Hozzászólás: New York Sandy után gyógyítja sebeit http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 tapis32 http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-226308 tapis32 Sat, 03 Nov 2012 13:21:51 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-226308 Részvétem Amerikának és New Yorknak. Részvétem Amerikának és New Yorknak.

]]>
vikus http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225928 vikus Thu, 01 Nov 2012 12:31:42 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225928 Az én szeretteim megúszták kisebb károkkal, villany már van, teszik a dolgukat, és segitenek, ahol kell, ahol tudnak. Nagy kő "esett le a szivemről", de drukkolok a többieknek is !!! Az én szeretteim megúszták kisebb károkkal, villany már van, teszik a dolgukat, és segitenek, ahol kell, ahol tudnak.
Nagy kő “esett le a szivemről”, de drukkolok a többieknek is !!!

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225886 Keresztes S. Thu, 01 Nov 2012 08:42:23 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225886 Először is együttérzésünk a hatalmas vihar áldozataival, a fedél nélkül maradottakkal, a mentésben résztvevőkkel, a munka nélkül maradottakkal. Nagyon sajnáljuk őket, és ilyenkor nincsen helye sem politikának, sem nacionalizmusnak, sem vallásnak, hitnek, csak a sajnálatnak, és a szánalomnak! Még is, a szakember nem mehet el a kérdés mellett, hogy az „atomtámadást” idéző táj láttán arra gondoljunk, hogy megfelelően szilárdak voltak ezek az építmények? Az amerikai mentalitás, - a prakticizmus, a nagyon fejlett könnyűszerkezetes és a remek hőszigetelő és nagyon gyors építést, kevés anyagot igénylő kis-paneles építési mód – ad e megfelelő szilárdságot az építményeknek? A nagyon tetszetős és olcsón létesíthető, kényelmes és jól felszerelt házak statikailag is megállják a helyüket? Találkoztunk ezzel a jelenséggel szinte a világon mindenhol! A japáni földrengések, cunamik, a kínai földomlások, a hatalmas szélnyomásnak kitett egyéb helyei a világnak gyakran keltik azt az érzést a szemlélőben, hogy a megsemmisült épületek, építmények – többnyire családi házak, nyaralók – nem elég ellenálló szerkezetűek. Talán nagyon nagyvonalúan tervezettek, engedélyezettek? A másik kérdés ami zavaró, hogy alig találni a családi házas településeken a legnagyobb üzembiztonságot nyújtó elektromos, és híradástechnikai földkábeleket. A legtöbb ilyen helyen az olcsón és gyorsan telepíthető, bővíthető légkábeleket használják, és a drágább villáknál is rendszeresen láthatjuk ezt. Természetesen ez a legsérülékenyebb megoldás, igaz, általában olcsón és gyorsan javítható . Hátránya hogy egy nagyobb területen tapasztalható meghibásodás – oszlop kidőlések, fák kidőlése a vezetékekre, stb. – hatalmas területeken okozhat zavart az ellátásban. Csak remélhető, hogy a nagyobb biztonságot nyújtó megoldásokat fogják használni a károk helyreállításánál, az újjá építésnél. Először is együttérzésünk a hatalmas vihar áldozataival, a fedél nélkül maradottakkal, a mentésben résztvevőkkel, a munka nélkül maradottakkal.
Nagyon sajnáljuk őket, és ilyenkor nincsen helye sem politikának, sem nacionalizmusnak, sem vallásnak, hitnek, csak a sajnálatnak, és a szánalomnak!

Még is, a szakember nem mehet el a kérdés mellett, hogy az „atomtámadást” idéző táj láttán arra gondoljunk, hogy megfelelően szilárdak voltak ezek az építmények?
Az amerikai mentalitás, – a prakticizmus, a nagyon fejlett könnyűszerkezetes és a remek hőszigetelő és nagyon gyors építést, kevés anyagot igénylő kis-paneles építési mód – ad e megfelelő szilárdságot az építményeknek?
A nagyon tetszetős és olcsón létesíthető, kényelmes és jól felszerelt házak statikailag is megállják a helyüket?

Találkoztunk ezzel a jelenséggel szinte a világon mindenhol! A japáni földrengések, cunamik, a kínai földomlások, a hatalmas szélnyomásnak kitett egyéb helyei a világnak gyakran keltik azt az érzést a szemlélőben, hogy a megsemmisült épületek, építmények – többnyire családi házak, nyaralók – nem elég ellenálló szerkezetűek. Talán nagyon nagyvonalúan tervezettek, engedélyezettek?

A másik kérdés ami zavaró, hogy alig találni a családi házas településeken a legnagyobb üzembiztonságot nyújtó elektromos, és híradástechnikai földkábeleket. A legtöbb ilyen helyen az olcsón és gyorsan telepíthető, bővíthető légkábeleket használják, és a drágább villáknál is rendszeresen láthatjuk ezt.
Természetesen ez a legsérülékenyebb megoldás, igaz, általában olcsón és gyorsan javítható . Hátránya hogy egy nagyobb területen tapasztalható meghibásodás – oszlop kidőlések, fák kidőlése a vezetékekre, stb. – hatalmas területeken okozhat zavart az ellátásban.

Csak remélhető, hogy a nagyobb biztonságot nyújtó megoldásokat fogják használni a károk helyreállításánál, az újjá építésnél.

]]>
Galak http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225817 Galak Wed, 31 Oct 2012 20:15:44 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225817 A kép aláírás hibás, asszondja "űrbéli táj", ellenben a képen tüzek égnek, füstölnek. A kép aláírás hibás, asszondja “űrbéli táj”, ellenben a képen tüzek égnek, füstölnek.

]]>
Kecskeméti Károly vontolla http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225732 Kecskeméti Károly vontolla Wed, 31 Oct 2012 15:13:55 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225732 Az első reflex természetesen a részvété, a második pedig a reménnyel kapcsolatos: ennyi elegendő figyelmeztetés volt, hogy Amerika végre a súlyának megfelelően bekapcsolódjon a civilizációnk túléléséért folytatott, egyelőre reménytelennek látszó küzdelembe. Az első reflex természetesen a részvété, a második pedig a reménnyel kapcsolatos: ennyi elegendő figyelmeztetés volt, hogy Amerika végre a súlyának megfelelően bekapcsolódjon a civilizációnk túléléséért folytatott, egyelőre reménytelennek látszó küzdelembe.

]]>
Mate, Ivan Tibor http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225660 Mate, Ivan Tibor Wed, 31 Oct 2012 08:38:04 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225660 A hirek szerint legalabb tiz napra van szukseg, amig a helyzet normalizalodik. Addig elorelathatoan nincs viz, nincs elektromossag. Nincs TV, nem mukodnek a computerek, a telefonok, a futes, a hutes, a hutoszekrenyek, a liftek, a garazskapuk. Aki soha nem elt Amerikaban, el sem tudja kepzelni azt a kiszolgaltatottsagot, amivel egy ilyen rendkivuli helyzet jar. A legfenyegetobb a vizhiany. A magas hazak csapdajaban csak ket modon lehet vizhez jutni: a hutoszekrenyben megolvadt jegbol, vagy a WC oblito tartalyabol. Kerdes, hogy az meddig eleg? A tuzveszely fokozodik, mert vilagitas hianyaban gyertyakat hasznalnak, es ha figyelmetlenek, az is katasztrofahoz vezethet. A tuzoltokat nem tudjak kihivni, es a szomszedra sem lehet szamitani, nincs telefon. Az amerikai nagyvarosi elet a legcivilizaltabb modon folyik, amikor minden rendben van. Ilyen tragikus helyzetben a nagyvarosi letezes nagyobb megprobaltatas, mint Robinson Crusoe hajotorese volt. Kivancsi vagyok, az elso sokk es a rendezodes utan hanyan akarnak majd orokre bucsut mondani a nagyvarosi eletnek? A hirek szerint legalabb tiz napra van szukseg, amig a helyzet normalizalodik. Addig elorelathatoan nincs viz, nincs elektromossag. Nincs TV, nem mukodnek a computerek, a telefonok, a futes, a hutes, a hutoszekrenyek, a liftek, a garazskapuk. Aki soha nem elt Amerikaban, el sem tudja kepzelni azt a kiszolgaltatottsagot, amivel egy ilyen rendkivuli helyzet jar.
A legfenyegetobb a vizhiany. A magas hazak csapdajaban csak ket modon lehet vizhez jutni: a hutoszekrenyben megolvadt jegbol, vagy a WC oblito tartalyabol. Kerdes, hogy az meddig eleg? A tuzveszely fokozodik, mert vilagitas hianyaban gyertyakat hasznalnak, es ha figyelmetlenek, az is katasztrofahoz vezethet. A tuzoltokat nem tudjak kihivni, es a szomszedra sem lehet szamitani, nincs telefon.
Az amerikai nagyvarosi elet a legcivilizaltabb modon folyik, amikor minden rendben van. Ilyen tragikus helyzetben a nagyvarosi letezes nagyobb megprobaltatas, mint Robinson Crusoe hajotorese volt. Kivancsi vagyok, az elso sokk es a rendezodes utan hanyan akarnak majd orokre bucsut mondani a nagyvarosi eletnek?

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225631 KORDON BLUED Wed, 31 Oct 2012 07:13:05 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225631 Sandynek volt beutazási engedélye ? Sandynek volt beutazási engedélye ?

]]>
vikus http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225570 vikus Tue, 30 Oct 2012 20:47:30 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225570 Rémes pusztitás, csakhogy vége lett !!! Az én szeretteimről/től semmi hir... Bizom az esetleges szerencsében, és remélem, csak áram nincs, azért foglaltat jeleznek a telefonok. A mobilok meg lemerültek. Skype sincs. Milliónyi kétségbeesett ember, és nemcsak ott, mert a világ sok táján élünk hozzátartozók. Amerika erős, szervezett, emberséges, amilyen hamar lehet, helyreállit. A halottaknak persze nincs segitség. Isten áldja, segitse az ott szenvedőket ! Rémes pusztitás, csakhogy vége lett !!! Az én szeretteimről/től semmi hir…
Bizom az esetleges szerencsében, és remélem, csak áram nincs, azért foglaltat jeleznek a telefonok. A mobilok meg lemerültek. Skype sincs.
Milliónyi kétségbeesett ember, és nemcsak ott, mert a világ sok táján élünk hozzátartozók.
Amerika erős, szervezett, emberséges, amilyen hamar lehet, helyreállit. A halottaknak persze nincs segitség.
Isten áldja, segitse az ott szenvedőket !

]]>
kovácsúr http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225566 kovácsúr Tue, 30 Oct 2012 20:18:43 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225566 "tizenhárman haltak meg New Yorkban " részvétem az áldozatok családjainak, részvétem Amerikának. “tizenhárman haltak meg New Yorkban ” részvétem az áldozatok családjainak, részvétem Amerikának.

]]>
gets http://nepszava.com/2012/10/amerika/new-york-sandy-utan-gyogyitja-sebeit.html/comment-page-1#comment-225507 gets Tue, 30 Oct 2012 15:16:21 +0000 http://nepszava.com/?p=112464#comment-225507 http://atv.hu/videotar/20121030_tizenegy_raketat_kuldtek_hajnalban_gazabol_izraelbe Tizenegy rakétát küldtek hajnalban Gázából Izraelbe A Híróra vendége Breuer Péter külpolitikai szakértő. . Kis off topic - bár kikapcsolódásra nem a legjobb - azoknak, akik nem tudnak az "újjáépítésben" részt venni. http://atv.hu/videotar/20121030_tizenegy_raketat_kuldtek_hajnalban_gazabol_izraelbe
Tizenegy rakétát küldtek hajnalban Gázából Izraelbe
A Híróra vendége Breuer Péter külpolitikai szakértő.
.
Kis off topic – bár kikapcsolódásra nem a legjobb – azoknak, akik nem tudnak az “újjáépítésben” részt venni.

]]>