Névértéken pizzáztak a ritka érmékből 2012. September 25. Tuesday 0:14 | AN Forrás: MTI

Share
Névértéken pizzáztak a ritka érmékből
New York – Százezer dollárt érő érmegyűjteményt lopott el egy fiatal pár az Egyesült Államokban, hogy azután névértéken – a tényleges érték töredékéért – vegyen rajta pizzát, mozijegyet.
.
Az érmék régi amerikai dollárok, illetve még kisebb címletű fémpénzek voltak. Az elcsent centek között akadt olyan negyeddolláros, amely akár 18 ezer dollárt – azaz névértékének 76 ezerszeresét – is érheti. Ezzel a 25 centessel a pár pizzáért fizetett, de persze névértéken, így messze nem volt elég az étekre, mivel bő 50 forinton számította be az árus a 4 millió forint értékű érmét.
.
A pénzgyűjteményt a pár Washington államban lopta még májusban egy asszony otthonából, aki részmunkaidőben foglalkoztatta őket. Bár a kárvallott rögtön feljelentést tett, a párt nem ítélték el, mert eddig nem volt ellenük kellő bizonyíték.
.
A numizmatikai szakértőnek nagyon nem mondható férfi rács mögé került, barátnője pedig csak azért nem, mert 9 hónapos terhes – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Tags: ,

6 Reader’s Comments

 1. Az ostobaságnak – mint tudjuk – nincsenek határai! :)

 2. gets!
  Nincs bizony.

  Egyszer láttam a tv-ben valami hírt egy nagyon értékes kiadású 1centes-ről. Este meg a kereszteződésben találtam a földön vagy ötvenet. De nem cseréltem kocsit utána. :-(

 3. 18000 / 0,25 = 72000

 4. Legyünk őszinték: mutass nekem még egy olyan fizetőezközt, mint az USA-dollár, melynek akár 200 éves példányával ma is fizethetsz…
  Arra azért kiváncsi lennék, hogy a ma levásárolt névértéken, anno mit kaphatott a korabeli vásárló…?

 5. kormorán: bármi, ami aranyból van.

 6. Nem tom, a fordított nyomatú féldolláros ér valamit??

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók