Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rabszolgatartó Unió 2012. október 18. csütörtök 0:30 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rabszolgatartó Unió
Budapest –Az emberkereskedelem továbbra is súlyos probléma az Európai Unióban, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) becslése szerint az EU-ban 880 ezer embert kényszerítenek munkára.
.
Az emberkereskedelem elleni küzdelem hatodik európai napja alkalmából Cecilia Malmström belügyi biztos csütörtökön beszédet mond azon a konferencián, amelyen a tagállamok közös fellépésének kialakításáról lesz szó – írták. Eleni Mavru ciprusi belügyminiszter és Miria Vassziliadu, az emberkereskedelem elleni küzdelem uniós koordinátora szintén részt vesz az eseményen, amelyet a bizottság és az EU soros elnökeként Ciprus szervez.
.
Az emberkereskedelem változatlanul komoly probléma, az ILO szerint az unióban 880 ezer embert kényszerítenek munkára, beleértve azokat is, akiket szexuálisan kizsákmányolnak. A legutóbbi Eurobarométer-felmérés szerint az európaiak 93 százaléka egyetért azzal, hogy az uniós tagállamoknak együtt kell működniük az emberkereskedelem leküzdéséért – olvasható a közleményben.
.
A konferencia is alkalom a bizottságnak arra, hogy ösztönözze a tagállamokat az emberkereskedelemről szóló új uniós stratégia intézkedéseinek végrehajtására. A tanácskozáson a tagállamok kormányzati tisztviselői, civil szervezetek képviselői, szakértők és az áldozatokkal közvetlen kapcsolatban álló szakemberek találkoznak. Azokra a teendőkre összpontosítanak, amelyek célja az együttműködés megerősítése, a megelőzés, az áldozatok védelme és az emberkereskedők üldözése.
.
Kitérnek arra is, hogy az unióban még mindig kevés az emberkereskedelemmel kapcsolatos büntetőeljárás, továbbá 2008 és 2010 között az ilyen ügyekben kevesebb a büntetőjogi felelősséget megállapító ítélet született.
.
Ezért az uniós stratégia az emberkereskedelem elleni küzdelemre szakosodott nemzeti bűnüldözési egységek felállítását szorgalmazza, és támogatást nyújt a tagállamoknak közös nyomozócsoportok létrehozásához. A stratégia célja az áldozatok azonosításának, védelmének erősítése, az emberkereskedelem megelőzése, az emberkereskedők büntetőjogi felelősségre vonása, az együttműködés fokozása az unióban, és az emberkereskedelem új tendenciáival kapcsolatos ismeretek bővítése.
.
A közleményben idézik Cecilia Malmströmöt, aki kiemelte, hogy nem lehet eltűrni az emberkereskedelem semmilyen formáját, sem Európában, sem bárhol a világon. Az Európai Bizottság tagja rámutatott, a testület szigorú jogszabályokat és intézkedéseket dolgozott ki az emberkereskedelem elleni küzdelemhez, ezeket a tagállamoknak át kell ültetniük a gyakorlatba
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Rabszolgatartó Unió, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Háború, rabszolgatartás, az emberi civilizáció legnagyobb és hallhatatlan találmányai.
    .
    Évezredek múltak el azóta, hogy bunkóval próbálták agyonverni a mamutokat, néhány nagy elme adott nekik elektromosságot, gyógyszert, atomot, vegyipart, de a szép ruha alatt minden maradt ugyan az. Sőt így még szégyenteljesebb, mert amikor mamutokra vadásztak nem volt más lehetőségük, most lenne de nem változik semmi.

    .
    A szervezetek mint az ILO és az összes emberjogi együttvéve nem tud semmit tenni mert nincsenek felfegyverezve, maradnak a konferenciák. Csak az számít kinél a pénz, kinél a fegyver, a többi illúzió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. De konferenciák ANNYIRA komolykásak. Bizalomgerjesztőek…meg minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Bizony az sem vigasztaló, hogy nemcsak EU-s problémahalmaz. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Eagle:
    .
    “…a szép ruha alatt minden maradt ugyan az…”
    .
    - Azért ezzel vigyázzunk.
    .
    Nem maradt ugyanaz, hiszen az ilyesfajta cselekedetek a régi korokban természetesnek számítottak, senki nem ütközött meg rajta, állami szinttől kezdve az egy- két rabszolgát tartó szabad füldművesig mindenki művelte.
    .
    Ma meg a leggyomorforgatóbb dolgok egyike, amit a többség megvet, elítél, az állam meg üldözi. Más kérdés, hogy nem elég erélyesen, bár, ez meg nem a szándék hiánya miatt van így, hanem az ostoba, mindenféle hatékony büntetőintézkedést lefogó ultraliberális “másjogtisztelő”, “jogvédő” őrület miatt.
    .
    Így azért pontosabb ma kép, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  5. Ameddig pl. senki nem hajlandó egy csomó dolgot nevén nevezni, mert az “sért” másokat, addig alapvetően nem lesz hatékony a bűnüldözés.
    .
    Kitűnő példa erre a legbrutálisabb cigánybűnözés és iszlámbűnözés, mivel az euro- atlanti emberkereskedelem igen jelentős részét ezek a társaságok végzik.
    .
    FIGYELEM: NEM AZT MONDTAM, HOGY MINDEN CIGÁNY BŰNÖZŐ, hanem azt, hogy az emberkereskedelem jelentős része az euro- atlanti világban ennek a társaságnak a műve.
    .
    A legutóbbi kanadai események ezt hivatalosan is bizonyították, de Hollandiában is hasonló a helyzet.
    .
    Szóval, míg a civilizált világ nem jut el oda, hogy nevén nevezze a dolgokat, mert hogy az “emberjogsértő”, addig ne is várjunk hatékony fellépést.
    .
    De ugyanez igaz a nemzetközi tömeggyilkos terrortól kezdve az adócsalókon át a kamu munkaerőközvetítésig mindenre. Meg kellene nevezni hivatalosan is, melyek azok a népcsoportok, régiók, ahonnan az ilyen tettek elkövetői főleg származnak, és ez lehetne a rendteremtés alapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  6. A sexuális kihasználásra. Csak mint példa.
    .
    Mindenféle elvi alapokon küzdenek pl. a prostitúció ellen és ezzel hoznak létre maffiákat, feketegazdaságot, erőszakot és emberkereskedelmeket stb.
    Vagyis egy kisebb problémából “sikerül” jóval nagyobb problémákat kreálni.
    .
    Kicsit a viccre emlékeztet: A politikusok ahhoz szükségesek, hogy megoldjanak olyan problémákat, amelyek nem is léteznének ha a politikusok sem léteznének.
    .
    Pl. a prostitúcióban a kontrolált körülmények hiánya az ami az igazi probléma.
    Csak az végezhesse, aki saját akaratából ilyen vállalkozást indít, engedélyt szerez, adót fizet és ellenőrizhető. Ekkortól a maffia eltűnik a területről.
    .
    De a kényszermunka, csicskáztatás, modern rabszolgaság forrása is az, hogy az állam nem látja el feladatát, pl. a gazdasági események nyomonkövetését, a szabályok betartatását. De hát hogy is tehetné, miközben milliónyi teljesen felesleges nyűgöt vesz a nyakába, azok meg felemésztik az erőforrásait, erejét, figyelmét.
    .
    Csak egy példa. Láttam a TV-ben, hogy Kaliforniában már nyugdíjas bírók és drognyomozók világosulnak fel, hogy a marihuána elleni harc lényegesen (nagyságrendekkel!) nagyobb erőforrást von el az államtól, mint amilyen károkat a mariska okoz. A valós bűnüldözésre már nem marad erőforrás, mert piti joint csavarókat üldöznek és ‘igazságot’ szolgáltatnak.
    Pedig tanulhattak volna az alkoholtilalom “sikeréből”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  7. Majd megint vonulnak a békemenetesek – nem leszünk gyarmat táblákkal, sámándobokkal, térdig leérő kokárdában!
    Most osztogatják a földeket a nemoligarchák maguk között – oszt tartják a markukat az EU-s támogatásokért! Tisztára gyarmati sors!
    A sok hülye és agyhalott pedig megy békemenetelni!
    Csoda, ha Orbán állandóan vigyorog? Van min! A hülyéi bármit elhisznek!
    Lejáratják Magyarországot – de ők a hazafiak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. mintha a penzert dolgozas nem lenne egyenlo a rabszolgasaggal!
    mitha attol hogy agymosast vegeztek az emberisegen es elhitettek veluk hogy ahelyett amit valojaban kezdeni szeretnenek az eletukkel valami teljes erdektelenseggel toltsek idejuket, gondolataikat, ez meg nem ugyanaz az undorito gyomorforgato kihasznalasa lenne az embereknek egy masik elnevezes, masik alruha moge bujtatva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  9. Nemzetközi összeesküvéstől mentette meg Orbánt a békemenet!
    Látták, hogy több százezer magyar))))))))ja, akkor nem lengyel, román, litván jött itt más farkával verdesni a csalánt!!!!!!!!
    Most megint ez lesz, jönnek a megfizetett vagy éppen egy jó kirándulásra befizetett bérmenetelők és a megfélemlített magyar alkalmazottak és a farfagyizók!
    Mert ők nem tudják, hogy mi a bajunk a kormánnyal: hazugok, magyar-ellenesek, lopósak, nem kicsit, de nagyon, tahók és bugrisok, kommunista maradványok, akik nagyon utálják a komcsikat – tehát identitászavarosak is, legfőképpen pedig cinikusak a kisemberekkel szemben, mert ugye nem a 16%-os miatt van a megszorítás, hanem az EU és az IMF miatt!!!!!
    Akik ezekért a lényekért menetelnek, mindezeket nem látják?
    Ha látják és mégis menetelnek, akkor minek lehet nevezni őket?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  10. csakén
    2012. október 19. péntek
    17:28
    Ezt az éhenkórász békamenetet ráadásul az adóforintjainkkal finanszírozzák. :((((
    Melyik civil szervezet, vagy párt finanszírozza a vidékiek pesti demóit??? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. swadarshan:
    .
    - Ez baromság. Minden szó, amit írtál.
    .
    Nehogy már összehasonlíts egy kellemes, élhető életet, elfogadható fizetéssel, tanulási lehetőségekkel, szép lakással, bútorokkal, szabad élettel, könyvekkel, stb (természetesen NEM közép- kelet Európáról van szó) a rabszolgatartással!
    .
    Ha ezt a fizetésért dolgozás egyenlő rabszolgatartás hülyeséget komolyan gondolod, akkor viszont vannak szép barlangok, szerte a világon, 500- 1000 km- re a legközelebbi lakott területtől. Költözz be egy ilyen barlangba, vonulj el, és elmélkedj.
    .
    Hátha próféta lesz belőled!
    .
    “…elhitettek veluk hogy ahelyett amit valojaban kezdeni szeretnenek az eletukkel valami teljes erdektelenseggel toltsek idejuket, gondolataikat, ez meg nem ugyanaz az undorito gyomorforgato kihasznalasa…”
    .
    - Nekem meg az ilyen őrültségek láttán forog a gyomrom.
    .
    Abból, hogy sok ember, a lehetőségek ellenére lusta tanulni, olvasni, képezni magát, nem következik, hogy akkor mindenki rabszolga, hülye, idióta.
    .
    Ha valaki érdektelenül tölti az életét – a lehetőségei ellenére – az az ő választása, de ez sem vonja maga után, hogy akkor csakis így lehetne élni. Nem beszélve arról, hogy egy rabszolga esetében nincs pihenő, nincs szabad utazás, nincs fizetés, iskola, könyvek, színház, kultura, stb, egy civilizált országban pedig mindez megvan.
    .
    Persze, ha azt akarod “hinni”, hogy ez csak “látszat”, hidd azt, de ezzel csakis magadnak ártasz.
    .
    Amúgy meg, kik azok, akik “el akarnak hitetni” valamit? Csak nem valami titkos, világméretű tökömtudjami, de te Jól Felfedezted Őket?
    .
    Nevetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Ismét német szolgák lettünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  13. “…Ismét német szolgák lettünk…”
    .
    - Ez annyira rossz benyögés, hogy az már komiukus… :)
    .
    Kifejtené a beíró, mit jelent ez a mondat?
    .
    Miért pont német, miért nem szuahéli, piréz, urdu, vagy inuit? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Az Unió egy nagy semmi a nagy Német állom kísérlete megint.Merkell papol közben nem látja mi megy otthon ?
    A jobbágy rendszer a mozgás szabadság megszüntetése..mind az ő engedélyével történik, most még Magyarországon később már a Német o-ban is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a hawaii rabszolgatartók pere 2011. július 28. csütörtök | AN

Rabszolgákat tartottak egy pulykafarmon 2011. április 7. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos