Ronai and Ronai
AMERIKAI

Béke a Közel-Keleten – az őskorban 2012. október 5. péntek 0:21 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Béke a Közel-Keleten – az őskorban
Jeruzsálem – A neandervölgyi és a korai modern ember békésen megfért egymás mellett Izrael mai területének északi részén.
.
A Karmel-hegyi mészkőbarlangokban, amelyek idén kerültek fel az UNESCO világörökségi listájára, mindkét korai emberfajhoz társítható kőbaltákat és nyílhegyeket találtak a régészek – olvasható a Medical Daily hírportálon.
.
A kutatók egyetlen olyan csontleletet sem találtak, amelyeken halálos sebesülés nyomai lettek volna, ez arról tanúskodik, hogy a Homo neanderthalensis és a Homo sapiens békésen élt egymás mellett a Földközi-tenger partján húzódó hegylánc barlangjaiban. Mi több, a tudósok szerint a neandervölgyi ember sokkal kifinomultabb volt, mint eddig feltételezték. Daniel Kaufman, a helyszínen dolgozó egyik régész felhívta a figyelmet arra, hogy szertartás keretében helyezték végső nyugalomra halottaikat, és fejlett eszközkészítési technikával rendelkeztek.
.
Az izraeli régész meggyőződése szerint sokkal valószínűbb, hogy békés úton, mintsem erőszakkal történt a Homo neanderthalensis és a Homo sapiens genetikai keveredése.
.
Genetikai vizsgálatok kimutatták ugyanis, hogy a Homo sapiens génállományának 1-4 százalékát a neandervölgyi embertől örökölte, amely sok százezer éven át uralta Eurázsiát, mígnem 28 ezer évvel ezelőtt rejtélyes módon eltűnt a Föld színéről. Régóta folynak viták arról, hogy a genetikai keveredés erőszak eredménye volt-e a folyamatosan hadakozó két népesség csoportjai között.
.
„Amennyiben volt keveredés, az a Karmel-hegyen történt” – vélekedett Daniel Kaufman.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Béke a Közel-Keleten – az őskorban, 4.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Hát lehet hogy a régi moderneember meg a régi ősember megfért egymással , de a modern ősemberek jelenleg az egész Világ után kapparásznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Néhány-ezer évvel korábban Neanderthaler Ádám, és H.Sapiensis Éva*, az emberiség őscsaládja az, amely a kelet-Afrikai Árok területén teremtetett. Innen elindulva hódították, hódítottuk meg a földet – Testvéreim…
    .
    *Lehet fordítva is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Szerintem soha nem tudjuk meg, mi, és hogyan történt.
    Találgatni én is tudok. Szerintem például az érintkezés békés is meg háborús is volt, a helytől, időtől, aktuális eseményektől függően.
    A neandervölgyiek kihalását okozhatta pl. olyan kórokozó, amire az a génállomány rosszabbl reagált, mint ez. De az is lehet, hogy egyszerűen a sikeresebb génállomány felülkerekedett. (Az “ekkor és ekkor kihalt” kifejezés akár ezer éves időszakot is fedhet.) De az is lehet, hogy a békés időszakot egy háborús időszak követte, és akkor irtották ki őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Kedves girbegurba, valószínű több ezeréves időszakról lehetett szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Meghódítottuk a földet. Most már ideje lenne megvédeni. Magunktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Eleinte azt allitottak a tudosok hogy a csimpan zes az ember DNA-ja 98% ban egyezik meg. Ez az szam azonban csokkent egy ujabb kuttas szerint.
    http://www.answersingenesis.org/articles/tj/v17/n1/dna

    Kivancsi lennek hogy a Neander volgyi es a mai embernek mekkor a DNA hasonlosaga ? Vagy mennyi egy mostani Europai. Azsia, Fekete, vagy egy pigmeus, vagy az Ausztral benszulottek hasonlosaga ? Ugye az mar koztudott hogy minden ember, egy emberpartol szarmazik. Ok vajon honnan szarmaznak ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Hogyan tortenik a kormeghatarozas amikor a C14es modszer csak organikus anyagoknal es kb par ezer evig pontos ? Hogyan szereztek meg a neandervolgyi tobb tizezer eves DNA-jet amikor ma rpar szazeves csontoknal is problemat jelent a DNA teljes megszerzese ? Mit hasonlitottak ossze mivel ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos