, hogy fordítsa visszamenetbe gázszállító rendszerét, amely kizárná az orosz gáz Európába továbbítását” – figyelmeztetett Gyeljagin.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Orbán Moszkvától készül koldulni?, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Hogy miért kellene nem érti az orosz elemző?

    Hát védelmi pénz. Orbán mindig is keverte az üzletet a politikával, a Hősök terén óbégatott a kivonuló szovjetek után, hogy takarodjanak, de ez most más, ugye, most most jól jön a pénzük?

    Mert ezek oroszok, nem szovjetek, érti a mi zsenink a dörgést, és ha nem fizetnek, nagyon megnézhetik magukat. Abból gáz lesz, azaz nem lesz gáz.
    .
    Igaz egyszer már behívatták Moszkvába gázszállítás és egyéb energetikai ügyekben, ezt elmondták neki, mármint, hogy ne keverje a politikát az üzlettel és ne használja fegyverként.

    Visszaszállították a kis zsenit a repülőjére, se ebédet, se enni se inni nem kapott alig tartott egy fél órát az eligazítás, de a mi zsenink félrekalandozó emlékezete ezúttal is megtette a magáét.

    .

    Most Orbánnak zseniális ötlete támadt. Némi puhítás után elfogadja majd a pénzt gázban, ingyen gázszállítmány, azt magas áron továbbadja, a hasznot bezsebeli, a magyar fűtsön bélgázzal, metánnal, ha van mit ennie, az oroszok meg csókolják meg a kezét amiért ilyen kis leleményes volt.

    .
    Várom hogy lesz még jobb ötlete is, majd elmondja, hacsak közben le nem harapja a nyelvét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  2. Hungarian citizen

    Orbannak egy fel rubelt sem adnak, nem hulyek azok. Szegyen kis orszagunk gazdasagilag egy kalap szart er, megcsak a vezetekeink sem kellenek az oroszoknak, minden iranybol meg vagyunk mar kerulve orban miatt.
    Ha hozzavesszuk, hogy orban 1990-tol folyamatosan verig serti az oroszok csaknem minden vezeto korosztalyat, akkor plane nem adnak neki, max. egy olyan oroszmedves seggberugast, amitol atrepuli Europat.
    Tehat orban ezt nem fogja tudni meglepni. Es a sztori itt veget is er (vege van mar annak ugy 1,5 eve), nem kaphat senkitol penzt csak az IMF-tol, ami viszont nem ad az EU nelkul, az viszont nem ad semmit orbannak addig, amig ugy viselkedik, mint valami teljesen megorult, vegtelensegig frusztrat hujegyerek, akit egyszeruen keptelenseg olyan szorgosan es annyira elverni, hogy egy csepp ep esze legyen tole.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Hungarian citizen
    LEHET, hogy az IMF-nél bevált az a meghívás, hogy előbb “kipaterolják” őket, meg elmondják mindennek – de az orosz medve az ilyesmitől kissé morózus lesz.
    A külpolitikai zseniként ugyanis most látogatott Orbán Grúziába – amelynek nem is olyan régen volt háborús konfliktusa Oroszországgal.
    Még nincs az ottani választásról hivatalos végeredmény, de ha netán az ellenzék győz, már senki sem mossa le Orbánról, hogy veszélyes fogadni: rendre megdőlnek és/vagy meghalnak a partnerek.
    Ja, és majdnem üresek a gáztározóink. Tudjátok azok, amiből még a környező országok magyarlakta területeit is tudtuk ellátni az ukrán gázválság idején.
    Igaz, hogy akkor Gyurcsánynak hívták a kormányfőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  4. a tegnapi Kommerszant-ban magyar belviszalyrol,polgarhaborurol irnak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. Aha! Már világos:

    1. Azerbajdzsán Oroszország partnere olaj és gázügyben és szövetségese a politikában.
    2. Orbán jót tett Azerbajdzsánnak, és Oroszország háláját várja!

    Minden világos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Ruszkik haza!
    Moszkva tér – törölve, Szovjet hősi emlékmű – melyhez hasonló Európa sok országában létezik bántja a szemét sokaknak!
    Ezek után pedig tartják a markukat?
    Akárcsak az EU-val, hogy nem leszünk gyarmat, de ide a pénzt, oszt huss!
    Ha velünk tennék ezt, micsoda felháborodás lenne itt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  7. Szerintem minden pofátlanságnak van egy határa és ez a határ valószínűleg ott lebeg már Magyarország fölött. Hajrá FideSS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Anno, még az I.Orbanisztán idején a mi kis PANNONPUTYINUNK úgy fogalmazott, hogy mindent, csak orosz haditechnikát ne lássak Magyarországon.
    Így cserélték le a jobb tulajdonságú MIG-29-eket a svéd Gripenekre, mely lépés “érthetetlen okból” egyik pillatról a másikra következett be, kihagyva a bizniszből a még korszerűbb amerikai F-16-osokat.
    Tisztelthölgyeimsuraim! Mondják meg, hisz még valaki ennek az alamizsnáért kuncsorgó gnómnak?
    Putyin helyében, nem is fogadnám… szóba nem állnék vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Kormorán! Putyin nem is fogadta. Valamikor a választásokat megelőzően ha jól emlékszem, mint a magyarországi legnagyobb ellenzési vezér ment oda valamiért kuncsorogni (talán a Lajos küldte) és szóba sem álltak vele. Ugyanaznap este Putyin együtt vacsorázott valami kiskocsmában a Gyurcsány házaspárral. Nem is értem, miért kuncsorog végig a világon egy kis zsozsóért? Talán Lajost kellene felhívni. Még ellenőrzések sem lennének, szerintem a közgép nevű képződmény össze tudná szedni azt a kis lóvét (hiszen nála van) ami az állam további működtetéséhez kell. Aztán fizetünk neki jó sok kamatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. kekec – tavaly augusztusban, a politikai uborkaszezonban eladtak a tartalékgázból! Akkor egy kis cikk volt csak erről a HVG-ben, de mire vége lett az uborkaszezonnak annyi más gond jött elő, hogy ezzel senki nem foglalkozott!
    Mennyiért, kinek és mennyit adtak el belőle – Szerverarrogánstoni volt az egyik lebonylítója, megjegyezte, hogy nincs ennyi tartalékra szüksége az országnak, akkor is kellett valamire az a pénz?!
    Gyurcsányékat mindenfélével megvádolták, akkor amikor feltöltötték a tározókat, de amikor ki tudtuk segíteni a környező országokat, lapítottak ezek, mint az a bizonyos a fűben!
    Az, hogy netán Grúziában nem nyert a kordonbontó pávatáncos favorizáltja, lassan elgondolkoznak az országok vezetői, hogy miféle emberrel fognak kezet, akinek távozása után bukta van….
    Amikor Mubarakkal “sikeres tárgyalást” folytatott, azoknál már a hátsó szobában be volt csomagolva a nagybőrőndbe, menekülésre készen!)))))))))))))
    Ahogyan a mi országunkra a kárhozat (magyar a magyarnak ellensége, mi ha nem kárhozat?!) jött el vele, úgy néz ki, hogy másutt is ezzel jár!
    Ma Ficóval tárgyal…..
    Komolyabban pedig, megosztotta az itt élő magyarságot, megosztotta a szlovákiai magyarokat, a romániai magyarokat – minek nevezhető ezek után, talán a NER cinikus meggyalázója, nem tom’?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Kedves “kormorán!”Sajnos nagyon sokan hisznek még mindig az általad nevezett “gnomnak.”Sőt,nem csak hisznek,de lelkesen tapsolnak is neki.Lásd a Profeszorok Bathyányi Körét.Ezek a nagyon “okos” emberek tapsolásukkal biztatást adnak a tevékenység folytatására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Nem hinném, hogy Orbán “behívja” az oroszokat.
    Ő ilyet nem tenne. Biztosan nem…
    Mekkharcolő a világgalis.
    Miféledolog az, hogy szabaccságharc, oszt idegentankokhelyett bankok?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Országunk legújabb barátja, Szaakasvili a grúz elnök elismerte vereségét….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Stumpné Bekes Margit

    Putyin okosabb Orbánnál! Viktorunk nagyon elb….a kalapács,akarom mondani balta nyelét!
    Ha kér,majd megkapja a magáét,de nem segélyben vagy kölcsönben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Kilóg a lóláb. Orbán csak azért lehetett olyan nagy hangú már Nagy Imre temetésén, mert már akkor lepaktált az oroszokkal. Már Orbán apu is pártember volt, nem állhatott a kis Viktorkától távol a dolog. Az oroszok jól megfontolt szándékkal vonultak ki tőlünk: addig sok pénzbe voltunk nekik, így viszont tartson el minket a Nyugat, mi meg bomlasztjuk az EU-t, Viktor gyerek irányításával, mintha mi lennénk a trójai faló. Most eladta a baltást az azerieknek, így aztán az amúgy is orosz- és Iránbarát örményeket sikerült jól felheccelni Azerbajdzsán ellen, annyira, hogy tán be is lépnek az Izrael-Irán háborúba, ha lesz ilyen. Az izraeli gépek pedig az azeri légtéren át repülnének. Most akkor, ha már azeriek nem fizetnek, Viktor gyerek Moszkvának nyújtja be a számlát. (De az is lehet, hogy a magyar-török focimeccs bunda lesz…..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Hova is kell menni okt.23-án a kis táblácskával ???
    Most biztos,hogy ott leszek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. orbán szeptemberben Gruziában járt és támogatásáról biztositotta a kormánypártot és a gruz elnököt a választásokon arra biztatta őket hogy ne térjenek el az eddigi politikájuktól és akkor gyözni fognak.A gruz elnök ma elismerte hogy vereséget szenvedett és az ellenzék gyözött.Én a különböző elnökök helyébe nem hivnám meg orbánt mert ahol megjelent ott mindenhol vereséget szenvedtek,valamint forradalmak törtek ki,erröl “szegény kadhafy “is mesélhetne ha tulélte volna orbán látogatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Hungarian citizen

    Na, en nem tudom, egy jo tizessel fiatalabb vagyok orbannal, de minden egyes lepeset, minden lepesenek kimetelet elore tudnam boritekolni. A gruz ellenzek gyozelme csak a hab a tortan, nem okoz meglepetest.
    Az viszont nagyon tetszik orbanban, hogy annyira muveletlen, es olyan kiszamithatoan ostoba, hogy szerintem pusztan a meggyilkolasara mar legalabb 2-3 nemzet baratsagot kotott. Tehat ot sajnos elveszitjuk, mint mindenki hulyegyereket, de par nemzet kozott nosztalgiazos baratsag epulhet ki altala :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Azt olvasom hogy németországban nő a feszültség a régi nyugatnémet és a keletnémetországi tartományok között,a hír azért lepet meg mert orbán mégcsak most készül hozzájuk látogatoba úgy látszik már a hír is elég hogy orbán jön és máris kezdődik a széthúzás.Merkel kancellár asszony helyében nem fogadnám orbánt mert a tendenciák alapján el fogja vesziteni a hatalmát ha orbán megjenik,természetesen ez vonatkozik Putyinra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Jut eszembe, anno Milosevics is Moszkvától koldult segítségért a délszláv háború ügyében.
    Ugyanúgy, jelenlegi utóda Nikolics is Putyin felé kacsingat.
    Nikolics beceneve Toma Grobar, magyarán Sírásó Tamás, egyébként az egyik szószólója volt a szerb agressziónak, melyben aktívan is részt vett.
    Nekem úgy tűnik, Orbán is hasonló utakon jár, mint szerb szomszédaink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. ha lesz lóvé akkor nem lesz Don kanyar ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Jönnek az azeri üzletemberek – talán majd leesik egy kis zsozsó! Márciusig ki is húzzák vele, +még egy kis pávatánc az IMF előtt.
    Kordonbontó 3xbóvlis megszólalt az EU-ban:
    ” …nincs EU, ha a később csatlakozott, szegényebb országok nem kapnak támogatást a gazdagabbaktól!”
    Milyen jól látja a helyzetet odakint, itthon teljesen fordítva csinálja, a szegényebbektől kapnak támogatást a gazdagok, és a szegényektől elvont pénzzel támogat magánegyetemet Romániában (4 milliárd Ft-tal!).
    És ehhez is vannak még tapsikolók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Talán a gripenes ügy megoldja a “disznóságot”?
    Nem szabad leszállni erről a témáról, decemberben áll bíróság elé az angol tanu. Azért is kell naponta írni, beszélni erről a témáról, nyomás alatt tartani a szereplőket. Eddig fideszesek a kényelmetlen témákat agyonhallgatták. Az ellenzéknek bedobtak valami gumicsontot és a kényes ügyeket sikerült a jótékony feledés homályába süllyeszteni! Hát most ne engedjük!
    Gripen ügy, azeri ügy legyen naponta terítéken, mint Mórickának, kinek mindenről csak az jut az eszébe…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos