Hozzászólás: Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 ricsi http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203302 ricsi Sun, 05 Aug 2012 13:37:46 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203302 Gyerekek, ha nem lesz szükség az olajra, akkor annyi fog változni, hogy nem az olajmultikat fogják kárhoztatni, hanem azokat, akiknek az új energiaforrások a kezükben lesznek. Gyerekek, ha nem lesz szükség az olajra, akkor annyi fog változni, hogy nem az olajmultikat fogják kárhoztatni, hanem azokat, akiknek az új energiaforrások a kezükben lesznek.

]]>
Eldrad http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203273 Eldrad Sun, 05 Aug 2012 11:28:27 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203273 Hmmm... . http://www.iter.org/sci/beyonditer . (zoli kommentelőnk ajánlása alapján) Hmmm…
.
http://www.iter.org/sci/beyonditer
.
(zoli kommentelőnk ajánlása alapján)

]]>
Eldrad http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203271 Eldrad Sun, 05 Aug 2012 11:13:59 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203271 Kersztes: . - Nagyrészt OK, már amennyire én tudom, de hát ezekre várnék valami szakmai cikkről linket. . Erre különösen: . "...Az USA a „palaolaj” kísérleti gyártását már ipari szintre emelt..." . Kérem! Fontos. . "...A lassított (fékezett) fúziós energiatermelés – kísérleti berendezésben – már az USA ban működik. Ennek gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket..." . - Ez viszont az a fajta tipikus féligazság, melynek a most le nem írt másik fele teljesen érvényteleníti az egész kijelentést. Mert hogy, kísérleti szinten valóban "működik", de 1, másodperc töredékéig tudják még csak fenntartani a szabályozott hidrogénfúziót, és 2, Akkora kiszolgálógépek, és reaktor kell hozzá, mint egy emeletesház- tömb. . Erről vannak kitűnő tájékoztató műsorok a különféle tudományos ismeretterjesztő adókon, de szakmai irodalom is van, bár, nekünk, laikusoknak az előbbi az érdekes. . Az meg, hogy "...fúziós energia... gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket...", egészen biztos, hogy téves. . Kb. mintha a Curie házaspár idejében azt mondta volna valaki, hogy már "tervezik" (KIK?????) az atomtengeralattjárót. . Persze, ha másképpen tudja valaki, lökheti az erről szóló mérvadó weboldal linkjét... . E. Kersztes:
.
- Nagyrészt OK, már amennyire én tudom, de hát ezekre várnék valami szakmai cikkről linket.
.
Erre különösen:
.
“…Az USA a „palaolaj” kísérleti gyártását már ipari szintre emelt…”
.
Kérem! Fontos.
.
“…A lassított (fékezett) fúziós energiatermelés – kísérleti berendezésben – már az USA ban működik. Ennek gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket…”
.
- Ez viszont az a fajta tipikus féligazság, melynek a most le nem írt másik fele teljesen érvényteleníti az egész kijelentést. Mert hogy, kísérleti szinten valóban “működik”, de
1, másodperc töredékéig tudják még csak fenntartani a szabályozott hidrogénfúziót, és
2, Akkora kiszolgálógépek, és reaktor kell hozzá, mint egy emeletesház- tömb.
.
Erről vannak kitűnő tájékoztató műsorok a különféle tudományos ismeretterjesztő adókon, de szakmai irodalom is van, bár, nekünk, laikusoknak az előbbi az érdekes.
.
Az meg, hogy “…fúziós energia… gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket…”, egészen biztos, hogy téves.
.
Kb. mintha a Curie házaspár idejében azt mondta volna valaki, hogy már “tervezik” (KIK?????) az atomtengeralattjárót.
.
Persze, ha másképpen tudja valaki, lökheti az erről szóló mérvadó weboldal linkjét…
.
E.

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203248 Keresztes S. Sun, 05 Aug 2012 09:05:11 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203248 Kedves Gets! Amit írsz, az támadhatatlanul igaz. De az idő, - amiről szinte az egész világ nyugodtan megfeledkezhetett, hiszen évezredekig alig történt valami fejlődés világunkban, - az őrült száguldásba kezdett. Ma már a legtermészetesebbnek tűnő szakrális megállapítás miszerint „mindöröktől valóan mindörökké” megállapítás is lassan tarthatatlanná válik, szinte értelmetlennek tűnik. Igen, a társadalmi viszonyok is hihetetlen sebességgel változnak, és az intellektussal bírók számára közeledik az az idő, amikor szinte minden rendező elvet és megszokást, át kell értékelni, át kell alakítani. Ezt követeli a megmaradás, a racionalitás igénye, amely jelenleg még sok párthoz vagy valláshoz és hithez kötődő agy számára alig érthető! A jövő és a megmaradás igénye egészen máspolitikai és gazdasági rendszert és működést kíván! Minden épeszű szemlélő előtt világos, hogy az Európai Unió irányítási rendszere jelenleg pártokra alapított és erősen megosztott és megosztó rendszer, amelyben nincsen racionalitás és cselekvő szándék a jövőt illető szakértői tevékenység következetes megteremtésére. Mindig az un. többségi demokrácia érvényesül, amelynek értékére egy csoport szándéka nyomja rá a bélyegét. Ha az szakrális, vagy nacionalista, ha fajgyűlölő, ha keresztény, ha szabadelvű, ha kommunista, ha szocialista, ha Istenre bízná az emberiség sorsát, vagy éppen a tudósokra, akkor az vetül rá minden cselekedetére, még akkor is, ha döntései szaktudományosan megalapozatlanok, és nem szolgálják az emberiség jövőjét! Pontosan ugyan ez folyik az Egyesült Nemzetek Szervezetében is! Világunk tele van meddő kísérletekkel, - nem akarok most senkit megbántani felsorolással – és még csak a megmaradásunk alapfeltételeit sem tudjuk teljesíteni, azt, hogy egész világunkat szaktudományosan megalapozott kollektív döntésekkel kellene irányítani minden, minden (!) irracionalizmus kizárásával! Kedves Gets!
Amit írsz, az támadhatatlanul igaz. De az idő, – amiről szinte az egész világ nyugodtan megfeledkezhetett, hiszen évezredekig alig történt valami fejlődés világunkban, – az őrült száguldásba kezdett. Ma már a legtermészetesebbnek tűnő szakrális megállapítás miszerint „mindöröktől valóan mindörökké” megállapítás is lassan tarthatatlanná válik, szinte értelmetlennek tűnik.

Igen, a társadalmi viszonyok is hihetetlen sebességgel változnak, és az intellektussal bírók számára közeledik az az idő, amikor szinte minden rendező elvet és megszokást, át kell értékelni, át kell alakítani. Ezt követeli a megmaradás, a racionalitás igénye, amely jelenleg még sok párthoz vagy valláshoz és hithez kötődő agy számára alig érthető! A jövő és a megmaradás igénye egészen máspolitikai és gazdasági rendszert és működést kíván!

Minden épeszű szemlélő előtt világos, hogy az Európai Unió irányítási rendszere jelenleg pártokra alapított és erősen megosztott és megosztó rendszer, amelyben nincsen racionalitás és cselekvő szándék a jövőt illető szakértői tevékenység következetes megteremtésére. Mindig az un. többségi demokrácia érvényesül, amelynek értékére egy csoport szándéka nyomja rá a bélyegét. Ha az szakrális, vagy nacionalista, ha fajgyűlölő, ha keresztény, ha szabadelvű, ha kommunista, ha szocialista, ha Istenre bízná az emberiség sorsát, vagy éppen a tudósokra, akkor az vetül rá minden cselekedetére, még akkor is, ha döntései szaktudományosan megalapozatlanok, és nem szolgálják az emberiség jövőjét!
Pontosan ugyan ez folyik az Egyesült Nemzetek Szervezetében is!

Világunk tele van meddő kísérletekkel, – nem akarok most senkit megbántani felsorolással – és még csak a megmaradásunk alapfeltételeit sem tudjuk teljesíteni, azt, hogy egész világunkat szaktudományosan megalapozott kollektív döntésekkel kellene irányítani minden, minden (!) irracionalizmus kizárásával!

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203242 Keresztes S. Sun, 05 Aug 2012 08:24:22 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203242 Eldrad! A kettő nem azonos. Az Oroszoknál az olaj – a lelőhelyeik nagy részében már csak speciális berendezésekkel termelhető ki gazdaságosan. Az Ukránok és a Németek (Schröder közreműködéssel) már építettek illetve szállítottak ilyen prototípusokat, de úgy tűnik az USA termékére vadásznak. A tengeri olaj platformok fenntartása egyre nehezebben oldható meg gazdaságosan, és a gazdaságosságuk nagyon érzékenyen függ a piaci olaj árától. Az USA a „palaolaj” kísérleti gyártását már ipari szintre emelte, és ez teljesen a saját érdekeltségi köréből származó anyag, szinte kimeríthetetlen! Az elmúlt években a földgáz kitermelés hatalmas mértékben megnőtt, és ez a rétegi olajkitermelésnél egyre nagyobb nehézséget okoz. Ezért (is!)törekszik Kína és Oroszország az afrikai feltárásokhoz és kitermelési lehetőségekhez jutni, mert ott nagyjából az eredeti geológiai állapotok inkább lehetővé teszik az egyszerűbb kitermelést. Ha, - és nagyon valószínű – hogy miután a megújuló energiák kinyerése, fejlesztése rohamos mértékben terjed, és egyre gazdaságosabbá válik, az olaj és a cseppfolyósított földgáz (másképpen alig gazdaságos a szállítása csak folyósítva) fokozatosan rontja a szénhidrogének hagyományos kitermelésének gazdaságosságát. A Marokkóban, és más afrikai területeken – de Spanyol országban is – számottevő teljesítményű ipari napenergia termelése folyik már most is, és az áram kábelen jön át Európába. Az USA folyamatosan létesíti a fotovoltage erőműveket, és már magánkézben is komoly teljesítmények működnek.Most fedték be a régi „börtönszigetet” szinte teljesen napelemekkel. A Német kormány adókedvezménnyel serkenti ezek alkalmazását, és a magas házaknak nem csak a tetejét, de homlokzatait is felhasználják, „energia szuverénné” teszik a házat. Új rendszerű hullám, és tartós tengeri áramlásokat hasznosító turbinák kísérletei után már az ipari folyamatos termelő berendezéseit építik, az USA, Francia, Német, Japán, és Dél Koreai gyárakban. Igaz, hogy a világ több helyén is rekord nagyságú nukleáris berendezések épülnek, - pl. Norvégiában is (!) – ezek szintén nyomást gyakorolnak a szénhidrogének kitermelésének ma még éppen elfogadható gazdasági mutatóira. Jellemző, a köz-tájékozatlanságra, hogy az USA Iraki beavatkozását a még jobban tájokozott emberek is az Iraki olaj megszerzésére vezették vissza, de a tények mást mutatnak. Az USA egyetlen gallon ingyen olajat sem szerzett Irakból!! Sőt, a kitermelésben sem növelte részvételét és részesedését. A lassított (fékezett) fúziós energiatermelés - kísérleti berendezésben - már az USA ban működik. Ennek gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket, de még valóban nincsen gyártásra engedélyezett végleges típus. Eldrad!
A kettő nem azonos. Az Oroszoknál az olaj – a lelőhelyeik nagy részében már csak speciális berendezésekkel termelhető ki gazdaságosan. Az Ukránok és a Németek (Schröder közreműködéssel) már építettek illetve szállítottak ilyen prototípusokat, de úgy tűnik az USA termékére vadásznak. A tengeri olaj platformok fenntartása egyre nehezebben oldható meg gazdaságosan, és a gazdaságosságuk nagyon érzékenyen függ a piaci olaj árától. Az USA a „palaolaj” kísérleti gyártását már ipari szintre emelte, és ez teljesen a saját érdekeltségi köréből származó anyag, szinte kimeríthetetlen!

Az elmúlt években a földgáz kitermelés hatalmas mértékben megnőtt, és ez a rétegi olajkitermelésnél egyre nagyobb nehézséget okoz. Ezért (is!)törekszik Kína és Oroszország az afrikai feltárásokhoz és kitermelési lehetőségekhez jutni, mert ott nagyjából az eredeti geológiai állapotok inkább lehetővé teszik az egyszerűbb kitermelést.
Ha, – és nagyon valószínű – hogy miután a megújuló energiák kinyerése, fejlesztése rohamos mértékben terjed, és egyre gazdaságosabbá válik, az olaj és a cseppfolyósított földgáz (másképpen alig gazdaságos a szállítása csak folyósítva) fokozatosan rontja a szénhidrogének hagyományos kitermelésének gazdaságosságát.

A Marokkóban, és más afrikai területeken – de Spanyol országban is – számottevő teljesítményű ipari napenergia termelése folyik már most is, és az áram kábelen jön át Európába. Az USA folyamatosan létesíti a fotovoltage erőműveket, és már magánkézben is komoly teljesítmények működnek.Most fedték be a régi „börtönszigetet” szinte teljesen napelemekkel. A Német kormány adókedvezménnyel serkenti ezek alkalmazását, és a magas házaknak nem csak a tetejét, de homlokzatait is felhasználják, „energia szuverénné” teszik a házat.
Új rendszerű hullám, és tartós tengeri áramlásokat hasznosító turbinák kísérletei után már az ipari folyamatos termelő berendezéseit építik, az USA, Francia, Német, Japán, és Dél Koreai gyárakban.
Igaz, hogy a világ több helyén is rekord nagyságú nukleáris berendezések épülnek, – pl. Norvégiában is (!) – ezek szintén nyomást gyakorolnak a szénhidrogének kitermelésének ma még éppen elfogadható gazdasági mutatóira.

Jellemző, a köz-tájékozatlanságra, hogy az USA Iraki beavatkozását a még jobban tájokozott emberek is az Iraki olaj megszerzésére vezették vissza, de a tények mást mutatnak. Az USA egyetlen gallon ingyen olajat sem szerzett Irakból!! Sőt, a kitermelésben sem növelte részvételét és részesedését.

A lassított (fékezett) fúziós energiatermelés – kísérleti berendezésben – már az USA ban működik. Ennek gyakorlati alkalmazására már tervezik a berendezéseket, de még valóban nincsen gyártásra engedélyezett végleges típus.

]]>
ricsi http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203175 ricsi Sat, 04 Aug 2012 19:50:07 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203175 cOLOMBUS 2012. augusztus 3. péntek 17:16 . Ezt bárhol megteszik. Eleve abnormális ez az egész élsport, minden laborban megy vagy gyerekkínzással, de leginkább mindkettővel. Az emberi szervezet már rég elérte azokat a határokat, amiket el lehetett. Ilyen gyorsan, mint ma teszik, nem lehet úszni, nem lehet futni, ekkora súlyokat ember nem képes felemelni. Az utolsó reális eredmények szerintem valamikor a 68-as mexikói olimpián születhettek. Azóta a doppingról szól az egész. Nem véletlenül szóltak az amerikaiak a görög olimpia előtt, hogy ha egy emberük lebukik, akkor az egész csapat hazamegy, és nélkülük nincs olimpia. Ami a kínaiakat illeti, egy rabszolgatartó társadalom, ami valszeg sokkal durvább, mint mondjuk az ókori Róma lehetett. Mit vársz? Aki valamire vinni akarja, áldoznia kell érte. Szopacs, de ez van. cOLOMBUS
2012. augusztus 3. péntek
17:16
.
Ezt bárhol megteszik. Eleve abnormális ez az egész élsport, minden laborban megy vagy gyerekkínzással, de leginkább mindkettővel. Az emberi szervezet már rég elérte azokat a határokat, amiket el lehetett. Ilyen gyorsan, mint ma teszik, nem lehet úszni, nem lehet futni, ekkora súlyokat ember nem képes felemelni. Az utolsó reális eredmények szerintem valamikor a 68-as mexikói olimpián születhettek. Azóta a doppingról szól az egész. Nem véletlenül szóltak az amerikaiak a görög olimpia előtt, hogy ha egy emberük lebukik, akkor az egész csapat hazamegy, és nélkülük nincs olimpia. Ami a kínaiakat illeti, egy rabszolgatartó társadalom, ami valszeg sokkal durvább, mint mondjuk az ókori Róma lehetett. Mit vársz? Aki valamire vinni akarja, áldoznia kell érte. Szopacs, de ez van.

]]>
Eldrad http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203141 Eldrad Sat, 04 Aug 2012 16:04:57 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203141 Keresztes: . "...Az olajról csak annyit, hogy a Mexikói öbölben már szerelik le a kitermelő helyeket, és az Oroszok a mélységi olajkitermelés speciális berendezéseit akarják megvenni az USA szerveitől...." . - Hmm... kaphatnánk erről valami mérvadó linket? Mert én még ilyenről nem hallottam. Mármint, hogy valami nagyarányú kitermelőhely- szétszerelés megy arrafelé, hogy az oroszok megvehessék. . Amúgy is, ez mit bizonyítana, ami az energiaforrásokat és energiahordozókat illeti? Keresztes:
.
“…Az olajról csak annyit, hogy a Mexikói öbölben már szerelik le a kitermelő helyeket, és az Oroszok a mélységi olajkitermelés speciális berendezéseit akarják megvenni az USA szerveitől….”
.
- Hmm… kaphatnánk erről valami mérvadó linket? Mert én még ilyenről nem hallottam. Mármint, hogy valami nagyarányú kitermelőhely- szétszerelés megy arrafelé, hogy az oroszok megvehessék.
.
Amúgy is, ez mit bizonyítana, ami az energiaforrásokat és energiahordozókat illeti?

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203129 Keresztes S. Sat, 04 Aug 2012 14:33:36 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203129 A totalitárius rendszerek múltjában és feltehetőleg a jövőjében is domináns tényező volt és lesz a központosított zsarnoki rendszer, és a hatalom élén álló mindig élet és halál ura volt. Jellemző ezekre a rendszerekre hogy minden individualista törekvést lázadásnak, abnormális jelenségnek, elítélendő és üldözendő magatartásnak tekintettek és tekintenek. Az abszolút engedelmesség igényét már egy rendőr, vagy egy titkos rendőr, besúgó is teljes súlyával képviseli. (Lásd a magyar új alapszabályra hivatkozó ítéleteket, melyben hivatkozási alap, hogy „a rendőrnek nem engedelmeskedet, a hatósági közeg utasítását nem tartotta be.” Ezért büntetés jár egy diktatúrában.) Az Orosz történelemben a „cár atyuska” szerepét az egyházzal erősített cárság, vagy a titkos szolgálatok védelme alatt Sztálinok, Hruscsovok, Brezsnyevek, és most Putyinok képviselik. Oroszországban nem politikai tényező, ha Putyin döntései alapján tízezrek pusztulnak el, és százezrek otthona semmisül meg. Egy tüntetésről sem hallhattál a Szír nép érdekében! Kínában, vagy az Oroszoknál nyíltan üldözik a vallási és a politikai másképp gondolkodókat, és őket sem érdeklik a hontalanságra vagy pusztulásra ítélt civilek sorsa sehol a világon. Mocskos nacionalista fasiszta antihumánus magatartás, nélkülöz minden tisztességet! Nem ok nélkül támogatják az Irániakat mindennel amit nem szégyellnek a világ előtt! Méltó partnerei egymásnak. Az olajról csak annyit, hogy a Mexikói öbölben már szerelik le a kitermelő helyeket, és az Oroszok a mélységi olajkitermelés speciális berendezéseit akarják megvenni az USA szerveitől. Ha valaki azt gondolja, hogy majd hozunk Erdélyből fél analfabéta, de „igazi Magyarokat” és attól nekünk magyaroknak vagy éppen az erdélyieknek jobb lesz, az képtelen normális gondolkozásra, pontosan úgy mint a kormányunk élén állók! Ezek a népünk igazi ellenségei, akik pénzünket idegen érdekekre fordítják, erősítve pillanatnyi helyzetüket. Fizessen majd egy új kormány a mostani hülyeségeiért, ha már megbuktatták őket! Ilyen a mentalitás a közel keleten is, csak a saját pozíciójukkal törődnek a diktatúrák, és még a nemzetközi szervezeteknek is keresztbe tesznek. A totalitárius rendszerek múltjában és feltehetőleg a jövőjében is domináns tényező volt és lesz a központosított zsarnoki rendszer, és a hatalom élén álló mindig élet és halál ura volt. Jellemző ezekre a rendszerekre hogy minden individualista törekvést lázadásnak, abnormális jelenségnek, elítélendő és üldözendő magatartásnak tekintettek és tekintenek. Az abszolút engedelmesség igényét már egy rendőr, vagy egy titkos rendőr, besúgó is teljes súlyával képviseli. (Lásd a magyar új alapszabályra hivatkozó ítéleteket, melyben hivatkozási alap, hogy „a rendőrnek nem engedelmeskedet, a hatósági közeg utasítását nem tartotta be.” Ezért büntetés jár egy diktatúrában.)
Az Orosz történelemben a „cár atyuska” szerepét az egyházzal erősített cárság, vagy a titkos szolgálatok védelme alatt Sztálinok, Hruscsovok, Brezsnyevek, és most Putyinok képviselik.
Oroszországban nem politikai tényező, ha Putyin döntései alapján tízezrek pusztulnak el, és százezrek otthona semmisül meg. Egy tüntetésről sem hallhattál a Szír nép érdekében!
Kínában, vagy az Oroszoknál nyíltan üldözik a vallási és a politikai másképp gondolkodókat, és őket sem érdeklik a hontalanságra vagy pusztulásra ítélt civilek sorsa sehol a világon. Mocskos nacionalista fasiszta antihumánus magatartás, nélkülöz minden tisztességet! Nem ok nélkül támogatják az Irániakat mindennel amit nem szégyellnek a világ előtt! Méltó partnerei egymásnak.

Az olajról csak annyit, hogy a Mexikói öbölben már szerelik le a kitermelő helyeket, és az Oroszok a mélységi olajkitermelés speciális berendezéseit akarják megvenni az USA szerveitől.

Ha valaki azt gondolja, hogy majd hozunk Erdélyből fél analfabéta, de „igazi Magyarokat” és attól nekünk magyaroknak vagy éppen az erdélyieknek jobb lesz, az képtelen normális gondolkozásra, pontosan úgy mint a kormányunk élén állók! Ezek a népünk igazi ellenségei, akik pénzünket idegen érdekekre fordítják, erősítve pillanatnyi helyzetüket. Fizessen majd egy új kormány a mostani hülyeségeiért, ha már megbuktatták őket!

Ilyen a mentalitás a közel keleten is, csak a saját pozíciójukkal törődnek a diktatúrák, és még a nemzetközi szervezeteknek is keresztbe tesznek.

]]>
zoli http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203125 zoli Sat, 04 Aug 2012 13:58:32 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203125 Keresztes S Mégis mi a csuda fogja megjelenni néhány éven belül mint új energiaforrás ami majd feje tetejére állít mindent? A fúziós energiatermelés aligha. Az majd legoptimálisabb esetben is valamikor 2050 után lehetséges. A kutatás állásáról itt tájékozódhat: www.iter.org/ Keresztes S

Mégis mi a csuda fogja megjelenni néhány éven belül mint új energiaforrás ami majd feje tetejére állít mindent? A fúziós energiatermelés aligha. Az majd legoptimálisabb esetben is valamikor 2050 után lehetséges.
A kutatás állásáról itt tájékozódhat: http://www.iter.org/

]]>
Eldrad http://nepszava.com/2012/08/amerika/peking-tiltakozik-bankja-szankcionalasa-miatt.html/comment-page-1#comment-203092 Eldrad Sat, 04 Aug 2012 11:19:21 +0000 http://nepszava.com/?p=108591#comment-203092 Columbus: . - Még ez: . Ismerem ezeket a fotókat, megnéztem, mikor belinkelted korábban. Kellően undorítóak, de én nem csak ezért gyűlölöm kínát, úgy mindenestől. . Ahogy az élsportolóikat kitenyésztik, az egy dolog, de ennél sokkal rosszabb szempontokat adtam meg az imént, és ez még mindig egy végletesen rövid jegyzet. . Ha létezik olyan, hogy Sátán birodalma, hát, a mindenkori kína megfelel ezen hely követelményeinek, az biztos. Columbus:
.
- Még ez:
.
Ismerem ezeket a fotókat, megnéztem, mikor belinkelted korábban. Kellően undorítóak, de én nem csak ezért gyűlölöm kínát, úgy mindenestől.
.
Ahogy az élsportolóikat kitenyésztik, az egy dolog, de ennél sokkal rosszabb szempontokat adtam meg az imént, és ez még mindig egy végletesen rövid jegyzet.
.
Ha létezik olyan, hogy Sátán birodalma, hát, a mindenkori kína megfelel ezen hely követelményeinek, az biztos.

]]>