Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ötödével több a végrehajtás 2012. szeptember 15. szombat 22:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ötödével több a végrehajtás
Budapest – Jelentősen nőtt tavaly az adóigazgatóságok által saját hatáskörben és más szervek megkeresésére indított végrehajtási eljárások száma: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2011-ben több mint 950 ezer ilyen eljárást indított, 21 százalékkal többet, mint az előző évben, az eljárások értéke 14 százalékkal nőtt – derül ki az adóhatóság 2011-es tevékenységéről készült bulletinből.
.
A felszámolással és csődeljárással érintett adózóktól 6,9 milliárd forint bevétel realizálódott a NAV honlapján közzétett dokumentum szerint, 3,5-szer több, mint az előző évben.
.
A 2011 szeptember elején meghirdetett kormányzati célok elérése érdekében indított intenzív végrehajtási tevékenység eredményeként 2011 utolsó négy hónapjában 41 százalékkal több végrehajtás indult, 32 százalékkal nagyobb összegben, mint az előző év azonos időszakában. A behajtás a gazdasági helyzetből adódóan folyamatosan a kisebb hátralékkal rendelkező adózók irányába tolódott el.
.
A legeredményesebb adminisztratív intézkedések a hatósági átutalási megbízások és a végrehajtási átvezetések (együttesen 220 milliárd forint) voltak, az ezekből származó bevételek nőttek a legdinamikusabban (23 milliárd forinttal). A jövedelem letiltásból is 30 százalékkal több bevétel származott, mint 2010-ben. Több mint kétszeresére (2,9 milliárd forintra) nőtt a követelésfoglalásból befolyt összeg is. A követelésfoglalások száma 68 százalékkal, az ingatlan végrehajtásoké 18 százalékkal, míg a jövedelem letiltásoké 25 százalékkal nőtt.
.
A NAV teljes hátralékállománya 2011 végére 3,9 százalékkal, 2.268 milliárd forintra csökkent, a működő adózóké 9,4 százalékkal (60,6 milliárd forinttal), a nem működőké 1,9 százalékkal (32 milliárd forinttal) mérséklődött. A működő gazdálkodók hátraléka közel 12 százalékkal, míg a magánszemélyeké a hátralékállomány elaprózódása miatt csak 4,3 százalékkal csökkent.
.
A NAV 2011 végén 340 milliárd forint behajthatatlan tartozást tartott nyilván, 28 százalékkal többet, mint 2010 végén.
.
A vám-, ellenőrzési és végrehajtási szakterületek a helyszíni eljárások során együtt léptek fel az előzetesen kiválasztott adózóknál. A közös akciókra való kiválasztásnál egyébként nem a tartozás nagysága az elsődleges szempont; azok kerülnek a célpontba, akik az ellenőrzési irányelvek szerint kiemelt adószakmai érdeklődésre tarthatnak számot, és jövedéki szempontból is fontos tevékenységet folytatnak, jelentős készpénzforgalom mellett.
.
Az adóigazgatóságok a beszámoló szerint kiemelt figyelmet fordítottak az adózási fegyelmet erősítő mögöttes kötelezések, valamint a biztosítási intézkedések szélesebb körű alkalmazására. A mögöttes kötelezések kezelésére a közelmúltban fejlesztett program segítségével az ügyek száma folyamatosan nő, a NAV 2011-ben 2.663 ügyet indított, 4,4 milliárd forint tartozás behajtására. A biztosítási intézkedések száma 9 százalékkal, a foglalással biztosított összeg a több nagy összegű tartozást érintő ügy miatt 21 százalékkal, 43 milliárd forintra növekedett.
.
Külső szervek részére 2011 végén 99 jogcímen folyt végrehajtás. Ebből a tevékenységből 3,5 milliárd forint egyéb köztartozás folyt be, hasonló nagyságrendű, mint az előző évben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Ötödével több a végrehajtás, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Kormány, NAV, adózási fegyelem, közművek, fizetőképes kereslet,
    a mérőszám X%-ra teljesült(!)……
    HOL IS VANNAK A CSALÁDOKAT ALKOTÓ ZEMBEREK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Moslek tetuk nem erdemes dolgozni vallalkozni magyarorszagon! Orban meg egyre gazdagabb mara o a legazdagabb magyar ! Na ezt kene kivizsgalni meg az off shore kigyoit!! 1000 milliardra teheto a vagyona! Viselkedesen is latszik a penz ! Rogan a masik nagy tolvaj!! Bortonbe veluk! A s a p!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. “A NAV 2011 végén 340 milliárd forint behajthatatlan tartozást tartott nyilván, 28 százalékkal többet, mint 2010 végén.” (…)
    “Külső szervek részére 2011 végén 99 jogcímen folyt végrehajtás. Ebből a tevékenységből 3,5 milliárd forint egyéb köztartozás folyt be, hasonló nagyságrendű, mint az előző évben.”
    .
    A két szám különbözete (340 milliárd forint behajthatatlan tartozás és 3,5 milliárd forint végrehajtás) már az országos csőd előjele vagy az anarchia egyik országos ismertetőjele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Vajjon ezekből a behajtásokban vannak e fideszes, vagy fideszközeli “végrehajtottak”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. És igyekeznek vala a főpapok és az írástudók kezeiket ő reá vetni azon órában; de félének a néptől; mert megérték, hogy ő ellenök mondta e példázatot.
    Annakokáért vigyázván ő reá, leselkedőket küldének ki, akik igazaknak tetteték magokat, hogy őt megfogják beszédében; hogy átadják a felsőbbségnek és a helytartó hatalmának.
    Kik megkérdezék őt, mondván: Mester, tudjuk, hogy te helyesen beszélsz és tanítasz, és személyt nem válogatsz, hanem az Istennek útját igazán tanítod:
    Szabad-é nékünk adót fizetnünk a császárnak, vagy nem?
    Ő pedig észrevévén álnokságukat, monda nékik: Mit kísértetek engem?
    Mutassatok nékem egy pénzt; kinek a képe és felirata van rajta? És felelvén, mondának: A császáré.
    Ő pedig monda nékik: Adjátok meg azért ami a császáré, a császárnak, és ami az Istené, az Istennek.
    És nem tudták őt megfogni beszédében a nép előtt; és csodálkozván az ő feleletén, elhallgatának.
    (Lukács Ev.20:19-26)
    Szerintetek a Római Birodalom bármiben is jobb volt a mai “birodalmaknál”? Jeshua mégis a fentieket javasolja mindenkinek, minden korban, minden társadalomban függetlenül helyzetétől. Hogy miért azt nem tudjuk, talán nem is kell tudnunk, de Ő ezt javasolja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Csak az idén 15 ezer kilakoltatás történt. Különösen az utóbbi időkben
    hajtottak rá a végrehajtók. Igyekeztek, nehogy a hideg miatt ismét elrendeljék
    a kilakoltatási tilalmat.
    A rengeteg eladó új lakás üresen áll. A befektető meg fut a pénze után.
    Ezen kivűl is rengeteg klf meggondolatlan nem hasznosuló befektetésben
    látszik a hozzáértés hiánya. Különösen az EU támogatással megvalósitott
    célszerütlen pénzköltést nem követett tovább hasznositható új érték.
    Ugyan mit csinálhat egy család – tél közeledtével -, aki eddig még viszonylag
    biztonságban érezte magát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az ellenzéki kommunikáció csődje 2014. január 21. kedd | AN

Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet 2013. szeptember 8. vasárnap

Varga a szemfényvesztésért felelős miniszter 2012. december 5. szerda | AN

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos