Nem akarta, hogy sajnálják 2012. október 18. csütörtök 0:37 | AN Forrás: MTI

Nem akarta, hogy sajnálják
Budapest – Súlyos veszteség érte a magyar rock and rollt és a művészeti életet. Elment a „nagy öregek” közül egy. Ha nem is az első, hiszen Barta Tamás vagy Radics Béla meg sem érhették a tisztes öregkort, s ma már az Illés is Pásztory Zoltán nélkül lenne kénytelen kiállni – de mindenképp az elsők egyike.
.
Komár László abban volt hihetetlenül jó, hogy elképesztően érezte Elvis Presley éneklési stílusát, és ezt nagyon jól átültette a magyar nyelvű dalaiba is – mondta a szerdán elhunyt énekes egykori zenésztársa, Bergendy István.
.
„A Bergendy-együttes 1962 őszén kezdett játszani a Budai Ifjúsági Parkban, és három éven át ugyanúgy a mi énekesünk is volt Komár László, akárcsak a Scampolóé. Nálunk nem volt hivatalosan tag, de rendszeresen fellépett velünk. Mi akkor dzsesszt játszottunk, de vele Elvis rock and rolljait adtuk elő hatalmas sikerrel” – idézte fel Bergendy István.
.
A fúvós hangszereken játszó zenész arról is beszélt az MTI-nek, hogy 1964 nyarán Komár László mutatta be nekik akkori jegyesét, Zalatnay Saroltát, akinek később önálló kislemezt készítettek. „Komárnak is írtunk 1966-ban két számot, de nem ért oda időben a lemezfelvételre, mert egy Scampolo-koncert után belekeveredett egy verekedésbe, és amikor végre megjött, akkor sem volt jó állapotban, így rossz lett a produkció, nem is jelentek meg a számok, lemezgyári karrierje csak másfél évtizeddel később tudott beindulni”.
.
.
1967 januárjától 1969 végéig a Bergendy-együttes külföldön zenélt, és ezalatt Komár itthon ismert énekessé vált a Dogs és az Atlas tagjaként. „Hazatérésünk után, 1969-70-ben, egészen Demjén Ferenc csatlakozásáig ismét velünk énekelt, együtt turnéztunk. Jó barátunk volt, de mivel őt csak a rock and roll érdekelte, mi pedig nem akartunk egy stílus mellett lehorgonyozni, nem vetődött fel, hogy végleg csatlakozzon hozzánk”.
.
Később, a hetvenes évek közepén, amikor Komár László a Sprint együttessel zenélt, Bergendyék fúvósszekciója kísérte őt.
.
Komár Lászlót 67 éves korában, szerdán hajnalban érte a halál Budapesten hosszú betegség után, amelyről már régen tudott. Csak a legszűkebb családi kör tudott róla – Laci nem akarta, hogy sajnálják.

Címkék:

10 Reader’s Comments

 1. Isten nyugosztalja , kellemes emlékeket hagyott maga után. ÉS ez számít. A szívünkbe zártuk Őt !

 2. 67 eves. Meg “kolyok” volt. Kanadaban 80 eves holgy ismerosom kezdett el golfot tanulni, 65 eves nyugdijas tanarno meg festeni. Itt ebben a korban mar halni keszulnek az emberek ott akkor kezdodik az arany nyugdijas kor.

 3. Illés Lajos, Faragó “Judy”, Bencsik “Samu”, Orszáczky “Jackie”, Baronits Zsolt, Tunyogi Péter “Tunyó”, Veszelinov András, Latzin Norbert, Shöck Ottó,……

 4. Az Illésből bizony nemcsak a Zoli, de a Lajos is hiányozna. :(
  Nyugodjanak békében! :(

 5. Isten Veled, Komar Laci. Inkabb a Vigyazo Ferenc utcara emlekszem, mint a kesobbiekre…

 6. T Admin: Illés Lajos sincs már közöttünk.Nyugodjanak békében halottaink

 7. Ivanka!
  Mesélj, mi volt a Vigyázó Ferenc Utcában?
  *
  Én az Eötvös-utcai Fáklya klubban láttam, illetve, hallgattam őket: Komárt és Cinit. Utóbbi nagyon édes, ennivaló kiscsaj volt… (Jajj! “Hol jár az eszem…?”)
  *

 8. Kiegészítés:
  A Scampolo együttes keretében szerepeltek.

 9. zenebolond vagyok, életem részét jelentette, hiányozni fog:(
  legyen neki könnyü a föld! R. I. P!
  az a nő meg szégyellje magát, aki nem engedte, hogy elbucsuzzon imádott kislányától! az nem anya, hanem egy szivtelen gonosz dög!

 10. Ismét egy csillaggal kevesebb ragyog az égen, mi pedig szegényebbek lettünk egy kedvencünkkel. Nagyon szeretem a Komár-számokat, mert azok tele vannak élettel, lendülettel, vidámsággal.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok