Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Hazamentek az ufók, bocs! 2012. július 22. vasárnap 14:07

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Hazamentek az ufók, bocs!

Hozzánk is kijött az IMF-delegáció Mátyásföldre, és sütöttünk szalonnát, közben meg segíteni próbáltam a kormánynak, illetve nem is a kormánynak, hanem szegény hazámnak, mert nem mindegy nekem, hogy finanszírozható-e jövőre a költségvetés vagy nem. Finanszírozható lesz, ennyit elárulhatok, bár a beszélgetés jelentős része nem publikus, ezek a beszélgetések már csak ilyenek.

Csurgott a szalonnazsír a paraszt kenyérre, sült a hagyma, én pedig odafordultam a küldöttség vezetőjéhez, és megkérdeztem, hogy ha mi, konkrétan én, aki egyáltalán nem értek  a gazdasághoz, pénzügyekhez, sem honi, sem nemzetközi viszonylatban, szóval ha én egy fekete öves hebefrénnek látom Matolcsy Györgyöt, akkor ők, akik mégiscsak benne vannak ebben a szakmában, minek látják?

Tunkolt kicsit, aztán azt mondta, hogy ezt nem mondhatja el nyilvánosan, mert akkor kinőne Hende Csaba haja, de nekem megsúgja.

Megsúgta.

Szerintem jó, hogy éppen nyaral, de többet nem mondhatok.

A politika nagyszerű dolog, különösen, ha jól csinálják, egy kellemes országban, de ez minket nem fenyeget. Politikusaink egyáltalán nem értenek a szakmájukhoz, és Magyarország is Magyarország, amivel nem akarom degradálni, csak jelzem, hogy adottságaink ilyenek, éppen megfelelnek egy közepes lehetőségekkel bíró, megfelelő körülmények fennállása esetén tulajdonképpen élvezhető hely, amit nagyon el lehet rontani, ha valaki igyekszik, de baromi sok munkával sem lehet áttolni a Bahamákra vagy a svájci hegyek közé, ilyesmit ígérni pedig hazugság.

Kétségtelen, hogy a jelenlegi kormány rettenetes, de éppen az lenne az értelmes kommunikáció lényege, hogy elmondjuk a lakosságnak, hogy ha ez lenne minden idők legtökéletesebb magyar kormánya, élén egy tiszta tekintetű, becsületes zsenivel, akkor is Magyarországon maradnánk, mert ezt dobta a gép. A geopolitikában nem történnek csodák, a kontinensek vándorlása lassú és kiszámítható.

Hogy még plasztikusabban írjam le a helyzetet: egy egészséges és tehetséges teknősbéka sem lesz szorgalmának köszönhetően gepárd.

Ezzel el is érkeztünk az evolúcióhoz, amit rendkívüli módon kedvelek, és a legcsodálatosabb dolognak tartok a fellelhető csodálatos dolgok között, mindig lenyűgöz, akár bogárra nézek, akár gombára, percekig tudok örülni annak, hogy léteznek ilyesmik, és én tanúja lehetek a pillanatnak (évszázad), amikor minden olyan, amilyen, hogy aztán százezer év múlva más legyen, és ennek tanúja lehet valaki, aki már szintén más. Nem beszélve arról, hogy százezer éve szintén egészen más volt minden, hogy most az évmilliókban rejlő lehetőségekkel ne is rémisztgessem a felkészületlen olvasót.

Menyhárt Jenőnek van egy (több is) zseniális sora: Évmilliók jönnek az ember után, rohadt érzés, de én szeretem. Ennél jobban én is csak akkor tudnám megfogalmazni, ha nagyon erőlködnék.

A jó politika tehát tisztában van vele, hogy milyen tempóban működnek a dolgok, mennyi idő alatt lesz a velociraptorból vadpulyka, és ennek megfelelően építkezik. Mindezzel persze az a baj, hogy a választó türelmetlen, sietne előre, nincs ideje (legalábbis azt hiszi) kivárni a természetes folyamatok végét, hanem most azonnal csuklóztatni akarja a jövő kutyáit, mert csak. A választó tehát olyan, amilyennek választottjai tették, ha időben visszafogták, akkor viszonylag türelmes, ha pedig széthazudták amúgy sem óriási agyát, akkor mindent akar, de azt most rögtön.

A jó tudós az evolúciót szeretné megérteni, megosztani hallgatóival, az áltudós pedig életét a Loch Nessie-i szörny felkutatására áldozza, mert kicsik az oddsok, de a várható nyereség hatalmas, nem beszélve a lelkesedésről, amit kivált a képzetlenek körében.

Mindig könnyebb odaadó híveket szerezni a jeti felkutatására, mint a gorilla tanulmányozására, mert a gorilla az van, a jeti meg esetleg lehet, így sokkal izgalmasabb. Ezt nevezik a politikában unorthodox gazdaságpolitikának, meg ilyesminek, mert kétségtelenül nem hagyományos, de nagyon szórakoztató.

Az oklahomai octopus vagy a jersey-i ördög sokkal izgalmasabb, mint a földimalac, legalábbis azokban a körökben, ahol ufók szállnak a Földre, istenek irányítják az embereket, szellemek lakják az öreg házakat és a magyarok többet érdemelnek. Nevezzük nevén: a becsapható, tudatlan többség körében.

Ezekkel az emberekkel azért jó játszadozni, mert sem a politikus, sem az átvert szavazó nem él örökké, ezért aztán más köntösben újra és újra elő lehet adni ugyanazt a mesét, ugyanazzal az eredménnyel, mintha mi sem történt volna, és tényleg: a hülyeség ugyanaz, mint akkor, amikor még nem léteztek mp3-lejátszók. A hülyeség örök (bár itt is működhet az evolúció, csak írott történelmünk túl rövid ahhoz, hogy eredményeket lássunk).

Örök dilemma, hogy a felheccelt, hülyére vett és agymosott tömegek elé ki lehet-e állni egy tisztességes kampánnyal, miszerint rohadt sokat kell dolgozni, és akkor idővel egy kicsit jobb lesz, vagy hazudni kell rendületlenül tovább, míg világ a világ.

Ebben az a legrosszabb, hogy az elején nagyon egyszerű volt elcseszni, viszont rettenetesen sokáig tart helyrehozni. Nem is próbálkozik ezzel senki. Pedig egyszer el kell kezdeni igazat mondani, bocs, fiúk (lányok), nincs jeti, ezzel kell együtt élni a továbbiakban, és igen, az ufók is, khm, elmentek és nem jönnek vissza sohasem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (71 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +100 ( 108 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Hazamentek az ufók, bocs!, 4.8 out of 5 based on 71 ratings

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Igazat mondani? Para, láttál már politikust? Egy volt aki igazat mondott és a saját elvtársai is kitúrták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (63 szavazatból)
  2. Nem lehet azt nondani hogy nincs igazmondó politikus, legfeljebb azt, hogy ha egy politikus egyszer igazmondó, másnap már nem lesz az. Mármint igazmondó marad, de politikus nem. Az Isten sem lehet igazmondó, mert a papok rögtön leváltják. A hülyeség a legáltalánosabb emberi tulajdonság. A legokosabb embert is meg lehet hülyíteni, csak sokat kell neki olyanokat mondani, amit szeret hallani. Ha aztán sok ember egyformán elhiszi a neki kedves hülyeségeket, azt hívják társadalmi tudatnak. Ez a tudatállapot a valósággal köszönőviszonyban sincs, de szerencsés estben ezt elnevezhetjük demokráciának. Az egyetlen igazság az, hogy ebben a világban minden változik és minden relatív.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (58 szavazatból)
  3. Para for president! Viccen kívül: összeállt a kötet. Ez az írás minden eddigi Para-opusz koronája. A kötet címe mondjuk: A hülyeség oltárára. És egyébként, de most komolyan: PARA FOR PRESIDENT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (52 szavazatból)
  4. Bocsi, de a lényeget elfelejtettem a végéről: azt hogy én is csak egy vagyok a sokmiliárd hülye közül, legfeljebb abban különbözök a többségtől, hogy én ezt tudom is magamról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  5. Így van, Ödönke. Pont ezt akartam mondani. Aki megmondta egyenesen, hogy nincs jeti, már sehol sincs. Mert csak addig volt rá szüksége a pártjának, amíg megnyerte neki a választást.
    A vén bölények és borjaik tovább dagonyázhattak a langyos mocsárban, a territóriumot semmi sem veszélyeztette legalább négy évig, és saját nagyságuktól eltelve eszükbe sem jutott, hogy ki is lehet őket akolbólítani. Hisz’ már olyan régóta az övéké a mocsár. S ha közéjük durrantanak, ők akkor is tovább dagonyázhatnak, legfeljebb a fiatalabbak szorulnak ki a mocsárból. Ők, a nagyok, ott vannak az örök listán, ahonnan ki se lehet őket robbantani, s a jólét közel ugyanolyan, mintha továbbra is uralnák az egész mocsarat.
    Közben rugdossák a sarat az igazmondóra, akitől jobban félnek, mint az összes vadásztól. Mert egyedül az igazmondó az, aki van olyan erős, hogy felszámolja a dagonyázást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  6. “Ők, a nagyok, ott vannak az örök listán, ahonnan ki se lehet őket robbantani,”
    Legfeljebb átmennek a másik mocsárba.
    Hűűű nagyon jó ez a cikk!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  7. Nem kéne fikázni a jetiket, a szellemeket és az ufókat, azért mert Para még nem látta őket, attól még létez(het)nek.
    Mi sem hittük volna a rendszerváltás után, hogy létezik olyan politikus, aki újra egypártrendszert akar, egypárti alkotmánnyal, aki szarrá rabolja az országot, miközben megosztja a benne élőket, és hogy miatta úgy fogják utálni a nyugati világban Magyarországot, mint a háromnapos büdös szart.
    És rá kellett döbbennünk, hogy bizony létezik ilyen hazaáruló csótány.
    Sőt, még a jetinél is különlegesebb ez a csótány, mert tud pávatáncolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (65 szavazatból)
  8. “PARA FOR PRESIDENT!”
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  9. Az UFO-k magukkal vitték a Yetit, pusztàn azért, hogy kibasszanak a jónéppel !
    :)

    Legalàbbis ez a duma, én viszont úgy hallottam, hogy àrnyékkormànyt szerveztek és ezért deportàltàk ôket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  10. A világtörténelemben kevés igazi államférfi született.
    W. Churchill definíciója szerint az igazi államférfi a következő nemzedékre, míg a politikus csak a következő választásokra gondol.
    Pl. volt a Bismarck Ottó, kinek vezetésével a második német császárság egységes, gazdaságilag és katonailag erős nagyhatalom lett.
    Nálunk csak olyanok vannak mint én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó. Lehet közülünk választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  11. na! Hol vannak a lelkes mínuszolóink? Ja, vagy úgy = vasárnap van és az OVis nem fizet túlórát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  12. “A jó tudós az evolúciót szeretné megérteni, megosztani hallgatóival, az áltudós pedig életét a Loch Nessie-i szörny felkutatására áldozza, mert kicsik az oddsok, de a várható nyereség hatalmas, nem beszélve a lelkesedésről, amit kivált a képzetlenek körében.”

    Ez nagyon tetszett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  13. A minuszolókat magukkal vitték az ufo-k, mert evolúció ide vagy oda…ezek át nem változnak:)
    Para….ismét egy remekbe szabott cikk. Köszönöm.
    Én azért még reménykedek (hátha az evolúció megmutatkozik még az én életemben) , hogy van/lesz olyan politikusunk, Churchill-i egyszerűséggel ki mer állni és azt mondani, hogy : nem ígérhetek csak vért, könnyet (verítéket), de a végén csak jobb lesz. Az igazság baromira tud fájni, de még mindig jobb, mint a bizonytalanság, mert lehet hozzá igazodni.
    Persze, lehet, hogy én vagyok egy E.T. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  14. Nyúl György, ez örökbecsű! “Az Isten sem lehet igazmondó, mert a papok rögtön leváltják. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  15. Mondj igazat és betörik a fejed – de az is megeshet, hogy amortizál egy nagyon nagyon keresztyén vadász és egy egyetemi tanár….
    A zembereknek az kell, aki az ellenfelét képes megölni és jól tud pávatáncolni.
    Ezért mondta a két volt miniszterelnök, hogy az országot gazdaságilag 1-2 év alatt gatyába lehet rázni, de a fejekben lévő katyvaszt, hát meg sem merték saccolni, egy emberöltő tán, de ebben elég bizonytalan vagyok!
    A minuszolóknak még nem szóltak (mind a 10 db-nak), hogy erre a cikkre is “ugorgyanak” át, még a náciról szóló oldalakon tobzódnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  16. “Mi sem hittük volna a rendszerváltás után, hogy létezik olyan politikus, aki újra egypártrendszert akar, egypárti alkotmánnyal, …”

    Nem, különösen nem egy akkor még ultraliberàlis tenorról !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  17. Volt mar olyan magyar politikus aki igazat mondott.
    Peldaul Kuncze, Bokros, Bajnai, Oszko, es Gyurcsanynak is voltak tiszta pillanatai amibe bele is bukott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  18. Reménytelen, a népnek UFO kell,és lehetőleg magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. De lehet, nézd csak !
    :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. innen: A legújabb unortodox ötlet szerint az évtized végére az UFO-k 51 %-a magyar lesz. Már Rákosi pajtás is megmondta: “A határ a csillagos ég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Olyan jó dolog ilyenkor- MAGÁNÜGYBEN – távol lenni. Hiszen, ha itthon lennénk
    még a szóvivőink helyett minket is szeretnének megkérdezni, mit szólunk
    valamelyik kérdésükhöz. Dehát úgyis tudhatják, hogy – a tárgyalással megbizott
    szóvivőnkhöz hasonlóan – mi sem érthetünk mindenhez. A szót meg már előzőleg
    beléjük fagyasztottuk.
    Esetleg, ha utólag nem tetszik, vagy kiderül valami, itthagytuk a kijelölt bűnbakokat.
    .
    Igy osztán elkezdődtek a “tárgyalások” arról, hogy mit fogunk megbeszélni a
    következő tárgyalás utáni megbeszélésen.
    Hiszen jó munkához is idő kell. Hát még ehhez?
    .
    MILYEN JÓ, HOGY AZ UTÓBBI IDŐKBEN EGYRE TÖBB AZ UFÓ?
    Ki a fenét érdekel, hogy ezek itt folyton jönnek mennek. Mi megyünk nyaralni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Azért összemosni a megvezetett választót, az istenhívőt és az ezoteria iránt érdeklődők sokaságát nem biztos, hogy pol. korrekt … mindenesetre nem szép dolog belegázolni sok, sok ember hitébe. Főként istenhitébe.. mondom ezt ateistaként :(
    Pláne kár ezt tenni akkor, amikor a fő téma szeretett vezírünk és csapata .. UFO-k még létezhetnek, de a Fityeszből soha nem lesz hihető kormány

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  23. Há ma is mire riadok hajnali negyedtizenegykor ? :
    Dr. gróf Para a Klubrádióban ámokot fut éppen.
    ( Na mindegy , ismét kedvet kaptam a Klubrádió hallgatására hehe )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Husz János Puszita

    Én inkább lemondást vélek felfedezni a sorok között. Ennyire reménytelen a helyzet, hogy Para is lelombozódott már?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. A helyzet nem ennyire, vagy annyira, kicsit, vagy nagyon, félig, vagy nagyjából reménytelen. Csak egyszerűen reménytelen. Reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos