Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egy, két, há’, öblíts! 2012. szeptember 24. hétfő 0:09 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egy, két, há’, öblíts!
Bulawayo – Zimbabwe második legnagyobb városának hatóságai arra kérték a lakosságot, egy adott időpontban mindenki egyszerre húzza le a vécét, így tisztítva meg valamelyest a túlterhelt csatornahálózatot a benne leülepedett mocsoktól. Bulawayóban napokig szigorúan korlátozták a vízfogyasztást.
.
A bulawayói városi tanács arra kérte a körülbelül egymillió lakost, hogy este fél nyolckor, egyszerre húzzák le az épp a kezük ügyébe eső toalettet, ugyanis a „szinkronizált öblítésre” van szükség ahhoz, hogy a csatornák megszabaduljanak a napokon át felgyülemlett masszától.
.
A többnapos vízhiány azért állt be, mert Bulawayo két fő víztárazója a szokatlanul száraz időjárásnak köszönhetően kiszáradt. A város Zimbabwe sivatagosodó délnyugati részén helyezkedik el, és tartani lehet attól, hogy a novemberi esőzés beálltáig még többször szükség lesz vízkorlátozásra. A fehér telepesrendszer idején, a hetvenes években épült csatornarendszer karbantartása is akadozott az utóbbi évtizedekben a sokat szenvedett országban, ahol csak az utóbbi időben érződik Robert Mugabe elnök zsarnokságának enyhülése.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Egy, két, há’, öblíts!, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Mária Karolina! Hát, ha kiszáradtak a víztározók, és 1 millió ember egyszerre lehúzza a klozetot, na mindegy! ezen agyaljanak ők, ez nekem magas labda. Bár lenne egy javaslatom ,hogy kinek kéne manuálisan kitakarítani a csatornarendszert, képzeljétek el orbánc viktort, és a többi fidesznyiket, jobbikost,stb. amint fejlámpával négykézláb mászkálnak a Bulawayoi-csatornarendszerben(vagy hasoncsúszva) . De akkor ki dolgozna Recsken?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  2. Ja, remélem, hogy a magyar diktatúra hamarabb összedől, mintsem, hogy nekünk is ilyen koordinált erőfeszítéseket kelljen tennünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Hogy jön Mo. egy afrikai fekatelephez? Ennyire erőltetetten ne akarjatok már hozzászólni.
    Innen látszik, hogy mi a különbség a fehér ember és a fekete között. Valahogy nem sikerült a civilizált világhoz felzárkózni még mindig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  4. MIcsoda ördögien agyafúrt ötlet, egyszerre lehúzni a retyókat…. már ha lesz elég viznyomás a vezetékekben (nem lesz)…
    .
    Hát igen, ott is tehetséges szakemberek ülnek fővezéri székekben, akiknek ennyire telik.
    .
    Nahát, hogy hasonlít ez valami közelebbire… ???
    .
    “…mi a különbség a fehér ember és a fekete között….”
    .
    - Nana!!
    .
    A feketék, ha megfelelő körülmények között élhetnek, tanulhatnak, jó háttérrel, stb, ugyanakkora eséllyel lesznek okosak, szakemberek, jófejek, stb, mint bárki más.
    .
    Ez nem bőrszín kérdése, de még csak nem is származásé.
    .
    Hanem neveltetésé, környezeté, ahol felnőlnek – vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  5. Ajándékőzük a foPOL-mester 5 évre, O méltósága majd meg old mindent, meg a szárazságot is. Közmunka program stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Tekintsétek metaforának. Nálunk is leülepedett fekáliával vannak tele a demokratikus csatornák, és ha mind egyszerre teszünk ez ellen, akkor kitisztulhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. Ebből lehetne valamilyen kezdeményt csinálni pl OVI szülinapján mindenki egyszerre lehúzza a slózit és kinyitja az összes vízcsapot.Hátha lesz szabotázs?! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Most tudjuk, mi Zimbabwe elso szamu nemzeti produktuma, es a tultermeles mar logisztikai problemakat okoz. A hetvenes evek ota negyven ev telt el. Eleg idejuk volt infrastruktura fejlesztesre, neha dolgozni is kene.
    A tartalyokban a vizet inkabb fozesre hasznalhatnak, ha uresek a viztaroloik. Ha osszekeverik a masik dologgal, sokat veszit az ertekebol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Eldrad .Nem kell viznyomas a vezetkben mert/ha a viz mar a WC tartalyban van (helyzeti energia), igy aztan a gravitacio segitsegevel minden tovabbi nelkul le lehet engedni a vizet…

    Dolgoztam fekete sracokkal . Az egyik a fonokom volt, eredetileg filozofia professzor, a masik srac meg a kollegam. Az egyik ateista volt a masik muszlim. Ritka rendes emberek voltak, es az egyik legjobb fonok akinek valah dolgoztam. Dolgoztam Japannak is de nem akarok errol semmit mondani mert kicsi a mintavetelem es meg rasszistanak latszanek. A feherek kozott tobb volt a szemet fonokom igaz ebbol van a legtobb mintam.

    Egyebkent a borszin annyir anem jelent semmit hogy pl a Magyarok meg az osztrakok kozotti mindefjata kulonbseg nagyon kirivo annak ellenere hogy a borszin mindket esetben feher.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az “arab példát” éltették 2011. február 24. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos