Hozzászólás: Kihagynák Magyarországot a Déli Áramlatból http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Kőhídi Imre http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-213613 Kőhídi Imre Wed, 12 Sep 2012 10:28:00 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-213613 girbegurba: Végre egy szakember, köszönöm, én is így tanultam dr. Heller Lászlótól, aki a hőszivattyú a világon is leginkább elismert fejlesztője is volt. Az meg egy elég csacska dolog, hogy mindenki költözzön a Dunántúlra, ha melegedni akar, a termikus hő kitermelése még ennél is gazdaságtalanabb. Izlandon kívül sehol nem üzemel gazdaságos megoldás, de ott a rántottát úgy csinálják, hogy leejtik a tojást a gangon a meleg földre... Azt pedig stratégiai okokból meg kell érteni, hogy egy ilyen megfontolt versenyző, mint a GAZPROM, csak a legvégső esetben teszi ki magát annak, hogy valami túlbuzgó helyi buzgómócsing lefoglalja a vezetékét, a gázát. Ők valószínűleg úgy értékelik a helyzetet, hogy a mai intellektuális teljesítmény a magyar vezetés részéről elérte a nemzetbiztonsági kockázat szintjét. girbegurba:
Végre egy szakember, köszönöm, én is így tanultam dr. Heller Lászlótól, aki a hőszivattyú a világon is leginkább elismert fejlesztője is volt.

Az meg egy elég csacska dolog, hogy mindenki költözzön a Dunántúlra, ha melegedni akar, a termikus hő kitermelése még ennél is gazdaságtalanabb. Izlandon kívül sehol nem üzemel gazdaságos megoldás, de ott a rántottát úgy csinálják, hogy leejtik a tojást a gangon a meleg földre…

Azt pedig stratégiai okokból meg kell érteni, hogy egy ilyen megfontolt versenyző, mint a GAZPROM, csak a legvégső esetben teszi ki magát annak, hogy valami túlbuzgó helyi buzgómócsing lefoglalja a vezetékét, a gázát.
Ők valószínűleg úgy értékelik a helyzetet, hogy a mai intellektuális teljesítmény a magyar vezetés részéről elérte a nemzetbiztonsági kockázat szintjét.

]]>
tapis32 http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-208330 tapis32 Fri, 24 Aug 2012 10:00:43 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-208330 Kedves Nikos Galos!Tévedssz,amikor azt irod,hogy "Orbán koponya=Kádár koponya"Ez nagy tévedés tőled.Egyszerüen nem igaz állitás.Kádár sokat tett z országért,abenne élő emberek életének javitásáért,mert szerette hazáját és becsülte a dolgozó embereket.És mit tesz Orbán"Ennek látásához olvasd el a Hungarion citizen fentebb leirt hozzászólását.Az magyarázatot ad tévedésedre. Kedves Nikos Galos!Tévedssz,amikor azt irod,hogy “Orbán koponya=Kádár koponya”Ez nagy tévedés tőled.Egyszerüen nem igaz állitás.Kádár sokat tett z országért,abenne élő emberek életének javitásáért,mert szerette hazáját és becsülte a dolgozó embereket.És mit tesz Orbán”Ennek látásához olvasd el a Hungarion citizen fentebb leirt hozzászólását.Az magyarázatot ad tévedésedre.

]]>
Geyza http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207866 Geyza Wed, 22 Aug 2012 13:56:57 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207866 Ez a Kakas egyre hülyébb. Ezen már csak röhögni lehet. Kifűtene nehány megyét pár gyógyvizes forrásból...ezzel az erővel öngyujtóval is lehetne melehgíteni belülről a dobkályhákat. Made un Kakas. - Más. Putyin , az összes politikai inkorektsége ellenére üzletember. És ugyebár...üzletemberek nem szívesen üzletelnek olyanokkal akik igazából nem üzletelni akarnak hanem szarkevrésre használják az üzletet. Üzletelni csakis úgy lehet , pláne ilyen nagy tételekben , ha a felek megbíznak egymásban. De ki bízik meg a mostani Magyarország uraiban ? - De nem baj. Mi majd fizetjük az európai átlagnál másfélszer magasabb fűtésszámlát. Éljen a szent Turulmadár , éljen az árvalányhaj ! Ez a Kakas egyre hülyébb. Ezen már csak röhögni lehet. Kifűtene nehány megyét pár gyógyvizes forrásból…ezzel az erővel öngyujtóval is lehetne melehgíteni belülről a dobkályhákat. Made un Kakas.
-
Más.
Putyin , az összes politikai inkorektsége ellenére üzletember.
És ugyebár…üzletemberek nem szívesen üzletelnek olyanokkal akik igazából nem üzletelni akarnak hanem szarkevrésre használják az üzletet.
Üzletelni csakis úgy lehet , pláne ilyen nagy tételekben , ha a felek megbíznak egymásban.
De ki bízik meg a mostani Magyarország uraiban ?
-
De nem baj. Mi majd fizetjük az európai átlagnál másfélszer magasabb fűtésszámlát.
Éljen a szent Turulmadár , éljen az árvalányhaj !

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207811 KORDON BLUED Wed, 22 Aug 2012 09:13:52 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207811 Nem lmarad már sem "barátság", sem "déli"... Nem lmarad már sem “barátság”, sem “déli”…

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207810 KORDON BLUED Wed, 22 Aug 2012 09:11:50 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207810 Ezek után nem marad más nekünk, mint a déli harangszó, annak melegénél sütögethetjük a rántottákat, no meg a pecsenyénket. Ezek után nem marad más nekünk, mint a déli harangszó, annak melegénél sütögethetjük a rántottákat, no meg a pecsenyénket.

]]>
rossmodorban http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207657 rossmodorban Tue, 21 Aug 2012 19:32:03 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207657 Kedves Ma-Lac, 2012. augusztus 20. hétfő 22:24 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kedves
Ma-Lac,
2012. augusztus 20. hétfő
22:24

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

]]>
girbegurba http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207642 girbegurba Tue, 21 Aug 2012 18:34:50 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207642 kekec, ez nem "fordított hűtőgép", hanem hőszivattyú. A hőszivattyú termikus energiát szállít hideg helyről meleg helyre. A hűtőgép olyan hőszivattyú, amit arra használunk, hogy energiát vonjunk el a hideg helyről, és közben bánkódunk, hogy a meleg helyet meg kénytelenek vagyunk fűteni vele. A lakás fűtésére és hűtésére szolgáló hőszivattyút mindkét célra használjuk. A hőszivattyú teljesítménytényezője definiálható minkét módon: elvont hő / befektetett energia vagy kapott hő/befektetett energia. Energiamegmaradás (Egyensúlyi termodinamika, I. főtétel /nem főtt étel/): Elvont hő + Befektetett energia = Kapott hő + Veszteségek. Egyensúlyi termodinamika, II. főtétel: (COP_Carnot határ-teljesítménytényező = ) Kapott hő / Befektetett energia < Meleg oldal abszolut hőfoka / (Meleg oldal abszolut hőfoka - Hideg oldal abszolut hőfoka). Ez független attól, hogy mechanikus kompressziós, sugárkompressziós, abszorpciós, kémiai, vagy más típusú hőszivattyúról van szó. Ezen belül egyes folyamatok teljesítménytényezője ennél jóval korlátozottabb lehet. A teljesítménytényező (COP: coefficient of performance) 1-nél nagyobb, de ez nem jelenti azt, hogy a semmiből gyártana energiát. Épp ellenkezőleg: energiát kell befektetni, hogy a termikus energiát alacsny hőmérsékletű állapotról magasabb hőmérsékletű állapotba hozzuk, vagyis a lokális entrópiacsökkentést (lokális rendezést) csak olyan folyamattal érhetjük el, amitől összességében nő a rendszer entrópiája (rendezetlensége). Persze ettől még nagyon csinos és hasznos darab lehet, amit a boltban árulnak. kekec, ez nem “fordított hűtőgép”, hanem hőszivattyú. A hőszivattyú termikus energiát szállít hideg helyről meleg helyre. A hűtőgép olyan hőszivattyú, amit arra használunk, hogy energiát vonjunk el a hideg helyről, és közben bánkódunk, hogy a meleg helyet meg kénytelenek vagyunk fűteni vele.
A lakás fűtésére és hűtésére szolgáló hőszivattyút mindkét célra használjuk.
A hőszivattyú teljesítménytényezője definiálható minkét módon: elvont hő / befektetett energia vagy kapott hő/befektetett energia. Energiamegmaradás (Egyensúlyi termodinamika, I. főtétel /nem főtt étel/): Elvont hő + Befektetett energia = Kapott hő + Veszteségek. Egyensúlyi termodinamika, II. főtétel: (COP_Carnot határ-teljesítménytényező = ) Kapott hő / Befektetett energia < Meleg oldal abszolut hőfoka / (Meleg oldal abszolut hőfoka – Hideg oldal abszolut hőfoka). Ez független attól, hogy mechanikus kompressziós, sugárkompressziós, abszorpciós, kémiai, vagy más típusú hőszivattyúról van szó. Ezen belül egyes folyamatok teljesítménytényezője ennél jóval korlátozottabb lehet.
A teljesítménytényező (COP: coefficient of performance) 1-nél nagyobb, de ez nem jelenti azt, hogy a semmiből gyártana energiát. Épp ellenkezőleg: energiát kell befektetni, hogy a termikus energiát alacsny hőmérsékletű állapotról magasabb hőmérsékletű állapotba hozzuk, vagyis a lokális entrópiacsökkentést (lokális rendezést) csak olyan folyamattal érhetjük el, amitől összességében nő a rendszer entrópiája (rendezetlensége).
Persze ettől még nagyon csinos és hasznos darab lehet, amit a boltban árulnak.

]]>
zoli http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207634 zoli Tue, 21 Aug 2012 18:21:07 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207634 kekec Itt egy másik cik a légkazánról. Ez jóval részletesebb és szó van benne a különböző típusokról, illetve, hogy megéri-e vagy nem éri meg, hova érdemes telepíteni ilyen eszközt stb. www.cseresznye.net/szellozteto-napkollektor-hoszivattyu-muszaki/cikkek/levegos-hoszivattyu.html kekec

Itt egy másik cik a légkazánról. Ez jóval részletesebb és szó van benne a különböző típusokról, illetve, hogy megéri-e vagy nem éri meg, hova érdemes telepíteni ilyen eszközt stb.
http://www.cseresznye.net/szellozteto-napkollektor-hoszivattyu-muszaki/cikkek/levegos-hoszivattyu.html

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207614 kekec Tue, 21 Aug 2012 17:39:34 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207614 Eldrad Egy cikk a légkazánokról: http://szegedvizgazfutes.hu/?page_id=36 Úgy működik, mint egy fordított hűtőgép, annak is forró hátul a kompresszora. Fűtéskor le akarja hűteni a kinti hőmérsékletet pl -20-ról -40-re, ettől befelé melegít a hőcserélő. Nyáron fordítva működik, pl fel akarja a környezetet fűteni +40-ről +60-ra, és akkor befelé hűt. Amit én néztem német gyártmány volt, a ház fala mellé kívülre kell helyezni (mint a légkondí hűtőegységét), csak ez a talajon áll) kb akkor volt, mint egy 200 literes villanyboyler. Nem igényel még 1 m2 helyet sem, és annak 1:4 arányú volt a kompresszorba táplált áramhoz képest a garantált hőtermelése. Azaz 2 kW-ból állított elő 8 kw energiát.Ha ezt lehet napelemmel együtt beszerelni, akkor a fizetett energia rész tovább csökkenthető. 2 éve volt a törökbálinti Corában egy mintaboltjuk, és Budaörsön az Elektro Word mellett egy kis faházban is árulták.nem tudom, hogy megvannak-e még. Eldrad
Egy cikk a légkazánokról:
http://szegedvizgazfutes.hu/?page_id=36
Úgy működik, mint egy fordított hűtőgép, annak is forró hátul a kompresszora. Fűtéskor le akarja hűteni a kinti hőmérsékletet pl -20-ról -40-re, ettől befelé melegít a hőcserélő. Nyáron fordítva működik, pl fel akarja a környezetet fűteni +40-ről +60-ra, és akkor befelé hűt. Amit én néztem német gyártmány volt, a ház fala mellé kívülre kell helyezni (mint a légkondí hűtőegységét), csak ez a talajon áll) kb akkor volt, mint egy 200 literes villanyboyler. Nem igényel még 1 m2 helyet sem, és annak 1:4 arányú volt a kompresszorba táplált áramhoz képest a garantált hőtermelése. Azaz 2 kW-ból állított elő 8 kw energiát.Ha ezt lehet napelemmel együtt beszerelni, akkor a fizetett energia rész tovább csökkenthető. 2 éve volt a törökbálinti Corában egy mintaboltjuk, és Budaörsön az Elektro Word mellett egy kis faházban is árulták.nem tudom, hogy megvannak-e még.

]]>
Nikos Galis http://nepszava.com/2012/08/featured/kihagynak-magyarorszagot-a-deli-aramlatbol.html/comment-page-1#comment-207602 Nikos Galis Tue, 21 Aug 2012 17:01:42 +0000 http://nepszava.com/?p=109291#comment-207602 commandante, 08:36 Átgondolva a dolgot: Teljesen egyetértek észrevételeddel. Kösz a kiigazítást, neked van igazad. commandante, 08:36
Átgondolva a dolgot:
Teljesen egyetértek észrevételeddel.
Kösz a kiigazítást, neked van igazad.

]]>