Ronai and Ronai
AMERIKAI

Terjed Európában az unortodoxia 2012. augusztus 2. csütörtök 19:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Terjed Európában az unortodoxia
Budapest – A kormányszóvivő szerint terjedni kezdett a magyar unortodox gazdaságpolitika az Európai Unióban, mivel kedden Franciaország vezetett be a magyarországinál kétszer nagyobb tranzakciós illetéket, majd szerdán Szlovákia vetett ki szektorális különadókat.
.
Giró-Szász András erről csütörtök reggel, a TV2 Mokka és az ATV Reggeli Start című műsorában beszélt. A kormányszóvivő utóbbi adásban úgy fogalmazott, mára más országok is kezdik felismerni, hogy a 2008 előtti közgazdasági dogmák használhatatlanok a válságkezelésre, a korábbi szabályzórendszerek nem tudnak felszínen tartani országokat, ezért új megoldásokra van szükség.
.
„Mindig érdekes, amikor egy bankár a demokráciáról beszél”, válaszolta később Giró-Szász András az ATV-ben arra a felvetésre, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank irányító közgazdásza azt nyilatkozta a Világgazdaságnak, hogy az unortodoxia elsősorban a demokrácia kikezdését jelenti.
.
Az IMF/EU-tárgyalások alakulásáról szólva a Mokkában azt mondta, a valutaalap a bankszektoron lévő terheket csökkentené, míg a társadalmon lévő terheket növelni szeretné. Mint mondta, nem gondolják úgy, hogy a pénzintézetek a tranzakciós illeték miatt fogják majd vissza hitelezésüket, hiszen a 2008-2009-ben extraprofitot elkönyvelő magyarországi bankok sem növelték hitelkihelyezésüket, a nyereséget ugyanis inkább elutalták külföldi anyabankjaikhoz.
.
A kormányszóvivő ugyanakkor közölte, hogy „amennyiben az érvek meggyőzőek”, akkor lehet módosítani az MNB megadóztatásán, ám megjegyezte azt is, az ebből származó bevétel abból a munkahelyvédelmi akciótervből hiányozna, amely másfélmillió ember életén könnyítene. „Várjuk meg a végét, hogy veszteségként jelenik-e meg a jegybanknál a tranzakciós adó”, fogalmazott a szóvivő.
.
Giró-Szász András mindkét műsorban szólt a nyugdíjrendszerről is, védelmébe véve a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások állami kasszába terelését. A szóvivő szerint ebben az esetben nem lehet magántulajdonról beszélni, hiszen a korábbi pénztártagok nem rendelkezhettek szabadon befizetéseikről, amelyek visszavezényléséről ugyanúgy az Országgyűlés döntött, ahogy 1997-ben a magánkasszákba terelésről. Kiemelte: a magán-nyugdíjpénztári rendszer évi 400 millió forintos lyukat ütött az államháztartáson, így a kormány most egy fenntartható nyugdíjrendszert hozott létre, amivel valamennyi öregségi nyugdíjas járandósága biztonságban van. Megjegyezte emellett, hogy az állam „értéküket vesztetett nyugdíjelemeket” vett át a magánnyugdíjpénztáraktól, vagyis nem igaz, hogy azóta vesztettek ebből a vagyonból.
.
A kormánybiztosok napokban történt leváltásaira reagálva Giró-Szász András arra emlékeztetett, hogy voltak olyanok is, akik azért távoztak, mert lejárt határozott időre szóló megbízatásuk. Példaként említette Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi biztost, aki eleve április 30-ig töltötte be ezt a tisztségét.
.
Az ATV műsorvezetőjének kérdésére válaszolva Giró-Szász András azt mondta, nem tud arról, hogy a jövőben minden első osztályú labdarugó csapat kétmilliárd forintot kapna stadionfelújításra.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 8 szavazatból)
Terjed Európában az unortodoxia, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Sólyom Lászlót a mostani megszólalása hitelteleníti el végképp!
    Eddig Csipke Józsika álmát aludta? A megválasztása botrányos volt! Aztán jött a statisztálása Orbánék mellett. Mire is gondolok? Pl. a kordonbontáskor is mély álomban leledzett, a Kossuth tér amortizálását is végigaludta vagy amikor a gárda az ablaka alatt alakult.
    A Balsai féle 2006-os semmisségi törvény, amivel a rendőröket végképp amortizálták, nem kellett volna megszólalnia? Kapásból ennyi. Sokat tett ő azért, hogy az ország ott van, ahol most – demokráciánk szétverve, ítéletek nem betartva – Orbán: a rendszer marad (62. év a bíróknál), ez rendben van?!
    Szóval, senki sem annyira vak, mint aki nem akar látni!
    Késő a megszólalása és halk – nem mentheti fel önmagát, ha netán bele fog nézni a tükörbe, ha ezeket komolyan gondolja, akkor nehéz lesz az életpályáját sikeresnek tekintenie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. csakén++++++++++. Eegyébként Giró Szász már akkor is megkérdőjelezhető volt, amikor nem fizették szóvivőként. Bejött neki. A volt cége milliárdokat kaszált. Ő meg spontán hülyíti azokat, akik még hisznek bennük Saját közvélemény- kutatásom szerint nagy jóindulattal 10 %. De az hívő. Fog regisztrálni, sőt szavazni.Most már csak a 90-et kéne meggyőzni, hogy regisztráljunk, szavazzunk, s addig is, ha az idő megenyhül: tüntessünk. Pl. szept. 24-én!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Orbán kezd önmaga árnyéka lenni, mert olyan témákat kell hitelesen előadnia, amihez fingja sincsen, így a többi seggnyalóját is magával rántja!

    A tranzakciós adókról csak az nyilatkozzon, aki vagy nagyon ért hozzá, vagy nagyon jól betanult róla egy hazugságon nyugvó szöveget, de neki egyik sem megy, és bár megértem, hogy a csőd rákényszeríti ezekre a bakikra, de most nézzük, hogy mivel akarta népét már megint átverni:

    1; A magyar tranzakciós adó kicsit hasonló elven működik, mint az áfa, vagyis minden pénzügyi művelet után fizetni kellene egy meghatározott összeget, aminek a bevétele a közmunka-program egy bizonyos részét fedezné./Amivel azért annyira nem kéne büszkélkedni, mert ez nem igazi munka!/

    2; A franciáknál, viszont csak a spekulatív p. műveletek után vonnak le egy bizonyos osztalékot, ami nem azonos a nálunk megfizettetett pénzügyi szolgáltatások után fizetett összegek jellegével és mennyiségével sem!
    Arról nem is beszélve, hogy ezeket a pénzek nem egy ezer sebből vérző ország megsegítésére vannak fordítva, ahogy azt a Fidesz állítja!

    Csupán a nevében azonos a két adónem, viszont teljese másról van szó!

    Tehát G.Sz. Andrásnak fölösleges Orbánnal együtt hülyének nézni az embereket, mert most már lassan a 2/3-d is kezd rájönni, hogy folyamatosan átverik őket!

    Az egykulcsos adórendszer kb.500 milliárd forinttal tépázta meg a költégvetést, ami végleg döntött a szektorális, és banki adó sorsáról, mivel az országot is finanszírozni kellett valamiből!

    Most, pedig megint ott állunk, hogy egy fillérünk sincsen, csak várhatjuk Simort, aki lemondásával /Orbán elképzelése szerint!/ majd pénzhez juttatja az országot, és utána nagyképűen megint jól kirúgja innen az IMF-et!
    A buta fideszes, pedig a hőst fogja látni a Vezérben, aki megmenti az országot, csak azt nem közlik majd vele, hogy figyelj haver, az utolsó tartalékaidat éljük fel!:P
    Csupán az lesz kommunikálva, hogy lám a Franciáknál is van tranzakciós adó/ami teljesen más, mint nálunk!/, és pl. Szlovákiában is az van mint itt, /de ott sem lesz megemlítve, hogy ott az egész ország gazdasági szerkezete más!/

    A kudarcaikat, pedig a csúnya nyugatra fogva, holmi harci indulókkal maga mellé állítja a reményvesztett fiatalokat, és célpontnak pont azt a szövetséget állítja be, ami valójában az Unió tagállamainak érdekeit képviseli/aminek mi is tagjai vagyunk!/, és ami iránt a többi demokratikus párt is elkötelezett!
    Így akar nyerni Orbán, a saját hibáit másokra fogva!

    És még jönnek a törökök is újra, Azerbajdzsánnal, /talán Ezel isellátogat !:D/

    Ez lesz az igazi fellendülés a visszafojtott szellemi tőkével, amit az országunk egyszerűen nem aknáz ki, bár a szomorú valóság az, hogy nincs is nagyon nagy anyagi lehetőség rá, mivel a kormány tett érte, hogy az emberek nyomorogjanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Olvasgatom a hazai online oldalakat. Ha valami “csúnya” dolog terjed Orbánról, a narancsködösök megszállják az oldalakat és viszik félre mindenféle tereléssel a témát – elvtelenek, mint akit védelmeznek!
    Orbán a mindig nyerő – miért is, mert ezt ő állítja magáról?
    Pedig önmagát sem sikerült soha legyőznie, hiszen maradt ami volt, egy pitiáner bosszúálló! Olyan, aki a 6almáért képes egy országot is beáldozni!
    A legszomorúbb pedig ebben az, hogy ehhez megtalálta magának a 2/3-t! Ilyenkor kérdezem, hogy mennyire magyar és hazaszerető, aki erre képes?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Azért nem hinném, hogy hogy 15-20 oligarcha család irányítana más országokban. Főleg nem úgy, hogy lekezelnek, megvetnek mindenkit, aki nem tetszik pedig kicsinálják – mert ez itt a Fidesz Köz(gép)társaság így műxik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Demján elmondta, nincs unortodoxia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tovább nem folytatta, de aki akarja megérti, hogy mit akart mondani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda | AN

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

Matolcsy távozását követeli az MSZP 2012. augusztus 15. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos