Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem nyert pert Rachel Corrie családja 2012. augusztus 28. kedd 20:22 | AN Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem nyert pert Rachel Corrie családja
New York/Haifa – Egy izraeli bíróság döntése értelmében az Izraeli Védelmi Erők nem felelősek azért, hogy 2003-ban egy gázai demonstráción életét vesztette az amerikai Rachel Corrie. A palesztin-párti aktivistát az izraeli hadsereg buldózere gázolta halálra; a keresetet a szülei nyújtották be.
.
A buldózert vezető katona azt állította, nem látta a 23 éves Rachel Corrie-t, aki készakarva állt a gép útjába. A demonstráció során az akkor még izraeli katonai ellenőrzés alatt volt Gázai-övezetben engedély nélkül felhúzott épületek megsemmisítése ellen tiltakoztak arabok és külföldi aktivisták.
.
.
Corrie szülei azt állították, a buldózer sofőrje gondatlanul járt el
.
Az izraeli hadsereg vizsgálatot folytatott a tragikus szerencsétlenséggel kapcsolatban, és azt állapította meg, hogy a balesetről csak maga az elhunyt tehetett, Corrie szülei azonban azt állították, a buldózer sofőrje gondatlanul járt el, és két évvel lányuk halála után polgári keresetben támadták meg a katonaságot, szimbolikus egy dolláros kártérítést követelve.
.
Odéd Gerson bíró az ítélet indoklásában azt állította, az amerikai lány veszélyes helyzetbe sodorta önmagát, halála pedig olyan balesetben következett be, amit ő maga váltott ki. Megállapította, hogy a hadsereg vizsgálata korrekt volt. Az elhunyt lány szülei kiábrándítónak találták az ítéletet, amely szerintük nem csak rájuk, de az emberi jogokra, a jogállamiságra, valamint Izraelre mint országra nézve is szomorú. Igen valószínű, hogy fellebbezést nyújtanak be a Legfelsőbb Bíróságra.
.
Corrie testvére, Sarah egy fotót mutatott fel, amelyen a lány széttaposott teteme a bulldózernyomban hever. A család ügyvédje, Husszein Abu Husszein azt állította, képtelenség és hazugság, hogy a sofőr ne látta volna Corrie-t.
.
.
Élt huszonhárom évet, meghalt a palesztinokért
.
Az izraeli államügyészség az ítélethirdetés után tragikus balesetnek nevezte a történteket, és hangsúlyozta, hogy a bíróság most már minden felelősség alól felmentette a hadsereget, a sofőrről pedig megállapította, hogy háborús helyzetben, katonai akció közepette járt el.
.
Az egydolláros kártérítésen kívül a perköltségek megítélése is elmaradt, ezek pedig jóval nagyobb összegre rúgnak: a felperesek 200 ezer dollárt költöttek tanúk utaztatására, meghallgatásokra és több mint 2000 oldalnyi perirat fordítására.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Nem nyert pert Rachel Corrie családja, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Élni egy jó ügyért racionális, meghalni egy rossz ügyért ostobaság. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (29 szavazatból)
  2. Mint embert sajnálom, de butaság volt azt hinni, hogy a hadsereg megáll, mert egy ember odaáll a harci jármű elé. A testemmel megállítom, csak demokratikus szervezetek ellen alkalmazható. Nincs a világon demokratikus hadsereg. Ott mindig, és minden esetben anarchia, parancsuralmi rendszer van. Így még az amerikai hadseregben is. Enélkül nem működik. Ennyit illett volna tudni, és akkor életben marad.
    Néha a túlzott idealizmus is halálos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  3. 120992.
    Nem szimpatizálok az áldozattal, sokkal inkább a másik oldallal. De igenis van értelme az önfeláldozásnak. Sok példa van erre. Az öngyújtó szerzetesek cselekedetének haszna a tiltakozás marekting-elemének erősítése. A cikkbeli áldozat is ezt a célt szolgálta. Emlékezetes a pekingi diák, aki megállt a tankoszlop előtt. A Pussy Riots is hasonlóképp járt el, ha nem is ilyen drasztikusan. Számosan emelték fel fejüket és néztek szembe diktatúrákkal szerte a Világon, minden időben. Mindez nem jelenti azt, hogy Racher Corrinak egyebekben, vagy a konkrét ügyben amiért kiállt, igaza volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (18 szavazatból)
  4. Rachel, nem Racher, bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  5. Abszolut nem erzek semmi sajnalatot ezert a szerencsetlenert,nyilvan anyatejjel szivta az antiszemitizmust es gyuloletet.Apuka es anyuka nem latta,hogy gyeremekuk milyen oldalon all amerikai utlevellel a kezeben????
    Arra meg nem gondolt,hogy barmelyik palesztin akiert “kiallt” barmikor megeroszakolta vagy lefejezte volna,ha az ugyeletes sajto nem lett volna ott?
    Nyilvan amikor megerkezett,amerikai utlevellel es megkerdeztek hova hova szep kislany,lehet hazudott,hogy hazara betsuva es megy Jeruzsalembe a jesivaba,mert nem fogja mondani,hogy megyek ellentek es a sajta hazam ellen …
    Hany es hany amerikai fiatal utazik es beengedik Oket mert amerikai utleveluk van es az egy garancia izrael szamara…ettol fuggetlenul ha meg is mondjak hova mennek akkor kozolhetik veluk ,hogy akkor magadra maradsz haver de ne is kerj segitseget Tolunk ha bajba keveredsz…es igazuk van….dogoljon meg az aki izraelre kezett emel……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -21 (39 szavazatból)
  6. Vajon mikor fog egy igen “emberjogi harcos” a Gáza felől kilőtt rakéták után rohangászni, ezzel felhívva a figyelmet a határ túloldalán élő izraeliek rettegéstől és dühtől vegyesen telt mindennapjaira? Szvsz. soha, mert ugye ők zsidók, és csak azt kapják, amit megérdemelnek pár ezer éve, ugye.

    Amúgy én is olvastam arról, hogy gyakran csak azért dózeróljak le ezeket a házakat, hogy helyet csináljanak saját telepeseiknek, ezért van okuk a palesztin ügyért harcolóknak a felháborodásra és az ellenállásra, de ezt ne azzal tegyék, hogy útjába állnak a végrehajtásnak, hanem jogi úton, nagy külföldi visszhangot keltve tegyenek pontot az igazságtalanságokra, korlátozásra kényszerítve a zsidó államot és seregét, akinek ezután már tényleg csak a terroristák fészkeit illetve alagútbejáratok fedezékeire szabadna vadásznia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (21 szavazatból)
  7. Jól emlékszek én erre.
    .
    A félkegyelmű hülye odaállt a dózer útjába, egy romos fal takarta, ráadásul. Ha jól emlékszek, egy C7 nyomta el, namármost, annak a tolókése valami 2,9 méter magas.
    .
    Hülyegyerek áll egy romos ház fala takarásában, hogy majd ő megmutatja. A dózer pont arra tart (Hülyegyerek pont ezért állt oda), a sofőrnek esélye nincs látni, mi van a tolókés előtt közvetlenül, márpedig Hülyegyerek akkor ugrott oda, mikor azt a sofőr már véletlen sem vehette észre.
    .
    (aki ült már dózerben, az tudhatja, hogy a célobjektum előtt egy méterrel már semmit nem lehet látni a tolókéstől, itt meg egy 2,9 méter magas tolókésről van ám szó)
    .
    Na, jön a dózer, Hülyegyerek a tolókés előtt, a fal takarásában – mégis, mi történhetett volna?
    .
    Tudjátok, mit, ez sem volt több egy agyhalott, anarchista, unatkozó, multimilliomos, életében elérni semmit nem tudó pacifista bajkeverő “emberjogvédőnél”.
    .
    Nem tudom, talán eltévesztette a házszámot, és ezért nem valamelyik afrikai nsz…rfészekbe ment el igazságot látni, ahol százezrével hullanak az emberek, ahol a nőket életlen, rozsdás késekkel vagdossák szét alul…
    .
    De mehetett volna valamelyik iszlámnáci területre is, ahol az agyonkövezés, a halálra erőszakolás, az élve eltemetés, a gyerekcsonkítás, az emberkereskedelem teljesen nyílt “népszokás”, és akkor az úgynevezett “becsületgyilkosságokról” nem is beszéltem még…
    .
    Récsel korri, csókold meg a s…ggét mondjuk samir kuntarnak, így holtodban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (40 szavazatból)
  8. Melyik ugyeletes minuszolo csaszkal errefele unalmaban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (34 szavazatból)
  9. Idézet Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok c. regényéből, az elejéről:
    (1939 márciusa)
    .
    „De amikor márciusban a németek átlépték a határt, hogy elfoglalják az egész országot, és a mi városunkon keresztül vonultak Prágába, nagyapám egyes-egyedül kiment elébük, egyes-egyedül az én nagyapám ment ki a németek elé, hogy hipnotizőr lévén szembeszálljon velük, és a gondolat hatalmával visszatérítse a tankjaikat. Nagyapám az országút közepén ment, és a szemét az első tankra meresztette… … csak ment egyenesen a tank felé, a kezét maga elé tartotta, a szemével meg egyre azt a gondolatot lőtte a németekbe, hogy forduljanak meg, és menjenek vissza… „
    .
    Hrabal regényfigurája egy megható, őszinte alak, ő hitt. (Drogot biztosan nem használt.)
    .
    De ez a Rachel Corrie nyilván csak egy túlfűtött feltűnősködő bolond lehetett, ráadásul a rossz oldalon.
    Mutat némi hasonlóságot pl. azokkal a begolyózott Greenpeace-es aktivistákkal, akik válogatás és megfontolás nélkül készek bármi ellen tüntetni, ha ezzel esélyt látnak arra, hogy címlapra kerüljenek. Pl. az atomerőművek ellen. Hogy az egyáltalán mi, és mit csinál, az nem lényeg. Tüntetni, az a lényeg.
    .
    Néhány évvel ezelőtt valami tősgyökeres párizsi francia ügyvédnek a gimnazista korú lánya alkalmilag mohamedánnak vallotta magát, hogy (ha jól emlékszem) két arab lánykához társulva valami világra szóló emberjogi mi-a-túrót rittyentsen, mint az eltiport emberi jogaiért küzdő kisebbségi. (Valószínűleg néhány osztálytársának akart imponálni.)
    .
    Kortünet. A forma változik, a hülyeség örök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (17 szavazatból)
  10. Az emberi élet hatalmas érték, még akkor is ha mi magunk vesszük semmibe.
    Amikor felgyójtja magát valaki, az nemes cselekedetnek tünhet mások szemében, de a legnagyobb hülyeség amit ember elkövethet. Az öngyilkosságnak ez a formája teljesen felesleges, egy élő ember sokkal többet tehet a világ jobbításáéert mint egy halott. Persze sok reményevesztett ember inkább a halálba menkül minthogy szembenézzen a problémával.
    Hívők szempontjából felvetődik a kérdés, mi lesz azzal aki feláldozta magát úgymond a jó ügyért. Abszolut semmi. Nem kerül ezért a mennybe vagy a pokolba mert ez a tette nem viszi őt sehova. Azt hogy hova kerül az határozza meg hogy az életében mit (KIT) választott. A mennyei Atyához egyetlen út vezet Jézuson keresztül de a mennyei Atya csak azoknak az apja akik tőle születtek.

    Joh 3:3 Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
    Joh 3:4 Mondta néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az õ anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
    Joh 3:5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztõl és Lélektõl, nem mehet be az Isten országába.
    Joh 3:6 A mi testtõl született, test az; és a mi Lélektõl született, lélek az.
    Joh 3:7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

    Persze az ilyen ember csak ritka esetben lesz öngyilkos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  11. Egyébként mi a baj az engedély nélküli épületek lebontásával ? Ez a teljesen normális gyakorlat. A korrupt magyarországon nem egy esetben kisebb bírság esetén megkaphatták az épületfentmaradási engedályt még akkor is ha építési engedélyt nam adtak ki ugyanarra a tervre. Ha nincs engedély, akkor lebontani.

    Persze a bolond-lány ennyi erővel a vonat elé vagy az oroszlán ketrecbe is ugorhatott volna. Egyáltalán mi a fenét keresett ott. Ha én bemegyek egy építési területre, simán leatartoztanak. Persze a pacifistáknak is csak az a szabály/törvénysértés amit ők itélnek annak.

    Szerintem kárpótláskáppen ne kapjon egy dollárt hanem kapja meg a Darwin díjat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (23 szavazatból)
  12. 120992!
    .
    Fogalomzavar: “anarchia és parancsuralmi rendszer” egy szervezeten belül.
    A két fogalom egymásnak teljesen ellentmond !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Az önmagukat felrobbantó öngyilkos merénylők családjai is folyton Izraellel “pörölnek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  14. Ugyan má!
    .
    A Balatont is így építették körül. Engedély nélküli épületekkel, utólagos fennmaradási engedéllyel. Ma már egy város az egész, közepén a tóval. Mégse buldózerezik le őket.
    Horvátországban ott igen, de az nem demokrácia. Vagy mégis? Több magyar tulajdonú házat dózeroltak le az Adria partján. Egy abszolút keresztény ország…
    Akkor hát mi a probléma Izraellel?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  15. A Turul szobrot is engedély nélkül állították a szélsőjobbosok, aztán lebontási határozat is született, aztán a Svábhegy egyszerű, szegény, villalakó népe megvédte ősi jelképét és ez a sötét emlélkezetű szimbólum még ma is áll. Jah kérem ez aztán – mi ha nem – az anrchia…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  16. “…Mutat némi hasonlóságot pl. azokkal a begolyózott Greenpeace-es aktivistákkal…”
    .
    - NÉMI HASONLÓSÁGOT??????
    .
    Pontosan ugyanaz!
    .
    Elmebeteg, unatkozó, többnyire tehetségtelen, semmihez nem értő, de nagyon gazdag, lusta, és patologikus mértékben feltűnési vágyban szenvedő.
    .
    És persze, Igazságlátó.
    .
    Ez a féleszű pl. azt hite, hogy ha félig- meddig elbújik a romok mögé, a puszta jelenléte majd jól megállítja a 70 tonnás C7- est… nem jött be.
    .
    Skacok, aki ült már nem hogy 70 tonnás C7- es, vagy 9- es vezetőfülkéjépben, de valami kisebb, mondjuk 25 tonnás Komatchu dózerben, az tudhatja, hogy francot se lehet onnan látni, pár méterrel előre, főleg, ha száll a por, meg ilyenek.
    .
    Ez a gyökér meg odaáll a 3 méteres tolókés elé… menjen a p… ba, a “palesztinokkal” együtt.
    .
    Ugyanúgy gyűlölöm, mint azokat a majmokat, akiket egy francia atom- tengeralattjáró lőtt ki, azt hiszem, 1986- ban (a rainbow warrior nevű, anarchista- ökoterroristákat szállító teknő, akik éppen egy nuke- robbantási területre akartak bejutni, mert hát nehogy már).
    .

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (24 szavazatból)
  17. commonsense:
    .
    “…Egyébként mi a baj az engedély nélküli épületek lebontásával …”
    .
    - Ott nem erről volt szó, hanem egy “palesztin” merénylő házát dózerolták le – akkoriban még ment ez a gyakorlat.
    .
    Ha megtudta az izraeli hatóság, ki volt a merénylő (többnyire megtudták), bosszúból az egész házát lerombolták, előtte a családját (kb. 10 purgyé, 3 szülőgép, öregapa, öreganya, 8 unokatestvér, stb) kihajtották, hontalanná tették.
    .
    Kimondottan csúnya megoldás, de ez a háború, ez a bosszú, nem beszélve arról, hogy a merénylő tettét az egész “család” (értsd: horda) ordítozva éljenezte.
    .
    Akkor pedig pusztuljanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (23 szavazatból)
  18. Ez a récsel korrie is, Világmegváltás meg Igazságlátás helyett inkább ment volna keresni magának egy faszit, aztán rock ‘n’ roll… elég jól nézett ki ehhez.
    .
    Ehelyett inkább egy, többnyire gyilkos, aljas, agymosott, szemét népség érdekében hőbörgött.
    .
    Nem tudom sajnálni, és nem “tisztelem”, a “halottakról csak jót” című hülyeség meg nálam eleve kizárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (27 szavazatból)
  19. A csaladnak arab ugyvedje van,ezzel azt hiszem nyilvanvalo minden……
    Vajon a szulok mit csinaltak 9/11-en?
    Tapsoltak es tancoltak mint arab testvereik gaza utcain?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  20. “Eldrad
    2012. augusztus 29. szerda
    10:08
    Ha megtudta az izraeli hatóság, ki volt a merénylő (többnyire megtudták), bosszúból az egész házát lerombolták, előtte a családját (kb. 10 purgyé, 3 szülőgép, öregapa, öreganya, 8 unokatestvér, stb) kihajtották, hontalanná tették.”
    .
    De csak akkor, ha a házra nem volt engedély. Ez volt a hivatalos indok. Nem mintha nehéz dolguk lett volna, a palesztinok szinte kizárólag engedély nélkül építkeztek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  21. ricsi:
    .
    - Korábban elég gyakori volt a házrombolás, ugyanilyen okok miatt (merényletek miatti bosszú).
    .
    Mindegyikre ez volt a hivatalos indok?
    .
    Na nem mintha egy percig is sajnálnám a világgá kergetett szemét népséget (akik pl. egy izraeli család kiirtása alkalmával egy hetes hejehujával ünneplik a családirtó szubhumánt), mert hogy dögöljön meg az ilyen mind, csak úgy kérdezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (12 szavazatból)
  22. Igen, a jogi indok. Mikor a külföld pampogott, akkor mondhatták: ja, engedély nélkül épült. A palesztinok sokszor próbálták ezt azzal kivédeni, hogy csak az alsó felét építették be, és befejezetlenül hagyták az épületet, mert akkor a jogszabály szerint félkésznek számított. Én se sajnálom őket, ez csak egy adalék. Nem mintha számított volna, hiába nem volt rá engedély, hiába nem is volt az övék a telek, a külföld előtt akkor se lehetett megmagyarázni a házrombolásokat, úgyhogy ez csak jogi fügefalevél volt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  23. Monjuk ki őszintén a csaj egy idióta volt. Pár napja olvastam valami régi görögöt, a nevét elfelejtettem, nem baj, azt írja ha sors valakit el akar pusztítani akkor először osotbává teszi. Hát ez áll a lányukra. Legközelebb próbáljanak okosabbat szűlni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  24. Eldrad: A házrombolások magyarázatodhoz nem írtad oda hogy a merénylő családja többezer dollár jutalmat kapott. Hogy ne érje meg azért volt a házrombolás.

    A lány meg ostoba elvakult tüntető volt.
    Munkagép közelébe nem megyünk,szerintem már óvodában megtanultuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  25. http://leharblog.wordpress.com/2012/09/05/rachel-corrie-az-aldozat/
    .
    - Mondtam: agyhalott hülyegyerek volt, nem több. Tipikus, a jóléttől magát halálra unó féleszű; nem kár érte. Pláne, hogy egy nyíltan iszlámnáci terrorszervezeteket támogató bandának volt az aktivistája.
    .
    Valahogy benne kellett volna lennie a bíró indoklásban annak is, hogy bizony, aki odafexik egy 70 tonnás, emeletesház méreű, 3 méter magas tolókéssel rendelkező CAT D9 elé, az így jár, mert megdöglik.
    .
    Idióta r…anc…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyereknevelés palesztin módra 2012. július 12. csütörtök | Rákócza Richárd

Kairó harca a csempészalagutakkal 2011. szeptember 4. vasárnap | AN

Kiutasította Ankara az izraeli nagykövetet 2011. szeptember 2. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos