Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orosz és lengyel lap az azeri kiadatásról 2012. szeptember 4. kedd 0:25 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orosz és lengyel lap az azeri kiadatásról
Moszkva/Varsó/Budapest – Nagyon komoly okok vezethettek Ramil Safarov azeri tiszt kiadatásához, vélekedett hétfői kommentárjában a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap. A Demokratikus Koalíció szerint bizonyíthatóan Orbán a hibás az ügyben, és nem hiszik, hogy a külügy jogászai ne ismernék az egyezmény azon mondatát, amely szerint „mindegyik fél gyakorolhat egyéni kegyelmet, közkegyelmet, vagy átváltozathatja a büntetést alkotmányának, vagy más jogszabályainak megfelelően”.
.
A Safarov szabadságának ára címmel megjelent írás szerzője úgy vélte: igen jelentős okok állhatnak annak hátterében, hogy a magyar hatóságok ilyen lépésre szánták el magukat, nem számolva a hazai ellenzék, valamint a Nyugat élesen negatív reagálásával és a nemzetközi szinten hatékonyan lobbizó, a viág számos országában élő örmény diaszpóra valószínűsíthető ellenállásával.
.
Az azeri katonatiszt kegyelemben részesítését és szabadon engedését úgy az újság úgy értékelte: „Ilham Aliyev azeri államfő azt jelezte, hogy nincs szüksége senkire, és azt demonstrálta, hogy egyes kérdésekben kész a nemzetközi közösségre tekintet nélkül cselekedni”.
.
„Azerbajdzsán vezetésének – amely az ellenzék aktivizálódása miatt kezdi kissé kényelmetlenül érezni magát – a jövő évi választások előtt nem rossz adu került a kezébe a lakosság nacionalista szellemiségű részével való játszmában”, írta a kommentátor.
.
A Rzeczpospolita című lengyel konzervatív napilap hétfői száma szerint Magyarországnak az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt problémái lehetnek az elsősorban az Egyesült Államokban és Franciaországban befolyásos nemzetközi örmény lobbival.
.
A lengyel lap Sztepán Grigoriján volt diplomatát, a jereváni Globalizációs és Fejlődési Központ vezetőjét is megszólaltatta, aki szerint „Magyarország hatalmas hibát követett el”, mert „formálisan joga volt a kiadatáshoz”, de nem volt előrelátó a döntés következményeinek ügyében.
.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint bizonyíthatóan Orbán Viktor kormányfő a hibás az azeri baltás gyilkos szabadon engedéséért, mivel tudatosan nem kért megfelelő garanciát arra, hogy Azerbajdzsánban ne kegyelmezzenek meg az elkövetőnek.
.
Molnár Csaba, a párt alelnöke beszélt erről hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen hangsúlyozta, Azerbajdzsán a Gyurcsány-kormányok idején is többször kérelmezte Ramil Sahib Safarov kiadatását, ám akkor ezt nem tették meg, mert hazájától nem kaptak elegendő biztosítékot arra, hogy nem mérséklik büntetését.
.
Az ellenzéki politikus szerint az Orbán-kormány egy nap hallgatás után elkezdett hazudni a kérdésében, az azeri igazságügyi miniszter helyettesének levelére hivatkozva azt állítja, Magyarországot átverte Azerbajdzsán. Molnár Csaba szerint azonban nem történt átverés, hanem Orbán Viktor tudatosan nyitva hagyott egy kiskaput Safarov szabadon engedésére.
.
A DK alelnöke azt mondta: bár az azeri kormány képviselője megígérte, hogy az elítélt személyek átszállításáról szóló, 1983-ban Strasbourgban aláírt egyezmény kilencedik pontja alapján nem alakítják át a Magyarországon gyilkosság miatt elítélt állampolgáruk büntetését, arra azonban nem vállaltak garanciát, hogy nem élnek majd az ugyanezen dokumentum tizenkettedik pontjában biztosított kegyelem lehetőségével.
.
Molnár Csaba valószínűtlennek nevezte, hogy a Külügyminisztérium régi, tapasztalt, tehetséges jogászai ne ismernék az egyezmény azon mondatát, amely szerint „mindegyik fél gyakorolhat egyéni kegyelmet, közkegyelmet, vagy átváltozathatja a büntetést alkotmányának, vagy más jogszabályainak megfelelően”. A DK szerint mindezek alapján kizárólag Orbán Viktort és kormányát terheli felelősség a történtek miatt.
.
Orbán Viktor hétfőn újságíróknak a kérdésről nyilatkozva azt mondta, Magyarország eddig is a nemzetközi jogi eljárásrendet követte az azeri kiadatási ügyben, ezután is ezt teszi, és nem tulajdonít különösebb jelentőséget az ennek nyomán kialakult vitának: „higgadtan és nyugodtan vesszük ezt tudomásul”. Arra a kérdésre, hogy a kiadatási ügyben volt-e titkos megállapodás az azeriekkel, a kormányfő azt válaszolta: „Ez egy demokratikus európai állam. A nemzetközi jog szabályait nem titkos megállapodások szerint alakítják, hanem ahogyan azok írva vannak, nyilvánosan”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Orosz és lengyel lap az azeri kiadatásról, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Anyám borogass!
    Ennyire nyilvánvalóan képtelen felmérni a cselekedete súlyát?
    Azt hiszem az jó kis tanulság a jövőre nézve – a vezető tisztségviselőkre is ki kell terjeszteni az éves munkaalkalmassági vizsgálatot!
    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800033.NM
    “1. § E rendelet alkalmazásában:
    a) munkaköri alkalmassági vizsgálat: annak megállapítása, hogy egy meghatározott munkakörben és munkahelyen végzett tevékenység által okozott megterhelés a vizsgált személy számára milyen igénybevételt jelent és annak képes-e megfelelni;”
    De természetesen a kormányfő esetében nemzetközi orvosi vizsgálat indokolt, nem magyar orvosok általi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. A franc egye meg csak most jutottam ide, mert az AN-t egyszerűen nem lehetett elérni.
    Ezzel a kriminális cselekedettel kapcsolatban csak egy vélemény lehetséges, minden más mellébeszélés. A gazemberséget az követte el aki ezt a nem is hétköznapi, de különösen kegyetlen, hitvány gyilkos cellájának ajtaját kinyittatta. Az pedig nem kétséges ki volt? Az én lelkem akkor tudna igazán megnyugodni, ha ezért a cselekdetéért mondjuk Putyin úr, nem létező bajszát megpödörve, mármint azt, amit az inkriminált illető éppen eleget húzogatott, úgy rúgná valagon mondjuk ki bátran/ Orbán Viktort, hogy a szibériai Tajgáig meg sem állna. Ott aztán képzeleghetne, vizionálgathatna magának kedvére legalább életfogytig, de legalább is addig, míg egy másik idióta elnök kegyelmet nem ad neki. Vegye már észre végre ez a balfasz nemzetközi politika, hogy addig szarakodnak, még ez a büdös lábú kanász gyerök ki nem robbant egy harmadik világháborút. Egyszerűen nem akarják észrevenni, hogy egy végtelenül gonosz elme roggyant, fanatikus akire ekként is kéne tekinteni. Minek kell még történnie, hogy ezt a világ vezető politikusai is belássák és ennek megfelelően cselekedjenek. Mert hogy cselekedni kell az nem kétséges, csak jó lenne, ha erre Magyarország társadalma nem menne rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. “Magyarországnak az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt problémái lehetnek az elsősorban az Egyesült Államokban”
    .
    NEM Magyarországnak, hanem ORBÁNNAK ÉS A FIDESS CSÜRHÉNEK.
    Orbán ezt “elbaltázta” :-))) !!!
    Eddig kézzel-lábbal akart az USA-ba menni, valamely jelentős politikushoz, mutatva, hogy őt ott is számításba veszik.
    Hogyne, most már elérte, amit akart. Számításba veszik, csak épp, MINT NEMZETKÖZI VESZEDELMET :-))).
    .
    „Magyarország hatalmas hibát követett el, de nem volt előrelátó a döntés következményeinek ügyében.”
    .
    AHA, ERRŐL RÁISMEREK ORBÁNRA :-((((.
    A csuti patás SEM TUDJA SOHA FELMÉRNI DÖNTÉSEINEK, TETTEINEK KÖVETKEZMÉNYEIT :-((( !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Beszámíthatatlan, vagy számolt a következményekkel és szándékosan csinálta háború, viszálykeltés és az ebből származó anyagi és személyi valamint vélt hatalmi haszon érdekében?

    -
    Érdekében áll-e, hogy egy akár saját maga, vagy egy őt kontrolláló személy, vagy inkább szervezet, forgatókönyve szerint provokatív tettekkel háborúba sodorja Európát?

    Ha így van, a károkozás szempontjából nem a provokáló ország gazdasági és politikai ereje valamint földrajzi mérete a döntő, hanem, hogy mekkora kárt okoz és mekkora lavinát indít el
    -
    Amióta a Fidesz és Orbán irányítja az országot és befolyásolja az európai eseményeket, meggyőződésem, hogy elsődleges céljuk a lavina elindítása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Ez egy demokratikus európai állam…. Aha! Ha kedvem lenne nevetnék ezen a blőd válaszon.
    Mint egy elszabadult ágyúgolyó, úgy amortizálta le a demokráciát!Egyszerűen fel sem tudja fogni tettének a következményeit!
    Valamikor itt írtam, hogy jó lenne, ha az unió komolyan odafigyelne Orbánra…Nem tették. Orbán meg teljesen elszemtelenedett ennek következtében.
    Már semmi sem számít,csak a hatalom. Bármi áron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. Jade már említette, de én sem tudtam belépni többször tegnap sok próbálkozásom ellenére sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. “1996. évi XXXVIII.
    törvény
    a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről

    5. § (1) Ha ez a törvény másként nem rendelkezik, a jogsegély iránti megkeresés akkor teljesíthető vagy terjeszthető elő, ha
    a) a cselekmény mind a magyar jog, mind a külföldi állam joga szerint büntetendő;
    b) a jogsegély nem politikai bűncselekményre, vagy azzal szorosan összefüggő egyéb bűncselekményre és nem katonai bűncselekményre vonatkozik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Ennyiben tényleg előbbre járunk, mint a Horthy rendszer: a kormányzó nem volt hülye…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. ÍGY kommunikál orbán, az ELMEBETEG :-(((
    .
    „higgadtan és nyugodtan vesszük ezt tudomásul”
    .
    Fordítok Orbánúl:
    Magyarul, MAGASRÓL LESZARUNK BÁRMILYEN BEL- ÉS KÜLFÖLDI VÉLEMÉNYT AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN !!!
    .
    “Arra a kérdésre, hogy a kiadatási ügyben volt-e titkos megállapodás az azeriekkel, a kormányfő azt válaszolta: „Ez egy demokratikus európai állam. A nemzetközi jog szabályait nem titkos megállapodások szerint alakítják, hanem ahogyan azok írva vannak, nyilvánosan”.
    .
    Magyarul, NE LEGYÉL MÁR OLYAN OKOS, KISKÖCSÖG !!! EGYÉBKÉNT IS, MI KÖZÖD VAN HOZZÁ, HOGY ÉN HOGY DÖNTÖTTEM, HÜLYEGYEREK ???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Ne Legyen Igazam .szeretett Pinocetűnk ,Rendkivűli állapotot szeretne kirobbantani terrorfenyegetés cimén. ahogy nem sikerűlt neki a tv ostromakor vagy aDeáktéri és Astoriás akcióiknál sem ! Utána felszámolná az ugynevezet disz Ellenzéket .Ezért a tervért Semmi nem drága

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. 2/3-ad! Biztos jól van ez így?
    Erre is meg lett adva a felhatalmazás?
    Még egyenlőre szóban az elmarasztalás, de……:

    “Terroristák fenyegetik Azerbajdzsán budapesti nagykövetségét.
    Gyilkosságokkal, azeriek tömeges kivégzésével fenyegető üzenetet kapott kedden Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége a Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadítására (ASALA) nevű örmény terrorszervezettől – jelentették azeri hírportálok, köztük a trend.az.
    “A közeljövőben valamennyi azerbajdzsáni diplomáciai képviselet munkatársaival olyan módszerrel fogunk végezni, amilyet eddig nem alkalmaztunk” – írták a fenyegetés szerzői. Üzenetük végén felsorolták a budapesti nagykövetség hét alkalmazottját, mindegyikük neve mögé odatéve, hogy “büntetésed halál”.
    http://index.hu/belfold/2012/09/04/megfenyegettek_azerbajdzsan_budapesti_nagykovetseget/
    .
    A szájszél ideges nyalogatása folyamatos lesz, az már biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Ne fanyalogjatok, és ne hirdessétek hogy ez nem Magyarország problémája. Kik emelték magas pozícióba a korábbi kormányzása során már alkalmatlannak bizonyult elmeháborodott diktátort? A magyarok, Azok a bunkók, akik mégmost is Trianonon keseregnek, akiknek tetszik ha valaki nemzeti szinű alsógatyát húz magára, akik a nemzetet nagynak, a népet pedig semminek sem tartják. Az ország tudatlan többsége. A szégyen nem csak orbánra, hanem az egész országra, MAGYARORSZÁGRA hárul. Mindannyiunkra! Hozzá kell tennem, nem érdemtelenül. Én magam ha a piszkos, gatyás, bamba társakra s a csordára nézek. káromkodok és fütyörészek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. A baltás gyilkos kiengedése Oroszországnak és Putyinnak adott ajándék, nyitás Kelet felé – ha Keleten Oroszországot értjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Megvan a bűnös!
    Végre megszólalt a(r)Rogán is és megmondta a tutit:
    az hibázott, aki 2004-ben egy folyosóra szállásolt el egy azeri és egy örmény katonát.
    Naná, hogy a Gyurcsányi meg az emútnyócév!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Bohém
    2012. szeptember 5. szerda
    07:50
    Szerintem ez az örményeknek sem tesz jót, mert elveszthetik a világ jóindulatát. Viszont a kialakult helyzetért, és az esetleges gyilkosságokért Magyarország kormánya, és miniszterelnöke is felelős lesz. Ezt nem úszhatja meg, még akkor sem, ha Magyarországon ő még ebbe se bukik bele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Orbán megalázta Magyarországot, az egész magyar nemzetet! Hogy valamilyen alkalmassági vizsgát kellene folytatni??? Egy magyar alkotmányjogász immár klasszikusnak számító megjegyzését teszem ide! (Tomikának címezte de általánosan Orbánra is igaz lehet!) Az AGYHALÁL? LÁBON IS kihordható! Amire Orbán is bizonyíték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Az Orbán klán új neve: Azeri Cosa Orbánostra………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Kedves girbegurba! Lévén, hogy Örményország Oroszország szövetségese, Azerbajdzsán pedig az USA-é, nem egészen értem, miért Putyinnak adott ajándék volt a baltás fickó és nem Obamának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK a Jobbik betiltását kezdeményezi 2012. december 21. péntek | AN

A DK falhoz állította a Fideszt 2012. december 4. kedd | AN

A DK a Jobbik betiltását követeli 2012. november 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos