Ronai and Ronai
AMERIKAI

Dempsey: Izrael semmit se kért tőlünk 2012. augusztus 20. hétfő 19:57 | AN Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Dempsey: Izrael semmit se kért tőlünk
Washington/Jeruzsálem – Martin Dempsey, az amerikai egyesített vezérkar főnöke kijelentette: Izrael égetőbbnek tekinti az iráni fenyegetést, mint az Egyesült Államok, és Washington pillanatnyilag azt sem tartja fontosnak, hogy légitilalmi övezetet hozzon létre Szíria felett. Dempsey arról is beszélt, hogy kéthetente egyeztet Beni Gantz izraeli vezérkari főnökkel.
.
Ugyanazokat az iráni nukleáris programmal kapcsolatos hírszerzési értesüléseket másként értelmezi az Egyesült Államok és másként Izrael, fejtette ki Martin Dempsey tábornok vasárnap este afganisztáni és iraki útja kezdetén. Elmondása szerint Izrael lényegesebben sürgetőbb feladatnak tekinti a teheráni fenyegetés felszámolását, és az a véleménye, hogy egy atomfegyverrel rendelkező Irán a zsidó állam puszta létével szembeni fenyegetést jelent.
.
A Beni Gantzcal folytatott kéthetenkénti eszmecseréről Dempsey azt állította, „összehasonlítjuk a hírszerzési értesüléseinket, megbeszéljük a regionális fejleményeket. És beismertük egymásnak, hogy nem egyformán járnak az óráink. Ők olyan egzisztenciális kétségek között élnek, amilyenek közt mi nem”.
.
Miközben az izraeli, de a világsajtóban is egyre kaotikusabb találgatások látnak napvilágot az iráni nukleáris program elleni esetleges izraeli csapás időpontjáról, Dempsey most azt állítja, Izrael semmilyen nyomást nem gyakorolt az Egyesült Államokra annak érdekében, hogy a szövetséges bármilyen formában nyújtson segítséget a csapáshoz.
.
A vezérkari főnök riportereknek nyilatkozott repülőgépe fedélzetén azt megelőzően, hogy a gép vasárnap este landolt az afganisztáni Bagram légibázison, és elismételte, amit néhány nappal ezelőtt Leon Panetta védelmi miniszterrel közösen is kifejtett: szerinte Izrael képes arra, hogy az iráni atomprogramot késleltesse, arra viszont nem, hogy megsemmisítse.
.
A négycsillagos tábornok óvatosan fogalmazott azzal kapcsolatban is, vajon hazája hajlandó lenne-e egy katonai akcióra a Básár Asszad vezette szíriai rezsim – Teherán térségbeli egyetlen szövetségese – ellen, például egy no-fly-zone, azaz légitilalmi terület kialakításával, amilyen Líbiában, korábban pedig Irakban is működött. Dempsey azt állította, egy ilyen lépés erőket vonna el az Öbölből, jóllehet ezeknek az erőknek az a feladata, hogy Iránnal szemben elrettentést gyakoroljanak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Dempsey: Izrael semmit se kért tőlünk, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. A hírszerzésen a világ szeme! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. gets.Ez nem a világ szeme hanem a “mindentlátószem”.Most például már köteles lesz minden ebtartó a kutyája nyakába mikrocsippet ültetni és hamarosan az embereknek is kötelezővé teszik na erre az esetre tartalékolom a cián kapszulámat mert nem veszem fel a “fenevad bélyegét”.VICCET FÉLRETÉVE azért az ilyesztő és valahol súlyosan sérti az egyén szabadságát hogy még azt is meg lehet figyelni a speciális műholdakról hogy hányszor vesz az ember levegőt vagy éppen mennyi a pulzusa.Ha izrael meg akarja támadni iránt akkor miért kér segitséget az usa-tól?Támadja meg egyedül.Nincs mitől tartania mert iránnak nincs nukleáris fegyvere a vegyi támadás ellen pedig izrael elég felkészült.Elhanyagolható tényező irán több ezer sahab 3-as rakétája és több ezer légvédelmi radarja plusz a számát megbecsülni nem lehet de csak jó pár iskander manőverező rakétája van.Nos tehát izrael is elég erős hogy egyedül meg támadja NINCS MITŐL FÉLNIE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  3. Ha olyan ismerettel rendelkezik Dempsey és az amerikai elhárítás Irán felfegyverzettségéről, mint anno szeptember 11-én a tornyok elleni várható támadásról, akkor nehéz idők várnak rájuk/ránk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. “…Elhanyagolható tényező irán több ezer sahab 3-as rakétája és több ezer légvédelmi radarja…”
    .
    - Hogy minek a micsodája???
    .
    Több EZER Shahab III?
    .
    Papám, elgurult megint a gyógyszer, vagy mi?
    .
    Tudod, mi az a Shahab III?
    .
    Az egy középhatótávolságú ballisztikusrakéta.
    .
    Namármost, az ilyenből nem szokás több ezret gyártani, ez nem kolbász a futószalagon, wazze!
    .
    Alighanem összetéveszted valami vacak rakéta- sorozatvető lövedékkel, de hát ezt így leírni… na, mindegy.
    .
    Légo radarból pedig max. a Zusákoknak van “több ezer”, ez sem olyasmi, amit úgy vesz vagy gyárt az ember, mint a gumicukrot…
    .
    Jaj, te fiú…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  5. “A hírszerzésen a világ szeme! ”
    A világon a hírszerzés szeme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Mate, Ivan Tibor

    “Ugyanazokat az irani nuklearis programmal kapcsolatos hirszerzesi ertesuleseket maskent ertelmezi az Egyesult Allamok…”
    Bizony, az Egyesult Allamok elemzoi a mashogy ertelmezes specialistai. Mashogy ertelmeztek orvendezve az altaluk arab tavasznak hitt destabilizaciot es a legszelsosegesebb Moszlem Testveriseg hatalomra jutasat, mashogy az egyiptomi elnok tronfosztasat, mashogy a sziriai gyilkos polgarhaboruban resztvevo “egyeb harcolo alakulatok” kuldeteset. Igy aztan felmerul a jogos kerdes, hogy ennyire hulyek lennenek, vagy minden helyzetfelmeresuk Obama ujravalasztasa korul orbital? Azt is meg lehet erteni, a hatalom edes es korrupt, de a hazugsagok konstans ismetlese nem teszi hihetove a lehetetlent.
    Obama politikai pokert jatszik Izrael letet kockaztatva, es semmilyen garanciat nem ajanlott es nem is igert, hogy a zsido allamot tamogatja – meg katasztrofalis veszelyeztetes eseteben sem. Az ismetlodo arrogans irani, Izrael elpusztitasat surgeto fenyegetesek mar regen kierdemeltek egy decizive csapast iran ellen, de ugy latszik Obama rokonszenve a moszlem testvereit favorizalja.
    Izrael, persze nem kert semmit… a U.S. es Izrael komplex szovetsegesi viszonya feltetelez bizonyos, egyebek mellett strategiai egyuttmukodest, ami ugy tunik, Obama szemleletevel egyfajta kivaltsag es szivesseg lett, es nem az elfogadott esszenciaja a ket orszag kozott letezo egyezmenyeknek. Ma Izrael egyik legnagyobb kockazata Obama kozombossege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. 32. harunalrasid
    2012. 08. 21. 17:02

    Köszönöm, hogy megírtad helyettem!

    Azt hiszem, hogy az Obama adminisztrációnak nem az a legfőbb baja, hogy Izrael nem kért semmit, hanem az, hogy Obama viselkedése miatt a híreket nem osztjuk meg maradéktalanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Néhány nappal ez előtt alkalmam volt az izraeli nemzetvédelem egyik vezetőjével egy társaságban beszélgetni. Megkérdeztem, hogy még is, mi a véleményük Obamáról, és azokról a magas helyről érkező USA nyilatkoatokról amelyeknek a hangjától aggódni kezdtek az Izrael barátai? Nagyon rövid választ adott:

    „Bizony idő kell az amerikai öregeknek ahhoz, ha végig kellene gondolniuk egy olyan izraeli reakciót ami így hangzana: Mi lenne ha Izrael nem látná el megfelelő információkkal a közel keletről az USA vezetőit, vagy nem osztaná meg Izrael a fegyverrendszerek fejlesztését velük? Csak mi sokkal jobban vagyunk nevelve, mert nekünk Európai gyökereink vannak!” Mondotta.

    Erről a témáról nem beszélgettünk tovább, mert arról a gondról kérdezett, hogy mi mit tennénk a Holttenger folyamatos és rohamos vízszintcsökkentésének megállítására.
    Azért megemlíteném így most magunk között , én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezek az említett gyökerek olyan nagyon előnyösek lennének!
    Főleg Izraelnek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Mate, Ivan Tibor
    2012. augusztus 21. kedd
    17:20

    A tévedésből harunalrasid-nak címzett hozzászólásom természetesen Neked szól!
    (Rasid bentr agadt a gép memóriájában.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Koszonom, Lehar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Eldrad:
    Igaza lehet Féleszű Kakasnak :
    Az is jó légvédelem , ha ol. Irán kilő a közeledő harcigépekre mondjuk hatmillió ballisztikus rakétát. ( Olyanokat amilyenekkel Irak is lövöldözött mindenfelé az Öböl háborúk idején. Találati pontossága csak annyi hogy el lehet vele találni egy nagyobb községet , 500 kilóméteren belül. )
    Namármost a nagyszámok törvénye értelmében , a 15 izraeli gépet csak eltalálja néhány a Made in Csájna feliratú ,hatmillió felfelé menő nagy darab szarból nemigaz ?
    Pláne ha összekötik ezeket a nyolcvanas évek korából Iránban megragadt légvédelmi radarokkal.
    ( Amik helyett pl. jobban járnának ha egyszerű fülelő-készülékeket használnának , nagy tölcséres mikrofonokkal. Mint az angolok , egészen a huszas évek végéig. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Tölcséres mikrofon?
    Ez tulajdonképpen az első távolfelderítő hangfrekvenciás eszköz volt, amivel az angolok kísérleteztek, – amolyan hang radar – amit odáig fejlesztettek, hogy a tölcsér már képes volt követni a hangforrását azaz az irányát is meghatározni.
    Igaz, nagyon csekély távolságból.

    Egy részlet egy korábbi írásomból:
    Idézet ettől:
    Sir Robert Watson – Watt angol fizikus (1892 – 1973) 1935 ben egy feljegyzést adott be a hadügyminisztériumba, melynek tárgya ” A repülőgép felfedezése és helyzetének a meghatározása a rádióhullámok segítségével.” Először a témát az alsóházban vetette fel, de érdektelenség és értetlenség miatt benyújtotta a hadügybe. A hadügyben megindult a bürokrácia, és bizottságot alakítottak.
    A professzor feljegyzése a frissen megalakult Tizard bizottság elé került, mely bizottságnak a feladata a brit légvédelem tudományos felügyelete lett. E bizottság azonnal felismerte a feljegyzés jelentőségét, és még az évben megindultak a valós, természetes körülmények között a kísérletek, melyeket a Watson-Watt professzor vezetett. 1935 augusztusában már sikerült 2.000 méter magasan repülő céltárgyat 70 kilométeres távolságból jelezni, és 40 – 60 kilométer távolságból már azonosítani is. Sőt, tengeri hajók felfedezésében is kipróbálták, és működött!

    Anglia partjain a kontinens felé irányított antennákat építettek kiemelkedő tornyokban, tereptárgyakon. Magát az akciót titkosították, és a titokvédelemről megfelelő katonai elhárítással gondoskodtak.
    Idézet eddig.

    Jellemző, hogy az angolok a védelem eszközeit fejlesztették, amikor a németek Franko fasiszta spanyol országában már a támadó fegyvereiket próbálták és tökéletesítették.
    (Guernikai mészárlás.)

    Ez természetesen nem jelentette a radar felfedezését, mert az már korábban kutatási eredményként is ismert volt. (A német Hertz nevéhez fűződik.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos