Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Megint egy aranykor 2012. július 3. kedd 13:04

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Megint egy aranykor

Szinte már unalmas, hogy a magyarság egyik aranykorából a másikba tántorog, gyakorlatilag olyanok vagyunk, mint a kiránduló delfinek, szökellünk aranykorról aranykorra, néha meg egy kis ezüstkor, csak hogy ne legyen annyira unalmas.

Egy magyarnak mi sem természetesebb, mint hogy felkel reggel, és megint jobb lett.

Az lenne csak furcsa, ha nem lenne jobb, mert akkor a kormány nem működne megfelelően, ilyesmi pedig nem létezik, a dolgozók okos gyülekezete választotta mindegyiket.

Kíváncsi lennék (kíváncsi rá a halál), hogy amennyiben összevágnánk a különböző kormányok különböző szóvivőinek heti jelentéseit, milyen – egyre fokozódó, egyre extatikusabb – emelkedés bontakozna ki belőle, kiderülne hirtelen, hogy hozzánk képest az Enterprise egy iszaplakó csotrogány.

Mert a magyarok űrhajó, mert a magyarok a fénysebesség.

Úgy indulunk, mint zúgó vihar, és úgy áradunk, mint a dal. Csak miheztartás végett. Nehogymá’!

Csak azért párnáztam ki ezt az írást, hogy puhára essen kormányunk legújabb húzása, miszerint arra utasította a kórházak igazgatóit, hogy számolják össze a lovaikat. Konkrétan: az Emberi Erőforrások Minisztériumának Költségvetési Főosztálya elrendelte a lovak megszámlálását a kórházakban, mert most, amikor a haza fejlődik, és minden rendben van, ideje odafigyelni az apróságokra is, lovak, kutyák, mosómedvék.

A mocskos kommunisták úgy húztak le két ciklust, nyolc teljes évet, hogy fogalmuk sem volt arról, hány ló van a kórházakban, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma – nevével ellentétben – odafigyel minden állatra.

Mondanom sem kell, hogy ez az intézkedés is egy nagyobb egészbe illeszkedik, egy hatalmas, már-már paradigmaváltással felérő, de mindenképpen forradalmi változásnak része, minek keretében Orbán Viktor el fogja törölni az elmúlt 68 évet.

Kicsiben kezdte, hogy felmérje az emberek reakcióját, és teszt jelleggel visszaállította a Kossuth teret az 1944 előtti állapotába, most pedig az egészségügy következik, ami kétségtelenül erőteljes vállalás, de egyben rendkívül takarékos és ötletes, mert penicillin már volt a negyvenes években, de ilyen szirszar lélegeztető gépek, meg rohadt drága műtéti szettek még nem, viszont az emberek akkoriban is megbetegedtek, aztán vagy meggyógyultak, vagy nem, azonban mindkét esetben sokkal kevesebbe kerültek az államnak, mint napjainkban.

Az elmúlt évtizedekben rendkívül megdrágult minden, de a gyógyítás kifejezetten, miközben alig jöttek új betegségek, alig élünk tovább, tehát ugyanazt az eredményt – nagyjából – érjük el sokkal nagyobb ráfordítással.

Az egészségügy állapotának visszaállítása az 1944-es szintre azzal járna, hogy rengeteg pénzt megtakarítunk, viszont alig valamivel többen halnak meg, ami elfogadható eredménynek tűnik, még akkor is, ha a lakosság eleinte némileg ideges lesz, ha meglátja a szikefenő-szíjat a műtőben. A lakosság majd megnyugszik, nincs itt semmi látnivaló, menjenek szépen haza, illetve feküdjenek nyugodtan, mert most műteni fogunk.

Ez a Nemzeti Visszaállítás azért is nagyszerű, mert megszűnik az internet és a tévé, marad a Kossuth Rádió, esetleg néhány újság, eltűnnek a polcokról a kortárs írók, nem lesz annyi fröccsöntött vacak a játékboltokban, valamint magyar termékeket eszünk, magyar répát és magyar disznót, nem beszélve a magyar káposztáról. Lássuk be, nem elengedhetetlen kelléke a magyar táplálkozásnak a banán, sem tápértéke, sem vitamintartalma nem jelentős, akkor meg minek?!

Hamarosan látjuk kibontakozni az 1944 előtti politikai életet, illetve az már kész, leszámítva azon apróságot, hogy nincs Kormányzónk. Majd lesz.

A feudális demokrácia egyébként is közelebb áll a magyar lélekhez, az 1944-es aranykor tagadhatatlan előnye, hogy akkor a jobbágy még jobbágy volt, a nemes még nemes, és a celeb még celeb. Sej, ha a 44-es celebek újra itt lehetnének! De sajnos nem lehetnek, helyettük lesznek mások, kackiás bajszú, műtájszólásos filmcsillagok, mert bizony a mozi megint fellendül.

Sok esetben nincs is szükség szervezett visszafejlesztésre, mert például a magyar úthálózat 1944-es szintre történő átalakításához csak hagyni kell, hogy az időjárás tegye a dolgát, a vasútvonalak pedig éppen megfelelőek. Ugyanez a helyzet a mezőgazdasággal, mínusz műtrágya, de minek az, ha van igazi?!

Megszabadulunk egy csomó felesleges, zavaró és káros hatástól, mert ugyan volt-e szó akkoriban melegházasságról, abortusztablettáról, sajtószabadságról (na jó, arról egy kicsit volt), droglegalizációról, offshore-cégekről vagy parlamenti váltógazdaságról? Nem, és nem is lesz többé.

Lovas szekéren lassabban terjed az információ, és mire Bécsből megérkezik a hír, hogy a nők is szavazhatnak néhol, addigra itt már olyan csönd lesz, mint egy krumpliban.

Tulajdonképpen még felejtenünk sem kell, mert semmit sem tanultunk, mindig is zavartak minket a technikai újítások, ez a kapkodó fejlődés, ez a követhetetlen technológiai rohanás, az újabban sokat vitatott emberi jogok és a folyamatosan változó törvények.

Végre minden érthető és tetszetős lesz, tiszta levegő az Andrássy úton és csöndes Széll Kálmán tér. Sehol egy forgalmi dugó, sehol egy idegesítő demonstráció. Mindenki kussban számolja a lovait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 91 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Megint egy aranykor, 4.8 out of 5 based on 53 ratings

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Köszönöm! :D
    :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  2. 1944 azért is jó referencia, mert akkoriban nem csak gyengébb eszközökkel gyógyítottak, hanem kifejezetten pusztították is az embereket. Rengeteg pénzt lehet megtakarítani, ha az emberek meghalnak, és nem kell gyógyítani őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. Köszi Imre! kérlek engedj meg egy kis kiegészitést.
    Úgy tűnik – a vezetésből valami “hozzáértő” újra megnézte: A lovakat lelövik
    úgy-e cimű filmet és kétségbeesett. E feladatra bizony nem terveztünk pénzt
    zöldségvetésbe. Mennyibe fog ez nekünk kerülni, hiszen ahhoz még az EU
    előirásait is be kell tartani. Most reszketve várja az eredményt. Nagyon fontos!
    Ugyan hány ló lehet még kórházainkban. De tudja valaki mi az a ló? Hiszen
    már évek óta a vidámparki ringlispilben látható. Oda meg ki jár most.
    A fejlődéshez egy újabb gondolatcsoport is tartozik. Ugyanis az átkosban már
    megszűnt és rég elfelejtett TBC visszacsempészkedett. Megint valaki az orrunk
    alá töri a borsot, mint a Horthyi rendszerben. Tehát meggondolandó a
    ‘44 előtti tüdőkórházak eredeti funciójának visszaállitása. De ha már az
    évjárást követjük kell a hely a hadikórházaknak is. Hiszen hol lehet gyógyitani
    a sok elmezevarodott politikust, kinek megszűnik munkahelye és a sok
    kilátástalan helyzetbe került öngyilkos munkanélkülit. De több szabad
    kapacitás kell az újgazdagok autóhozjutása és a hétvégi diszkózás következményeinek kezelésére is.
    Különben sem kell tartani a nagy tülekedéstől, hiszen az egyébként is dráguló
    magyar élelmiszerek és gyógyszerek miatt valószinüleg nem lesz probléma a kórházbakerülő beteglétszámmal. Ki tudja hányan tudják túlélni az egyre
    növekvő várakozást hiszen néhol már a sürgősségin is be kell vezetni
    - orvoshiány miatt – a várakozási időt. Ki a csoda érti, hogy egy vakbél-, vagy
    tüdőgyúladással miért kel annyira sietni, miért nem várhat néhány hónapot.
    Hiszen mindez csak politikai döntésen múlik. Ja, hogy közben a beteg
    meghalhat. Még nem hat meg senki. Mit lázitgattok? Ez ma még nem gond.
    Majd akkor szóljatok, ha ez bekövetkezik. Akkor azt kivizsgáljuk és megmagyarázzuk. Micsoda megtakaritás lesz, ha nem kell foglalkozni a sok nyavalygóval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  4. Csak egy egyet nem értek. Mi az, hogy szeretett miniszterelnökünk el fogja törölni az elmúlt 68 évet? Hát még nem törölte el? Benne van a tákolmányban! Én például meg sem születtem, valószínűleg azért tettek az utcára. Aki nincs, annak ne legyen munkahelye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Nyugodtan minuszolhattok, de előbb olvassátok:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=566318&referer_id=friss
    Kamerával figyelik a viaduktot Veszprémben
    Így próbálják megelőzni a Szent István völgyhídon elkövetett öngyilkosságokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Leslie G. Charteris

    Ez az élcsapat minden nap tud valami humort vinni sivár életünkbe. És akkor a romkocsmák félhomályában merengő diplomásokról még szó sem esett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  7. Utolsón útján még fizessen a szerencsétlen, hisz a hitvány társaságnak sosem elég! Sajnos nekünk meg hiába van régen elegünk belőlük.Meddig kell még elviselni ezt a hőbörödött bandát? Olyanok ezek mint a maffia még ki nem lövi valaki őket nem lesz nyugtunk tőlük. Lásd az elmúlt nyócévet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. A lökött, feledékeny híveinek bemagyarázhat bármit a vekkeres , de akik az internetizét ismerik és használják, vissza tudják nézni a beszédeit!
    Pl. 2010-ben kipaterolták a hárombetűst, melyre idén ősszel rá szeretnék kenni a MÁV szárnyvonalainak bezárását, így most vissza is paterolnák!
    De tegnap arról beszélt, hogy 2010-ben olyan romokat vett át, hogy az felért a görögországihoz hasonlóval!
    Na, de akkor miért kellett kipaterolni az IMF-t, jól álltunk vagy romjainkban hevertünk?!
    Kipateroláskor ugyanis azt mondta, jól áll az ország, és nincs szükségünk az IMF-re!
    Remélem, követhető voltam – mert a mini szterelnök nem igazán követhető, bár tudjuk, szereti a pávatáncot (hazudik erre, meg arra), de azért már eldönthetné, hogy romokban voltunk, vagy sem, vagy csak ő van már romokban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Nem lehet, hogy nem egész lovakat, hanem csak lóalkatrészeket kellett megszámolni? pl lófarkat? Az pedig van bőven!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. kekec,
    igen, alighanem a nacionalizmus alapelve szerint keresik a magyar hátsóba a magyar lóalkatrészt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Jó is ez ,úgy várom már:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Tételezzük fel, hogy az állatkórházakra értették (ha jól tudom állami egy van a Rottenbiller utcában), de akkor miért csak a lovakat? Háborúra készülünk, én mondom néktek! Hamarosan összeírják a bicikliket, meg a rádiókat is… Egyelőre egy nagy gond van: nem tudjuk, hogy a sok ellenség közül melyiknek menjünk a lovakkal, biciklikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Nem látjátok tisztán a dolgokat.
    .
    A teljesen új magyar fegyvernemről van szó. Tankok, repülők, vízibuszok és terepjárók helyett jön a huszárság. Ehhez meg két dologra van szükség: lóra és mentére. Az ország persze már egyre jobban bízik Orbán mentére, de ló még sehol. Szegény Overdose is csak meg lett szobrintva a minap, egyébként meg sánta – így marad Orbánnak az állatorvosi ló.
    .
    Na, ezt keresteti a törpe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. „Mert a magyarok űrhajó, mert a magyarok a fénysebesség.” :)))
    Kellene végre a kormányba egy csillagász, netán egy egész bizottság, aki(k) a fekete lyukak létéről és tulajdonságairól felvilágosítaná(k) a magyar űrhajó vezetőit, mielőtt unortodox kanyart véve belerohanunk egybe.
    .
    Csacsika
    … helyett jön a huszárság. Ehhez meg két dologra van szükség: lóra és mentére.
    Igazad van, a harmadik kellék a kard nem szükségeltetik. Tegnap láttam a tv híradóban, hogy a XXI. századi unortodox huszárok nem hordhatnak kardot, nehogy díszünnepség keretében megbökdössék vele az idegen földön a magyarokért (lásd Nyirő) bátran kiálló köztársasági elnököt. Valószínűleg bodzapuskával „szerelik” fel őket, ami lényegesen békésebb fegyver, ámbár ha Isten akarja …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Nem tudom más hogy van vele, de nekem az abajom Imrével hogy igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Csacsicska
    2012. július 4. szerda
    03:19
    Nem látjátok tisztán a dolgokat.
    .
    A teljesen új magyar fegyvernemről van szó. Tankok, repülők, vízibuszok és terepjárók helyett jön a huszárság////

    Naná! Megmondta a mélységes kvalitású Lányi Zsolt (FKGP), hogy egy magyar huszár többet ér, mint 100 fölfegyverzett NATO katona.
    Nosza, ha már állandóan harcolnak, akkor alakítsanak magukból huszárezredet (előtte lovaglólecke kötelező!), elő a karddal és rohamra! Oszt, jó napot! Mondjuk, Rogán bajtárs, Viktor vezér és pl. Répássy kispórolt testalkatú csicska is szépen mutatnának maskarában. Úgy huszárosan.
    Lehet, hogy értelmileg mélynövésű Lányinak igaza van? Ha ezeket meglátják NATO-ék, halálra röhögik magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Az Ûrnak minden bàràny ( és ló ) egyformàn kedves, tessék csak megszàmolni ôket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Egy idézet a könyvből, amit épp olvasok:
    “…e világ csirkefogói a jó emberek határozatlanságából merítik az erejüket.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Egyébként is, lovas nép mit szàmoljon, kórhàzi àgyat ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Ez a “hatàrozatlansàg” nagyon hízelgô !
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Marrrhaságggggg….
    ‘44 .-ben itt álltak a gyepűk szélein a rettenetes , fókabőrbe öltözött bolsevikiek , akik orrukban viselték a mágikus hatású elefántcsontgyűrűt. !
    ( Legalábbis Karinthy ennyit tudott a bolsevikiekről. Meg is írta ” Igy írtok ti ” c. alapművében , de a tényeken ez nem változtat. Itt álltak és arra készültek hogy bejöjjenek és skalpoljanak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. hisztis myrtill

    Gyerekek!

    Overdose az igen.Én csak emlékszem amikor valamelyik szavazáson az ” Év sportolója” lett Vajda Attila előtt.Hát a név kötelez.
    Még arra is emlékszem a műveltnépes 10%-ból /oldalszámot nem tudok vmelyik antikváriumban talán?/ megvan,no meg felsőbb körökben is idézgetnek meg statuálgatnak vele,Széchenyi Naplójáról beszélek kb.1848 MÁRCIUS 15 előtt 1hónap bejegyzés: miszerint-Metternichnél voltam.Tetszett neki az ötletem csak meghökkentette,hogy a népnevelést a lótenyésztés után említendem.Nahát itt lehet a ló elásva.

    Üdv Hisztis Myrtill

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. hihihi… nagyon jó irás, és mennyire találó.

    http://www.youtube.com/watch?v=tKYhFgvaOjo

    lassan bevezetik az új nótát amit meg kell mindenkinek tanulni. Horty neve behelyetesitendő Orbán Viktor-ra.
    Aztán jöhet a hadüzenet Amerika ellen.
    hajrá magyarok, irány Doberdó, na meg az alaszkai hómező…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=jWIOfDHfLRY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=uRcRapmCBPY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. vélemény
    2012. július 4. szerda
    18:42
    Lesujtó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. HIBA !

    A bal oldali sajtó meg publicisztika, újra meg újra elköveti azt hibát, hogy kettes szám első személyben fogalmaz.

    Bocsánat, de ezt ki kell kérnem magamnak !

    Nem MI vezetünk be ezt meg azt, nem MI tárgyalunk az IMF el, nem MI építjük le az oktatást, nem MI rendezzük át a Kossuth teret ….stb.

    Ez úgy hangzik mintha én is benne lennék. NEM VAGYOK BENNE !

    Az is komoly hiba és ostobaság, hogy az orbán és bandája elleni kritikát a magyarság, a magyarok elleni kritikai megfogalmazásban prezentálják.

    Nem a magyarok, nem a magyarság ilyen vagy olyan – vannak tisztességes jóindulatú épeszű magyarok. Nagyon nagy hibája a megfogalmazásnak ez a módja. Az égész jelenlegi kritikai gondolkodásnak ez egy alaphibája !

    A JÓÉRZÉSŰ MAGYAROKAT ELFORDÍTJA AZ ELLENZÉKI GONDOLATOKTÓL !

    Azaz Orbán bandájának kedvez !!!!!!!

    Maguk okos embernek látszanak – tényleg nem értik, hogy ez mekkora jelentőséggel bír?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. talalom 2012. július 4. szerda 00:01

    “Tételezzük fel, hogy az állatkórházakra értették (ha jól tudom állami egy van a Rottenbiller utcában)…”

    A Rottenbiller utcában a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara található. És kapaszkodjatok meg: az épületegyüttesben egyetlen ló sincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos