Ronai and Ronai
AMERIKAI

A németek együttműködtek a terrorral 2012. augusztus 27. hétfő 20:00 | AN Forrás: Spiegel

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A németek együttműködtek a terrorral
München – Míg a Szovjetunió által fenntartott szélsőbalos terrorsejtek köztudottan a palesztin gyilkosokat segítették, ugyanezen az oldalon álltak a neonácik is – a német kormány a müncheni olimpián elkövetett merényletek után a legmagasabb szinten kollaborált az arab terrorral, állítja a Spiegel.
.
.
A mészárlás helyszíne az olimpiai faluban
.
A német lap korábbi értesülése szerint az 1972-es müncheni olimpián izraeli atlétákat gyilkoló Fekete Szeptember terrorszervezet neonáci segítséget kapott. A magazin birtokába került történelmi dokumentumok tanúbizonysága szerint ez nem volt titok a hatóságok előtt. A dortmundi rendőrség hét héttel az olimpia megnyitója előtt tisztában volt azzal, hogy Abu Daúd palesztin terrorista felvette a kapcsolatot a neonácizmus akkori emblematikus alakjával, Willi Pohllal. Ennek dacára nem avatkoztak közbe.
.
.
Abu Daúd, aki soha nem bánta meg
.
A riport szerint a dortmundi rendőrség magát a találkozó tényét rögzítette, nem tudtak azonban arról, hogy Pohl és Daud miben állapodtak meg. Pohl volt az, aki a Németországba való belépéshez szükséges hamis útlevelekkel látta el az akkor Száád Uáli álnevet használó Daúdot, aki tavaly hunyt el Damaszkuszban, és még 2006-ban is azt nyilatkozta a New York Timesnak, nem bánták meg az olimpikonok lemészárolását.
.
Willi Pohl, a lektűríróvá lett náci. Még két évet sem ült
..
Pohl, aki időközben visszavonult a neonáci tevékenységtől és álnéven detektívregényeket ír, azt állította a Spiegelnek, nem volt tudomása róla, mire készül a Fekete Szeptember, amikor belekeveredett a támadás előkészületeibe. Elmondta, ő volt az, aki autóján fel-alá fuvarozta Németországban a különböző városokban élő palesztinokat meglátogató terrorvezért.
.
.
A felvétel, amely a világ köztudatában már mindörökre a müncheni olimpiával és a palesztin üggyel forr össze
.
Pohlt az olimpia után, 1972 októberében tartóztatták le Münchenben, és valóságos arzenált találtak nála. Úgy vélték, további terrortámadásokat szervezett német földön a PFSZ megbízásából, de csak két évet kapott, annak is csak egy részét ülte le; szabadulása után Bejrútba távozott.
.
Nem különösebben meglepő, hogy a palesztin terror összeszűrte a levet a nemzetiszocializmussal, az viszont annál inkább, hogy a Spiegel szerint a német hatóságok a tizenegy izraeli – és egy német rendőr – erőszakos halálát követően titkos tárgyalásokat folytattak a Fekete Szeptemberrel.
.
.
Walter Scheel, aki helyreállította a bizalmat
.
Az együttműködés állítólagos oka az volt, hogy a hatóságok, amelyek a müncheni olimpián minden szempontból katasztrofálisan leszerepeltek, mindenáron meg akarták előzni, hogy német földön újabb merénylet történjen. Ennek érdekében néhány hónappal München után maga a német külügyminiszter, Walter Scheel találkozott titokban a Fekete Szeptember tagjaival „a bizalom helyreállítása” érdekében.
.
.
A németek sikertelen túszszabadítási akcioójában kiégett helikopter. Nem akartak több csetepatét
.
Bonn azt követelte, hogy a terrorcsoport többé semmilyen erőszakos cselekményt ne fejtsen ki az NSZK-ban, a palesztinok viszont a maguk részéről igen sokat követeltek cserébe: azt, hogy a nyugatnémet állam támogassa a Palesztinai Felszabadítási Szervezetet, amelyben több terrorcsoport volt, ezek közül a legnagyobb és legjelentősebb a Fekete Szeptembert létrehozó Fatah, Jasszer Arafat saját szervezete.
.
.
A Spiegel azt állítja, Németország a Fekete Szeptemberrel folytatott tárgyalások idején felfüggesztette a bűnügyi nyomozást a mészárlás elkövetőivel szemben. Néhány héttel később aztán Scheel helyettese be is jelentette az eljárás lezárulását. Mindennek logikus fejleményeként a németek se igent, se nemet nem mondtak, amikor a francia rendőrség 1977-ben kérte tőlük Abu Daúd kiadatását. Egyszerűen nem válaszoltak a megkeresésre.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
A németek együttműködtek a terrorral, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Izrael helyeben meg diplomaciai kapcsolatot sem letesitettem vona a “derek” nemetekkel,de sajnos kulonbozo politikai jatekok miatt nyilvan kellett .
    Az En legnagyobb megdobbenesem az volt amikor a Beer Shevai Ben Gurion Egyetem konyvtaraban Adeanuer kancellar kepe ott tundoklott a falon,allitolag Adeauner nagy tamogatoja volt Izrael Allamnak,es ezert ott “ragyogottt ” a falon.
    Izles es erkolcs kerdese……
    En mondjuk mint egyszeru halando nem vagyok kepes tobszoros gyilkosokkal leulni,vagy kezet fogni……..megsemmisiteni oket azt igen….direkt kis o-vel……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. Ezt mondom már régóta, a jobb és bal terror egy és ugyan az. Célja a pusztítás és az anarchia.
    Vajon Abu Daúd miért nem lett azóta kivégezve ? Hogyan álhette meg ezt az öregkort ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Hat igen,jo kerdes,hogy a TORTENELEM miert engedi meg,hogy tomeggyilkosok,nacik,terroristak agyban es parnak kozott doglenek meg.
    Azt ,hogy a bal es jobb terror osszefonodik annak politikai gazdasagi es foleg eszmei osszetevoi vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Miért nem találta meg a vén jihadot egy kidon csooport?
    Willi nem tudod semmiről…na persze. Gondolom a megegyezés része volt annak is, hogy ilyen keveset fog ülni.
    Azért vicces, hogy Németország így becsicskult egy csapat terroristának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Erre aligha büszke az átlag német. :(((((
    Jó lenne, ha a maradék nácik nem tudnának nálunk sem randalírozni!
    Az iszlámnácikat pedig kőbányában kellene hasznosítani. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. A németek a lekenyerezést választották, ami az követően a Nyugat általános válaszlépésévé vált, de szerencsére az izraeliek nem, bosszúhadjáratukkal legalább megpróbáltak elégtételt venni, magasról szr@rva a világ közvéleményének kétszínű, burkolt antiszemitizmustól sem mentes lelkizésére. Nem vagyok elvakult filoszemita, de ha az én országom potenciális nemzeti hőseiként szereplő olimpikonjaival tették volna, pontosan a Moszadhoz és az akkor izraeli kormányhoz hasonlóan jártam volna el, lelőve, felrobbantva, eltaposva mindenkit, aki a terroristákat legcsekélyebb módon is, de aktívan támogatta tervükben. Ez a helyes ellenlépés, és nem az, hogy odamegyünk a terroristák főnökéhez, és térdre ereszkedve könyörgünk, hogy ugyan többé ne hozzon már minket ilyen “kényelmetlen” helyzetbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. A Német Állam a második világháborúban elkövetett népirtása, és háborús bűnei miatt már többször bocsánatot kért, sőt, kijelentette, hogy mindent megtesz a fasizmus és a nácizmus nyomainak is a kiirtására országában.

    Ezzel szemben, a német és a világsajtó folyamatosan közli az egyenruhás szervezetekben, a német állami intézményekben és nem utolsó sorban a lakóság egy részében, – az iskolákban is – folyamatosan jelenlévő fasiszta, nacionalista, fajüldöző elemek működését. Az antiszemitizmus, az idegen gyűlölet, a másság fizikai megsemmisítésére a bűnesetek jelzik, hogy a régi népi mondás miszerint „a kutyából nem lesz szalonna” a németekre is érvényes.

    Miért lenne a német üzleti és kereskedelmi mentalitás más? Hatalmas megrendeléseket teljesítettek a Szaddam Husszein részére ugyan úgy mint az Irániak részére, – de a Perzsa vegyi fegyverekhez használatos – anyagok előállításához szükséges berendezések szállítására is. Komoly részük van a nukleáris iparban használatos berendezések szállításában, ugyan úgy ahogy Franciaországnak is, és természetesen az Oroszoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Aly Raisman, skajach! 2012. augusztus 8. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos