Ronai and Ronai
AMERIKAI

New Jerseynél már betört a partra a Sandy 2012. október 29. hétfő 17:03 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
New Jerseynél már betört a partra a Sandy

New Jersey – New Jerseyben a tengerpartot már elárasztotta a víz és betört a közeli utcákba. A víz az utcákon hömpölyög, a Garden State Parkway-t egyes szakaszokon mindkét irányba lezárták. Jelenleg hatalmas szél süvölt időnként az ablakainknál, de a belső területeken egyelőre nyugalom van, bár tegnap este már nem lehetett gyufát kapni. Aki tudja, még levágja a fák alsóbb ágait, mert a vihar biztosan megszaggatja a fákat, és a házakban nagy károkat okozhat.

A Lincoln Tunnel, a Holland Tunnel és a hidak még nyitva vannak, de bármikor lezárhatják őket, és akkor nem lehet bemenni és kijönni Manhattanből. Az alagutakat – különösen a délebbre fekvő Holland Tunnel-t – elöntheti a víz, a hidakról pedig a szél lesodorhatja az autókat. Ezért már megkezdték a forgalom elterelését az északibb átjárók felé. A helyszínen úgy tájékoztattak, hogy ha a szél sebessége eléri az 55-60 mérföldes sebességet, akkor a hidakat azonnal lezárják. A George Washington Bridge-en a gyalogosforgalmat a veszély miatt már leállították. A World Trade Center környékén figyelik a vízmagasságot, mert a Downtown alacsonyan fekvő részeire biztosan betör majd a víz. A Hudson egyelőre haragosan hullámzik, de még nem öntött ki.

A szél szaggatja a fákat és a házakat New Jerseyben is, és mivel a villanyvezetékek a legtöbb helyen nem a föld alatt futnak, hatalmas áramkimaradások lesznek a ledöntött vezetékek miatt. Milliók veszíthetik el hamarosan az áramot. A partok közelében úgy tájékoztattak, hogy ezek az utolsó órák, amikor még el lehet hagyni a partközeli településeket. Egyre többen gondolják meg magukat, és inkább engedelmeskednek az evakuálási felhívásnak. Jelenleg buszok érkeznek a legveszélyesebb területekhez, és szedik össze azokat, akik meggondolták magukat.

A Szabadság-szobor szilárdan áll a helyén és néz farkasszemet Sandyvel, de a brooklyn-i oldalon a Brooklyn-Queens Expressway a Brokklyn Bridge után hamarosan víz alá kerülhet. A Battery Park biztosan víz alá kerül, és az alacsonyabban fekvő területeket még ma éjjel elönti a víz.  A partiőrség helikopterei kimentették ma reggel egy hajó utasait. Rendőrök ellenőrzik a kikötőknél, hogy senki ne szálljon hajóra.

A Sandy hurrikán Atlantic Citynél legerősebb jelenleg, elárasztotta a város mélyebben fekvé helyeit a víz. New Jerseyben Long Branch-nél mindenkit kiparancsolnak a házaikból, akik nem tettek eleget az evakuálási felhívásnak. Teherautókkal szedik össze az embereket, akik pánikszerűen menekülnek. Egyes házakban már a kilncsig ér a víz. A szél sebessége 90 mérföld per óra. A vihar közeledik a kanadai határhoz. A Hudson már kiáradt egyes szakaszokon.

New Jerseyben nagy kockázatot vállalnak, akik maradnak a parthoz közeli házakban. Ahova megérkezett a hurrikán eleje, már tűzoltók mentik a kétségbeesett embereket. New Jersey kormányzója mindenkit távozásra szólított fel. A Manhattannel szemben levő oldalon, a Hudson partján Hobokenben még sokan sétálnak az utcákon, kutyát sétáltatnak, miközben a rendőrök próbálják kiparancsolni az első két szinten lakó embereket. A garázsokat már elöntötte a víz, az autókat ki kell vinni a basementekben levő garázsokból.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
New Jerseynél már betört a partra a Sandy, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Ne jöjjön rosszabb hír, azaz alapja se legyen. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Nálunk az orbán hurrikán pusztít, és veti vissza az országot évtizedekre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  3. A zorbán is van olyan kártékony!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  4. Frimmer: “A zorbán is van olyan kártékony!”

    Ez igaz de Sandy elvonul,.. Orbán meg marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Matolcsy legutóbb már 400-500 ezer közmunkásról beszélt a Heti Válaszban.
    A jövő elkezdődött!:(
    Most hallom a tévében, hogy közös amerikai-izraeli rakétaelhárító hadgyakorlatot tartanak jelenleg Izraelben.
    Mennyi veszély leselkedik mindenütt az emberekre!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Ivánka!
    .
    Emlékszel?
    Na mi újság Vezérehem…? Egy pár részletet…!
    Semmy Sandykám, semmy !!!
    *
    *
    Üdv: G21

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nagy siker a Sorstalanság New Yorkban 2014. április 14. hétfő | AN

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN

Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban 2012. október 30. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos