Nem akarta, hogy sajnálják 2012. október 18. csütörtök 0:37 | AN Forrás: MTI

Nem akarta, hogy sajnálják
Budapest – Súlyos veszteség érte a magyar rock and rollt és a művészeti életet. Elment a „nagy öregek” közül egy. Ha nem is az első, hiszen Barta Tamás vagy Radics Béla meg sem érhették a tisztes öregkort, s ma már az Illés is Pásztory Zoltán nélkül lenne kénytelen kiállni – de mindenképp az elsők egyike.
.
Komár László abban volt hihetetlenül jó, hogy elképesztően érezte Elvis Presley éneklési stílusát, és ezt nagyon jól átültette a magyar nyelvű dalaiba is – mondta a szerdán elhunyt énekes egykori zenésztársa, Bergendy István.
.
„A Bergendy-együttes 1962 őszén kezdett játszani a Budai Ifjúsági Parkban, és három éven át ugyanúgy a mi énekesünk is volt Komár László, akárcsak a Scampolóé. Nálunk nem volt hivatalosan tag, de rendszeresen fellépett velünk. Mi akkor dzsesszt játszottunk, de vele Elvis rock and rolljait adtuk elő hatalmas sikerrel” – idézte fel Bergendy István.
.
A fúvós hangszereken játszó zenész arról is beszélt az MTI-nek, hogy 1964 nyarán Komár László mutatta be nekik akkori jegyesét, Zalatnay Saroltát, akinek később önálló kislemezt készítettek. „Komárnak is írtunk 1966-ban két számot, de nem ért oda időben a lemezfelvételre, mert egy Scampolo-koncert után belekeveredett egy verekedésbe, és amikor végre megjött, akkor sem volt jó állapotban, így rossz lett a produkció, nem is jelentek meg a számok, lemezgyári karrierje csak másfél évtizeddel később tudott beindulni”.
.
.
1967 januárjától 1969 végéig a Bergendy-együttes külföldön zenélt, és ezalatt Komár itthon ismert énekessé vált a Dogs és az Atlas tagjaként. „Hazatérésünk után, 1969-70-ben, egészen Demjén Ferenc csatlakozásáig ismét velünk énekelt, együtt turnéztunk. Jó barátunk volt, de mivel őt csak a rock and roll érdekelte, mi pedig nem akartunk egy stílus mellett lehorgonyozni, nem vetődött fel, hogy végleg csatlakozzon hozzánk”.
.
Később, a hetvenes évek közepén, amikor Komár László a Sprint együttessel zenélt, Bergendyék fúvósszekciója kísérte őt.
.
Komár Lászlót 67 éves korában, szerdán hajnalban érte a halál Budapesten hosszú betegség után, amelyről már régen tudott. Csak a legszűkebb családi kör tudott róla – Laci nem akarta, hogy sajnálják.
Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS torokmonika
Videók