Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai: „Tudom, nehéz lesz” 2012. október 23. kedd 17:47 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(197)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai: „Tudom, nehéz lesz”
Budapest – Ungváry Rudolf és Tamás Gáspár Miklós profi beszéde után két bakiktól hemzsegő, a kelleténél hosszabb, széthulló szónoklattal igyekezett a demokrata tömeget Bajnai Gordonra hangolni Juhász Péter és Kónya Péter. A miniszterelnökként meggyőzően halk szavú Bajnainak nem állt jól a mikrofon előtti ágálás. Valamennyi felszólaló a 2014-es választásoktól reméli a megváltást.
.
Juhász és Kónya még a színpadon is be-beszólogattak a politikusoknak és a politikai pártoknak, végül azonban csak kimondták mindketten, hogy mozgalmaikból politikai párt lesz, amely a 2014-es választások megnyerésére gyúr – jelen állás szerint az ellenzéki tüntetés vezérszónoka, Bajnai Gordon vezetésével.
.
„A kormánynak mennie kell”, ismételgették az unalomig a szónokok, amihez Bajnai hozzátette: még ez sem elég, rezsimváltásra, valamint korszakváltásra van szükség, hogy a 2014-es sorsforduló új esélyt adjon Magyarországnak.
.
.
Kónyát üdvözlik a színpadra menet
.
Konkrétumokról nemigen esett szó – legalábbis abban a tekintetben, hogy mi a kiút abból a helyzetből, amibe az ország a Fidesz kormányzása során került. 2014-ben a normális ország hívei küzdenek majd a megosztás erőivel. E küzdelemhez új politikai közép kell, elég erős jobb- és balszárnnyal, sokféleséggel, amely „ezernyi véglet közt köztes”, és elzárkózik a szélsőségesektől, „a hatalom megszálottaitól és a hatalom kufáraitól”.
.
Az új összefogáshoz Bajnai szerint új közös nevezők kellenek; 1990-ben már voltak ilyenek, de a megosztó politika áldozatául estek. Újra ki kell tűzni a legalapvetőbb dolgokat, elsősorban azt, hogy az ország újra jogállam kell legyen, képes arra, hogy korlátozzon bármilyen hatalmat.
.
.
A Szolidaritás a Lánchídon
.
„A haza egyre nagyobb része kényszerül ellenzékbe”, fogalmazott a politikus, aki hangsúlyozta, még azok magyarságát, hazafiságát sem vitatja el, akik a Kossuth téren Orbán Viktort hallgatják. „Nem igaz, hogy mindenki annyit ér, amennyije van”: Bajnai szerint a lecsúszottakkal vádolt szolidaritás mindenki közös felelőssége.
.
Bajnai Gordon az ország régióbeli lemaradására kitérve kijelentette: meg tudjuk mutatni, hogy képesek vagyunk ezt a hátrányt ledolgozni. A globális versenyben az érvényesülésreaz Európához tartozás ad esélyt: Európa sikere a valódi nemzeti érdek, „megmaradásunk záloga”. „A szentistváni hagyományba születtünk bele, nem a turulmadárba”, hangsúlyozta a szónok.
.
Magyarországot „a határokon belül” kell újraegyesíteni; aki a tízmilliós országot osztja meg, az a tizenötmilliós nemzetet is megosztja. Ennek akadályozására szolgál „az új, erős közép”, ami Bajnai szerint nem párt. „Jöttünk jobbról, és jöttünk balról is, hogy középen találkozzunk. Az ország középen találkozik” – mondta ki Bajnai az új szlogent, szövetségbe – amelynek neve Együtt 2014 – híva az új összefogásba mindenkit, akivel a jogállamiság minimumában meg tudnak egyezni. A közös program kidolgozása csak ezután jön.
.
A szónok szerint nehéz lesz, mert sokan meg akarják osztani a demokratákat, akik azonban négy fontos dologban egyetértenek: haza, haladás, szolidaritás és Európa. Két nagy ellenség a reményvesztettség és a csodavárás, mert mindkettő tétlenségre sarkall – tehát mindenkinek tennie kell; van remény, ha van összefogás.”Tiltakozzatok és szerveződjetek” az országrontó rezsim hatalma ellen, szólította fel a tömeget Bajnai.
.
.
Bajnai hallgatósága
.
Ez a rezsim a megfélemlítésre épít, “a fortélyos félelem közigazgat”, de “nem vagytok egyedül”, nyomatékosította szavait Bajnai az összegyűlt több tízezres tömeg hatalmas ovációja közepette. “Legyetek békések, de elszántak… vissza akarjuk kapni a hazánkat, a törekvő és gyarapodó országot… ahol a józan ész az úr”, fogalmazott. “Ha a rossz politika tönkreteszi a hazánkat, akkor nem nekünk kell elmennünk, hanem a rossz politikának.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +56 ( 60 szavazatból)
Bajnai: „Tudom, nehéz lesz”, 4.9 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(197)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

197 Reader’s Comments

  1. T. gets!
    .
    gets
    2012. október 24. szerda
    13:50
    .
    “Én nem tartom kizártnak, hogy előbb összeomlik a fideSS – netán a fővezér kidőlésével – 2014 előtt. :(((”
    .
    A fővezér “kidőlésének” rengeteg oka lehet.
    NEM LEHETNE EZT A “KIDŐLÉST” MEGGYORSÍTANI VALAHOGY :-))))) ????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Persze hazudnak, mert szinte mindig hazudnak. A számokkal meg különösen.
    De ez is vissza fog ütni, hiszen az emberek azt érezhetik, hogy még nem voltak elegen és “elvisznek magukkal még egy tüntetőt vagy hatot ha tudnak, hogy kiegyenlítsék a számbeli fölényt, akkor pedig éppen hatszor annyian leszünk.
    Az pedig már félelmetes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. az a baj, hogy ugyan van esély orbán összeomlására, de a többiek még maradnak elegen. sajnos nem egyszemélyi buli ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Mester Olga:Menjenek béketüntetni négyszázezren, kit érdekel? ( ez is mekkora hülyeség, Orbán csak harcolni tud, az nem vonzza, hogy az istenadta jobban éljen), az ellenzék meg nyerjen kétharmaddal.
    Ha kiesik a Videoton, Bencsikék mehetnek a Sporting ellen tüntetni, vihetik a riariásokat is.
    Legalább lesz néző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. T. kekec!
    .
    kekec
    2012. október 24. szerda
    07:53
    .
    Amit írtál, az rendben van (mármint az okfejtés).
    .
    Viszont ÉPP EZÉRT KELLETT VOLNA tegnap a tömegnek SOKKAL HATHATÓSABB MEGNYILVÁNULÁSÁT ADNIA AZ ELÉGEDETLENSÉGÉNEK, ha máshogy nem, hát HANGERŐVEL.
    .
    AZ már bizton elhallatszott volna a parlament urainak füléig is.
    És azt azért tudom, hogy ha kb. 100.000 ember elkezdi kiabálni teli torokból, hogy orbán/fidess TAKARODJ, az biza KELLŐ FÉLELMET ÉBRESZTENE A CÍMZETTEKBEN.
    Elültetné a kétely és a FÉLELEM magvát a rothadt lelkükben, HOGY EGYSZER ŐKET IS UTOLÉRI A GÉPSZÍJ.
    Magyarul onnantól kezdve ELKEZDENÉNEK FOSNI KŐKEMÉNYEN, még ha kifelé palástolnák is azt.
    Ez színtiszta pszichológia.
    .
    Másrészt a tegnapi izémenet és orbán NAGYON IZZADTSÁG-SZAGÚNAK TŰNT !!!
    Orbán is mintha csak MUSZÁLYBÓL, KELLETLENÜL beszélt volna.
    Ippen, mintha csak “LE AKARTÁK VOLNA TUDNI A KÖTELEZŐ PENZUMOT”.
    Mondjuk a külföld számára, kifelé ez is éppen elég volt :-(((.
    EZZEL LE IS VÉDTÉK a DEMORATIKUS TÜNTETÉSEK HATÁSÁT :-(((((.
    Ehhez az elmebeteg nagyon ért :-(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Barry1
    2012. október 24. szerda
    13:16

    +++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. T. bumburi!
    .
    bumburi
    2012. október 24. szerda
    06:35
    .
    +++++++++++++++++
    .
    TELJESEN UGYANEZT a csalódottságot éreztem én is :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Fiúk-Lányok!
    Megnéztem ma Orbán, Gyurcsány és elolvastam Bajnai beszédét. Vonához még nincs kedvem. Nem akarok Gyurcsány hívőnek tűnni, de nálam az vitte el a pálmát. Kicsit ugyan populista volt, de szerintem a Milla gyűlésre inkább ez a beszéd lett volna jó. Kár, hogy ennyire működött a karakter gyilkosság.:(((
    Vannak, akik a háborús szónokok és vannak a békeidő emberei. Mindkettő Bajnai is és Gyurcsány is az összefogásra biztat. Nosza fogjanak össze végre, nekik van lehetőségük, mi civilek csak támogatni tudjuk őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Én nem tudom, ki mit várt Bajnaitól.Azt viszont latom, hogy sikerült sok kis folyam fölött hiddá válnia. Ebben a helyzetben pillanatnyilag ennyi. Első lépés. El kell őt fogadtatni, nagyon széles réteggel, ha összefogást akarnak elérni. Nem kellene elfelejteni, hogy a kormányváltás óta ez az első politikai nyilvános fellépése. A magan részéről ezt a beszédet a tartalma miatt nagyon jónak tarom. Persze akik arra számítottak hoyg okt. 23.-án “betolják a Parlamentet a Dunába ” azoknak csalódniuk kellett. Erre akkor érik meg a helyzet, ha nem lesz lehetősége a kormánynak több szimpátiatüntetőt kivinni a Kossuth – térre mint ellenzékit, és itt most ne keressük azt, hogy miért, és hogy kiket vitt ki, a szomorú az , hogy ezzel bármikor érvelhet és érvelni is fog Brüsszelben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Sommás, félreértettél. Én a Millán voltam, és az orbáni hazugságokkal kapcsolatban írtam. Nem mindegy . Jókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Barry1:
    A 8-10 ezer stimmel. Azért ne gúnyolódj, a sikerhez a DK-sok szavazatai is kellenek majd. És meg is lesz, amennyire Gyurcsányt jól értettem. Egyébként a DK-sok túlnyomó többsége átment a Millára. 5 perc séta volt az egész. Ebből is kiderül, hogy Gyurcsányék szándékosan úgy tervezték meg a helyszint és az időpontot, hogy ez így legyen. És ez rendben is van. Bár az MSZP lenne ennyire együttműködő!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  12. Ob -ser -ver!

    Jaj istenem ,én nem a DK-n gúnyolódtam ,hanem a fidesz rákai dijas létszámhazudozásán! Én is DK-szimpatizáns vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. GRATULÁLOK !
    Végre elkezdtétek, amit nagyon vártam!
    Valóban nehéz lesz. Ezt az egyesülők közül Bajnai tudja legjobban.
    “Most” kis lépésnek tűnik – EGYESEKNEK – amit tettetek,
    DE NAGY LÉPÉS MAGYARORSZÁGNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Barry1: jól van, na… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Barry1
    2012. október 24. szerda
    15:08
    Ok, vettem az adást.
    Többeknek: sürgetnénk a csutiszörny törpehitler és gengsztertársai bukását ezerrel- magamat is beleértve -mennénk a Kossuth térrre, csinálnánk forradalmat, lennénk akár mártírok is.
    Én még nem éltem 56-ban. Anyukám akkor látott mindnent; a tankokat és az orosz kiskatonák mésszel leöntött hullláit a Körúton. Mondta, hogy ő nem szeretne engem igy látni…Megfogadom a tanácsát és inkább csendes forradalmár leszek. Sújtson ezért “dolgozó népünk megvetése”???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Szerintem elég sunyi húzás volt az Astoria környéki fáklyás vonulás engedélyezése. – (Nehogy elérje a tömeg a Blaha Lujza teret ?) Az operaházi tüntetésre is rávezették a jobbosokat a Liszt Ferenc térnél, tegnap pedig a Petőfi Sándor utcánál. Azért ha lehet, féljünk egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. T. mester olga!
    .
    mester olga
    2012. október 24. szerda
    16:16
    .
    Tisztelettel kérdezem, hogy ennek a kommentnek valóban én vagyok a címzettje??? :O

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  18. Jellemző a fideSS-re, hogy még egy “számháborút” SEM TUD (AKAR) TISZTESSÉGESEN KOMMUNIKÁLNI :-((. Még azt is úgy tálalja országnak-világnak, hogy NEKIK LEJTSEN A PÁLYA :-(((((.
    UNDORÍTÓ SZEMÉT BANDA !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Baby
    A Fideszéknek van pénzük, ezt két év alatt érték el, hogy a nagy minuszból sok pluszt hoztak össze – kintről mindig tudnak majd hozni támogatókat, kicsit majd mindig többe fog kerülni, de megteszik, gátlástalanul.
    Amit elvárnék az EU-tól, hogy amikor megszólal a pávatáncos, a nagy sallerosztó, hogy neki 2/3-a van, akkor azt említsék meg, hogy nem kellene olyan büszkének lennie a fizetett külföldi statisztákra és a gyerekekre!!!!!!!!!!!!
    Komolyan mondom, én a fideszesek helyében inkább szégyenkeznék, hogy csak így jön össze az a nagy támogatottság.
    Csak aki hülye, az nem látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. tüske
    De bizony, hogy egyszemélyi – ha kidől a ne mi kapjuk a legtöbbet, összedőlnek, oszt jónapot! Ezért ezek képesek lesznek kitömni is.
    Annyi disznóság van a fülük mögött, hogy muszáj összetartaniuk – ez nem vitás.
    Több, mint 20 éve ő viszi ezt a pártot, már minden sarkon álltak ezek fiatal demokraták, a térdre csuhásoktól a pápai kézcsókig – de nincs helyette senki! Hogy őt kik mozgatják, az egy másik kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Most hallgattam végig Váradi Júlia beszélgetését Bajnai Gordonnal a Klubrádióban. Bajnai meggyőző volt.
    Világos, hogy nekem – nekünk – nem lesz elég az a program, amit kitűzött, viszont azt is látni kell, hogy most ez a maximum, ami a helyzetből kihozható, aminek megvalósítására van esély. Ráadásul jól érvel, nagyon jól!
    Ha meg a maffia annyira bekeményít, hogy még ezt is megakadályozza, azzal csak radikálisabb program esélyét nyitja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  22. Jó volt ez a Bajnai beszéd.

    Azt hiszem, sokan, sokat várunk ettől a kezdeményezéstől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  23. T.Tibor,tüske, és sommas!
    Köszönöm.Kevesen gondoljuk így ,az a baj.
    Hogy én így gondolom, abban szerepet játszik az is, hogy vidéki vagyok. Már pedig vidékre a Tv csatornákból sok helyre az 1-es, 2-es, és az RTL jut, így a vidék zömének halvány gőze nincs arról, hogy mi történik egy egy ünnepen Bp-en.DE! Ha a hivatalos közvetítést nézik, és ESETLEG ott is megjelennek az Orbán ellen tiltakozók, akkor bennük is megmozdul valami, ami eddig leblokkolta őket.
    Ugyanis sok helyen a pap, a tanár, és az orvos a találkozási pont,ők meg nyomatják 1000-el a fidesz propagandát,tehát így fogalmuk nincs,ha el is kezdődik valami.Pedig az emberek elégedetlenek, és így kérdés, hogy lesz e elég energia minden településre eljutni,és összefogni az elégedetlenséget. Pedig erre nagy szükség lenne.
    Mondom ezt én…Lehet hogy rosszul gondolom,de a hivatalos közvetítések ebben az aspektusban nagy hasznára lennének egy széleskörű összefogásnak.
    Ha a kormány a nacsalnyikjain keresztül szűri a híreket, és ha már a baloldal volt annyira mulya, hogy nem gründolt egy Tv csatornát sem, akkor azt kell kihasználni ami van!
    Milyen szépen hangzott volna több 10 ezer torokból az Orbán takarodj…Hivatalos nemzeti ünnepen…
    Legalább a vidékiek is reménykedhetnének…Mert tudnának róla, hogy elindult valami reményt keltő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. “csakén 2012. október 24. szerda 18:56
    Csak aki hülye, az nem látja.”
    Ilyen hülye akad bőven! Nézd meg azt a sok embert aki azt az orbánt élteti aki könyökig a zsebükben kotor, aki elveszi a megélhetésüket, a békéjüket és a jogaikat, kifosztja és eszközként használja őket. A többi aki a többletjövedelme és hatalma (teljhatalommal rendelkező középvezetők) miatt támogatja orbánt csak kilóra megvehető önző emberek de ezeket a kisembereket, munka nélkülieket és nyugdíjas orbánistákat akik ott viktoroznak rendszeresen, valóban nem sokra tartom. Ennyi ésszel fehér egerekkel szemben is elbuknának az élelemért folyó versenyben, csak fidesz és jobbik szavazóknak jók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. bumburi
    Igen, szólhatna az Orbán takarodj!
    De minden nemzeti ünnepet szétbarmoltak – most ujjonganak, hogy nyugis volt az ünnep, csak azt nem teszik hozzá, mert a baloldal nem dúlja szét!
    Amikor az Operánál szólt az Orbán takarodj – na az ütős volt!
    Patkányokként, alagúton át menekültek, pedig senki nem akarta őket bántani, csak annyi volt a cél, hogy az önfényezésük egy kicsit sápatag legyen.
    Ilyen persze nem adódik, mert mostanában már nem igazán megy a hívei közé sem, de volt rá pl. hogy valamerre avatott és ott is szólt a takarodj!
    Szóval én nem bánom, hogy csendes volt ez a megemlékezés.
    A vidéki emberekről: ők is tudnak tájékozódni, aki akar az tud!
    Hallok olyan faluból betelefonálót, ahol térerő alig van, mégis tájékozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. http://magyarnarancs.hu/belpol/bajnai-gordon-teljes-beszede-82179

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. http://www.youtube.com/watch?v=gKkU2hCzEvo
    Milla Tüntetés 2012. október 23. – Ungváry Rudolf beszéde

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. kisember
    A fülke magányában majd nem tapsikol, hanem dönt, a zsebe szerint.
    Az ismerőseimen látom, hogy nehéz beismerniük a sok Gyurcsányozás után, hogy most ki jött a nyakunkra. Bevallani nehéz nekik, hogy érett fejük ellenére, hogy megvezette őket Orbán.
    Egyik a rokkantságiját veszítette el, munkahely nincs – nem hiszem, hogy tapsikol.
    Másik a cukorbetegsége, kövérsége miatt került hátrányba.
    Még egy, aki hónapok óta nem kapott rokkantnyugdíjat a felülvizsgálata óta.
    Megint egy, aki a megszokott, bevált gyógyszeréhez nem jut hozzá, most állítgatják be az új gyógyszerre.
    Csak pár eset az én ismerőseim közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. A “béke menetet”nézve megdöbbentett a látvány.Hát ennyi ember él e honban,akik nem látnak az orruknál továb?.Akiket nem érdekli az a szörnyü dolog,hogy hazánk a csőd felé halad.Ennek tapsolna?.Ezt akrják?Szégyelem magam miattuk.Csak az ad némi vigaszt szmomra,hogy a tömegben résztvett sok gyerek még nem tudja milyen bünt követnek el a melletük menetelő felnöttek.Nem tudják,hogy az ő jövöjüket,életüket veszélyeztetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  30. Jó lenne listázni, hogy a 47 busznyi erdélyi gyerek mellé hány busszal hoztak magyar gyerekeket szelídnek mondható zsarolással, ugyanis ötöst ígértek és hány felnőttet hoztak kevésbé szelíd zsarolással a békamenetbe?!?! Pfuj!
    .
    A belügy sajtószolgálata nem röstell alapvető számítási hibákat véteni a hivatalos közleményében, hogy betakarja a kedves vezető rettegését. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  31. Május elsejére is a munkahelyekről szervezték a felvonulókat, aki nem akart menni, kínos helyzetbe került. Most nyilván az összes állami munkahelyen dolgozó köteles elmenni, hacsak nem vállalja, hogy percek alatt leépítsék. Nem magától megy az a sok rajongó, ugyanaz történik, mint Kádár előtt a dísztribünön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Tessék, Avi, most magyarázd, hogy milyen csúnyán beszélek, és milyen türelmetlen vagyok, és nem megértő:
    .
    http://atv.hu/belfold/20121023_a_rendorsorfal_mellett_tortek_be_egy_indexes_orrat_szelsojobbosok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Nincs itt semmi, és nem is lesz semmi. Szó, szó, szó, Tett, vagy arra való felhívás sehol. Bajnai okosakat mondott, csak nem volt ereje a szavainak. Belőle jó miniszterelnök lehet, de megszólítani, lelkesíteni a tömeget, erre alkalmatlan. Nincs átütő ereje annak, ahogy a legokosabb dolgokat elmondja. Nem politikus, hanem szobatudós. A millafőnök Juhásznak kifogástalan lenne, de messziről látszik: lehet hogy akar politikusként viselkedni, de nem tud. A szolidaritás élére is jó lenne egy Walessa, de nincs. Ferike jól beszél, tud pappír nélkül is, de nincs erkölcsi tőkéje. Ha az öszödi beszéde után rácsapta volna az ajtót a korrupt szocikra, most ő lehetett volna a nép vezére. Minden adottsága meglenne hozzá, de most jobb lenne, ha elmenne a könyvét írni mondjuk New Yorkban. A tegnapi szónokok közül Ungvári Rudolf volt a legmeggyőzőbb. Látszott rajta, hogy szívből mondja amit mond. Nem hittem volna, hogy az ő csendes visszafogott modora mellett ilyen beszédet is tud mondani. Szerintem elragadtatta magát. TGM hozta a formáját, bár egy kicsit visszafogott volt. Tudom, sokan szélsőbalosnak tartják, pedig nem az. Ő valóságos próféta. Látja a jövőt. Nem a holnapot, a holnaputánt. Nem lényegtelen, hogy amit lát, azt ki is meri mondani. A középkorban az ilyen embereket máglyán égették el, most csak lenézik. Azok a Hülyék nézik le, akik azt sem tudják megmondani hogy tegnap mi lesz. Jó kis piknik volt a Milla-tüntetés. A csuti örülhet. Ha ez így folytatódik, örökéletű lesz a hatalma. Látjátok mit csinálnak a görögök, a spanyolok, meg a portugálok. Rájuk nem egy fiókhitler akar rájuktelepedni, csak az életszinvonalukat kell megvédeni. Mi meg sunyítunk. Látszik hogy soha nem tudtuk, és ma sem tudjuk, hogy mi a demokrácia. Bebizonyosodott Kertész Ákos igazsága. Genetikailag alattvalók
    vagyunk. A hőkölés népe. ebsorsot akar, hát akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. “csakén 2012. október 24. szerda 19:52″
    Ez a másik. Aki baksist ad az a király, nem az aki nekünk tetsző elveket vall és be is teljesíti őket. Ez az ország soha nem emelkedik fel ilyen gondolkodással. Majd a választások idején: enni adott éljen és virágozzék orbán vezér! ..miközben azért szorulok rá mert elvette mindenemet és a választások másnapján már a kormányt sem mozdítaná ha elé lépek az úton!
    Mikor nem így volt az ország történelme alatt? Megalkuvás, széthúzás, intrika, árulás és elnyomás miközben a nép csókolja ura kezét és elárulja annak bírálóját két fillér baksisért. Ezt a népet felemelni, szabadságot adni neki?!
    Ad nekik egy ingyen pizzát és éljen orbán örökké, királynak is megválasztanák! Mit gondolsz mennyien szeretnék elvi alapon a bukását? Mennyien mondták azt, hogy a demokráciát nem hagyom, a hazugságot nem tűröm és mennyi ember nyugdíját lopta el, mennyi ember jogait vette el amit nem tűrök? igazságtalanságot? Csak az számít, hogy az én zsebembe is belenyúlt, a többit le…..! Majd ezek az emberek örülni fognak a helyreállított demokráciának és újjáépítik a lerabolt és tönkretett országot? Egy frászt! Holnap megint veszhet a demokrácia mert a győzelem másnapján tartják a zsebüket és ha azt nem tölti meg az új kormány orbán sikeresen utcára viszi őket másnap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Történelmi pillanat
    Persze támogatjuk, de nem kritika nélkül, és lécci ne beszélj HITről az ellenzékkel kapcsolatban. NEM egy MÁSIK szektát akarunk!
    sippantyú
    .. és másodszor tragikomédiaként!
    sedona
    Nézd a jó oldalát: már nem mondanak “kétmilliót”
    Egyébként meg Bajnai (és Gyurcsány is) megfelel a platóni elveknek:
    “…Ennélfogva a legjobbak nem kívánnak pénzért uralkodni, sem megbecsülésért, sem az uralkodásból nyilvánosan fizetséget húzva zsoldosnak minősülni, sem tolvajoknak, az uralomból titkon hasznot orozva. És becsvágyból sem kívánnak uralkodni, nem lévén becsvágyók. Kényszeríteni kell őket és büntetni, hogy uralkodni akarjanak. Ennélfogva rútságnak minősül, ha valaki önként kapdos az uralom után és nem várja meg a kényszert. Ha valaki nem akar uralkodni, annak a legnagyobb büntetés, ha gonoszok uralognak rajta. Gondolom, ettől félve vállalja az uralmat a derék, a jó, ha mégis vállalja, és még akkor sem úgy, mintha valami jólétbe, élvezetbe csöppenne, hanem csak kényszerből, hiszen nincs nála kiválóbb vagy vele egyenlő, akire átháríthatná. Azt hiszem, ha az állam csupa jó emberekből állna, az mind azért tusázna egymással, hogy ne uralkodjék; ebből világosan kitetszik, hogy az igazi vezető nem arra termett, hogy a maga javát keresse, hanem alárendeltjeinek javát. Különben minden értelmes inkább választaná, hogy más legyen az ő hasznára, semhogy ő a másért törje magát…” Platón: Az Állam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Nyul György

    Mi az ,hogy Gyurcsánynak nincs erkölcsi tőkéje? Kinek a nevében mondod ezt?
    Képzeld, nálam van és szerintem nagyon sok embernél szintén.Pláne a hordához
    képest.Egyébként én mindig tudtam mi a demokrácia Most is tudom!
    csakén
    Nekem is vannak ilyen csutitörpe fan ismerőseim,akik nagyot szivnak,de érdekes módon még mindig nyomják ezerrel a fideszes mantrát.
    Jellemző volt az a szerencsétlen idős agyhalott a Kossuth téren,aki azt mondta
    a kamerába,hogy azért tüntet orbán mellett mert “ilyen jó kormányzó urunk(sic)
    nem volt horthy óta!” Jézusom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  37. Tisztelt Barry1

    “Kossuth téren,aki azt mondta
    a kamerába,hogy azért tüntet orbán mellett mert “ilyen jó kormányzó urunk(sic)
    nem volt horthy óta!” Jézusom!”
    Szó-szó, nálam is kiverte a bíztosítékot e fazon!
    Hogy a @@@@@@@@@@@@@@ ide most egy regiment csúnya szót gondolj , és akkor még finom voltam!
    Mikor meghallottam e fazont, taszítottam volna egyet, hogy az oszlop adja a másikat!
    Hihetetlen milyen nyugodt ember vagyok, de amikor magam előtt látom e fazont, és ilyen csúnyán beszél, hogy ezekkel kellene leülni egy picit beszélgetni, hogy mit csinál jól e szeretett vezírünk!
    Szerintem ez többeknél kiverte a bíztosítékot, nemcsak nálad és nálam, de ne legyen egy nyugodt éjszakája , azt kívánom ennek az embernek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  38. sommas
    A gyorsítás érdekében próbálkozz imával. “Uram, ha már Gödöllőn mellé céloztál, nem küldenél egy jobban célzó örményt nekünk?”
    sommas
    Ez tényleg kérdéses: Orbán megkapja a VALÓDI létszámadatokat – akkor meg minden üvöltözés nélkül is csokizhatja a gatyát, vagy Pintér előle is eltitkolja? A térfigyelő kamerák – mit tesz Isten? – már megint pont a Milla területén nem működtek.
    És egy figyelemreméltó elemzés (a Platón idézetet is innen gyűjtöttem be)
    http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/2012/10/15/eloszor-es-utoljara

    A TERV
    1., A hatalom megszerzése bármi áron:
    A technológiák ismertek, fentebb három idézet is foglalkozik velük. Ehhez kellenek erőforrások (média megszerzéséhez, permanens hazugságkampányhoz).
    2., A hatalom megtartása:
    jogi alapok megteremtése – alkotmánybíróság, ügyészség, bíróságok, rendőrség, titkosszolgálatok
    gazdasági háttér megteremtése, megerősítése – médiabirodalom kialakítása, bizonyos, a saját érdekcsoporthoz kötődő cégek közpénzből való bőséges ellátása
    a választók kiszolgáltatottá tétele – középosztály elszegényítése (1 kulcsos adó), földek birtokba vétele, kórházak (orvosok), iskolák (tanárok), önkormányzati intézmények (közszolgák) államosítása
    tudatos butítás – egyetemi, főiskolai oktatás fizetőssé tétele (csak a hűbéresek tudják állni a kiadásokat)
    sikerpropaganda – a “közmédia” lakájjá silányítása
    kondicionálás – permanens “szabadságharc”, melynek kettős értelme van: a., Vezér mindenkit legyőz, b., az ingerküszöb egyre feljebb tolódik: immunitás alakul ki a közügyek ellen
    Választási rendszer átalakítása adminisztrációs eszközökkel
    3., Az ellenfelek elpusztítása:
    Politikai karaktergyilkosságok, perek, gyanúsítások, előzetes letartóztatások – ha lehet kéz-, és lábbilincsben, a média teljes nyilvánossága előtt -, gazdasági, adminisztrációs elnyomás (ld. Sláger és Danubius rádió, majd Neo FM, Klubrádió)
    Az utolsó esély
    Magyarországnak a kapituláció előtt egy utolsó esélye van, de talán már az is elúszott. Most és azonnal szövetkezni kell az ellenzéki erőknek azért, hogy minden eszközzel megakadályozzák a Fidesz 2014-es újraválasztását. Ez már nem gyerekjáték. Itt már a finomkodásnak helye nincs. A veszély hatalmas és végleges: moralizálással, viccelődéssel, az ellenfél kifigurázásával, komolytalannak vételével csak a bukás az egyedüli kimenetel. Totális ellentámadásra van szükség minden fronton. Az ellenségtől tanulni kell, az eszközeit ellene kell fordítani. A tömegehez szólni kell és folyamatosan elmondani neki, hogy ami van, az a behódoláshoz vezet. Az ország visszavezetéséhez a feudalizmusba. Az urambátyám korába. A kiszolgált és kiszolgáltatott korába…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  39. Kekec
    orbán SOHA nem kap valódi adatot!! Ki merné???? Ugyan!!
    Nagyon nem szeretem,mikor azt ” jósolgatjuk”,hogy ez a rezsim ilyen-olyan
    módon maradni fog. Nem fog. És nem is mi fogjuk megbuktatni,hanem ők saját magukat. Politikailag tudnának maradni,szorgos népünk van annyira hülye.DE
    gazdaságilag nem fogják birni.Nem fog néhány százezer,esetleg millió ember
    egyszerűen és csendben megfagyni vagy éhen halni. Persze ha közösen elfogadjuk azt,hogy nincs fontosabb mint,hogy ezek takarodjanak ,akkor tudjuk siettetni a dolgot és van esély nagyobb dráma nélkül túlélnünk ezt a rémálmot.
    De ha most azt kezdjük ragozni “,hogy volt megkötve Bajnai nyakkendője,”akkor
    végünk és meg is érdemeljük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. kelemen és mindenkinek ebben az országban!
    több mint 45 éves, fizikai és irodai területeken töltött egybefüggő munkaviszonnyal elértem hogy aránylag szép nyugdijat kaptam (már csökkent az értéke!)
    minden jövedelmem ellenőrizhető volt, amelyből megfizettem – megfizettem? levonták! – a mindenkori mértékek szerinti adókat járulékokat, nem is keveset az akkori mércék szerint sem!
    hol voltak az irigyek akkor amikor én 36-40 órát is dolgoztam egyfolytában, tanultam, esti képzésekre jártam?
    aki ezt irigyli, az előbb csinálja utánam az életemet, utána pofázhat!
    és itt le merem tenni a nagyesküt, hogy nem a nyugdij a legnagyobb tehertétel ebben a ká költségvetésben!
    először is hárommillióból csináltak 1,9 millió nyugdijast, akkor miről beszélünk?
    miért nem akkor pofázott mindenki, amikor elvették a nyugdijmegtakaritásukat, akkor mindenki kussolt!
    a vizitdijas szavazáskor mindenkinek akkora volt a hangja, de az az einstandnál meg hallani lehetett a légy zümmögését az országban a kusstól!
    arról én meg a többi nyugdijas nem tehetünk, hogy mélyen utált politikusaink ellopták a befizetéseinket, beveszem a lesz@rom tablettát, nem érdekel honnan de fizessék a nyugdijat.
    én nem pofázhatok másért csak ami engem illet, mindenki követelje meg, ami neki jár és ne a mások zsebében kotorásszon, ne a másét irigyelje!!
    érdekes azért miért nem háborodnak fel olyan vehemensen, hogy a politikusok a saját javadalmaikat egyáltalán nem csorbitják, sőt, egyre csak növelik!
    csak egy példa: birizgálják az utazási kedvezményeket!
    ne izguljatok nem a sajátjukat fogják megszüntetni, hanem a mienket!
    a képviselőnek jár tiszteletdij, állami autó, hozzá üzemanyag, és még ráadásul ingyen utazási kedvezmény.
    beszéljük meg akkor ki kinek a nagyanyja?
    van itt pénz, csak nem arra amire kéne, ugyhogy coki a nyugdijaktól!
    ja ha már itt tartunk: sok süket arról dumál, hogy az autósok miért egyedül ülnek az autójukban? az senkinek sem szur szemet, hogy minden politikusnak külön autó jár? ezen is mennyit lehetne spórolni!
    én csak elkezdtem, de gondolom másoknak is vannak még számot ötletei!
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. és végül egy komment a Varánuszról

    ob.szerver 2012.10.24. 21:05:00
    2010 áprilisában nyitottam egy topikot az index poli-dili fórumán. Most már nem tudnék, valamiért örökre kizártak. Ez volt a topiknyitó:

    Köszönjük Gordon!

    Az elmúlt egy évben az ország példát kapott abból, hogy milyen egy modern európai kormányfő. Technokrata, hozzáértő, pragmatikus. Nem ideologizál, nem avatkozik bele az emberek magánéletébe, nem osztja fel a társadalmat jókra és gonoszokra, nem ültet komisszárokat közintézmények élére, nem értékeli az állampolgárok magyarságteljesítményét, nem ő nevezi ki százmilliárdos állami beruházások kivitelezőit, nem osztogat állami pénzt saját kft-jének, nem vesz rész taggyűléseken, nem érez lőporszagot a békés pesti utcákon, nem hazudik minden egyes mondatával, nem élvezi, ha ütemesen skandálják a nevét, nem használja fel az állami tisztségét saját meggazdagodására, nem róla szól az állami televízió híradója, nem menekül politikai/szakmai viták elől, nem válik Európa kormányfőinek lenézett és megvetett páriájává, és nem köszön „oszt jónapot”-tal.

    Csak teszi a dolgát. Jól, tisztességesen, eredményesen.

    Köszönjük Gordon. 2014-ben visszavárunk.”

    Igen, és ez egy jó alap a továbbiakhoz. Az értelmes emberek körében. De a Békemenet 2.0-ban nem csak import gyaloglók voltak, és otthon a TV-k előtt is sok “nyugger” nem tudja Gyurcsánynak és Bajnainak megbocsátani, hogy “elvették a 13-ik havit” és őszintén hiszik, hogy Orbán majd megvédi őket.
    Alapvető közgazdasági ismereteik hiányoznak, hogy a bankok és multik általuk helyesel nyúzása, és saját létfeltételeik folyamatos romlása közötti összefüggést felismerjék.Ezeket észérvekkel nem lehet elérni – kizárólag érzelmi alapon. Bajnai a beszédével ezzel próbálkozott. Majd meglátjuk, hogy a TÖMEGnél mit sikerül majd elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. T. kekec!
    .
    kekec
    2012. október 24. szerda
    22:42
    .
    “A gyorsítás érdekében próbálkozz imával. “Uram, ha már Gödöllőn mellé céloztál, nem küldenél egy jobban célzó örményt nekünk?””
    .
    Tán hallgatóztál kedves kekec ???
    :-))))))))
    .
    “Ez tényleg kérdéses: Orbán megkapja a VALÓDI létszámadatokat – akkor meg minden üvöltözés nélkül is csokizhatja a gatyát, vagy Pintér előle is eltitkolja?”
    .
    Szerintem orbán és szűk környezete MÁR MOST HITLER-EFFEKTUSBAN SZENVED.
    Már NEM MERIK MEGMONDANI NEKI AZ IGAZAT, NEHOGY ISMÉT AGYILAG ROMBADŰLJÖN AZ ELMEBETEG :-(((.
    .
    Az általad vázolt TERV pedig ELÉG “SÚLYOS” :-(((.
    Házkutatást kéne tartani a fővezírnél + a skeppjénél. Valamelyiküktől csak ELŐKERÜLNE A TERV PAPÍRRA VETVE IS (vagy legalábbis elektronikus formában).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Sosemvolt apósom, ha nem is lámpavason, de meggyalázott holttesttel végezte a Bródy Sándor utcában; tulajdon, bársoselettvolna apám viszont ma megemelt hősjáradékos radikális jobbernyuggerként (a rendszerváltás nyertese), egy budai kacsalábon forgóból nevet a képembe, szóval, higgyétek el, én, mint afféle modernkori rómeóésjúlia nem táplálok forró rokonszenvet a forradalmas-kibelezős megoldások iránt. De. Azt is tudom, hogy zúghatunk mi az Erzsébet hídnál, amennyi tetszik, az nem hallatszik el az égig, vagyis a Kossuth térig, főleg, ha a potmétert onnan szabályozzák. (És nem hallatszik el apámig, azaz a kacsalábakig sem.) Én úgy gondolom, hogy bizony, közelebb kellett volna menni. Vagy menni egyáltalán.
    Bajnai Gordon jól beszélt, de nem nekem beszélt. Viszont meg akinek, az nem hallotta, nem is fogja hallani, meghallani. Bajnai Gordon még csak nem is a “bizonytalanoknak” (bizalmatlanoknak) beszélt, hanem a direkt jobboldaliakat győzködte, őket édesgette, az ő hívószavaikat használta. Azokat a szavakat, amik belőlem már vad allergiás reakciókat váltanak ki. De legyen, mondjuk sikerül rábeszélni, begyűjteni a mérsékelt (lecsúszó) jobboldalit a saját, neki oly kedves retorika használatával, de ne tévedjünk, ez távolról sem jelenti azt, hogy meggyőzni is sikerült, és mostantól majd levetkőzi azokat a molyette, dohos, sanda eszméket, melyek az ő jobboldaliságának, tehát identitásának alapkövei. Ő marad, aki volt, és attól, hogy esetleg majd ide szavaz, még a legkevésbé sem válik mondjuk a rokkant öreg cigány hajléktalan nők polgárjogi harcosává.
    Juhász Péter egykori memoárjában majd kulcsmondatok taglalják, miként vezényelte ő a parádét, és hogyan biztosított ő lehetőséget a Szolidaritásnak, és Bajnai Gordonnak, és milyen ügyesen mozgatta ő a Gyurcsány-féle bábokat is. Ahogy Orbán Viktor is azt híreszteli, hogy ő félemlítette meg, ő késztette gyáva futásra az oroszokat. Ahogy a kiskakas is úgy tudja, hogy az ő kukorékolása kelti föl a napot.
    És, hogy Orbán nem tudná, hol és hányan voltak? Ugyan kérem. Nem együgyű és nem magatehetetlen. Azt elhisszük róla, hogy képes rommá zülleszteni egy országot, de azt nem nézzük ki belőle, hogy tud kettőig számolni? Na ne.
    “Űrt érzek, mérhetetlen űrt”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. kedves admin!
    valahogy eltünte magát egy esti irásom, biztos valami rosszat tettem:(
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. az október 23-i Kossuth téri hivatalos kormányrendezvényen megjelent néhány ellentüntető komlói bányász. Transzparenseiken a következő volt olvasható: „Egymillió munkahely helyett egymillió elvándorló”, illetve „Láthatatlan a siker”. A biztonságiak megkérték őket, hogy vigyék ki a transzparenseket, mert ez egy állami rendezvény. A bányászok ennek eleget tettek, majd átmentek a Milla tüntetésére.
    A bányászok „nyugodtan megtehették volna”, hogy nem engedelmeskednek.
    A Milla demonstráció után, átmenni a Kossuth térre!
    A szabad véleménynyilvánítás joga mindenkit megillet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A főszabály azonban az, hogy egy állami rendezvényen a hivatalostól eltérő vélemény kinyilvánítása teljesen jogszerű, „mert azt el kell tűrni egy demokráciában, hogy valakinek más legyen a véleménye!!
    De akkor nem értem , miért nem lehetett volna átmenni Orbán beszédére???????????????????????????????????????
    És még egy kis pikáns megjegyzés a végére, hogy ha a bányászok nem fogadtak volna szót és ezért a rendőrség előállította volna őket, tehát véleménynyilvánítási jogukat az állam korlátozza, „nyert ügyük lett volna Strasbourgban!

    Megint elcsesztünk egy labdát, amit nem csaptunk le eléggé!
    Meg kellett volna akadályozni, hogy OV bármit is mondjon oktober 23-án!!!
    Mindegy, ezt elcsesztük, nem kicsit, hanem nagyon!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Összekeveritek a politikust a hordószónokkal. Lehet, hogy hordószónokra is szükség van, de a politikus más. Kollégám, aki a baltás gyilkos cinkosáról már a Nagy Imre temetésén mondott beszéde alapján megállapította, hogy “kis Hitler”, alighanem ennek alapján ismerte fel típusát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  47. bocsánat kedves admin!
    khm… feltettem még egy szemüveget és akkor már megtaláltam!
    ezer bocs és egy anyamedve!!!
    további szép napot! bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK szembesíti Bajnai Gordont 2013. szeptember 15. vasárnap | AN

Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben 2013. június 1. szombat | AN

Bajnai nem csalódott az LMP-ben 2012. november 20. kedd | AN

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos