Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A homofóbia gyógyítható 2012. július 10. kedd 1:30

  • Hozzászólások(232)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A homofóbia gyógyítható

A jó hír már a címben eldurrant, talán felesleges is megírnom a cikk többi részét, de feszít a közlésvágy, aminek ki kell jönnie, az jöjjön, tehát nem elégszem azzal, hogy minden magyarul beszélővel közlöm a nagyszerű perspektívát, hanem kicsit részletezem is a kérdést, elvégre ez a hivatásom.

Magyarországon népbetegség a homofóbia, és bármilyen kézenfekvő is lenne, nem a jobboldalon pusztít kizárólag és elsősorban, hanem megoszlik a teljes lakosság körében, mert ugyan ki ne ismerne olyan, egyébként jó fej, liberálist, szocialistát, gyurcsányistát, aki utálja a Fideszt, gyűlöli a rasszizmust és a kirekesztés minden formáját elítéli, de a melegektől zavarba jön, aztán megrázza magát és felemelt fejjel közli, hogy nem bírja a buzikat, egyszerűen képtelen elviselni a látványukat is. És nem pironkodik. Továbbra is liberálisnak (baloldalinak, gyurcsányistának) tartja magát, büszke arra, hogy felvilágosultabb és szélesebb látókörű, mint egy sutyerák Fidesz-szavazó, közben meg náci, csak épp nem olyan látványosan, mint a többiek, hanem csak visszafogottan, családiasan, tulajdonképpen nem is említette volna, ha nem kérdezem, meg egyébként is, nem szokott ő találkozni melegekkel (ezt hiszi, és ha tudná a valóságot, hogy mennyi meleggel találkozik, akikről azt hiszi, hogy nem azok, biztos megdöbbenne).

A legnagyobb előnye annak, hogy a nácik a homofóbia élharcosaivá lettek éppen az, hogy ebben az esetben a normálisabb homofóbok esetleg elgondolkodnak annak lehetőségén, hogy hozzáállásukkal baj lehet, elvégre normális ember semmilyen kérdésben nem lehet azonos platformon nyilasokkal, és ezzel már meg is tették az első lépést a gyógyulás felé.

Mert bizony, míg a homoszexualitás nem, addig a homofóbia igenis betegség.

Ezért is különös, amikor felnőtt emberek összeállnak sokan, és kimennek az utcára, hogy tüntessenek betegségükkel, mint most, a Budapest Pride alkalmából is, mert például más betegségek esetében ez szinte sohasem történik meg, én legalábbis még nem láttam egyenruhába bújt csoportot a Kossuth téren, akik azt kiabálták, hogy „Aranyerünk van! Aranyerünk van!”. Mondhatnám: nem jellemző.

A másik furcsa jelenség, hogy pont az az alakulat akad ki állandóan a melegekre (leszbikusokra, transzneműekre, a- és metroszexuálisokra valamint csak úgy), amelyik önként verődik zárt alakzatba, erőteljesen jelezve, hogy visszavágyik a tornatermi öltözők fülledten erotikus atmoszférájába, ahol izzadt és enyhén szőrös férfitestek értek egymáshoz mintegy véletlenül, és ilyesmire azóta sem akadt lehetőség, csak a Gárda megalakulása után, ahogy végre ismét a katonai alakulatok fegyelme, összezártsága és letagadhatatlanul homoerotikus jellege domborodik ki, mint minden férfiak által uralt, katonai csoportosulásban, kezdve a börtönöktől, a nácikon át a terrorszervezetekig.

Az már csak gonosz pletyka, persze, hogy a Gárdában betiltották a leszbikus és meleg pornófilmekben való szereplést, mert rendes magyar ember csak rendes heteroszexuális pornófilmben vállal szerepet, esetleg állatokkal, de csak ha fiatal és nagyon kell a pénz.

A homofóbiát, mint minden hasonló pszichés torzulást vagy sokkszerű beavatkozással lehet gyógyítani, vagy nagyon hosszú, fáradtságos terápiával, ami drága és sokáig tart. Magam részéről arra gondolok, hogy a feketébe öltözött és szorongva üvöltöző nácik között szép számmal akadtak olyanok, akik folyamatos késztetést éreztek ruháik letépésére, hogy feltáruljon az alatta viselt aranyozott műbőrtanga, és parancsnokuk legnagyobb meglepetésére legszívesebben bevetették volna magukat a forgatagba, felmásztak volna az első szembejövő kamionra, hogy végre felszabadultan ünnepeljenek.

Mert egyébként mi a halált kerestek a Budapest Parádén?

Természetesen a homofóbia gyógyulása nem jár együtt a bemelegedéssel, aki nem homofób, az nem automatikusan queer, hiszen éppen ezért működik a világ, mert vannak csomóan olyan emberek, sőt többségben, akiket egyáltalán nem zavar és nem érdekel, hogy mások mit csinálnak, mert megvan a saját dolguk, valamint tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a heteró felfogás elterjedtebb és elfogadottabb a világban, de ettől még korántsem problémamentes, biztos sokan tudnának erről mesélni, de kezdetnek elegendő elolvasni a világirodalmat.

Elég elképzelnünk egy házasságot a Nemzeti Együttműködés Kormányának áldásával, tehát férfi, nő, három gyermek, lakáshitel-törlesztés, hat éves autó, és máris egyértelmű, hogy aki ilyen helyzetben van, annak a legkisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy ki milyen tangában ugrabugrál egy rohadt meleg szombati délutánon a Városligetben, sokkal inkább fogja családját és elviszi valahová, ahol olcsón vízbe márthatja őket, míg ő alszik kicsit az árnyékban.

Aki nem így cselekszik, hanem egyenruhát ölt és ordibál, az beteg, nagyon-nagyon beteg, minden bizonnyal más problémái is vannak a homofóbia mellett, de a szakorvos ennél többet tud majd mondani. Kezdetnek nézzen körül a lakásában, hogy vannak-e ott gyermekek és tartozik-e hozzájuk egy anya. Második lépésben kérdezze meg magától, hogy miért nem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (76 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +66 ( 88 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A homofóbia gyógyítható, 4.4 out of 5 based on 76 ratings

  • Hozzászólások(232)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

232 Reader’s Comments

  1. Eagle, hátborzongató vagy.
    “Többet egyetlen Para cikket el nem olvasok”
    Ez jó hír. Ahány általad el nem olvasott cikk, annyi általad világgá nem kürtölt butaság.
    “A homoszexuálisok már nem érik be jogaikért való harccal, offenzívába lendültek a normális társadalom ellen.”
    Nem nevezhető normálisnak az a társadalom, ahol a jogokért “harcolni” kell. A homoszexuálisok a kirekesztés, a megbélyegzés, az úgynevezett normálisok előítéletes, hamis tudata ellen harcolnak.
    “Meggyőződtem, hogy a… nézeteltérés, és ennek kiéleződése nem baj, ez a társadalom egészséges öntisztulásának beindulása…”
    Ez az “öntisztulás” elvezethet oda is, hogy pl. te levetkőzöd bigott tévképzeteidet? Vagy a “tisztaság” fél Eagle?
    “Rengeteg befolyásolható, ( főleg 14éves kortól) embert lelkiismeretlenül becsalogatnak, beszívnak a valós, na hogy mondjam a “vérbuzik” akik nem csak buzik de emberileg is elvetemültek.”
    A homoszexualitás nem azonos a pedofíliával. A nemi identitás adott, nem befolyásolás függvénye, nem választás kérdése.
    “Lassan biztosan kiépítenek egy erő szervezetet.”
    Látsz erre utaló jeleket, vagy konkrétan gondolsz valamelyik iszlám terrorbandára?
    “Sok erő és hatalmi csoport van, pl. a Szabadköművesek, a scientologiai egyház stb”
    Melyik utcasarkon tapadnak rád agresszívan térítő szórólapjaikkal a melegek? És a szabadkőművesek hogy jönnek ide? Miket olvasol te össze?
    “Aki nem homoszexuális, az nem is válik azzá, de hiheti magáról, hogy az és átadhatja teljes életét ennek a hitének, és élhet homoszexuális kapcsolatban.”
    Tehát homoszexuális. Máskülönben ilyen alapon lehet, hogy te csak hiszed magadról, hogy heteró vagy, és ezért adtad át teljes életedet ennek a hitednek, és ezért élhetsz heteroszexuális kapcsolatban. Még egyszer: aki nem gerjed az azonos neműre, az nem gerjed akkor sem, ha a fene fenét eszik, hanem lekonyul. A nemi identitás nem hit kérdése.
    “Sok hiszékeny fiatalt , csalódott, nőkkel ügyetlenkedő, magányos vagy átmenetileg kisiklott érzelmű de alapvetően egészséges embert berángatnak befolyásolnak.”
    Vannak ám homoszexuális nők is, róluk miért nem ejtesz néhány keresetlen szót? Csak nem hímsovoniszta vagy?
    “De milyen jogok,már rég nem tekintik bűnténynek…”
    Kik nem tekintik? Te nem tekinted? Nem úgy néz ki. Gyerektartásért az elvált szülők szoktak harcolni.
    “Ugyancsak, bármilyen nyilvános szexuális magamutogatás, amely alkalmas a nyugalom megzavarására, büntetendő.”
    Azt mondod, elő a csadorral?
    “Úgy tűnik a meleg-parádé… alkalmas a polgári nyugalom megzavarására, a gyerekek és kiskorúak befolyásolására.”
    Polgári nyugalom? Hol? Talán Szőcs Géza táskájában? Hány olyan híradást hallottál, ami arról számolt be, hogy egy-egy melegfelvonulás után a befolyásolt gyerekek és kiskorúak tömegesen fordítottak hátat a polgári nyugalomnak, szigorúan heteroszexuális szüleiknek, és csaptak föl homoszexuálisnak?
    “…a társadalmak kidobják magukból a jelenlegi homoszexuális mozgalmakat…”
    Ne reménykedj, mert a társadalmak még a zsarnokhívő, a fasiszta, a terrorista, a szektás, az áltudományos, a celebfüggő, a népbutító, a pusztításközpontú mozgalmakat sem dobják ki magukból. Mert a társadalmak nem képesek (soha nem is voltak, soha nem is lesznek képesek) kidobni magukból saját magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. @Torontoi
    Mellébeszélsz, megint. Természetes, hogy voltak másság az ókorban, előtte is, utána is. Tanultam görög és római költészetet. Sőt akkoriban nagyon ment a kiskorú fiúcskák erőszakolgatása az elöljárók és más beképzelt államférfiak által. De gondolom ez normális a szemedben :) Akkor meg mit fújtok a mostani papságra, he? :) Amit én mondtam, hogy akkoriban nem volt utcára vonulgatás, meg nem volt ilyen hatalmas öntudatra ébredés, meg a jogokért harcolás. Ha megtették volna és kardoskodtak volna az örökbefogadás és egyebek mellett akkor Pompeitől Rómáig lettek volna megfeszítve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Eagle csak ott téveszt, hogy összemossa a más orientációjú emberek tömegét a homoszekszuális bűnözőkkel – ez ugyanolyan téves, mint a cigány bűnözők összemosása, általánosítása az össz. cigányságra, vagy a “magyar ne lopj” szindróma. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. gets 2012. július 12. csütörtök 09:04

    Azért tőled többet várok, legalább te olvass figyelmesen.
    -
    Ezt írtam

    “Egyetértek vele, homoszexuálisnak lenni nem bűntény de a megengedhetetlen szexuális magatartás az bűntény, úgyis mint, nemi erőszak, káros befolyásolás, stb, amit büntetni kell függetlenül attól hogy hetero vagy homo követi el.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Eagle
    2012. július 12. csütörtök
    09:20
    Ez így igaz, ahogy írtad, de hasonlítsd össze azzal az információtömeggel, amit ezen túl írtál – ha ez az előbbi mondatod kimaradt volna akkor már nem tévesztést írtam volna. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. @ gets

    Többféle képen közelítem meg, ugyanazt elmondom többféle képen, talán mert én sem vagyok benne biztos, hogy mindig a legjobban, legérthetőbben fogalmazom meg.
    -
    Először üdvözöltem a mozgalmukat, mert jobb nekik is szabadon élni, nem kell alakoskodniuk színlelni, és reméltem ez segít rajtuk és mi is tisztábban látjuk kik ők, ahogyan kívánják, miközben mellőzhetjük a megalázó diszkriminálást.
    -
    Sajnos rengetegen nem élnek vele, azaz sokan még mindig elrejtik homoszexualitásukat és családot alapítanak és a feleségük gyermekeik is kedvezőtlenül élnek, csak hogy alibije legyen a karrierje érdekében.

    Sok esetben pedig azért mert bár szívesen felvállalná nyíltan a homoszexualitását, pont a mind erőszakosabbá és provokatívabbá váló mozgalom riasztja el, azt már nem vállalja fel , és nem akarja, hogy a *mozgalmi homokosokkal* azonosítsák.

    Ugyanakkor sokan csatlakoztak olyanok akiknek semmi keresnivalójuk nincs a homokosok között.
    -

    Ez már rég nem a homokosok emberi jogairól szól hanem erőharc, és követelőzés.

    Csak példa. A mostani parádén, -olvastam- a provokatív homo kiment a kordonon kívülre hergelni az embereket, jól elverték, a homók meg provokálták jobbosokat és kitették a transzparenst, ” a jobbik meleg tagozata”

    Alapvetően sajnos úgy látom a homokosok mozgalma is időközben gellert kapott, kinőtte magát valami mássá mint aminek indult.

    A Para cikke, és a szerintem homokos vagy csak ellenlábasok fóbiázása, nácizása, nálam is kiverte a biztosítékot úgy mint másoknál, és egészében úgy látom az egésznek már nincs értelme, egyre rosszabb.

    -
    Úgy érzem, a társadalomnak fel kell készülni az ilyen mozgalmakra és túlkapásokra.

    Nemcsak a homokosok mozgalmára, hanem az egyéb, főleg a 60as évek szexuális forradalom óta eszkalálódó jelenségekre, mint csoportos maszturbálók mozgalma, felesleges indokolatlan szex csere műtétek, divatból kíváncsiságból, főleg félreértett divatból, kipróbált és folytatott leszbi és homo kapcsolatok stb.

    -
    De ha el is fogadjuk ezeket, a viszonylag széles ingatag, önmagát kereső, kiforratlan rétegnek azt sugallni, hogy ez normális, természetes, ahelyett, hogy profi , segítő, nevelő ifjúságvédelmi project-et indítanának, ez más a társadalom bűne és hibája.

    -
    Sokat tenni nem tudunk, de ha haragosan és néha ellentmondásosan is, is azért legalább a hszekben felhozom a kérdést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  7. Eagle
    2012. július 12. csütörtök
    10:07
    Ez a valós helyzet, nem tudom melyik hüle mínuszolta le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  8. “De ha el is fogadjuk ezeket, a viszonylag széles ingatag, önmagát kereső, kiforratlan rétegnek azt sugallni, hogy ez normális, természetes, ahelyett, hogy profi , segítő, nevelő ifjúságvédelmi project-et indítanának, ez más a társadalom bűne és hibája.”
    *
    jesszusom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Szerintem pedig PKI görbe tükre mindenképp hatásos volt – nem lett volna ilyen veszekedés 200 feletti hsz-el, ha nem lép néhány itteni (ál)liberális tyúkszemére. :))), vagy hihihi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. gets 2012. július 12. csütörtök 10:16

    Ez a legkevesebb, nem képez akadályt, hogy megértsük egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  11. Eagle, mondom, hogy hátborzongató vagy. Íme, három mondat tőled:
    “…mert szerintem a buzik igen nagy százaléka, egyáltalán nem homoszexuális… Sokuk csak megteszi, akár befolyásoltság, akár anyagi előnyökért…”
    “Remélem ez a sok szerencsétlen befolyásolt ember is felébred egy napon és visszatalál a normális életbe.”
    És most figyelj!
    “Sajnos rengetegen nem élnek vele, azaz sokan még mindig elrejtik homoszexualitásukat és családot alapítanak és a feleségük gyermekeik is kedvezőtlenül élnek, csak hogy alibije legyen a karrierje érdekében.”
    Eagle, te összevissza beszélsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. @Rfarkas 2012. július 12. csütörtök 10:59

    Ne írd át amit mondtam ne adj szavakat számba, ne ragadj ki félmondatokat és ne csinálj már magadból tiszta hülyét te szerencsétlen, ne erőlködj itt végig ha már nincs értelmes mondanivalód. Hol az elütésekre fókuszálsz hol belemagyarázol dolgokat. Ne pazarold a helyet.

    Ezt írtam:

    “Sajnos rengetegen nem élnek vele, azaz sokan még mindig elrejtik homoszexualitásukat és családot alapítanak és a feleségük gyermekeik is kedvezőtlenül élnek, csak hogy alibije legyen a karrierje érdekében.

    Sok esetben pedig azért mert bár szívesen felvállalná nyíltan a homoszexualitását, pont a mind erőszakosabbá és provokatívabbá váló mozgalom riasztja el, azt már nem vállalja fel , és nem akarja, hogy a *mozgalmi homokosokkal* azonosítsák.

    Ugyanakkor sokan csatlakoztak olyanok akiknek semmi keresnivalójuk nincs a homokosok között.”
    -
    Az utolsó mondatot ne vágd le inkorrektül.

    A fentiek egyke sem zárja ki a másikat.

    Na bevette a fejed te szerencsétlen kötözködő? Na menj a francba borzongjál most már valahol máshol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  13. Hát drága barátom szerintem Te is Szakorvosi ellátásra szorulsz ! Sajnálatos hogy Te is, és az általad leírt homofóbok is ilyen drasztikusan fogják fel a dolgot.

    Szerencsés gyógyulást kívánok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Torontoi
    2012. július 11. szerda
    22:18
    Szerinted Spárta volt az ideális társadalom, akar férfiaknak, akár a nőknek? Hát ezt erősen kétlem!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. gets: Ha a “liberálist” a (jelen esetben)”nácitól” csak maga az eszme különbözteti meg akkor már régen rossz.
    Jelen 200 feletti vita épp az agybeteg valóságot mutatta meg, hogy létezik a liberalizmusnak olyan bázisa, amely simán kirekeszt, ha nem vagyok hajlandó hajszálpontosan ugyanazért és ugyanúgy lelkesedni mint ő.Ezzel pedig egyszersmind meg is szűnik liberálisnak lenni.
    Megbélyegez és kirekeszt.Halmazokba csoportosít és osztályoz és értékel.
    Pontosan mint egy náci.
    A tudomásulvétellel nem elégszik meg, neki az kell hogy ünnepeljek is.
    És ebben van a lényeg: egy liberálist nem szabad ,hogy csak a cél különböztessen meg egy nácitól.
    A gondolkozásmódnak kellene különböznie.Annak ,hogyha valaki más véleménnyel van, mást gondol valamiről mint én,azt ugyanúgy elfogadom,ugyanúgy helyet és teret adok neki.

    Aki tehát szélsőségesen liberális(szabadelvű) az kirekesztheti és megbélyegezheti és felcímkézheti(lehomofóbozhatja pl) azt ,aki szerinte nem eléggé liberális.
    ………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. A libsibolsi, ha a homárokat védi, akkora náci, hogy a Hitler ahhoz képest ipari tanuló.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Eagle, így, így, ahogy az finom úrinőhöz illik. Még egy kis szippantás a viceházmesterek üde leheletéből, és tökéletesen meggyőző leszel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. @ricsi 14:52
    Pártpreferencia szerinti vélemény nyilvánítást csak ezt az egyet találtam, nem is túl friss, és nem is reprezentativ, ha jól emlékszem a 9. táblázat.
    http://www.esely.org/kiadvanyok/2008_3/TOTH.pdf
    Nem gondolom, hogy nagyságrendi különbségek lennének mai napság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. verse
    2012. július 12. csütörtök
    14:37
    Ügyesen kiforgatod valakik szavait és szembeállítod a véleményemmel.
    A náci eszmét a normális ember kirekeszti a saját világából, mert az nem hazafias, hanem kirekesztő.
    A liberális is így kell, hogy tegyen, különben öngyilkosjelöltté válik.
    Az ultraliberális ezt odáig fejleszti, hogy a náci tükrözéseként a fizikai megsemmisítést is módszernek tekinti a nácik ellenében.
    Ezeket az egyszerű gondolatokat lehet túlspilázni, de ezt ne várd tőlem.
    Millió módszer van a kirekesztés “kölcsönös” megszüntetésére, nem gyürkőzöm neki ezek sorba rendezésének.
    Már csak annyit, hogy egyetlen ismerősömtől sem hallottam olyat, hogy a más irányultságúak akár gyengéd erőszak alkalmazásával is kényszerítették volna a felvonulásukon való aktív részvételre.
    Az undor túlzásba vitele viszont nem vezethet a fizikai megsemmisítés irányába. :(((((((((((((((
    Nem én mínuszoltalak – ricsit sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Eagle 10:17
    egy hoffmanrózsi veszett el benned, hallod! Ő is kitalálta, sőt törvénybe írta az ifjúság szexuális nevelését, ne legyen már annyi nemileg eltévelyedett egyed. Szerintem a heterók szexuális életében is az a sok káros elhajlás, kisérletezgetés, élmény fokozás – talán a kötelező gyónás és penitenciaként a házaspár csoport tehetne ellene. ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. voisine
    2012. július 12. csütörtök
    15:11
    Nem semmi a linkelt tanulmány. :)
    Ki akarja még radírozni az emberi természet általa nem kedvelt szórványait??? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Érdekes dolog ez a homofóbia! A homofóbok többsége ugyanis nem fóbiás a homoszexuálisoktól, azaz nem fél, csak undorodik tőlük. Például beldgondol, hogy egy homoszexuális férfi oda szereti bedugni, ahonnan a szar jön ki minden nap, és azt gondolja, hogy ez perverz!
    Én nem tudok róla, hogy eddig bármilyen undort a betegség kategóriába sorolt volna a tudomány. Ha valaki a perverziótól nem undorodik, az a nem normális!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. @Rfarkas

    Az egész hosszú vitarovatban egyetlen önálló gondolatod hszed nem volt, bár rengeteget írtál de másodiknak, nem kezdeményezőként, és kizárólag mások, hszeire ugrottál, másokat buzeráltál, gúnyoltál, piszkáltál, anélkül, hogy bármilyen kitűzött célt meg tudtál volna valósítani. Ha volt egyáltalán. A hszekből amikre válaszoltál alig értettél valamit, csak kontráztál.
    -
    Azt hiszem @Feleselő 2012. július 11. szerda 11:14 hsze nagyon igaz és vonatkozik rád is.

    “A homofobia nem betegség tehát nem kell gyógyítani! Ellenben a homoszexualitás egy nagyon komoly betegség, vagy mint már írtam személyiségzavar! ”
    -

    Más, ezt nem @Rfarkasnak címzem, saját észrevétel.
    -
    Úgy látom a szexuális másság, a saját nemhez való vonzódás valóban csak egyik kísérő jelensége ennek a fent említett személyiségzavarnak, amely ennél rosszabbat is tud produkálni, de egyéb vonalon is szépen megnyilvánul, mint annak bizonyítékát adta itt sok mínuszoló, valamint nácizó, homofobizáló, és u.n. szabadelvű.
    -
    Nem probléma. Ez az eldurvult vitarovat szerintem csak meggyőzi az egészséges társadalmat, hogy hogyan vélekedjenek a homoszexuális társadalomról. A homokosokat meg arról, hogy hogyan vélekedjetek rólunk.
    -
    A probléma csak az, ha az egészséges többség és a heteró társadalom ellenszenvesnek vagy nem kívánatosnak találja a kisebbségben lévő beteg személyiségzavaros homokosokat, annak sokkal súlyosabb következményei lesznek mintha a kisebbség, találja ellenszenvesnek az egészséges többséget.

    Már nem fog segíteni ha lehomofóbiázza , lenácizza, őket, inkább csak ront a helyzeten. Ez itt most megtörtént és azt hiszem ez meg fog történni hamarosan szélesebb társadalmi skálán.

    -
    Ennek ami itt megy ezen a vitarovaton, nem lehet pontot tenni a végére, de szerintem a valós társadalmi átalakulások lerendezik majd ezt a valóságban, és várhatóan az egészség, a természetesség, a különálló nemek természetes összefonódása fog felülkerekedni.

    Érthetően idő kell, minden téren az élő szervezetek immunrendszerei csak egy idő után reagálnak a betegségre, fertőzésre rontásra.

    Sajnos előbb meg kell betegednie és belázasodnia, ha kapásból nem kezeli le a problémát. De végül általában győz az egészség, és meggyógyul.

    Minden társadalom vagy meggyógyul, vagy ami szomorúbb belepusztul ugyan, de az Asimov által megírt variáció szerint, az idejében kiválók és önmagukat izolálók egy kis csoportja túléli és új társadalmat alapít.
    -
    Meglátjuk mivel végződik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. @santosh
    2012. július 12. csütörtök
    15:43

    Nem tudom, tényleg nem tudom, nem is szakmám, egyszerűen csak vannak áldozattípusok, félrevezethetők, főleg a szégyenlős, a tapasztalatlan akivel a tapasztalt könnyen elbánik, kihasználja, szóval valami védelem, segítség vagy oktatás kellene nekik. végül is a gyermekeinkről a jövő nemzedékről van szó.

    Nem azt kellene példának állítani, hogy legyél bátran teljes jogú homokos vagy leszbi, mert meg van engedve kiharcolták, hanem hogy hogyan legyen teljes értékű boldog hetero.

    Hogyan térjen ki a csapdákból hogyan ismerje meg a szexualitás természetét, a változások, elbizonytalanodások, elhajlások természetét, hogyan kontrollálja vágyait, érzéseit, gondolatait, hogyan vegye észre amikor mások akarják kontrollálni ezeket. Mi fakad belülről mi az ami ő maga és mi az nem ő, csak a körülmények vagy más emberek rávették, megszerettették vele. stb.

    Az én természetes eszem ezt mondja.

    Csak egy javaslat volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. A ballibbel nem is az az igazi baj, hogy vannak dogmái. Azok mindenkinek vannak. Az a gond, hogy elhitették magukkal: győztek. Csináltak egy orwelli világot, ahol bizonyos tételekben kell hinni, ezek közül csak egy a homoszexualitás “elfogadtatása”, és rögtön utána elhitették magukkal, hogy az ő dogmáik valamiféle globális eszmék, amik tulajdonképpen már meghódították az egész gondolkodó világot (már amit ők annak tartanak), és ami még hátra van, azt el lehet azzal intézni, hogy középkori, hogy náci, és még van egypár ilyen sárga lap, amit ha ők felmutatnak, azt hiszik, most aztán történt valami. Ehhez képest a dogmák kizárólag a fejlett nyugati világban, kb. 15-20 országban pusztítanak, de még ott se kizárólagos érvényűek. Azt elérték, hogy az ún. mainstream sajtóban nem számít embernek, aki nem úgy gondolkodik, mint ők – amivel persze azt is elérték, hogy majd a nem-mainstream sajtó fog azzal foglalkozni, amivel ők nem. A világ lakosságának valószínűleg a 99 %-ának felfordul a gyomra a homároktól, betegnek, eltévelyedettnek tartják őket, tetteiket minden világvallás halállal rendeli büntetni. Nos, ilyenkor persze mindenki elmaradott középkori hülye náci, aki nem úgy gondolkodik, mint ők. A lóláb néha kilóg, ők maguk is tudják, hogy egy semmit sem számító kisebbséget alkotnak, ezért vágnak le ilyen agresszív hisztiket, ezért tartják napokig felszínen ezt a témát, ezért elképzelhetetlen számukra, hogy ne az övék legyen az utolsó szó, mert akkor talán nekik is rá kell jönniük, hogy a világ nem kívánságműsor, és semmiképp nem úgy alakul, ahogyan azt a nyálkás álhumanizmusban dagonyázva elképzelik.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. ricsi ez kissé zagyvára sikerült. :) (remélem nem a jobbik zagyva sugallta :) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Teljesen világos gondolatmenet, gets. Azt mondhatod, hogy nem értesz vele egyet, de hogy zagyva… melyik részét nem érted?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. ricsi – ugyan szervezd már meg a büszkén undorodók felvonulását légyszi … :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. mind a cölibátus, mind a nőkre lekonyulás nagyobb életvezetési felelősséget igényel (remélem érthető vagyok). Ennyiben szembeszállnék Parával. Alapállításom, hogy az önként és nem önként vállalt, ill. megtörténő nőmegvonás általános hiányérzetet okoz, komoly szocializációs, újra-szocializációs válságot és megoldandó feladatot jelent, amivel nekem, heterónak nem kell megküzdenem, de joggal várom el, hogy az érintettek átvészeljék ezt az integrációs válságot. És abban meg igaza van Parának, hogy ebben inkább segíteni kell (vagy legalább nem csinálni semmit), mint gátolni a folyamatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Szervezze a rosseb, az ilyen vonulgatás már eleve nem vall normális emberre.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Eagle, Para-Kovács cikke úgy hibátlan, ahogy van, sem ahhoz hozzátenni-, sem abból elvennivaló nincs. Aminthogy általában is, ha valakivel egyetértek, azzal nem vitatkozom. Viszont a némelyik kommentben megnyilvánuló fékevesztett butaság, dölyfös rosszindulat, zsigeri gyűlölködés, az elvakult, otromba tudatlanság és tudákosság az más, azzal szembeszállok, És nem személyes érintettségből, mint tudni véled, hanem az elemi tisztesség miatt, és mert átkozottul nem jó ilyen bűzölgő szellemi mocsárban fuldokolni, amivé ez az ország vált.
    S most hadd idézzek tőled, megint: “Voltak akik generációkra visszamenőleg genetikailag bűnöző családban születek de tisztességesen éltek nem lettek bűnözök, voltak akik genetikailag is bizonyított jó családban születtek és bűnözőkké váltak.”
    Ezt voltál bátor odarondítani egy régebbi cikk alá, idén, június 20-án, hajnali hat óra negyvenkor. Megkérdezném ezek után, vajon ki is a beteg, ki is a személyiségzavaros? A homoszexuálisok csakugyan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos