Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Zuhanni jó 2012. July 15. Sunday 14:05

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Zuhanni jó

Megnéztem Orbán Viktor évadzáró előadását, aztán annyira tetszett, hogy megnéztem még egyszer. Nem túl hosszú, Önök is megnézhetik sokszor, mert minél többet nézik, annál több rétege tárul fel ennek a performansznak, annál jobban kivilágosodik és végül szikrázni, csillogni kezd. Csiszolt gyémánt, de most komolyan.

Magam is a szórakoztatóiparban dolgozom, csak itt kisebb a költségvetés, tehát tudom értékelni, ha valaki meghaladja önmagát, legyőzi korlátait, meghaladja azt a szintet, amit elvártak tőle, amiről azt mondták, hogy eddig és ne tovább, ez a tehetséges művész elérte képességeinek határait, és akkor, ebben a szent pillanatban kilép a közönség elé valami olyasmivel, amire már senki sem számított.

Magyarok, megint győztünk!

Képzeljék csak el Paris Hiltont a Nibelungok gyűrűjében, amint hibátlanul végigénekli a dalművet, és máris megértik, mire gondolok. Orbán Viktor most megtette ezt, övezze elismerés és ámulat.

Nem az a lényeg, hogy hazudott, mint azt a kukacoskodók folyamatosan hangsúlyozzák, hanem ahogyan hazudott, ahogy a hazugságok fel- felfeslő hálója két év elteltével végre összeállt, egy pókokat is megszégyenítő, tökéletes szövedéket alkotott, mintegy végre lefedte teljesen a valóságot, de úgy, hogy annak már a sarka sem látszik ki alóla, nem lóg ki sehol a lóláb, nem bújuk ki a szög a zsákból, és hiába ás vermet bárki, nem esik bele.

A hazugság bársonyszőnyegén tipeghetünk, alattunk a szédítő mélység, de nem zuhanunk le, mert nincsenek rések, lyukak, szakadások – jobb ez, mint a valóság, mert a valóság mindig olyan bonyolult, egyenetlen, rögös és sohasem rózsaszínű, legalábbis mifelénk.

A valóság rossz.

Ül a miniszterelnök, egy fémszerelvényeket gyártó nagyvállalat bérminiszterelnöke az íróasztala mögött, és valamit írogat egy papírra, ami a Nemzeti Konzultáció maga, aztán megszólal, és elmondja, hogy mi van a fejében.

Ha fiatalabb lennék, rögtön kideríteném, ki a dílere, mert ilyen anyag az én kamasz koromban nem volt, ilyen csodára nem képes egyetlen általam ismert hatóanyag sem, biztos ezek a fránya amerikai drogdizájnerek megint kifejlesztettek valamit, esetleg ez már a keleti nyitás része, és az azerbajdzsánok keze van a dologban. Ami biztos: nagyon durva szer.

Mondanivalójának lényegét abban foglalnám össze, hogy Magyarország legyőzte az Uniót, mindenben nekünk volt igazunk, és ezt Európa elismerte, illetve nem csak elismerte, hanem gyakorlatilag meghunyászkodva könyörög a receptért, miközben az avatatlan szem azt látja, hogy jön az IMF, pedig nemrég még ment, országunk pedig – egyébként nagyon okosan és praktikusan – minden kínos törvényét visszavonta, minden területen meghátrált, ahol a megegyezéshez kellett, a többi kérdést pedig a Nemzetközi Valutaalap fogja feltenni, ha végre megérkezik, és minden bizonnyal ezekre a kérdésekre is a megfelelő módon fogunk válaszolni, mert különben nem kapunk pénzt.

Mindeközben Orbán beszél.

Le lehet venni a hangot, harmadszorra elég, ha csak a fejét figyeljük, és elgondolkodunk azon, hogyan is lehetséges úgy csökkenteni az adósságot, hogy hitelt veszünk fel. Sehogy, ne törjék a fejüket, a hitelfelvétel ebben az univerzumban adósságnövekedéssel jár, de ott, ahol Orbán Viktor él, ott bizony nem. Kár, hogy mi nem lakhatunk ott, biztos baromi jó.

Matolcsy György nyaralni megy, amikor az IMF megérkezik, és csak remélni tudom, hogy ez a Valutaalap kifejezett kérésére történik. Valahogy úgy képzelem, hogy a levélben, melyben jelezték érkezésüket, finoman jelezték, hogy rendkívül boldogok lennének, ha Matolcsy nem tartózkodna azon a kontinensen, amelyiken ők, mert különben kénytelenek lennének tőle is kérdezni, ami önmagában nem rettenetes, de mi történik, ha a miniszter válaszol?! Ebbe jobb bele sem gondolni, tehát Matolcsy elutazik, a telefonját itthon hagyja.

A hazugság palotája azért szép, mert érdek nélkül tetszik, nincs benne semmi zavaró, nincs benne semmi idegesítő tökéletlenség, csak a tudat, hogy egy ideális világban így történnének a dolgok, úgyhogy miért ne tennénk úgy, mintha ez lenne az az ideális világ?

A cinikus hangok erre azt mondják, hogy azért, mert kiröhögnek minket, nem vesznek komolyan, illetve, hogy a külvilág nem lesz hajlandó számításba venni a mi tudatmódosított állapotunkat a döntések meghozatalakor, de fontos-e ez nekünk? Kell-e ezzel számolnunk, ha az a cél, hogy jól érezzük magunkat? Egy drogfüggő pontosan tudja, hogy a herointól nem lesz jobb vagy más a világ, nem fognak megváltozni az emberek, nem járnak sűrűbben a buszok, de ha felteszik neki azt a kérdést, hogy kívül van-e a világ vagy belül, akkor magabiztosan állítja majd, hogy belül, és ebben részben igaza is van.

A zuhanás nem öl meg senkit, csak a leérkezés, de miért ne képzelhetnénk azt zuhanás közben, hogy sohasem érünk földet, miért ne mondogatnánk magunknak, hogy minden rendben van, amikor megérkezéskor már úgysem fog minket érdekelni. Elvégre milyen hülyeség már végig rettegni a századik emelttől a földszintig, amikor élvezni is lehet?!

Minden rendben van, drága magyarok, elvégre már nyolcvan emeletet zuhantunk, és még mindig nem történt semmi végzetes.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (150 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +237 ( 245 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Zuhanni jó, 4.9 out of 5 based on 150 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Para, király iras megint. :-))
    Nem kell most új disigner drog, mert van helyette a Fidesznek nevezett vallás. Ha föpapját hallgatod, abból elég egy slukk is, és tyuuuuuu máris új dimenziók nyílnak meg előtted. De azert csak óvatosan, még nem ismerik a kivezető homeopatikus szert ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +65 (71 szavazatból)
  2. Para! Jó a fotód! Sugárzik belőled az optimizmus. Egyébként zseni vagy, még akkor is, ha ezt én mondom, nem a Szendam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (47 szavazatból)
  3. Para! Szolgálati közlemény, maradjon köztünk: Egyébként Radzeer is én vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  4. Szenzációs írás. Gratulálok.
    “fémszerelvényeket gyártó nagyvállalat bérminiszterelnöke” Ez nagyon tetszett. Sajnos az ő univerzumában tényleg nem nő az adósság, hiszen a kapott pénzt elteszi a haverokkal. Mi pedig visszafizetjük. Rossz helyen vagyunk a rossz időben. Vagy ő van más dimenzióban és nem érti, hogy mi miért nem értjük, amit ő ért. Az ő szemszögéből nem hazugság, amit mond.A majomnak a fa tetejéről más a világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (70 szavazatból)
  5. Meg azert is jó, amit Para művel, mert ezeket a mocskokat csak egy fegyverrel, a KIRÖHÖGÈSSEL, a nevetségessé tétellel lehet legyőzni. Az ellen tehetetlenek. Bár az is igaz, amekkora ökörségeket hord össze OV, az lassan Hofi-gyurure érdemes teljesítmény. Folytassa, OV!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (54 szavazatból)
  6. Az irás tetszik. De a foto nem :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  7. Nagyon jó – ennyit rég nevettem!
    Arra már én is gondoltam, hogy vajon milyen szert szedhetnek, akik így látják az országot, mint narancsosék!
    De az is lehet, hogy két Magyarország van és én a rosszabbik felébe születtem?! Olyan bizonytalan lettem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  8. Áldani való emlékű nevelőm Dr Pangloss már bebizonyította, hogy aki azt mondja hogy ezen a világon minden jól van az téved. Mert ezen a világon minden a legjobban van, mert ez a világ a létező összes világok legeslegjobbika,. Akkor meg mért kell ezt a szegény eszementet minuszolni. Vegyétek tudomásul, hogy ez a miniszterelnök a létező összes miniszterelnökök legeslegjobbika. Miközben szegény Kertész Ákos Kanadában éli az elüldözöttek szomorú sorsát, Mi magyarok már biztosan tudjuk hogy tévedett,. mert jóslatával ellentétben az itt röfögö disznókat senki nem fogja leőlni. Nem érdemes, mert a nyomortól már úgy lefogytak.Elfogyott a moslék, nincs mit zabálni. Itt a többség egyszerűen éhendöglik. Az lesz az igazi nagy győzelem. A világ legeslegjobbik miniszterelnöke pedig egyőzelem dicsősége emlékére szobrot kap a Horthyé mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  9. Nem lehetne, hogy Para legyen az MTI, az MTV1 és MTV2 és általában maga a hírközlés? Akkor megtudnánk mi történik, és jóval szórakoztatóbban lenne előadva ez a … magyar valóság.
    Jókat röhöghetnénk nap mint nap, híradóról híradóra, hamár ilyen primitív ámde drága színházat választottunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  10. Igazad van, Imre. Ilyen töménytelen, arcátlan, nettó hazugságot csak a forradalmi ifjaktól, élükön a nagy dakota törzsfőnöktől kaphatunk.
    Gratuláljunk neki hozzá.
    Közben pedig írjuk le, hogy eszetlenül, saját pozíciónkat messze túlértékelve nekimentünk a világtőkének (IMF kipaterolása, brutális és törvénytelen – visszamenőleges – bankadó, végtörlesztés, diszkriminatív multiadók), ami nagy siker, főleg azért, mert az összes bevételt elköltöttük az eszetlen döntések miatt megemelkedő kamatokra, a bóvli költségeire.
    A növekedés pedig közben leállt, nem jönnek befektetők, nincs beruházás és beruházások híján nem lesznek munkahelyek sem. Ezek a munkahelyek pedig örökre hiányozni fognak a gazdaságból és ezután persze nem alakulnak majd magyar beszállító vállalkozások sem a nem létező újak kiszolgálására.
    A zuhanás, az összeomlás már elkezdődött. Kérdés, hogy mennyire tudják majd ráfogni az európai válságra.
    Közben pedig már tervezgetik jövő áprilisban Matolcsy beültetését az MNB élére, és indulhat a bankóprés, az MFB feltőkésítése fedezet nélküli pénznyomtatásból, az állalmapír vásárlás és persze nem kell akkor már semmilyen IMF megállapodás. Fizetjük a devizaadósságot majd a tartalékból. És csúszunk, rohadunk le Bulgária szintjére és irány a 400 Ft-os árfolyam..
    Ez is okos gondolat:
    http://balavanyposzt.blog.hu/2012/07/13/kesz_a_viktor_lenyomta_brusszelt?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=link&utm_campaign=index&utm_content=2012_07_14

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  11. A homeopátia lényege: kutyaharapást szőrivel.
    Tehát: adósságcsökkentést hitelfelvétellel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  12. Az írás szuper, nekem is tetszik, de egy kis kiigazítást tennék:
    Az adósságcsökkentés és a hitelfelvétel az IMF-től, nem ellentmondás, mivel annak a kamata kb. fele a jelenleginek, amit a piacról veszünk fel, és a megállapodás, vagy akár az arra utaló jelek, már önmagában is kamatcsökkentő hatásúak lehetnek . Valójában, viszont az a helyzet, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lesz megállapodás, sőt még az sem, hogy elkezdődik, erre utal ez az egész fekete-komédia. Ehhez még egy adalék Matolcsy pénteki hadijelentése: http://hetivalasz.hu/jegyzet/felidoben-51659

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  13. “…mert különben nem kapunk pénzt.”
    .
    Nem ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. Orbánt megválasztotta a magyar . Ő kellett nekik, most megkapták, élvezzék. De ha fideszre szavazók csalódtak akkor korrigálják hibájukat. De gyorsan mert fogy a nemzet vagyona, nem talicskával, kamionnal furigázák egyesek magánzsebekbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  15. A narcisztikus idióta faszfej csúti bolondot ki ne engedjék legközelebb Grazból, akárhogy könyörög!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  16. Figyelő !
    A héten csütörtök Para vezette a Klubrádió reggeli műsorát , frenetikus volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. No comment, ismét gratula, Para!
    Azért az MTV-hez le ne igazolj, az pont elég, hogy a Klubrádión hétfőnként 10-től (ismétlés 22:15) a Havas helyett már Téged hallhatunk! Ahhoz is gratula!
    Könyvet mikor adsz ki? ( Az első 20-ra vevő vagyok.)
    Maximális tiszteletem,
    Gyurci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  18. A szerrel lehet tényleg valami!
    Mert ameddig a tündéroszágosdi ment, az még belefért a Lucy in the sky with diamond vonalba, de a Yellow Submarine feelingtől sem volt nagyon távol. De ez a mai kínai szórakoztatóipari vegyészet nagy csodákra képes. Egyébként ajánlom a fiúknak Keith Richard módszerét, aki azt mondta: “Ha nem jó szereket használtam volna, már rég nem élnék…!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  19. JÓ SPERPEKTIVA:
    “a miniszterelnök, egy fémszerelvényeket gyártó nagyvállalat bérminiszterelnöke”
    De azért nálunk nincs oligarchia, csak a miniszterelnök “társadalmi munkát végez”.
    Hasonlóan a fémszerelvénygyár többi “alkalmazott”-jához.
    Ez osztán az ÁLLAMPÁRTVÁLLALAT.
    De Imre itt lesz 1 000 000 munkahely? Vagy az csak mélyen a váll alatti pártálom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  20. Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!
    +++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  21. Csak egy aprócska ( és gonosz ) kérdés :
    BIZTOS hogy az a fémszerelvényeket gyártó vállalat VALÓBAN gyárt valamit ?
    Mert szerintem MINDENT kiad felepénzért holmi alvállalkozóknak , akik mind kebelbeliek. Azok meg egyből továbbadják a megrendelést negyed árért más kebelbelieknek.
    Azokmeg….satöbbi…satöbbi..
    Szóval én még nem láttam a Praktiker egyik géposztályán sem olyat hogy ” Made in Hungary , by Kozgep .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  22. De még egyáltalán nem tudjuk, hogy milyen céllal jönnek ide “tárgyalni”. Nem kéne előre inni a medve bőrére, lehet, hogy más van a tarsolyukban. Mi van, ha ők is “pávatáncolnak”? Győzd le az ellenséged a saját fegyverével! Lehet, hogy ők is mást beszélnek és mást csinálnak! Végül is a “mester” ragyogó bemutatót tartott nekik ebből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. Rendben, egyetértünk, teljes delíriumban úszik. Most már csak arra tegyetek valami javaslatot, hogyan lehetne lehozni a szerről? Illetve, mit tegyünk majd, amikor a (hatalmi) megvonás tünetei jelentkeznek, és dühöngővé válik ő is és az egész vele együtt és tőle is függő bandája? Mert, akkor észnél kell ám lenni, amikor felperzselnék még azt is, amit addig nem pusztítottak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Sándor lelkem csak egy a gond a hasonlattal:
    a homeopátiának az a legnagyobb mellékhatása, hogy nem hat – mondom én, aki homeopátiával él -, de amit ezek a trógerek müvelnek annak bizony nagyon komoly mellékhatása van és lesz, és ember nincs aki megjósolja előre, hogy hanyadiziglen lehet majd az országot talpraállitani miattuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  25. a zuhanás földet érés nélkül – fizikai értelemben IS – nem más, mint a súlytalanság!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. “fémszerelvényeket gyártó nagyvállalat bérminiszterelnöke” ez minden lécet levert és az összes biztosítékomat is…hátha még a zsebnapoleon is megtuggya hová degradáltad a Parlament legnagyobb terméből, amiből dolgozószobát csinált és akármikor bennvan akkor a magyar történelem véres rémálmait bámúlja 20 méter széles és teljes terem magasságú képen…és újra kardot fog még akkor is fakard és a ló is szalmából van …a magyarok meg megválasztották vigyék haza -mindenki levághat belőle egy darabkát, hogy mindenkinek jusson a stelázsijára- és szagolgassák naponta 24 -szer…egerekre vigyázni el ne lopják a szent seggepartyát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  27. Na akkor kezdjük egy régi módszerrel, mit is mondott OV. ha az IMF-jönn én megyek.. Remélem közben megérkezik Ludas Matyi is!!!!!!!!!!!!!!!!!, jol elbán a zsirosbödönökkel!!! Szerintem kezdetnek 25 elég, hagy szokják a fogszoritást, közben szépen emelni a Nemzet érdekébe, Sanyi Rozsa meg jöhet a maradékot kihajtani!!! Most, vagy soha!!!! Ra………………………………………………..??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. Orbán betartotta az ígéretét – és erről még sokat fogunk hallani: „Ha az IMF jön, én megyek.”
    .
    Éppen csak azt nem tette hozzá: nyaralni. Ez olyan lesz, mint a „taggyűlés” volt az orbáni szőlők esetében. Végül is, elment.
    .
    Most már csak az a kérdés, hogy visszajön-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  29. Stáry Lórán

    Nagyon jó írás! Én még azt is meg meg merném kockáztatni, hogy Matolcsy nyaralását az IMF finanszírozza egy előre jól egyeztetett időpontra. A miniszterelnök végre, valahára egy ígéretének eleget tett és valóban ment. Sajnos van egy rossz hírem, ha az IMF már elment , akkor Viktor újra jönni fog. Ez lehet túlzás, inkább visszasunnyog és szaglászik egy kicsit, hátha megérzi a pénz szagát. Amennyiben nem kedvező a szag, akkor jöhet Matolcsy és az ő íróasztal fiókja, ahol még rengeteg ötlet lapul ennek a szerencsétlen országnak a kifosztására.
    Aztán ahogy a cikk írja jöhet a kisemberek millióinak zuhanása, mely zuhanást valóban akár élvezhetik is, addig amíg leérnek a földszintre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  30. Kedves bajao! Nálad a pont.
    De! MINDEN hatásnak van mellékhatása.
    Az IMF-nek az, hogy nyílt kártyákkal kell megjátszani a költségvetést.
    Először is az ideit. És nincs olyan, hogy hol ultizunk, hol meg betlizünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Egy régi szovjet vicc jut az eszembe: a férfi bemegy a rendelőintézetbe, hogy neki szem-fül orvosra van szüksége. Mondják neki, hogy olyan nincs, van fül-orr-gégész és van szemorvos. De neki szem-fülész kell. de hát miért vette ezt a fejébe, ember? “Mert évek óta mást látok, mint amit hallok!”
    Remek írás ez is, és élvezet hallgatni Önt a Klubrádióban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  32. Ezt smitteltem a fészbukról:
    .
    Ez most találtam!!
    Elolvastam a kommenteket, és az között pedig ezt találtam!! Nagyon nagyon tanulságos:

    Én is Fidesz szavazó voltam szolgálati nyugdíjasként és ma már látom, hogy nagyot nagyon nagyot hibáztam hibáztunk!!! Az oka, hogy miért lettem liberálisként Fidesz szavazó nem másért mint az előző vezetés telhetetlen és véget nem érő korruptsága miatt. Ma mégis úgy gondolom, hogy pont nekünk azoknak az embereknek akik Fidesz szavazók voltunk egy igaz, eredmény nélkül véget nem érő demonstrációba kellene kezdenünk !!! Ezzel tartozunk a társadalomnak és magunknak is! A hibát amely végzetesnek bizonyult nekünk volt Fidesz szavazóknak kell kijavítanunk! Ezzel tartozunk ennek a népnek ennek az országnak és nem dughatjuk a fejünket homokba mert bizony ezt a bajt mi hoztuk az országra és nyugodt lelkiismerettel soha nem fekhetünk le többé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  33. Amíg évről évre a költségvetés azon igyekszik, hogy a hiány esetleg ne 4, 5, hanem csak 3 % legyen, ne csodálkozzunk, ha nő az államadósság. Miért nem lehet nullás, vagy éppen pozitív költségvetést csinálni? Persze, ehhez az kellene, hogy az autópályák, hidak, stb ne kétszer-háromszor annyiért épüljenek, mint a környező országokban. De akik a különbséget zsebre teszik, azok nem mi vagyunk – őket mit is érdekli az a három-négy-öt százalék, amit kilenc- és félmillió emberen próbálnak meg kipréselni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Dormicica
    Igenis érdekli őket az államadósság, mert ennek a törlesztését is bezsebelhetnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Kedves Pricc
    Talán elkerülte a figyelmedet, hogy Bajnai annyira rendbe tette a költségvetést, hogy a kormányváltáskor 263 volt az euró és 5,5% a 3 éves kamatszint.
    Ha Orbán ezt csak folytatja, annyit takaríthattunk volna meg kamatban, amiből óvatosan lehetett volna csökkenteni a jövedelemadó kulcsát külön sarcok nélkül.
    Orbán viszont “igazságot” akart és elrabolni a bankoktól az “extraprofitot” és kiosztani a magas jövedelműeknek (értsd: saját maguknak). A dologgal pedig az a gond, hogy nagyot akartunk szellenteni, de tele lett a gatya, a kamatok meglódultak, jöttek az újabb és újabb rablások (más különadók, végtörlesztés), végül pedig minden cég kimegy, visszafejleszt, aki még tudna magas jövedelműeket alkalmazni (ugye nem a magyar cégek fizetnek milliókat), így végül már nem marad majd senki, aki az egykulccsal jól tudna járni.
    A végtörleszteni tudók hasonlóan rosszul fognak járni, mert ott ugyan nyertek, de ők gyakran bankban dolgoznak (ilyen szektor ugye 10 év múlva már nem is lesz), vagy vállalkozók (akkor csődbe fognak menni, mert nem lesz hitel), illetve az ingatlanjuk értéke is folyamatosan esni fog.
    Ez a politika hosszú távon MINDENKINEK borzasztóan rossz és csak remélhetjük, hogy a 4 év lengyel Kaczinsky-ámokfutás után a magyar párhuzam (Orbán-ámokfutás) sem lesz hosszabb életű. Még négy év és garantált államcsőd és összeomlás, sajnos.
    A helyzet tehát az, hogy bajnai megállította a zuhanást a negyvenediken, bemászott az épületbe, Orbán viszont átvette az ejtőernyőt, kidobta maga előtt, aztán ugrott. Hamarosan megérkezünk a talajra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  36. éltes halárusnő

    Anyám szerint mindig van lejjebb. Ezen okfejtés mentén még számíthatunk a csuti kondástól újabb meglepő szónoklatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  37. T. Nemzetáruló – annak magyarázhat, aki nem akar látni!
    Senki sem annyira vak, mint aki nem akar látni!
    Dől az ország, lejáratták a HAZÁNKAT, sebaj, nekik CSAK A FIDESZ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  38. Vagy ahogy a viccben áll: felkapta a poroltót és kiugrott a negyvenedikről. Egyébként ez most tényleg jó szatíra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. pricc, ideje lenne, ha ti, fityeszisták nem minden kritikára a “de a szoclibek még rosszabbak voltak” retorikát vennétek elő. ha valaha tanultál volna bármit is a vita művészetéről, tudnád, hogy ez nem működőképes érvelés. okosodj kicsit, utána írogass csak nyilvános fórumokra. ülj le fiam, egyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  40. “Azt ismered, amikor egy pasi kiesik az ötvenedik emeletről? Miközben zuhan azt mondogatja, hogy nyugtassa magát: eddig minden rendben, eddig minden rendben, eddig minden rendben, eddig minden rendben… Nem a zuhanás számít… A leérkezés.

    Azt ismered, hogy egy társadalom zuhan lefelé? Miközben zuhan azt mondogatja, hogy nyugtassa magát: eddig minden rendben, eddig minden rendben, eddig minden rendben… Nem a zuhanás számít… A leérkezés.”

    (A gyűlölet című filmből)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. szerintem meg csak vicceskedes ez az iras, egyedul a zuhanos resz tetszik a vegen. valoban ilyen lehet, meg sosem kepzeltem el. ki tudja mi az igazsag? es kit erdekel? az ember allat :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  42. Adalék: Az újabb 3600 fokos fordulat: OV: “Az IMF-et mi nem utáljuk, nem haragszunk rá. Az IMF segít nekünk, a mi bankunk, tagok vagyunk benne…” Vastagbőr? Amnézia? Mi folyik itt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Magyarországon megszűnt az alvilág. Merthogy felülre költözött…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. Kedves Para! Ismét egy remek írás! Gratulálok!

    Zuhanunk kegyetlenül, nincs már messze a “cél”!
    Az alábbi idézet a Népszavába írt hozzászólásom másolata. Azt gondolom, hogy ide illik. Nem tudom, hogy van-e még lejjebb. Meddig mehet ez így?

    “Komolyan mondom, hogy a szégyentől “ég a pofám”.
    Azt még toleráltam, hogy Matolcsy elhúzott szabira pontosan azon a napon, amikor az IMF delegáció jött. Toleráltam, bár azon is kicsit felháborodtam – hiszen mégis csak Ő a pénzügyér (még ha nem is így hívják).
    Azt viszont alapvető bunkóságnak tartom, hogy az ország miniszterelnöke, aki itthon van, nem tudott egy fél órát kiszorítani arra, hogy 180 négyzetméteres irodájában “egy kávéra/üdítőre” fogadja az IMF delegációt, meghatározva ezzel a következő tárgyalások (szakértői tárgyalások) méltóságát és fontosságát.
    Látom a fotókat a delegációról és el vagyok ámulva. Aktatáskával a kezükben bolyonganak Budapest utcáin, mint valami házaló kereskedők, akik vagy biztosítást, vagy könyvet akarnak eladni. Tudom, hogy nem erről van szó, de a képek ezt sugallják.
    Rogán Antal a magyar delegáció 3. tagja szintén elhúz szabira. Nevetséges!
    Biztos, hogy nem itthon nyaral és a foglalást már valszeg régen megcsinálták, DE AKKOR IS!
    Ez valami eszméletlen pökhendiségre, nagyképűségre és bunkóságra vall. Talán mégis csak “államérdekről” van szó, ami nem mérhető egy üdüléssel össze.
    Félelmetes ez a banda! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Para, tetszik, ahogy írsz, de ez nem biztos, hogy fontos számodra, ha szerénységem említi.Több mint 20 éve figyelem távolról hazám történéseit, hellyel- közzel eligazodtam azokban, de mostanában mintha elveszítettem volna a fonalat. Párommal csak pislogunk egymásra, mi a francot akar ez az idióta rezsim?
    Bubu64 hozzászólása ebben a topikban ébresztett rá a nyilvánvaló problémára, ami mindig lábaink előtt hevert: A dimenzionális tér és időérzékelések humángenetikai evolúciójának anomáliája magyar népesség nagy százalékában.
    Én a kissebséghez tartozni szeretnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Fantasztikus! Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos