Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Törvénytől sújtva 2012. szeptember 10. hétfő 2:23

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Törvénytől sújtva

A jóindulat is csak indulat, arról nem is beszélve, hogy a jóindulatú daganat is daganat, amiből világosan látszik, hogy a világ dolgaiban nehezebb eligazodni, mint elsőre gondolnánk. Én például 47 éve nem vagyok képes, és a következő 47 évtől sem várok túl sokat, irigyeltem is mindig azokat az ostobákat, akik olyan kijelentésekre ragadtatták magukat, hogy én ismerem a nőket, vagy én tudom, hogy működnek a dolgok.

Nem ismerem a nőket, konkrétan nyolc éve próbálok megismerni egyet, és kétségtelenül elértem eredményeket, történt némi haladás, de húsz év múlva majd újra nyilatkozom a kérdésről, hátha. Azt viszont nem tudom, hogyan működnek a dolgok, főleg mert egyáltalán nem működnek, nincsenek is dolgok talán, illetve ha vannak, akkor csak senyvednek, akadoznak, recsegnek és összeomlanak.

A dolgok…

Tudatlanságom tehát mérhetetlen, de nem dicsekszem vele, elvagyok, mint Fidesz frakciótag a szép színes kupolateremben, néha egy szendvics, aztán este haza.

A veszprémi LMP-nyilatkozatot sem értem, de azért ennyivel nem érem be, és legalább magyarázni próbálom, mert szeretem az LMP-t, rájuk is szavaztam legutóbb, úgyhogy személyes ügy, kedvesek, aranyosak, de olyan hülyék, hogy a fal adja a másikat.

A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak – nyilatkozta az ökopárt, amivel nagyjából el is intézte 2012-t, ennyi, csak erre és semmi másra nem fogunk emlékezni idénről, ezúton is gratulálok, talán fel kéne venni valakit, aki átfutja a nyilatkozatokat, mielőtt kikerülnek. Nem magamra gondolok. De valakire, aki látott már élő magyart, és olvasott politikai napilapokat, néha, alkalmanként, meg nézett tévét.

Nehéz normális embereket találni, Veszprémben is biztos lenyúlta az okos polgárokat a Fidesz és az MSZP, mert a LMP nem tud fizetést adni, és valaki lelkesedésből csinálja az egészet, mellette az egyetemen oktat, az állatkertet vezeti vagy könyvtáros, nyilván nem ér rá mindig, de attól még most nagyot hibázott.

Megpróbálhatnék az LMP fejével gondolkodni, de egyrészt gondolkodjon az LMP fejével az LMP, másrészt mindennek van határa, legalábbis mindennek, amiért nem fizetnek jelentős összegeket, úgyhogy inkább csak megpróbálom jóindulatú értelmezését nyújtani annak a ténynek, hogy kiálltak egy nyilas párt mellett.

Először is: nem álltak ki.

Az LMP a szűz párt, ahol annyira jófejek dolgoznak, hogy majd szétesnek a nagyszerűségtől, és azt hiszik, megengedhetik maguknak a nagyvonalúságot, a jogállami értelmezéseket és a jogászlogikát Magyarországon. Hát, baromira nem, de erre talán már ők is rájöttek.

Tipikus hiba kezdő politikusoknál, hogy abból indulnak ki: ami törvényes, az jogos, amit a törvény nem tilt, azt el kell tűrni, és hogy ennek képviselete miatt nem lehet akkorát bukni, mint most buknak éppen.

Magyarország nem jogállam, a Jobbik nem csupán egy törvényesen bejegyzett politikai szervezet, hanem minden, amitől egy tisztességes embernek hánynia kell, minden, amit a XX. században utáltunk, mínusz komcsik.

Ha ezt az LMP nem veszi tudomásul, akkor hamarabb megy a levesbe, mint az SZDSZ, akik szintén próbálkoztak ilyesmivel eleinte, míg végül más irányból köpték szemen magukat és minket.

A megoldás nem az, hogy figyelembe veszik a realitásokat, és zavartan lopnak a többiekkel, ha arra alkalom adódik, de nem is az, hogy feltételezve a totális sterilitást, megpróbálnak itt Svájcot játszani, és nyilatkozatokat kiadni a gyávaságról, elnézést, de ez egy kis város és nagyon be vagyunk szarva a náciktól, ezért nem megyünk ellenük, de azért még nem is értünk egyet velük, de nem bizony.

Ha Magyarországon vagy akárhol a világban steril körülmények között működne a politika, akkor nem politikusok irányítanák az országokat, hanem matematikusok. Ettől még messze vagyunk. Mondjuk, nem is baj, de a Kelet furcsa varázsa egyelőre erősebb, mint azt szeretném, és ami itt van, nem csupán az egykori gyarmat bája, nem az elmaradottság és a trehányság vidám kavalkádja, hanem kőkemény tahóság, agresszivitás és rasszista menetelés.

A magyar élet menete paródiája kíván lenni az Élet Menetének, és mint ilyen, tolerálhatatlan, rasszista megmozdulás, aminek megakadályozása nem opció, hanem kötelesség.

Hiába mond okosakat az LMP szakértője az országgyűlésben költségvetési részletkérdésekben, senki sem fog emlékezni rá. Erre a szerencsétlen, idióta nyilatkozatra fog gondolni mindenki évekig, ha az LMP-ről hall.

Hülyegyerekek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 74 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Törvénytől sújtva, 4.4 out of 5 based on 42 ratings

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Még én sem tudtam volna jobban mondani – csak még ennyit:
    .
    Mindennek megjön a böjtje – jobb ha az LMP már most lerohan a Kossuth térre egy jót koplalni. Hogy’ is mondta Petőfi:
    .
    “Nemes urak, ha akartok, jőjetek,
    Itt a kezünk, nyujtsátok ki kezetek.
    Legyünk szemei mindnyájan egy láncznak,
    Szüksége van mindnyájunkra a hazának.

    Nem érünk rá várakozni, szaporán,
    Ma jókor van, holnap késő lesz talán,
    Ha bennünket még mostan is megvettek,
    Az úr isten kegyelmezzen ti nektek!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  2. Elég sokáig tartott, míg végre leesett a tantusz. “Őkopárt”, persze,,,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. Aki teheti, hallgassa meg Vekerdy Tamás mai nyilatkozatát a skizofréniáról és az oktatás (erkölcs tanítás) ilyen kettőssége mit okoz gyermekkorban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Azért pontosítanék, mert Gyurcsány azért nem mondható “kezdő” politikusnak, de elkövette ugyanazt a hibát:
    “Tipikus hiba kezdő politikusoknál, hogy abból indulnak ki: ami törvényes, az jogos, amit a törvény nem tilt, azt el kell tűrni, és hogy ennek képviselete miatt nem lehet akkorát bukni, mint most buknak éppen”
    Talán ha a “kezdő” jelzőt “demokratára” cserélnék, nem akadnék fent rajta.
    És ha van tanulság az elmúlt évekből, az pont az, hogy a nácikkal úgy kell bánni, ahogy Bartus teszi itt az AN-en. Nincs tolerancia velük szemben, nincs szólásszabadság a náci ideológiával való mocskolásra.
    Elég keserves tanulási időszak, de remélem legalább megtanulták a demokraták a leckét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. bamba
    “zöldek” ami a magyar nyelvben általában nem túl hízelgő minősítés, kb az “éretlen” értelemben használják. Lásd még: “zöldfülű” “zöldségeket beszél”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Kekec

    “Azért pontosítanék, mert Gyurcsány azért nem mondható “kezdő” politikusnak, de elkövette ugyanazt a hibát:”

    Szerintem ez a megjegyzés tévedés. Gyurcsány nem elkövette a hibát, hanem a hiba elkövetésére kényszerítették. Az viszont tény, hogy például a “gyűlölet beszéd” törvény meghozása érdekében akár az Alkotmánybíróságnak is neki kellett volna mennie.
    Ami meg az LMP-t illeti arról kár olyat feltételezni ami nincs. Az LMP vezetése nem határolódott el a mai napig a Veszprémi szervezetüktől, vagyis nincs mentség. Parának üzenem a választások során át lett vágva. Ideje felébredni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  7. Ha optimista vagyok, az LMP minimum két párt, és mindkettő úgy tesz, mintha nem tudná, hogy az ellenféllel bútorozott össze. Ha nem vagyok optimista, akkor az LMP az ellenzék és a szavazatok megosztását szolgáló, de igen gyengén sikerült trójai faló. És egyedül akarja megnyerni a választásokat…. vagy lehalászni legalább annyi szavazatot, hogy lepaktálhasson valakivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Traianaus: Jelentem, Para felébredt. A cikk egyébként remekmű. Mint mindig, teszem hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  9. emigrant: A Klub rádióban ma 10 óra után az Ötösben nem úgy tűnt. A cikk egyébként tényleg jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. A Zelempé a Mosthatalmonlévő egyik régebbi fondorlata.
    Azért hozták létre az SZDSZ jobb-szárnyából hogy megossza a lakoságot.
    ” Oszd meg és uralkodj ” … jelen esetben többszíntű , tökélyre fejlesztett ABSZOLÚT megosztásról beszélhetünk.
    Jaj neked Magyarország .. !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Szerintem az LMP-ben sincs egység, mint az MSZP-ben sem. Hiába, nem lehet diktatórikus minden párt vezetése.:) Én úgy látom, hogy van a Schiffer-féle vonal, aki szívesen kvaterkázik a Jobbikkal és a Fidesz-szel. Róna Péter megnyilatkozásai nekem kifejezetten realistának tűnnek, ő is LMP-s nem? Tetszett a KÖzgép ellenes megmozdulásuk is. Az viszont nem tetszik, hogy nem akarnak összefogni szinte senkivel.Ez a baj a demokratikus pártokkal, hogy könnyű szétzilálni a soraikat, mindig van egy-két korrupt köztük, akiket meg lehet venni.

    A cikk ismét nagyon jó . Gratula.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  12. Para egyáltalán nem tud a Gyurcsány-fóbiájától megszabadulni, ahogy Ceglédi sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Aki az LMP-re szavazott az ajánlócédulák elfogadása (lásd a Fidesz segítette ki az LMP-t, különben nem tudták volna összeszedni), az ne értékeljen semmit és senkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  14. tori
    És mekkora esélyt adsz annak, hogy Schiffer vagy Jávor “el tudja lopni a show-t” Gyurcsánytól? Ahogy ő tette a leláncolós performanszukkal? Bocsi – nekem elég jó a vízuális fantáziám, de Jávort még csak-csak oda tudom képzelni, node a jobbikbarátot nemigen!
    Traianus
    Az Alkotmánybíróságnak? A nyilvánvaló alkotmánysértés (cociális népszavazás engedélyezése) esetén is inkább lenyelte a békát,de nem ment neki egy demokratikus ellensúlynak. DEMOKRATA szegényke tetőtől-talpig. Sokan pont ezért csípjük! Viszont vérbeli politikus nem megy neki a működőképességét biztosító koalíciós partnerének. Kivéve, ha gólpaszt adhat Bajnainak! A végsőkig tartva a labdát az ellenfél alattomos becsúszó szerelései és fájdalmas övön aluli rúgásai ellenére. Egy politikai Puskás Öcsi!
    Ofelia
    Szerintem meg az LMP Orbán lepkehálója a tétován és gazdátlanul repkedő liberálisok befogására!
    emigrant
    Para remekelt az LMP ellen, remekelt a Kulb rádióban DK és Gyurcsány ellen, és gondolom remekelt vagy remekelni fog az Mszp ellen is. Ha az ellenzéknek ilyen barátai vannak – ellenségre már nincs is szüksége!
    Talán nem ártana azt is megírni, hogy mi mellett van?! Mert az Orbán ellenzékének ekézése sajnos Orbán malmára hajtja a vizet. Ezért ellenzékiként nem tudok felhőtlenül örülni egy egyébként tényleg jó posztnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Amikor Karácsony Gergely “technikai koalícióról” fecsegett a Jobbik-kal is, akkor ez a nyilatkozat, nyilván nem akart ezzel a gondolattal szembe menni! Hogy a neonácikkal nemcsak POLITIKÁT, hanem TÁRSADALMI ÖSSZEFOGÁST is létre kell hozni, ahhoz nincs kellő értelme az LMP-nek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. “… nincsenek is dolgok talán…”
    Ezt kövesd inkàbb, ez is összezavar ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. Ugyanaz a véleményem, mint kekecnek, de azért egy dolgot azért hozzátennék:
    A minap egy MSzP-s politikus megnyugtatólag azt találta mondani, hogy “és kizárt a Fidesszel való nagykoalíció is”.
    Ez a kijelentés eléggé nyugtalanít. Nekem azt jelenti, hogy ez a lehetőség felmerült bennük, majd arra jutottak, hogy (most még?) inkább nem.
    Sajnos az MSzP-t látom egy sikeres ellenzéki összefogás legnagyobb kockázatának. Nem sokat tanultak, és szocialista múltjukból gyakorlatilag mindent elfelejtettek. A régi gárda (kissé hátrébb húzódva) változatlanul meghatározó.
    A mai ellenzéki pártok közül egy sincs, amelyikre — ha külön-külön indulnának — jó szívvel tudnék szavazni.
    Egy új pártban reménykedek, amelyikre talán igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Nem fognak tudni kitörni az születési hibájukból. A párt névválasztásából.
    A gyermeteg (hülyegyermeteg) politikai antréjuk gúzsba köti őket.
    Egy választáskor hatékony jelszó – csak választási jelszó. Nem lehet egy párt neve. Ennyit azért tudhattak volna.
    Kár azért a néhány okos – főleg nő – szereplőjükért.

    Para! Az írás jó, ez természetes. De.
    Szerintem Utópiában nem a matematikusok fognak irányítani, hanem a statisztikusok. Amit persze tekinthetünk társadalmi matematikának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Kedves Para-Kovács Imre!
    Szerinted az, aki közvetlenül hozzájárult a Jobbik megerősödéséhez, akinek közvetlenül köszönhetjük a Fidesz kétharmadát, az majd meg fog védeni bennünket a szélsőségesektől? Rábíznád magad egy orvosra, aki egyszer már majdnem megölt? Nem? Pedig most ezt teszed! Nem látod, hogy az Mszp-Dk érdekelt a gyűlölet spiráljának a fenntartásában? Nem látod, hogy a Jobbik a DK trójai falova? Ja, hogy ez nem érdekel? Ja, hogy úgy érzed hogy az elmúlt 22 évben jó irányba mentek a dolgok? Hogy az elmúlt 22 évben tudtunk a megoldásokról beszélni, és nem a XX. század démonait idézgettük, hol ilyen, hol olyan kontexusban? Kinek, mikor éppen mi volt az érdeke. Tudod mondják, hogy Orbánnak kell Gyurcsány. Lehet mutogatni mint a véres kardot. Gyurcsánynak viszont a Jobbik kell. Feltüzelve, felheccelve, akár perverz módon reklámot csinálva neki. Az a 100 ember aki Veszprém utcáin masírozott, még a helyi lapok ingerküszöbét is épp hogy átvitte volna, ha nem vagytok Ti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  20. Az elv, kedves Adriàn, nem a 100 ember .
    Màs: igaz, hogy csak két évet töltöttem otthon a ‘90-es években, de az nekem hatàrozottan tetszett, nagyon úgy tûnt, hogy jó irànyba mennek a dolgok.
    A dolgok jól mentek, csak ezek szerint – minden jel erre utal – nem jó idôben, nem jó helyen.
    Mert ott sosem jó idôben….. vagy sosem jó helyen….
    Hajrà Imi, olvass sok Shakespeare regényt, hallgass Chopin szimfóniàkat, egy ideje màr én is csak azt teszem, komolyan nagyon jó ! :))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kedves halandor! Nem a cél a fontos? Hogy a Jobbiknak és a szélsőséges eszméknek ne legyen társadalmi bázisa? Gyere gyakrabban haza és akkor jobban érted, hogy mi folyik pl Veszprémben és akkor talán nem csak a hülyézés megy a tengeren túlról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  22. Ez lenne a cél, egyetértünk .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  23. tori
    ne hidd, hogy az LMP-sek lemennek koplalni a Kossuth térre.
    .
    Még valamikor 2009-ben a taxisoffőr felindultan számolt be az előbbi utasáról aki okosabban akart menni mint ő és egyre nagyobb forgalmi dugókba hajszolta – és vajjon ki volt az utasa: SCHIFFER ANDRÁS és még neki állt feljebb.
    .
    Az LMP nő tagjairól sokkal jobb a véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. No, ez azért örvendetes, Para! Ahogy’ már többek is jelezték itt, a Lófaszt Más a Politika mindössze “őfelsége ellenzéke” és végre Neked is kezd leesni a tantusz. Ismerem, vacak egy érzés, amikor nem látni vállalható alternatívát. Én már rendben vagyok, köszi. Hajrá DK!
    Hogy a Fletó ripacs néha? De még milyen! Viszont, ez csak annyit bizonyít, hogy nem tud hazudni – és ez legyen a legnagyobb hibája. Ráadásul, sajnos nincs nagyon más eszköze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Kedves Gyurci! Lelked rajta, kicsit korrupt, kicsit hazug, kicsit elvett 8 évet az életünkből, kicsit megduplázta az ország államadósságát, kicsit a sárbatiporta az emberi jogokat, kicsit nem csinált semmit de te bízol benne. Úgy legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  26. “szeretem az LMP-t, rájuk is szavaztam legutóbb, úgyhogy személyes ügy, kedvesek, aranyosak, de olyan hülyék, hogy a fal adja a másikat.” – milyen igaz, főleg a nyilatkozat fényében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Egy amerikai dokumentumfilm jut eszembe. Joguk van a náciknak is demonstrálni. Maroknyi csapatukat több ezer rendőr védte a százszor akkora ellentüntető tömegtől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Ego
    A régi gárdából Suchman nyilatkozott erről a nagykoalíciós lehetőségről, ezért kellett attól elhatárolódni. És az a baj az új párttal, hogy nem adnak hozzájuk jótállást vagy garanciát. Aztán úgy járhatsz velük is, mint az LMP-vel.
    “Járt utat járatlanért el ne hagyj”
    Zelenák Adrián
    Akinek annyi esik le a mai helyzetből, hogy a “jobbik a DK trójai falova” ” kicsit elvett 8 évet az életünkből, kicsit megduplázta az ország államadósságát, kicsit a sárbatiporta az emberi jogokat, kicsit nem csinált semmit ” azzal nem érdemes vitázni. Ahhoz kell a vitapartner részéről is egy minimális tájékozottsági szint! Pl a 8 évből 4 év nagyon is tetszett a népnek, ezért akart repetázni. Aki EM8 évezik -az Orbán szemszögéből látja a világot.
    Aztán meg végre lett hajtva egy szükséges kiigazítás, ami ellen csak felhergelt nácoid bandák vonultak az utcára, szociális elégedetlenség miatt nem volt tüntetés.
    Azt pedig Róna Péter állítja, hogy az ország gazdaságának strukturális bajai vannak, ezért szerkezeti reformok nélkül 4 évente másfélszereződik az adósság, ha nem avatkoznak bele. Én már unom, de neked noch einmal:
    I.Orbán 6.000-ről 9000 mrd-ra
    Medgessy-I. Gyurcsány 9.000-ról 13.500 mrd-ra
    II. Gyurcsány-Bajnai 13.500-ról 20.000 mrd-ra.
    Gyurcsány megszorításai azért kellettek, hogy ezt a trend megforduljon. Szükséges és arányos, valamint az orbánjáráshoz képest elviselhető volt, miközben zárult a jövedelmi olló is.
    És azt azért eldönthetnéd, hogy a “nem csinált semmit” vagy az “elvett X évet az életemből” szöveget nyomatod, mert ez így együtt eléggé hülyén hangzik!
    És mivel tiporta vajon sárba az emberi jogokat? (különösen Orbánhoz viszonyítva?) Mert ha qa B közép randalírozásának letörésére utalsz – azt nagyon helyesen tette! Ha szemére lehet vetni valamit, akkor az, hogy nem törte le Orbán kezét, amikor hozzányúlt a kordonokhoz! Amikor nem vágta be előzetesbe az alkotmányellenes puccs-kísérlete miatt. Azért tartunk itt, ahol tartunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos