Ronai and Ronai
AMERIKAI

Moszkva evakuál Szíriából 2012. augusztus 22. szerda 19:05 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Moszkva evakuál Szíriából
Washington/Damaszkusz/Moszkva – Moszkva a vegyi fegyverek „ürügyén” való amerikai beavatkozás elkerülésén ügyködik, miközben a Tartúsz kikötőjében tartózkodó műszaki hajóra evakuálták az orosz haditengerészeti bázison szolgálókat, közölték szerdán a Kommerszant és az Izvesztyija című orosz napilapok.
.
Az orosz külügyminisztériumban teljes mértékben valószínűnek tartják, hogy az Egyesült Államok beavatkozzon a szíriai konfliktusba, amennyiben a damaszkuszi hatalom vegyi fegyvereket vetne be a harcokban, vagy csak áttelepítené azokat a raktárakból, mint azt Barack Obama amerikai elnök hétfőn kilátásba helyezte, tudta meg a Kommerszant.
.
A nyugati titkosszolgálatok információi szerint Szíria a világon a negyedik legnagyobb vegyifegyver-készlettel rendelkezik. Vegyi fegyverei között mustárgázt és szarin ideggázt tartalmazó tüzérségi töltetek, illetve légibombák vannak.
.
A Kommerszantnak egy neve elhallgatását kérő orosz külügyminisztériumi forrás elmondta: a szíriai vezetéssel folytatott bizalmas megbeszélésekre alapozva arra a következtetésre jutottak Moszkvában, hogy Damaszkusz nem akarja használni a vegyi fegyvereket, és garantálni tudja azok biztonságos őrzését.
.
„Az amerikaiak pedig keményen figyelmeztették a felkelőket, hogy meg se közelítsék a vegyifegyver-raktárakat és -gyárakat. Az ellenzéki csoportok hallgatnak Washingtonra” – idézte az orosz lap a diplomáciai forrást. Azt is megjegyezte azonban, hogy egy sor olyan fegyveres csoport is működik Szíriában, amelyre egyik fél sincs befolyással. „Elsősorban az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezettel kapcsolatban álló csoportokról van szó. Moszkvában attól tartanak, hogy ha ezek a fegyveresek nem is jutnak el a szíriai vegyi fegyverekig, ennek a veszélye ürügyet szolgáltat a Nyugatnak a katonai beavatkozásra”, tette hozzá a cikkíró.
.
Az Izvesztyija című kormányközeli napilap arról számolt be, hogy a PM-138-as műszaki hajóra menekítették a tartúszi orosz bázison szolgáló teljes személyzetet. Az újság szerint 78 főről van szó, és a bázison csak 11 katona szolgál. A hajó azonban nincs olyan állapotban, hogy azon haza lehessen menekíteni Tartúszból az oroszokat – derül ki a cikkből. Ehhez a rendkívüli helyzetek minisztériumának IL-76-os típusú repülőgépére lenne szükség. Szíriában – az orosz konzulátus adatai szerint – tízezer orosz állampolgár tartózkodik.
.
Oroszországnak egy kisebb ellátó- és javítóbázisa van Tartúszban, kevesebb mint százfős személyzettel. Ez az egyetlen orosz, állandóan meleg vizű kikötő az egykori Szovjetunió területén kívül.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Moszkva evakuál Szíriából, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Ez kicsit több, mint jelzés értékű. :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Meg lennék lepve ha Washington és Moszkva nem egyeztetne naponta az ügygyel kapcsolatosan. Mindenkinek púp a hátán és egyik fél sem akarja, hogy terorista góc legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Ahogy mondod gets.
    Talán gyözött a józan ész (bár legyünk óvatosak). Szerintem a ruszkik kialkudták, hogy az elnök úr felakasztása után is maradhassanak. Mivel nem sok vizet zavarnak, hagyják öket békén és továbbra is fürödhetnek a tábornok urak és feleségeik a Földköziben. A vegyifegyverek (fölag a szarin) pedig jobb ha nem kerül terroristák kezébe. Elvégre Moszkvában is szoktak robbantgatni, szinházat foglalni jólelkü muzulmánok.
    -
    Azért ez tetszik:” A hajó azonban nincs olyan állapotban, hogy azon haza lehessen menekíteni Tartúszból az oroszokat” Csak nem ivott sok vodkát az a hajó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Nagy állatság is volt annak vízionálása hogy majd kínai meg orosz csapásmérő kötelékek jelennek meg annak az egy nyamvadt kis kikötőnek a felhasználásával Szíriában , hogy feltartóztathassák az USA hadigépezetét. Ha az valamit akarna ott.
    Ez csak az ilyen Kakas-szerű idióták fejében szokott megfordulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Gondolom Izrael is legalább másodfokot rendel el. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Miért?
    Ott is nagy a hőség ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Meg még nőhet is. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Eloszor: Ruszkik, haza!
    Masodszor: Damaszkusz nem akarja hasznalni a vegyi fegyvereket, garantalni tudja biztonsagos megorzesuket, es az oroszok ezt elhiszik.
    Harmadszor: a szir gyilkosok nagyon jol kitanultak a fizikai es lelektani kinzas minden vallfajat, es sikeresen alkalmaztak emberek ezrein. Akkor mit csinal meg mindig a tizezer “civil” orosz Sziriaban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Sziriában soha sem lesz béke.Ha sikerül nekik eltávolitani a jelenlegi vezetést ugyan úgy fognak kinozni embereket és megölni ártatlanokat mint elődeik csak azzal a külömbséggel hogy majd a nyugati demokráciák bajnokai elforditják a fejüket hiszen az ő embereik lesznek hatalmon.Erről ennyit.A bosszú ördögi köre soha sem zárul be.A vegyi fegyverekkel kapcsolatban meg nem értek valamit.Ha asszadot mindenképpen meg fogják ölni és ezt ő is tudja akkor miből gondolják azt hogy nem fogja bevetni?Nincs veszteni valója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  10. Kukuríkú török császár, add vissza a gyémánt félkrajcáromat!!!! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  11. gets.Nem vagyok numizmata ezért nem kell a gyémántfélkrajcáros viszont van egy képességem amivel ki tudom hozni bárkiből a valódi énjét egészen egyszerü módon mégpedig úgy hogy én nem úgy kommentelek ahogy egy adott portál nézete elvárja hanem ahogy én látom és gondolkodom a történésekkel kapcsolatban és ha ez valakinek nem tetszik azzal a viszonkomment stilusából kiderül hogy épp ki mennyire művelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  12. “ugyan úgy fognak kinozni embereket és megölni ártatlanokat mint elődeik csak azzal a külömbséggel hogy majd a nyugati demokráciák bajnokai elforditják a fejüket hiszen az ő embereik lesznek hatalmon.”
    .
    Ez azért nem mindegy, még ha így is lenne, nem gondolod? És ha már így marad, akkor inkább a mi érdekünkben kínozzanak, mint a mi érdekünkkel szemben.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  13. Nem szabad odaengedni az amerikaiakat amíg ez az Izrael ellenes kormány regnál Washingtonban. Még a végén második Egyiptom lesz az országból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  14. A legnagyobb xarban Izrael van, mert körbe van véve balhés országokkal (egyiptomi fordulat, Libanon , most az ellenőrizhetetlen, vegyi fegyverekkel elárasztott Szíria és nem is szólva az iráni atomfenyegetettség) = nem irigylem őket! Mellé még az USA kötözködései!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Az a tipikus arabnáci realitásérzék, ismét:
    .
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4272386,00.html
    .
    :))))
    .
    Ugye, a szír “hadsereg” olyan remek, hogy a parittyás huligánokkal sem tudott mit kezdeni, amikor másfél éve a Brotherhood – akkor még csak pér ezer hívét utcai balhékra küldte.
    .
    A jelenlegi, nagy létszámú, de teljesen szervezetlen fegyveres csürhe pedig már messze meghaladja az erejét.
    .
    De a nagykövetük már az izraeli atomlétesítmények megsemmisítéséről hallucinál, már hogy, ők (a szír “hadsereg”) BÁRMIKOR azonnal csapást mérhet ezekre.
    .
    Már nincs országa, már ég a háza, hadserege mindig is egy rakás sz…r volt, de már az se nagyon van, erre ez a hülye Izrael kiemelt létesítményeinek lezúzásáról vizionál.
    .
    Kretén, retardált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. kaka (s)
    .
    “…van egy képességem amivel ki tudom hozni bárkiből a valódi énjét egészen egyszerü módon mégpedig úgy hogy én nem úgy kommentelek ahogy egy adott portál nézete elvárja hanem ahogy én látom és gondolkodom a történésekkel kapcsolatban …”
    .
    - Aranyapám, neked olyan képességed van, hogy egy mondatra eső értelmetlen baromságok mennyiségében verhetetlen vagy. De kb. ennyi.
    .
    Amúgy meg, értelmi- érzelmi színvonalad, önértékelési képességed, és egyéb mentális képességeid kb. egy butább óvodásgyerek szintjén vannak, de te még ezeket is enyhén túlértékeled.
    .
    És még ez: te nem “láthatod” sehogy a történéseket, mert minden egyes megnyilvánulásodból süt, hogy halvány f…ngod nincs, miről beszélsz, minimális alapismereteid sincsenek meg semmihez.
    .
    Már rajtad röhög mindenki, már alig várják, hogy beírj valamit, mert befarcintásaid még egy komolyabb témában is erős derültséget okoznak, te meg itt álmodozol a Nagyságról, meg a Képességeidről.
    .
    Te meg a “képességeid”…:)))
    .
    Egy röhej vagy, ember, egy szánalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orosz radar volt a szíriai gépen 2012. október 13. szombat | AN

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos