Hozzászólás: Még nem vallják be, hogy az IMF nem jön vissza http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 csakén http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226824 csakén Tue, 06 Nov 2012 13:01:49 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226824 Ha a diktátorok ellen és az államadósság ellen is folyton küzdő frontharcos visszavonná az egykulcsost, akkor harcait akár be is fejezhetné, önmaga ellen már ne harcolja, nem tudja magát legyőzni, hagyja másokra! Mi pedig kicsit kifújhatnánk magunkat a nagy harcok után. Tegnap sikerült egy ön.......nbökést elkövetnie a nagysallerosztónak, a diktatúra csak azért zavarta, mert nem ő volt a fej?! Őszöd, nem őszöd, ez most annak tűnik..... Ma jobbkéz magyarázta el mi a helyzet Tündérországban. Lehet, hogy megérjük, a fülkeforradalom felemészti vezérét? Ha a diktátorok ellen és az államadósság ellen is folyton küzdő frontharcos visszavonná az egykulcsost, akkor harcait akár be is fejezhetné, önmaga ellen már ne harcolja, nem tudja magát legyőzni, hagyja másokra!
Mi pedig kicsit kifújhatnánk magunkat a nagy harcok után.
Tegnap sikerült egy ön…….nbökést elkövetnie a nagysallerosztónak, a diktatúra csak azért zavarta, mert nem ő volt a fej?!
Őszöd, nem őszöd, ez most annak tűnik…..
Ma jobbkéz magyarázta el mi a helyzet Tündérországban.
Lehet, hogy megérjük, a fülkeforradalom felemészti vezérét?

]]>
csakén http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226822 csakén Tue, 06 Nov 2012 12:23:01 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226822 100 milliárdos kamatfelár - ajkai ne is zavarja! Majd az éhezők, nyomorgók, kihülők, megfagyók tábora tovább bővül! De ne ellenőrizze a kormány pénzügyeit senki emberfia a Földön! Ez nekik Xx100 milliárdot is megér! Hulljon a férgese, oszt jónapot! A csomaggyártókisiparos pedig havonta gyárja a csomagokat! Röhej ez a gazdaságpolitika - nyócévig készültek, talán több időre lett volna még szükségük?! Ma megint eltűnt a pávabalerina, talán tegnap a komcsi-téma bumerángja eltalálta? Jó lesz felkészülnie, mert most jön vissza a többi bumeráng: kokik, sallerek, tockosok és a nyomás nő kívül-belül egyaránt. 100 milliárdos kamatfelár – ajkai ne is zavarja!
Majd az éhezők, nyomorgók, kihülők, megfagyók tábora tovább bővül!
De ne ellenőrizze a kormány pénzügyeit senki emberfia a Földön!
Ez nekik Xx100 milliárdot is megér! Hulljon a férgese, oszt jónapot!
A csomaggyártókisiparos pedig havonta gyárja a csomagokat!
Röhej ez a gazdaságpolitika – nyócévig készültek, talán több időre lett volna még szükségük?!
Ma megint eltűnt a pávabalerina, talán tegnap a komcsi-téma bumerángja eltalálta? Jó lesz felkészülnie, mert most jön vissza a többi bumeráng: kokik, sallerek, tockosok és a nyomás nő kívül-belül egyaránt.

]]>
ajkai http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226809 ajkai Tue, 06 Nov 2012 10:48:03 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226809 sedona! Nem OV egyéb intézkedéseit akartam védeni. (MOL-részvény, stb.) Kizárólag közgazdasági tényt írtam. Most van a piacon pénz, tehát most nem feltétlenül szükséges az IMF hitel. Az IMF-hitel és a piaci finanszírozás között is jelentősen csökkent a kamat különbség. Ne felejtsük el, hogy a piaci hitel hosszabb lejáratú az IMF hitelnél. sedona! Nem OV egyéb intézkedéseit akartam védeni. (MOL-részvény, stb.) Kizárólag közgazdasági tényt írtam. Most van a piacon pénz, tehát most nem feltétlenül szükséges az IMF hitel. Az IMF-hitel és a piaci finanszírozás között is jelentősen csökkent a kamat különbség. Ne felejtsük el, hogy a piaci hitel hosszabb lejáratú az IMF hitelnél.

]]>
Túlavasúti http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226729 Túlavasúti Tue, 06 Nov 2012 00:02:31 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226729 Kedves sedona Ez itt Magyarország. nem ismeretlen a problémád előttem sem. Két érettségivel rendelkező főnököm mindig tartott attól, hogy arra a helyre pályázom, amit ő keserves kinok között "kiharcolt" magának. Állandó problémája az volt, hogy nem kell itt iparkodni semmivel, mert az a lényeg, hogy mi mondjuk meg hogy mások mit csináljonak. Ha nem értettem egyet gúnyosan megkérdezte: MIT AKARSZ MÉRNÖK ÚR? ITT ÚGYIS AZ LESZ, AMIT ÉN AKAROK. Meguntam! Másnap már magasbb moniért dogoztam máshol. Volt pofája elmondani negyszemközt: MIÉRT NEM MOMNDTAD, HOGY NEKED ILYEN PROTEKCIÓD VAN? Volt a csodának protekciója, de ezek a PATKÁNYOK mindenkor, mindenütt vannak nálunk. Tudásomat, munkámat ismerték. Mindenütt elfogadtak. Hiszen más babérjaival könnyű dicsekedni. . NEHOGY ABBA RINGASSA VALAKI MAGÁT, HOGY VALAMI ITT HAMAROSAN VÁLTOZNI FOG. HISZEN AHHOZ ÉRTENI IS KELLENE AHHOZ, AMIT CSINÁLNI AKARNAK.. . CSAK SAJNÁLNI TUDOM AZ UTÓDAIMAT, MERT MÉG NEM HISZIK: EZ VAN ! Vagy megszoksz, vagy megszöksz. Harmadik út - egyenlőre - nem látható. Gondolod ez a beszari kispolgári ellenzék képes saját maga változtatni ezen? Kedves sedona
Ez itt Magyarország. nem ismeretlen a problémád előttem sem.
Két érettségivel rendelkező főnököm mindig tartott attól, hogy arra a helyre
pályázom, amit ő keserves kinok között “kiharcolt” magának. Állandó problémája
az volt, hogy nem kell itt iparkodni semmivel, mert az a lényeg, hogy mi mondjuk
meg hogy mások mit csináljonak. Ha nem értettem egyet gúnyosan megkérdezte:
MIT AKARSZ MÉRNÖK ÚR? ITT ÚGYIS AZ LESZ, AMIT ÉN AKAROK.
Meguntam! Másnap már magasbb moniért dogoztam máshol.
Volt pofája elmondani negyszemközt:
MIÉRT NEM MOMNDTAD, HOGY NEKED ILYEN PROTEKCIÓD VAN?
Volt a csodának protekciója, de ezek a PATKÁNYOK mindenkor, mindenütt
vannak nálunk. Tudásomat, munkámat ismerték. Mindenütt elfogadtak.
Hiszen más babérjaival könnyű dicsekedni.
.
NEHOGY ABBA RINGASSA VALAKI MAGÁT, HOGY VALAMI ITT HAMAROSAN VÁLTOZNI FOG.
HISZEN AHHOZ ÉRTENI IS KELLENE AHHOZ, AMIT CSINÁLNI AKARNAK..
.
CSAK SAJNÁLNI TUDOM AZ UTÓDAIMAT, MERT MÉG NEM HISZIK: EZ VAN !
Vagy megszoksz, vagy megszöksz. Harmadik út – egyenlőre – nem látható.
Gondolod ez a beszari kispolgári ellenzék képes saját maga változtatni ezen?

]]>
sedona http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226722 sedona Mon, 05 Nov 2012 23:15:17 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226722 Tisztelt Túlavasúti Igen, remek hozzászólás +++++++++++ Ezért is írom, már ki tudja hanyadszor, hogy EL KELL ZAVARNI EZT A BAGÁZST A FENÉBE!!!!!!! De ha most csak várjuk, hogy mikor történik valami, addig belepusztulunk! Ha OV marad hatalmon , akkor a kérdésedre a válasz "MI LESZ AZ ORSZÁGGAL?" Kudarc és államcsőd , pusztulat !!!! Hidd el, már nagyon kész vagyok idegileg, mert nagyon erősen hajlok afelé, hogy elmegyek az országból !!!! Semmi kedvem idegeskedni, hogy ez a - szavakat nem találok már rá - emberke mit művel velünk ! Engem OV kirugatott egy olyan munkahelyről amelyet szerettem a kisujjamban volt , - információtechnológia - azóta úgy útálom ezt az embert, hogy szavakba önteni nem tudom már ! De ez legyen az én problémám !!!! Tisztelt Túlavasúti

Igen, remek hozzászólás +++++++++++
Ezért is írom, már ki tudja hanyadszor, hogy EL KELL ZAVARNI EZT A BAGÁZST A FENÉBE!!!!!!!

De ha most csak várjuk, hogy mikor történik valami, addig belepusztulunk!
Ha OV marad hatalmon , akkor a kérdésedre a válasz “MI LESZ AZ ORSZÁGGAL?” Kudarc és államcsőd , pusztulat !!!!
Hidd el, már nagyon kész vagyok idegileg, mert nagyon erősen hajlok afelé, hogy elmegyek az országból !!!!
Semmi kedvem idegeskedni, hogy ez a – szavakat nem találok már rá – emberke mit művel velünk !
Engem OV kirugatott egy olyan munkahelyről amelyet szerettem a kisujjamban volt , – információtechnológia – azóta úgy útálom ezt az embert, hogy szavakba önteni nem tudom már !
De ez legyen az én problémám !!!!

]]>
Túlavasúti http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226720 Túlavasúti Mon, 05 Nov 2012 22:56:31 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226720 sedona Ne haragudjatok. Ez a rendszerváltás pillanatától egy jó magyar szokássá vált. Ugyanis az Antall kormány kezdte el az államkölcSön kibocsájtását. Valószinűleg olyan szándékkal, hogy a HUF úgyis elinflálódik. Mindössze egy "nüansznyi" dolgot hagytak ki a számitásból, azaz a HUF és a már azóta régen elköltött külföldi pézekben számolt árúcsere érték különbségét. A mi NAGYSÁGRENDBEN meghaladja azt a különbséget, amiről állandóan beszélnek. . Holnap ismét lesz egy parlamenti vita, melyben az utókornak parlamenti jegyzőkönyvben rögzit a 2/3, hogy SZERINTÜK KI A FELELŐS. Vitathaztatlanúl a lib-bolsi idegenszivűeket kell ismét a történelemben rögziteni bizonyitékként. FÜGGETLENŰL ATTÓL, HOGY A KÁR MIBŐL KELETKEZETT. . HOL LESZ RÖGZITVE AZ ISMERETLEN BANKOK ÁLTAL KEZEELT ÉRTÉK? ENNEK ÖSSZEGE ISMERETLEN! . AKKOR MIRŐL VITATKOZNAK? (arról, hogy mit kell jegyzőkönyvezni) . DE KI TÖRŐDIK AZZAL, HOGY EZ AZ IDŐ ELVÉSZ A FEJLŐDÉSRE FORDITHATÓ KÖZÖS ERŐFESZITÉSBŐL. VAGYIS MI LESZ AZ ORSZÁGGAL? sedona
Ne haragudjatok. Ez a rendszerváltás pillanatától egy jó magyar szokássá vált.
Ugyanis az Antall kormány kezdte el az államkölcSön kibocsájtását. Valószinűleg
olyan szándékkal, hogy a HUF úgyis elinflálódik. Mindössze egy “nüansznyi” dolgot hagytak ki a számitásból, azaz a HUF és a már azóta régen elköltött külföldi
pézekben számolt árúcsere érték különbségét. A mi NAGYSÁGRENDBEN meghaladja azt a különbséget, amiről állandóan beszélnek.
.
Holnap ismét lesz egy parlamenti vita, melyben az utókornak parlamenti
jegyzőkönyvben rögzit a 2/3, hogy SZERINTÜK KI A FELELŐS.
Vitathaztatlanúl a lib-bolsi idegenszivűeket kell ismét a történelemben
rögziteni bizonyitékként.
FÜGGETLENŰL ATTÓL, HOGY A KÁR MIBŐL KELETKEZETT.
.
HOL LESZ RÖGZITVE AZ ISMERETLEN BANKOK ÁLTAL KEZEELT ÉRTÉK?
ENNEK ÖSSZEGE ISMERETLEN!
.
AKKOR MIRŐL VITATKOZNAK? (arról, hogy mit kell jegyzőkönyvezni)
.
DE KI TÖRŐDIK AZZAL, HOGY EZ AZ IDŐ ELVÉSZ A FEJLŐDÉSRE FORDITHATÓ KÖZÖS ERŐFESZITÉSBŐL. VAGYIS MI LESZ AZ ORSZÁGGAL?

]]>
sedona http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226715 sedona Mon, 05 Nov 2012 22:28:33 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226715 Addig amíg az állam 7 %-on bizniszel, addig az IMF hitel esetében 3%-ról beszélhetünk! Ja, hogy ahhoz fel kellene adnia OVnak az unortodox politikát, meg a diktatórikus hatalomból is engednie kell, meg az egykulcsos adóból is fel kell hagynia, hát kérem, ezaz , ami miatt nem lesz IMF megállapodás! Ezért félek még mindig, hogy vajon jövőre , mit fog csinálni OV a MNB trezorjában található összeggel? Ezt senkisem tudja , hisz még az sincs eldöntve hogy van-e ott pénz vagy egy árva peták sincs! Ha van, azt még titokban tudja kezelni, ha nincs , akkor a külföldi bankokból kell elhozni e pénzt , de akkor a piaci szereplők tudomására jut , és akkor nekünk annyi lesz! Erről beszélek , erre próbálom felhívni a figyelmet, de valahogy süket fülekre talál e írásom, pedig már nem egyszer leírtam ezt a gondolatmenetett , hogy mi lesz ha......... Ezért szeretném, ha egy hozzáértő közgazdász leírná, hogy mi a szitu ezen a téren! Addig amíg az állam 7 %-on bizniszel, addig az IMF hitel esetében 3%-ról beszélhetünk!
Ja, hogy ahhoz fel kellene adnia OVnak az unortodox politikát, meg a diktatórikus hatalomból is engednie kell, meg az egykulcsos adóból is fel kell hagynia, hát kérem, ezaz , ami miatt nem lesz IMF megállapodás!
Ezért félek még mindig, hogy vajon jövőre , mit fog csinálni OV a MNB trezorjában található összeggel?
Ezt senkisem tudja , hisz még az sincs eldöntve hogy van-e ott pénz vagy egy árva peták sincs!
Ha van, azt még titokban tudja kezelni, ha nincs , akkor a külföldi bankokból kell elhozni e pénzt , de akkor a piaci szereplők tudomására jut , és akkor nekünk annyi lesz!
Erről beszélek , erre próbálom felhívni a figyelmet, de valahogy süket fülekre talál e írásom, pedig már nem egyszer leírtam ezt a gondolatmenetett , hogy mi lesz ha………
Ezért szeretném, ha egy hozzáértő közgazdász leírná, hogy mi a szitu ezen a téren!

]]>
sedona http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226711 sedona Mon, 05 Nov 2012 22:20:57 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226711 Tisztelt ajkai Aranyban nem ajánlom hogy fektessen valaki, most! Adott állam bocsájt ki kötvényt, mert finanszíroznia kell a költségvetés hiányát, a kötvényért cserébe kapott pénzből. Tehát hitelből.Hirtelen ennek a kötvénynek a visszafizetése válik kérdésessé. pont a saját maguk okozta költségvetési hiány pótlására kibocsátott államkötvényeket vették meg, hogy aztán kamatostul megkapják érte a pénzt a lejáratkor. Marha jó biznisz ez...nekik. Nekünk kevésbé, mert közben a tőzsdén elbuktak egy csomó pénzt (Lásd, pl Mol részvény , majd 2011-ben az állam az ajánlat felügyelethez történő benyújtását megelőző 180 napon belül Rába részvényt vásárolt. )a befizetők kontójára, eközben pedig növelték az államadósságot, minden magyar állampolgár kontójára. Tisztelt ajkai

Aranyban nem ajánlom hogy fektessen valaki, most!
Adott állam bocsájt ki kötvényt, mert finanszíroznia kell a költségvetés hiányát, a kötvényért cserébe kapott pénzből. Tehát hitelből.Hirtelen ennek a kötvénynek a visszafizetése válik kérdésessé. pont a saját maguk okozta költségvetési hiány pótlására kibocsátott államkötvényeket vették meg, hogy aztán kamatostul megkapják érte a pénzt a lejáratkor. Marha jó biznisz ez…nekik. Nekünk kevésbé, mert közben a tőzsdén elbuktak egy csomó pénzt (Lásd, pl Mol részvény , majd 2011-ben az állam az ajánlat felügyelethez történő benyújtását megelőző 180 napon belül Rába részvényt vásárolt.
)a befizetők kontójára, eközben pedig növelték az államadósságot, minden magyar állampolgár kontójára.

]]>
ajkai http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226696 ajkai Mon, 05 Nov 2012 21:40:03 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226696 Ha a FED és az EKB végtelen pénznyomtatást folytat zéró kamat mellett, akkor nem értem, hogy miért kellene nekünk IMF hitel. Lassan 5% kamat és 6% infláció mellett is el lehet adni a magyar államkötvényeket. Tehát 1%-ot fizetnek a befektetők, amiért vigyázunk a pénzükre. Akinek ez nem tetszik, vegyen aranyat. Ha a FED és az EKB végtelen pénznyomtatást folytat zéró kamat mellett, akkor nem értem, hogy miért kellene nekünk IMF hitel. Lassan 5% kamat és 6% infláció mellett is el lehet adni a magyar államkötvényeket. Tehát 1%-ot fizetnek a befektetők, amiért vigyázunk a pénzükre. Akinek ez nem tetszik, vegyen aranyat.

]]>
proaktiv http://nepszava.com/2012/10/magyarorszag/meg-nem-valljak-be-hogy-az-imf-nem-jon-vissza.html/comment-page-2#comment-226695 proaktiv Mon, 05 Nov 2012 21:39:46 +0000 http://nepszava.com/?p=112436#comment-226695 Túlavasúti "Nagyon kell vigyázni, mert esetleg még szervezni, dolgozni és harcolni kell érte!" . Nem harcolni, hanem tárgyalni, tárgyalni és tárgyani kell érte. (Ne vedd át a militarista kifejezéseket, Orbánék már eddig is túl sokat adtak elő belőle.) Túlavasúti
“Nagyon kell vigyázni, mert esetleg még szervezni, dolgozni és harcolni kell érte!”
.
Nem harcolni, hanem tárgyalni, tárgyalni és tárgyani kell érte. (Ne vedd át a militarista kifejezéseket, Orbánék már eddig is túl sokat adtak elő belőle.)

]]>