Ronai and Ronai
AMERIKAI

A folyamatok elszakadtak a térségi trendtől 2012. szeptember 19. szerda 0:32 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A folyamatok elszakadtak a térségi trendtől
Berlin – Meghaladta a 100 ezer milliárd eurós határt a háztartások globális pénzügyi vagyona 2011-ben. A német pénzügyi szolgáltató csoport Global Wealth Report című kiadványa szerint a háztartások készpénzben, bankbetétben, biztosításban és más pénzügyi megtakarítási formákban tartott vagyona globálisan 103,3 ezer milliárd euró volt 2011-ben, ami ugyan minden korábbinál nagyobb érték, de az inflációnál kisebb mértékű, csupán 1,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.
.
Az Európai Unió kelet-európai régiójában a lakosság pénzügyi vagyona 3,5 százalékkal nőtt, ami a 2000 és 2010 közötti időszakban regisztrált 11,8 százalékos éves növekedési ütemhez képest jelentős lassulás, de a térség így is „viszonylag jól teljesített” ahhoz viszonyítva, hogy milyen erősen függ az euróövezettől – áll az elemzésben.
.
Magyarországon a vagyonosodási folyamatok elszakadtak a térségi trendtől. A magyarországi háztartások teljes pénzügyi vagyona az egy évvel korábbi 104 milliárd euróról 88 milliárd euróra csökkent. Az egy főre jutó pénzügyi vagyon 10 ezer 399 euróról 8 ezer 798 euróra mérséklődött, így már a felét sem éri el a 21,500 eurós globális átlagnak. Az Allianz elemzői mindenekelőtt a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításához kötik a fejleményt.
.
Megjegyezték, hogy a középtávú kilátások sem kedvezők, mert a magyar gazdaság „ismét recesszióba süllyedt, és a visszaesés várhatóan 2013-ig tart, az infláció pedig bőven 5 százalék felett alakul az idén és a munkanélküliség egészen 11,8 százalékig emelkedhet”.
.
Magyarország azonban továbbra is a közepesen vagyonos országok közé tartozik, és a közép-kelet-európai földrajzi régióban a mezőny első harmadában foglal helyet. Az Allianz felmérésében vizsgált 52 ország közül Magyarország a 32. az egy főre jutó bruttó pénzügyi vagyon alapján. A térségi államok körében Magyarország megelőzi egyebek mellett Szlovákiát és Lengyelországot, viszont elmarad Horvátország, Csehország és Szlovénia mögött.
.
A felmérés szerint Svájcban a legvagyonosabb a lakosság, ott egy főre 214.794 euró pénzügyi jellegű vagyon jut. A nyugat-európai térség egészét tekintve viszont a vagyonosodási folyamatokban is érezhető a válság, a régió vizsgált 16 országából csak hétben nőtt a lakosság pénzügyi vagyona, de a bővülés üteme visszaesett az utóbbi évekhez képest, az euróövezeti válságállamokban pedig rendre 3 százalékot meghaladó mértékű vagyonvesztést regisztráltak. A legnagyobb mértékben, 9,1 százalékkal a görögországi háztartások pénzügyi vagyona csökkent.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
A folyamatok elszakadtak a térségi trendtől, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Mi meg követjük a görögöket. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  2. Nem mindegy, hogy mennyiről csökken a görögországi háztartások pénzügyi vagyona, ha a fizetésük és az ezen felüli juttatásaik többszöre a magyarokénak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  3. “Magyarország azonban továbbra is a közepesen vagyonos országok közé tartozik, és a közép-kelet-európai földrajzi régióban a mezőny első harmadában foglal helyet.”
    Lehet szidni a múltat, hisz van miért. De miért is állunk még nem a legvégén. Talán
    nem a kimúló generációk izzadták ki e gazdasági eredményt.
    A jövőbe nézve ugyan mit láthatunk?
    http://kanadaihirlap.com/2012/09/18/orban-gyurcsany-es-a-szabadsagharcos/
    “Ha Orbán Viktor hallgatjuk, akkor Wittner Mária szavai visszhangoznak.
    – Harc az Európai Unió ellen, harc az IMF ellen… Ahogy az egykori ágyrajáróból,
    a lumpenproletárból „szabadságharcos” lett – úgy vált a két évtizeddel korábbi
    liberálisból demokratikus választások útján a politikai alvilág diktátorává Orbán Viktor.”
    EZ TALÁN JOBB PERSPEKTIVA?
    (pedig már nem ül senki a nyakunkon, de tudunk/akarunk beilleszkedni?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  4. Túlavasuti.Ülnek a nyakunkon.Az államadósság ennek gyökere még a kommunizmusban hajtott ki.Ez egy olyan összeg volt ami csak emelkedik mert ugy lett kitalálva hogy soha ne lehessen visszafizetni.Hamis illúzió hogy 89-után tiszta lappal indultunk.A rendszerváltás után ez az adósság nem tette lehetővé a felemelkedést ezért van az hogy akik eddig kormányoztak teljesen mindegy hogy mint mondtak igértek vagy akartak ez a bilincs behatárolta a lehetőségeket és növelte a kiszolgáltatottságot.Én soha nem feltételeztem olyan emberről és emberekről akik magyarországot kormányozták eddig hogy rosszat akarnak de ha bele döglöttek volna akkor sem tudtak volna jót csinálni.Nem véletlen hogy eddig minden kormánynak hitelhez kellett folyamodnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (21 szavazatból)
  5. Ugyan kérem!

    Csak a vak nem látja, hogy ez az unortodox gyarapodás!

    Igaz-e, Matolcsi elvtárs?

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Magyarország kormányzása átvitt értelemben:Idézek a “Kisnagy ember című filmből”Nekem egy feleségem és négy lovam van.Kisnagy ember :Nekem négy feleségem és egy lovam van.”Így állunk most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Faterom 70 éves egyedül nevel 3 gyereket ,most vették el a gyerek és gyógyszertámogatást mert a nagyobbik gyerek már nem jár iskolába.Nyugdíja 80 ezer forint ebből élnek vidéken.Termel zöldséget , most vettünk nyulat legyen hús is az asztalon.Próbálok neki mindenbe segíteni ,de én is nevelek két gyereket .A szomorú az ,hogy ennél még sokkal rosszabb helyzetben lévő családok is vannak, a tisztelt megélhetési politikusok meg gyártják a törvényeket szigorúan csak magukra értelmezve.Nem mindenki lázad hanem próbál megélni egyik napról a másikra.A sok uszítás helyett inkább segíteni kéne a rászorulóknak,akkor talán ez az ország is jobb lenne……………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. KAKAS
    Remélem észrevetted, hogy a többiekkel együtt téged is felneveltek, tanitattak,
    lakáshoz juttattak valamiből. Ez nemcsak a múltban volt, folytatódott a rendszerváltozás után is. Velem együtt te is érezted a felvett hitelek “áldását”.
    Miért vetted igénybe? Miért nem utasitottad vissza a sok rosszat?
    Annyi értéket termeltünk, hogy nem győzzük fizetni az adósságot.
    “Az államadósság ennek gyökere még a kommunizmusban hajtott ki.”
    Hol volt itt kommunizmus. Mindig ilyen szar rendszer volt a 80 évem alatt.
    A múltra mindent rákenhetsz. Nem hiszem, hogy ez javitana a leendő ükunokáid
    helyzetén.
    Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusúl. Te talán mindenhez értesz?
    .
    HA MÁR VALAMIRE RÁJÖTTÜNK, MI JAVITHATUNK RAJTA!
    HIÁBA VALÓ FECSEGÉSSEL ?
    .
    MIT JAVIT A MÚLTON, HA AZT KLF SZINŰRE FESTJÜK?
    VÁLTOZIK VALAMI RAJTA?
    LEGFELJEBB MÁSRA FOGOD A TEHETETLENSÉGED!
    TE. MOST MIT TESZEL? (akkor is tettél valamit, velünk együtt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Túlavasúti
    2012. szeptember 19. szerda
    20:25
    Reménytelen a kukori – neki saját véleménye van, még a szülei kódolták a DNS-ébe. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. nakadzsi
    A rászorulókon akkor lehet segíteni, ha
    A/ Az ország helyzete javul (aki mást mond, az Orbán és/vagy hazug)
    B/ A javulás hozadékából hajlandó a leszakadóknak is adni valamennyit.
    Ez pedig kizárólag demokratikus kormányzás esetében képzelhető el. Ha Orbán marad – a helyzet napról-napra romlani fog, és esély sincs a javulásra. PONT a legrászorultabbaknak kellene Orbánék “annyitisér” politikája ellen aktivizálni magukat. Náluk ez a szó szoros értelmében “létkérdés”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. KAKAS
    Mielőtt égeted magad, nézz utána a tényeknek. Orbán alatt IS másfélszeresére emelkedett az adósság ÖSSZEGE, 6.000 mrd-ról 9.000 mrd-ra. Csak elszabadította az inflációt, és volt egy gazdasági konjuktura, együtt jól megemelték a GDP-t, ezért – látszólag – “csökkent” az adósság GDP-hez viszonyított aránya. Na meg ebben az is segített, hogy a tartozás nagy részét eldugták a Fejlesztési Bankban és a PPP beruházásokban. Plusz félidőben rászabadította El Tolcsyt már akkor is az országra, amitől egyből lefékeződött a gazdaság. Csak Medgyessyék tudták újra beindítani és igen, igen: ugrált az a Pannon puma. Legalább tízszeres fejlődést produkált az orbánjáráshoz képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. A növekedés az akkor is növekedés, ha netalán minusz.
    Ezt világosan megmondta, tévedhetetlen pártunk és kormányunk
    jeles képviselöje.
    Kéretik figyelembe venni, és mindenre vonatkoztatni a jövöben,
    és különben is, mindenki bekaphattya. :-)
    Ezt nem mondták , de gondolták…. az elmebeteg fideSSnyikek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Nakadzsi! Becsüllek azért, amit teszel, magam is megpróbálok időnként. De! A hála mellett a legjobban utálom a jótékonyságot! Miféle disznó, perverz rendszer az, amelyik, ha 3 gyereked van, és legalább 620 ezer(!) forintos havi fizetésed, akkor 99 ezer(!) forintot ad havonta a gyerekeidnek (33ezer/személy), ha meg szegény vagy, akkor 10 ezer körül?! Tudják ezt vidéken? Kérlek, terjeszd, hogy ezt jelenti a “családi adózási rendszer”. Hogy azt a… nem folytatom, mert a végén még joggal zárnak ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. talalom
    Választási szlogenre egyszerűsítve: a Fidesznek 33 ezret ér egy gazdag gyerek, a szegény meg csak 10 ezret. Szavazz ez ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. nakadzsi – mi az, hogy uszítás?!
    80 ezer nyugdíj (+3 gyerekre a 40 ezer csp.), azért más a gyerek fekvése!
    Kertészkedni azok tudnak akiknek van kút a kertjükben, a vízdíj elég drága ahhoz, hogy locsolni lehessen, ott ahol már élelemre sem futja! Meg nincs 80 ezer nyugdíj, csak 47 ezer közmunkabér!
    A nyúl azért nem szerencsés pl. mert nem lehet kiengedni legelni! Ezért ajánlották is az okos kormánytagok a kecskét, mert az legelhet, akár az erkélyen is!)))))) Idén gombázni sem lehetett, mert nem volt elég csapadék!
    Még, hogy uszítás….
    Egész nyáron nem esett, ettől lett drága a kenyér és a gyümölcs, mert kiszáradt a kertekben minden, most kit kábít, ha nem vagyok Windischgratz?!
    Remélem finom voltam és nőies….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Jó a világ boldogabbik felének! A mi kis kétfős családunk (anyu + én) 30 éve építgeti a még ‘81-ben építeni kezdett családi házunkat. Azóta sem készpénzben, sem bankbetétben sem más módon megtakarításunk nem lehetett, elvitte az építkezés, az adó, a vállalkozás. A lakóingatlant nem nevezném megtakarításnak már csak azért sem, mert ára a válság miatt a töredéke a korábbinak – így az értékesíthetetlen, tehát menekülni sem tudunk. Ja, de mit is mondok, volt megtakarításom, amíg OVI el nem rabolta a manyup-ot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. gets 2012. szeptember 19. szerda 20:33
    Nem csupán KUKORI véleménye miatt szólok. Rajta kivül is van elég sok meggondolatlan, belső ellenmondással tarkitott vélemény.
    Sajnos nagyon sokan azt hiszik, hogy a világ születésükkel kezdődött és
    halálukkal végetér. UTánam az özönviz.
    Mindegyikünknek voltak elődeink, nemcsak a KAKAS-nak. Gyermekeinket a mi “tevékenységünk” fogja “boldogitani”. Nem hiszem, hogy ők örülnének a mi
    ténfergésünknek! Az ország hitel felvételéből lakhattál valahol, igy lettél panalproli. Hol laknának milliók panel nélkül? Szűkös jövedelemmel, de volt munkád. Irreális álmaidon kivűl, minden sárga csekket ki tudtál fizetni. Nem éheztek munkanélküli milliók. Mégsem emlékszem olyan napra amikor valaki
    nem szidta a rendszert, mert nem telt jövedelméből merc luxus terepjáróra,
    mint a nyugaton élőknek.
    Igy váltunk minta nyugattá, a tőlünk keletre fekvő országok lakosságának.
    Ugyanis ott olyanok vagyunk a MINT A…… Látszik az új népvándorlásból is.
    Természetesen nem ilyen lovat akartak, melyet csak ideérve láthatnak.
    Ugródeszkává váltunk, nekik is, itt született honfitársainknak is.
    A mai helyzetre egyre inkább kezd érvényesülni nagyapám humora:
    - Ne sirj drága kisfiam. Én mindent megadok neked. Mond meg mi kéne.
    - APU ÉHES VAGYOK! EGY KIS KENYERET ADJ!
    .
    - LÁSSÁTOK! ENNEK A KURVA KÖLYÖKNEK MINDIG AZ KÉNE AMI NINCS!
    .
    .
    Nagyapám világa után nagyot változott a világ.
    A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA MI ALAKITHATNÁNK !
    AKARJUK?
    .
    MIT TETTÜNK EDDIG KÖZÖSEN ?
    MIT AKARUNK TENNI KÖZÖSEN A JÖVŐNKÉRT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Csakén:
    Az uszítás a mostani kormánypolitikára értettem.A három gyerekből kettő már csak aki kiskorú.Egyébként kétnaponta locsolt a fater a fürdés rovására ,nincs pancsikázás.A kút rég kiszáradt ,paradicsom paprika megterem ,meg még szőlő krumpli túl kicsi a többi nem jelentős talán még szőlő és tök ami sok lett.Mi négyen vagyunk két gyerekkel 100 ezer úgy megy el kajára ,hogy üres a hűtő állandóan.Mindketten dolgozunk az asszonnyal és élünk egyik napról a másikra,amit leírtam csak viszonyítás miatt írtam ha félre érthető volt elnézést.Olyan kormány kéne akit mindenki elfogad és nem utál az egyik fele ,na megyek mert azt hiszem bilibe lóg a kezem…………………………(talán álmaimban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nincs miből spórolniuk a magyaroknak 2011. július 13. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos