Ronai and Ronai
AMERIKAI

Uniós segítséget kér Jordánia menekültügyben 2012. szeptember 15. szombat 23:15 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Uniós segítséget kér Jordánia menekültügyben
Brüsszel/Amman – Sürgős segítséget kért Jordánia az Európai Uniótól, hogy meg tudjon birkózni az országba áramló szíriai menekültek tömegeivel, tudatta pénteken az Európai Bizottság, amely azt is közölte: százmillió eurót ad a palesztinoknak víztisztításra, szennyvíz- és hulladékkezelésre.
.
Amman sátrakat, takarókat, hordozható fűtő berendezéseket, matracokat, víztartályokat, mobil WC-ket, tisztálkodási felszerelést és anyagi segítséget kért az Európai Bizottság Polgári Védelmi Mechanizmusától, amely a 27 uniós tagállam mellett Liechtenstein, Norvégia, Horvátország, Izland és Macedónia felajánlásait gyűjti össze, majd a segítséget humanitárius segélyszervezetek és a civil szféra segítségével oda juttatja, ahol arra szükség van.
.
Szíriából az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint mindeddig 87 ezren menekültek át Jordániába. Az ammáni hatóságok állítása szerint viszont a közel-keleti ország területén immár több mint 200 ezer szíriai menekült él.
.
„Minél több menekült érkezik Jordániába, annál nehezebb őket elhelyezni, ivóvizet és egészségügyi ellátást biztosítani számukra és oktatást a gyerekeknek a menekülttáborokban”, mondta Krisztalina Georgieva, a humanitárius segélyezést felügyelő uniós biztos.
.
A regisztrált menekültek legtöbbje Jordánia déli, legszegényebb részén lelt menedéket. Az ammáni hatóságok meglehetősen jól kezelik a helyzetet, és eddig képesek voltak megbirkózni a menekültáradattal.
.
Az Európai Unió a múlt héten jelentette be, hogy 50 millió euróval összesen 119 millió euróra növeli a Szíriából elmenekülőknek és a Szíriában földönfutóvá váltaknak nyújtott segítséget.
.
Szíriából az ENSZ adatai szerint már mintegy negyedmillió ember menekült Törökországba, Jordániába és Irakba.
.
A most bejelentett 100 millió euróval megduplázódik a palesztinoknak nyújtott idei uniós céltámogatás összege. A forrásokat lehet infrastruktúrafejlesztésre fordítani az izraeli ellenőrzés alatt álló területeken, közösségi szolgáltatások fejlesztésére Kelet-Jeruzsálemben, a természeti erőforrások fenntartható felhasználására a Hamasz terrorszervezet megszállása alatt lévő Gázai övezetben és a mezőgazdasági termelők támogatására mindkét részen.
.
Ezen túlmenően az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynökségének büdzséjéhez 11,5 millió euróval járul hozzá a bizottság. A támogatás több mint felét, 51,5 millió eurót a palesztin területek kormányzati, jogállami és szociális intézményeinek fejlesztésére és a Palesztin Nemzeti Hatóság költségvetésének közvetlen támogatására fordítják.
.
„Ez a döntés azt példázza, elkötelezettek vagyunk, hogy segítsünk Palesztina népén azokban a dolgokban, amelyek kulcsfontosságúak a mindennapi életben”, jelentette ki Stefan Füle, az Európai Unió szomszédságpolitikáért felelős biztosa.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Uniós segítséget kér Jordánia menekültügyben, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Arafat felesege Suha asszony is felajalnhatna a milliokat amit kisiboltak tomeggyilkos ferjevel annak idejen Franciaorszagba….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Gazsi bácsi lótetű

    A szíriai menekültek nem egyenlők a palesztinokkal – kicsit egybe vannak itt mosva a dolgok meg pénzösszegek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. A FED most készül dollárt nyomni. Ide is nyomhatnának egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. A humanitárius segítség OK.
    Segítség bármely olyan területre, amit terroristák uralnak, nem más, mint a terrorizmus támogatása. Jó lenne, ha az EU bizottságai ezt felfognák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Mi van? ezek szerint a palesztinok ketszaz milliot kapnak az iden, csak az EU-tol. Ugy latszik, mar mindenki meghulyult. 1948 ota nem volt eleg ido infrastrukturat fejleszteni, vizvezeteket es csatornazast epiteni? Ennyi penzzel nem kellene vizet inniuk, minden palesztin pezsgozhetne naponta, de a penz javat ellopjak a korrupt vezetoik, es a tobbit raketakra koltik. Ehhez asszisztalnak az EU verzo szivei, akiknek a tisztanlatasat ugy latszik, megzavarta az europai tolerans szabadossaggal kezelt kabitoszer fogyasztas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. ” Az Obama adminisztráció, amely saját jogkörben senkit nem segélyezhet, 513,4 millió dolláros összeg folyósítását kérte a Kongresszustól az október elsejével kezdődő pénzügyi évre”
    EU =436 millió EU segély.
    Ennyiből valószínűleg egy kis pezsgőre is jutna ha nem fegyverekre költenék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Ja és ez a “palesztinokra” vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/repulok/raketakkal_fegyverzik_fel_az_irani_uavokat

    Rakétákkal fegyverzik fel az iráni UAV-okat
    Irán alkalmassá tette saját fejlesztésű és gyártású Karrar típusú, nagy hatótávolságú pilóta nélküli repülőgépét rakétafegyverzet hordozására. Az iráni védelmi miniszterhelyettesre hivatkozva azt közölték, hogy a drón a legutóbbi hadgyakorlat során bizonyította képességeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

A régióban betöltött vezető szerep a tét 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos