Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alkotmányos lett a választási csalás 2012. október 29. hétfő 19:46 | AN

  • Hozzászólások(125)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alkotmányos lett a választási csalás

Budapest – A parlamentban a Fidesz megszavazta az alaptörvény módosítását, amely előzetes regisztrációhoz kötötte a választójog gyakorlását. A regisztrációnak sem oka, sem indoka nincs, kizárólag a választási csalást szolgálja. Mivel az elképzelés a Fidesz államcsínyét megalapozó alkotmányellenes alaptörvény szerint is törvénytelen lenne, az alaptörvénybe foglalták a választási csalást. A cél az, hogy távol tartsák a szavazástól azokat, akik nem Orbánra akarnak szavazni, megakadályozzák azt, hogy bárki az utolsó pillanatban eldönthesse, hogy mégis szavaz. A törvénytelenséget teszik törvénnyé. Az ellenzéknek meg kell gondolnia, hogy résztvételével legitimálja-e a választási csalást.

A hétfőn kormánypárti szavazatokkal meghozott döntés alapján a magyarországi lakóhellyel rendelkező választók személyesen vagy elektronikus úton – az internetes ügyfélkapun -, a határon túl élő állampolgárok levélben vagy elektronikus úton kérhetik felvételüket a névjegyzékbe a parlamenti választást megelőző 15. napig. A szavazáskor LMP-s képviselők az ülésterem felső páholyából több köteg kék színű cetlit szórtak tiltakozásul a kormánypárti sorokra, így utalva az 1947-es kékcédulás választásokra. Ezzel ki is merült a választási csalás elleni tiltakozás.

A rendszer több más módosítással fizikailag lehetetlenné teszi az Orbán-rezsim leváltását. Az alaptörvény és a sarkalatos törvények, valamint a kilenc évre bebetonozott pártkatonák akkor is működésképtelenné tennének egy új kormányt, ha a csalások ellenére képesek lennének a választásokon győzni. Ha ennek reális veszélye felmerülne, akkor várhatóan újabb változtatásokkal annak is elejét vennék. Jelenleg ennyi is elégnek látszik ahhoz, hogy a hatalmi váltógazdálkodást megakadályozzák Magyarországon. Orbán Viktort demokratikus úton leváltani nem lehet, amíg ő él, addig Magyarország teljhatalmú ura lesz. A demokrácia visszaállítására irányuló törekvést az orbáni törvények 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik. Miután az ellenzéki pártok és médiumaik továbbra is úgy viselkednek, mintha Magyarországon demokrácia ellen, és nem veszik komolyan, hogy kiépült egy diktatúra, amely egyelőre nem kényszerül erőszak alkalmazására, az Orbán-rendszer várható élettartama két-három évtizedre tehető. Akik ennek ellenkezőjével hitegetik magukat és másokat, azok nem néznek szembe a tényekkel.

Az ellenzék várhatóan résztvesz a 2014-es választásokon, miután a Bajnai Gordon nevével fémjelzett új mozgalom választási szövetséget kötött, és ezzel lépéskényszerbe hozott másokat is. A csaló választáson való részvétel kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja, mert egy demokratikusnak hazudott választás révén betonozhatja be a hatalmát, fenntarthatja a demokrácia látszatát, mivel az ellenzék részvételével hitelesíti a választásokat. Az ellenzéknek akkor sem lenne szabad egy csaláshoz asszisztálnia, ha esélye lenne a győzelemre. De ilyen esélye nincs, és nem is lehet. Ezért a választási részvétellel mindent veszít, és semmit nem nyer. Kivéve azt a néhány képviselőt, akik bejuthatnak díszletnek az orbáni parlamentbe, és Orbán Viktor kegyelemkenyerén élnek, hogy a demokrácia hamis látszatot rajtuk kerestzül fenntartsák. Morális kérdéseket vet fel az is, hogy valaki pénzért vállalja ezt a szerepet, ha Orbán újra kétharmados győzelmet mutat ki a választási rendszerével magának.

Az új választási törvényben kódolva van a csalás, de ha ez nem lenne elég, az eredményeket is bármikor meghamisíthatják, mivel Orbán és pártja jelöli a választási bizottságok tagjait. Annyi regisztrációt ismernek el, amennyit akarnak, annyi határon túli szavazót számolnak el maguknak, amennyit akarnak. Semjén legutóbb már azt állította, hogy a választásokig ötszázezer határon túli kettős állampolgárs lesz. Ezt ötszázezer határon túli Fidesz-szavazónak tekintik. A szám azért képtelenség, mert az első két évben összesen kétszázezer állampolgárságot adtak ki, a jelentkezések száma pedig időarányosan radikálisan csökken.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 57 szavazatból)
Alkotmányos lett a választási csalás, 4.6 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(125)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

125 Reader’s Comments

  1. Kérdés!
    Ha 2014-ben az új választási rendszer a Fidesz hatalmon maradását eredményezné, amit az ellenzék egy esetleges bojkottal illegitimmé tenne, akkor mit lép majd a Jobbik?
    Szal, ezzel nem kalkulál senki?
    Vagy a Jobbiknak ne lennének hatalmi ambíciói? Ne lenne tömegbázisa?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. ” vajon hány halott fog regisztrálni, és szavazni a fideszre?”
    Pappcsák is pont ezzel érvelt tegnap a Klubbrádióban.
    -kiküldtek az előző választáshoz mit tudom én milyen cédulát az elhúnytnak. Micsoda érzés a családnak. blab blabla. Mert csak mondta mondta a sületlenséget.
    Továbbá, az alaptörvény szerint, az egyesület is indulhat a választáson, csak be kell jelenteni, mert akkor szigorúbb kritériumok szerint kell elbírálni őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. neroka
    2012. október 30. kedd
    23:55
    ” A Mesterházi is csak csendesen pofázik, csak annyira hajt, hogy kissé megerősödve minél több képviselőjük legyen, de még véletlenül se nyerjenek. A megélhetésük így is meglesz és újabb 4 évig biztosítva lesz a helyük a parlamentben. Nyerni majd csak akkor akarnak, ha valamikor vége lesz a válságnak és megindultunk felfelé. Hogy közben az ország összeroppan, hogy a Zemberek belerokkannak, az a legkevésbé sem érdekli őket.”
    .
    Értem én, csak azt nem értem, hogy mitől lesz vége a válságnak, és mitől indulunk meg felfelé, ha addigra – mikor ugye Mesterházy majd nyerni akar – az ország összeroppan és az emberek belerokkannak? Mert szerintem a belerokkantak egy összeroppantban bajosan indulnak meg felfelé, még akkor is, ha Mesterházy meg az ő ravasz nyerési taktikája várja őket odafenn.
    Jócskán van miért nem szeretni az MSzP-t, mégis, pillanatnyilag nem ők a legmumusabbak a demokratikus ellenzéki oldalon. Nagyon nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. ANALÓGIA
    Emlékezzünk Albániára!

    Sztálin halála után, az ötvenes, és nyolcvanas évek között mint egy teljesen magára maradt sztálinista csonk vegetált a teljes pusztulás határán. Ennek ellenére kínai barátai segítségével teljes torokkal üvöltve, fegyverkezve és az öklét rázva szidta az imperializmust és annak kelet-Európai kiszolgálóit. Aztán Kína elfordult tőle, kénytelen volt feladni “elvhű” harcát és egyszerűen átment a nacionalista szabadkapitalizmus állapoitába. [Talán ez utóbbinak köszönheti a jutalmul kapott Koszovót.] – Megjegyezném, hogy ehhez hasonló zombi-diktatúra még a teljesen magára maradt az Észak-Kóreai rendszer.

    Hogy miért hoztam ezt ide elétek? Hát rátok bízom, de előbb alaposan tanulmányozzátok az Orbán-rendszerben föllelhető hasonlóságok és azonosságok mibenlétét. Félelmetes lesz…

    Ehhez egy kis cinikus megjegyzés. Leht, ha orbán sokáig kitart az albán példa mellett, akkor, bár kisebb, nagyobb román-magyar összecsapások után, de a Nyugat ismét visszadja nekünk Erdélyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Csacsicska és csatt – öröm, hogy együtt lehetek Veletek !

    kekec – figyelj jobban, Csacsicska már elment. Ha nem vénember lennék, mennék utána.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. A Nyugat sosem fogja nekünk visszadni Erdélyt mert Románia jelenleg jóval közelebb áll Európához mint Árvalányhajland.
    ÉS míg ő közeledik , addig mi egyre távolodunk tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Egy a megoldás ne vegyen részt az ellenzék a parlamenti és egyébb munkában.Több lesz a hitele mint így,hogy bohóckodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Rakjuk csak egymás mellé: külföldiek választójoga-regisztráció ötlete-Tákolmány-módositás-az eredetinél gyalázatosabb törvény meghozatala és Tákolmányba foglalása-Rogán ötlete a lakcim-nyilvántartás kommunista és ezért üldözendő mibenlétéről.
    Logikus következmény: valamelyik nyolcadik senki törvényt módosittat: a választás alkalmával ne kelljen a személyazonosságot igazolni, mert ez is kommunista csökevény (egyébként: mikor volt mifelénk kommunizmus?)…
    Előző regnálásukkor belekalamoltak az APEH nyilvántartásába (hosszú bájtok éjszakája), majd legalizálták az ÁFA-csalást. Már miért ne legalizálnák most a választásit is??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Hazafi
    Orbán seperc alatt gründoltat vagy tucatnyi “ellenzéki pártot” többszáz egyéni jelölt indul az alacsony feltételnek (200 aláírás) és az anyagi támogatásnak “köszönhetően” és 3 -4 parlamenti ellenzéki párt “bojkottja” fel sem fog tűnni a nagy tülekedésben.
    Bojkottálni ezért csak a regisztrációt lenne érdemes, mert ha nem érné el az 50 %-ot, akkor eleve illegitim lenne az eredmény. Ha viszont a regisztrációt bojkottálják, akkor “MEG SEM PRÓBÁLTÁK” holott a lehetőség a rendelkezésükre állt. Erre nehéz lenne külföldi támogatást szerezni.
    És akkor még ott van, hogy nélkülük is meghaladhatja az 50 %-ot a regisztráció – és akkor lásd, mint az elején.
    A bojkottnak csak egy esetben lehetne értelme: ha a szavazás napján az ellenzéki pártok kivonulnának a Parlamentből az alkotmányos szabályok helyreállításáig (azaz végleg). Hát… ennek is van akkora esélye, mint egy lottó ötösnek.
    Ahogy girbegurba írta Bartus zsákutcás irányánál:
    1. A látszatparlamentet elhagyni.
    2. Alternatív parlamentet létrehozni.
    3. Alternatív választásokat megszervezni.
    4. Alternatív hatalmi struktúrát kiépíteni, működtetni.
    Amen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. A német lapok tele vannak ezzel a témával és az EU néppártot is piszkálják érte. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. kekec
    girbegurba sorozatát a jelen kormány felé való adózási bojkottal is ki kell egészíteni, mert az már biztos nyerést jelenthet – vagy polgárháborút?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Gonoszka
    Figyelmedbe ajánlom a Varánuszról:

    tucano 2012.10.31. 11:17:36
    Megoldottam a távolsági szavazás nehéz problematikáját :D
    http://www.imt.net/~mele/images/dragunov1.gif
    .
    Visszakézből 2012. október 30. kedd 23:10
    Mert nem egy homályos, általános fenyegetettséget kellene érezniük, hanem nagyon is valóságosat! Személyre szólót. mondom: gyurcsányizálni őket!
    Aki nem tudja mi az, tanulmányozza, hogy mit műveltek Gyurcsánnyal szemben.
    “Nem az a legény, aki üti, hanem aki állja! Majd meglátNÁNK hányan tudnák a töredékét is kiállni.
    De mint mondtam: még a debil plakátjaikat sem “báncsák” akkor mi a fenét deliráltok erőszakos megoldásokról? Majd ha a plakátok 2/3-án közlik a különvéleményt, akkor elhiszem, hogy van erre tömegigény. Az legalább vihar lenne, még ha csak egy pohár vízben is. De még erre sem “fussa”

    proaktiv 2012. október 31. szerda 00:47
    Jogos, akkor a magyarországi hőbörgőktől kérdezem.
    Hány plakátot “igazítottál már át”? Miért beszélsz erőszakról ,ha még ennyire sem vagy képes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. kormorán
    Hehe, jó megröhögtettél! Az Unióból kizárt Magyaországnak az Unió szabályait betartó Romániától egy göröngyöt is? a nap vicce! (pedig erős a mezőny)
    Burattino
    Ha írta is Csacsicska, ezt nem tartottam olyan jelentős körülménynek, ami a szövegei ÉRTELMÉT befolyásolná – ezért nem is jegyeztem meg. És már írtam – de valószínűleg nem olvastad: itt a legritkább esetben folytatok magánbeszélgetést, általában csak azért írom a hivatkozást, hogy a reakció érthető legyen az előzmény ismeretében. Azaz a szöveg nem kizárólag Csacsikcsának szólt .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. http://www.168ora.hu/itthon/valasztasi-regisztracio-orban-lapszemle-magyarorszag-105092.html
    „Orbánosítás Magyarországon” – polgári jobbegyenes a kormánynak. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. kormorán
    “Lehet, ha orbán sokáig kitart az albán példa mellett, akkor, bár kisebb, nagyobb román-magyar összecsapások után, de a Nyugat ismét visszadja nekünk Erdélyt.”
    .
    Tíz millió románnal és alig egy millió magyarral? Meg is érdemelnék a melldöngető magyarkodók – hihetelenül gyorsan kisebbségbe kerülnének. A románok ugyanis szülnek és nem egykéznek, mint a magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. A választási regisztráció is leplezetlen jogtiprás, de olyan fegyver, ami visszafelé fog elsülni: nem a kormányt, hanem az ellenzéket fogja kedvező helyzetbe hozni. Ugyanis addigra a kormány még szélesebb rétegeket fog magára haragítani, és ezek között sokan lesznek eléggé eltökéltek ahhoz, hogy leküzdjék a regisztrációs kényelmetlenségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. A jobbik ki kerühetetlen lesz 2014 ben de nagyon vágynak már valami hatalomra nem akarnak ellenzékbe maradni ezért le fog feküdni a Fidesznek és kap valami koncot a hatalomból cserébe benyeli a 2014 választási csalást és az élet megy tovább
    ( a válaszási csalás az boritékolható a többiben remélmem nem lesz igazam )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Egy megoldás van MO védelmében:a férget ki kell lőni,mint egy kerge marhát,vagy (naív elképzelés) népszavazáson eldöntetni,hogy elmebeteg “ember” lehet-e egy ország miniszterelnöke?Egy biztos,ha sokat szarakodunk hazánknak vége !OV-t nemzetközi bíróságon fel kell jelenteni, ha már itthon ennyi impotens p.cs van,akik nem tesznek semmit sem ellene.OV dögölj meg!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Tisztelt rossmodorban!
    “Egy biztos,ha sokat szarakodunk hazánknak vége !”
    Már hazánknak annyi, ha nem vetted volna észre !
    Én erről , beszélünk már hónapok, ha nem évek óta, hogy el kellene zavarni végre már a fenébe!!!
    De ha nem mozdul senkisem, akkor ez van!!
    Miért nem megyünk már a Parlament elé és elzavarjuk a p…ba ezt a bagázst????
    Mire várunk még ?
    2014 még baromira messze van , addig meg nem OV fog megdögleni, hanem mi !!!
    Ez a szomorú, hogy várunk amíg nem lesz senki sem, aki elzavarja ezt a szemétládát szőrüstöl-bőrüstöl!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. tisztelhölgyeimésuraim

    °
    °
    “Alkotmányos lett a választási csalás”
    Na ne !! Hiszen nincs is már Alkotmány, most már csak Alaptörvény van. Így legjobb esetben is annyit mondhatunk, hogy
    . a l a p o s . v á l a s z t á s i . c s a l á s.
    °

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Én magam is osztom Bartus László ama álláspontját, hogy a demokratikus ellenzéki képviselők csupán csak egyfajta hitelesség látszatát biztosító, parlamenti díszletként kell a Fidesz-KDMP hatalom részére, és nem is a belpolitikai színjáték érdekében, mint inkább az EU és az Egyesült Államok vezetése éberségének az elaltatása miatt.
    Már a kevéssé tájékozottabb választók előtt is kirajzolódhatott a Fidesz-KDMP párt elit világképe, ideológiai elkötelezettsége, önkényuralmi módszerekre támaszkodó, a demokratizmust tudatosan destruáló, egy kézbe összpontosított hatalomgyakorlása, amelyben a parlament egyetlen feladata a pártvezér-miniszterelnök által eldöntött diktátum ellentmondás nélkül való törvénybe foglalása, a formalitás fenntartása érdekében. Eme, szemfényvesztő gyakorlatban még a Fidesz-KDMP képviselők zömének is csak formális szerepet adnak! Egyetlen feladatuk az IGEN gomb megnyomása, a feltétlen lojalitás alapján és a titoktartási kötelezettség megtartása mellett.
    Magam, mint öntudattal bíró magánember képtelen lennék elviselni azt a fajta, minden jogalapot és érdemeket nélkülöző felsőbbrendűségi attitűdöt, hatalmi arroganciát, amivel e derék, „balos beütésű” képviselői kart illetik nap-nap után, éspedig úgy, hogy a dolgok menetére való ráhatásuk gyakorlatilag a nullával egyenlő!
    Ugyanakkor, eme képviselő urak láthatóan nem folytatnak érdemi felvilágosító, mozgósító munkát a választói közösségek tájékoztatása és meggyőzése érdekében.
    Igaza van Bartus Lászlónak abban, hogy sokkal többet használnának a demokratizmus ügyének, ha a hatalomgyakorlók alkotmányosságot/parlamentarizmust megsértő tevékenysége, valamint az ellenzéki képviseleti munka számszerűsíthető adatait bizonyítékul felhasználva egyöntetűen megtagadnák a parlamenti színjátékban való közreműködést.
    E mellett azonban meggyőződésem, hogy hibás álláspont annak a nézetnek a képviselete, hogy felesleges lenne a demokratikus erők bármilyen formában való, akár a választásokra is kimunkált összefogása, MERT EGY, EGYMÁSSAL SZOROS KAPCSOLATBAN ÁLLÓ, A LEGROSSZABBAL IS SZÁMOLNI KÉSZ DEMOKRATIKUS ÉRDEKSZÖVETSÉG MESSZE JOBB VÁLASZOKAT KÉPES TALÁLNI A KIHÍVÁSOKRA, MINT EGY SZÉTDARABOLT! Ennek megtorpedózásában ugyanis csak két politikai erő lenne módfelett érdekelt: a Fidesz-KDMP koalíció, és a Jobbik. Már eddig is messze többet veszítettünk ezek miatt az álszent, enyves kezű hittérítők és kalandorok miatt, mint amit egy jobb sorsra érdemes társadalom hosszan tartó fájdalmak és sérelmek nélkül el képes viselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. -Mi a különbség egy valódi nyugati demokrácia és Orbánisztán között?
    – Egy valódi demokráciában minden hülye politikusnak alkalmazkodnia kell a kőbevésett, meglévő törvényekhez és ha ezt nem teszi, megbűnhődik!
    – Orbánisztánban minden hülye politikus a saját érdeke és kénye-kedve szerint alakítja hetente, vagy akár naponta a törvényeket vagy akár az alkotmányt is, a lelkiismeret nélküli, szemétdombra való, lakáj parlamentje útján és akinek ez nem teszik, az megbűnhődik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kekec
    Még viccből se irjál olyat,hogy “az unióból kizárt Magyarország” Ilen nem lesz.
    Egyébként,szerény véleményem szerint a horda miatt az EU soha nem zárna ki
    minket,sőt ha ez a törpe f..sz önkényesen ki akarna lépni,azt sem fogadnák el,leg
    feljebb addig valamilyen részleges, egyoldalú “felfüggesztés ” következne be a részükről ameddig a csuti banda van.
    Ami pedig az ellenzéki oldalon történik BÁRKI részéről, ami bármely kis mértékben a horda hasznára lehet vagy meghosszabbitja a nemzet ápoltjának hatalmát,nos
    az az “ellenzéki” méltóztasson megrohadni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Rogán ötlete – eltörölni a lakcímnyilvántartást, hogy értelme legyen a regisztrációnak!
    Szijjártó most tárgyalt Vietnamban a lakcímnyilvántartás kiépítéséről…
    Ezek semmit nem adnak magukra, lejáratták magukat és most már össze-vissza beszélnek és cselekszenek itthon és külföldön is.
    Ez az országimázs, a’ la Fidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    Tóbiás!
    Írod, hogy “a választási csalás boritékolható”.
    Hát, ki kell, hogy ábrándítsalak, mert az új választási törvény eltörölte a borítékot. Vajh miért is?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

Az alaptörvényt érinti az emlékmű ügye 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos