Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem akarta, hogy sajnálják 2012. október 18. csütörtök 0:37 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem akarta, hogy sajnálják
Budapest – Súlyos veszteség érte a magyar rock and rollt és a művészeti életet. Elment a „nagy öregek” közül egy. Ha nem is az első, hiszen Barta Tamás vagy Radics Béla meg sem érhették a tisztes öregkort, s ma már az Illés is Pásztory Zoltán nélkül lenne kénytelen kiállni – de mindenképp az elsők egyike.
.
Komár László abban volt hihetetlenül jó, hogy elképesztően érezte Elvis Presley éneklési stílusát, és ezt nagyon jól átültette a magyar nyelvű dalaiba is – mondta a szerdán elhunyt énekes egykori zenésztársa, Bergendy István.
.
„A Bergendy-együttes 1962 őszén kezdett játszani a Budai Ifjúsági Parkban, és három éven át ugyanúgy a mi énekesünk is volt Komár László, akárcsak a Scampolóé. Nálunk nem volt hivatalosan tag, de rendszeresen fellépett velünk. Mi akkor dzsesszt játszottunk, de vele Elvis rock and rolljait adtuk elő hatalmas sikerrel” – idézte fel Bergendy István.
.
A fúvós hangszereken játszó zenész arról is beszélt az MTI-nek, hogy 1964 nyarán Komár László mutatta be nekik akkori jegyesét, Zalatnay Saroltát, akinek később önálló kislemezt készítettek. „Komárnak is írtunk 1966-ban két számot, de nem ért oda időben a lemezfelvételre, mert egy Scampolo-koncert után belekeveredett egy verekedésbe, és amikor végre megjött, akkor sem volt jó állapotban, így rossz lett a produkció, nem is jelentek meg a számok, lemezgyári karrierje csak másfél évtizeddel később tudott beindulni”.
.
.
1967 januárjától 1969 végéig a Bergendy-együttes külföldön zenélt, és ezalatt Komár itthon ismert énekessé vált a Dogs és az Atlas tagjaként. „Hazatérésünk után, 1969-70-ben, egészen Demjén Ferenc csatlakozásáig ismét velünk énekelt, együtt turnéztunk. Jó barátunk volt, de mivel őt csak a rock and roll érdekelte, mi pedig nem akartunk egy stílus mellett lehorgonyozni, nem vetődött fel, hogy végleg csatlakozzon hozzánk”.
.
Később, a hetvenes évek közepén, amikor Komár László a Sprint együttessel zenélt, Bergendyék fúvósszekciója kísérte őt.
.
Komár Lászlót 67 éves korában, szerdán hajnalban érte a halál Budapesten hosszú betegség után, amelyről már régen tudott. Csak a legszűkebb családi kör tudott róla – Laci nem akarta, hogy sajnálják.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Nem akarta, hogy sajnálják, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Isten nyugosztalja , kellemes emlékeket hagyott maga után. ÉS ez számít. A szívünkbe zártuk Őt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. 67 eves. Meg “kolyok” volt. Kanadaban 80 eves holgy ismerosom kezdett el golfot tanulni, 65 eves nyugdijas tanarno meg festeni. Itt ebben a korban mar halni keszulnek az emberek ott akkor kezdodik az arany nyugdijas kor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. Illés Lajos, Faragó “Judy”, Bencsik “Samu”, Orszáczky “Jackie”, Baronits Zsolt, Tunyogi Péter “Tunyó”, Veszelinov András, Latzin Norbert, Shöck Ottó,……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Az Illésből bizony nemcsak a Zoli, de a Lajos is hiányozna. :(
    Nyugodjanak békében! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Isten Veled, Komar Laci. Inkabb a Vigyazo Ferenc utcara emlekszem, mint a kesobbiekre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. T Admin: Illés Lajos sincs már közöttünk.Nyugodjanak békében halottaink

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Ivanka!
    Mesélj, mi volt a Vigyázó Ferenc Utcában?
    *
    Én az Eötvös-utcai Fáklya klubban láttam, illetve, hallgattam őket: Komárt és Cinit. Utóbbi nagyon édes, ennivaló kiscsaj volt… (Jajj! “Hol jár az eszem…?”)
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Kiegészítés:
    A Scampolo együttes keretében szerepeltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. zenebolond vagyok, életem részét jelentette, hiányozni fog:(
    legyen neki könnyü a föld! R. I. P!
    az a nő meg szégyellje magát, aki nem engedte, hogy elbucsuzzon imádott kislányától! az nem anya, hanem egy szivtelen gonosz dög!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Ismét egy csillaggal kevesebb ragyog az égen, mi pedig szegényebbek lettünk egy kedvencünkkel. Nagyon szeretem a Komár-számokat, mert azok tele vannak élettel, lendülettel, vidámsággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos