Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama kérjen kongresszusi felhatalmazást 2012. augusztus 22. szerda 17:53 | AN Forrás: Yahoo News, The Daily Telegraph

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama kérjen kongresszusi felhatalmazást
Washington – Elliott Abrams, George W. Bush elnök volt tanácsadója szerint amennyiben Barack Obama elnök a Kongresszus felhatalmazását kérné egy Irán elleni csapáshoz, azzal olyan üzenetet küldene az ajatollahoknak, amit nem hagyhatnának figyelmen kívül. A teheráni rendszer eközben terrorfenyegetést intézett az egész világhoz.
.
Abrams, aki közel-keleti ügyekben dolgozott Bush mellett, azt állítja, Obamának épp úgy meg kéne kérnie a kongresszusi felhatalmazást, miként elődei is megkérték azt mindkét Öböl-háború előtt, illetve a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után.
.
A szakértő a Weekly Standardben megjelent cikkében azt írja, Izrael azért beszél egyre többet arról, hogy egymaga is leszámol Iránnal, mert Jeruzsálemben már egyszerűen nem hisznek abban, hogy az Egyesült Államok egyáltalán hajlandó elvégezni ezt a feladatot; úgy gondolják, Amerika még legutolsó eszközként sem vetné be a hadsereget, hogy Iránt az atomfegyverkezésben megakadályozza.
.
Abrams úgy véli: nem csak Izrael nem hisz az amerikai beavatkozásban, de maga Irán sem, ezért is folytatja a nukleáris programot, miközben nevetséges javaslatokkal áll elő csak azért, hogy a valódi megbeszéléseket ellehetetlenítse. A volt tanácsadó nem tartja szerencsésnek Dennis Ross elnöki tanácsadó nemrég közzétett véleményét, amely szerint Izraelt még jobban fel kéne fegyverezni, hogy harciasságából „visszavegyen”; szerinte ez a lépés is azt a meggyőződést erősítené, hogy az Egyesült Államok ölbe tett kézzel kívánja nézni a fejleményeket.
.
Az írás foglalkozik az izraeli hadsereg hírszerzésének volt főnöke, Ámosz Jádlin egyik cikkével is, amiben sürgeti, hogy Obama – aki még soha nem járt a Szentföldön – végre látogasson el Izraelbe, adminisztrációja pedig ismét erősítse meg, hogy elkötelezettje az iráni atomfegyverkezés leállításának. Abrams belpolitikailag irreálisnak tartja az ötletet, hogy Obama a Demokrata Párt konvenciója előtt hetekkel utazzon a zsidó államba, azt meg végképp, hogy közvetlenül utána tegye ezt, szerinte ez a vonat már rég elment.
.
A londoni Daily Telegraph közlése szerint Ali Khameini ajatollah, Irán legfőbb vallási vezetője parancsot adott a Forradalami Gárdának, hogy világszerte terrorcselekmények végrehajtásával „büntesse meg” a Nyugatot a Básár Asszad szíriai diktátor ellen viselt háborúért. Irán nem ismeri el, hogy az alavita rendszer ellen népfelkelés zajlik, szerinte a hónapok óta tartó mészárlás „nyugati felforgatás és aknamunka” eredménye.
.
A Telegraph nyugati hírszerzési forrásokra hivatkozva állítja, hogy Khameini az „elit” al-Kudsz (Jeruzsálem) egységnek és annak parancsnokának, Kászem Szolejmáninak adott parancsot a terrorcselekményekre. Feltevések szerint ugyanez a gárda szűrte össze a levet korábban az egyik mexikói drogmaffiával a washingtoni szaúd-arábiai követ meggyilkolása érdekében. Az összeesküvést azonban a maffiába épített amerikai szövetségi ügynök leleplezte, mielőtt az kiteljesedhetett volna.
.
Irán és Szíria szoros katonai és politikai szövetségesek; Asszad bukásával Teherán legfontosabb szövetségesét veszíti el, aki ráadásul fontos összekötőként működött éveken át Irán, illetve a libanoni síita Hezbollah és a térség több más terrorszervezete között.
.
Khameini az ameriakiak és a „cionisták” címére intézett szokásos intelmeken kívül megfenyegette Nagy-Britanniát, Törökországot, Szaúd-Arábiát és Katart is, mert elsősorban ezeket az országokat tartja felelősnek Asszad küszöbön álló bukása miatt.
.
Az al-Kudsz a közelmúltban a washingtoni összeesküvésen kívül több más terrorcselekménnyel is próbálkozott izraeli és nyugati célpontok ellen Thaiföldön, Indiában és Azerbajdzsánban, ezeket azonban nem, vagy csak tökéletlenül sikerült kivitelezni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Obama kérjen kongresszusi felhatalmazást, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Közelít a tettek időpontja. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Abrams után talán már nem is kell erről a témáról írnom. Mindent elmondott.

    Csak vissza kell tekinteni a történelembe, a muzulmánok mindig akkor voltak egységesen nagyhangúak, akkor fenyegetőztek, amikor úgy érezték, hogy Izrael “gyenge”. Gyengeségnek tekintették a “területet békéért” elvet is és elrugaszkodtak a realitásoktól, szerintük gyengeség volt a Gázából való kijövetelünk is, tehát győztek a palesztinok. Látva Obama Izraellel való nem éppen kiegyensúlyozott kapcsolatát, elkönyvelték, hogy nincs támogatónk…

    Minden alkalommal akkor lett csend, amikor csendre intettük őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Haszan Obama Mohamed peldajat fogja kovetni, eleteben soha nem megy Jeruzsalembe, de lehet, hogy a halala utan majd onnan emelkedik a mennyekbe. A masodik negy evre kar izraeli utat terveznie, mert nem lesz masodik negy ev. A jeruzsalemi palesztin gyerekek aranyat fognak gyujteni, az aranydom tobb millionyi apro darabban Jeruzsalem utcain fog heverni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Talán mégis rossz választás volt az amerikai néptől, hogy egy latens muzulmánt választottak elnöküknek. Szerintem az utóbbi 100 év legrosszabb és legkárosabb elnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos