Ronai and Ronai
AMERIKAI

Politikai leszámolás zajlik Mezőkövesden 2012. július 25. szerda 15:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Politikai leszámolás zajlik Mezőkövesden
Mezőkövesd – Az MSZP szerint politikai leszámolás történt, amikor elbocsátották Nyeste László pedagógust, önkormányzati képviselőt, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének alelnökét ugyanabból az iskolából, ahol korábban egy másik tanár darabokra szaggatta Kertész Imre Nobel-díjas író portréját. Nyeste a 2010-es helyhatósági választáson a szocialisták polgármesterjelöltje volt, közölte Gúr Nándor, az MSZP országos alelnöke.
.
A politikus a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet: egyre több helyről – közintézményektől, oktatási intézményektől, önkormányzati cégektől – bocsátanak el olyan dolgozókat, akik nem a Fidesz szimpatizánsai, és akik munkahelyükön egyébként soha nem politizáltak.
.
A napokban elbocsátott pedagógus évtizedeken keresztül helytállt iskolájában, amelynek igazgató-helyettese is volt korábban, és bár politikai szerepet vállalt, illetve vállal, azt az iskola falain kívül teszi, fűzte hozzá.
.
Gúr Nándor politikai áldozatnak nevezte Nyeste Lászlót, aki a sajtótájékoztatón hasonlóan vélekedett. Mint elmondta: a mezőkövesdi Széchenyi István Szakképző Iskolát a fenntartó városi önkormányzat jószerivel mindenféle egyeztetés nélkül adta át a római katolikus egyháznak, az Egri Főegyházmegye pedig írásban jelezte: az intézmény pedagógusait, dolgozóit átveszi, senkit nem bocsátanak el, az új tanévben mindenkire számítanak.
.
Ez az a tanintézet, ahol leszedte az iskolai tanterem faláról és összetépte Kertész Imre Nobel-díjas magyar író portréját a mezőkövesdi Széchenyi István Szakképző Intézet egyik oktatója a közelmúltban, mindezt úgy, hogy az igazgató, Csirmaz István ezt végig is nézte, s nem akadályozta meg. A pedagógus blogbejegyzésében arról is beszámol, hogy nemcsak Kertész Imre portréja járt pórul az intézményben: ugyanaz az oktató Eli Wiesel, szintén Nobel-díjas író képét is leszedte a falról, annak további sorsáról viszont nem tudni.
.
„A következő nevelőtestületi értekezleten tiltakozásom jeléül Kertész Imre pólóban jelentem meg, s a magyar és az európai kultúra ellen intézett feltehetően antiszemita indíttatású megnyilvánulást, támadást élesen bíráltam. A válasz az igazgató részéről mindössze egy cinikus mosoly volt. Tragikusnak tartom, hogy a szélsőséges politikai indíttatású cselekedetek következmények nélkül megjelenhettek az iskolánkban. A széttépett Kertész Imre-fotót azóta is őrzöm” – írta blogjában Nyeste László.
.
A Fidesz-többségű önkormányzat – amely augusztus végéig még az iskola fenntartója – testületi ülésen úgy döntött, mivel a kevesebb tanuló miatt kevesebb osztály indul az új tanévben, három pedagógust elbocsátanak, mondta Nyeste László. Megjegyezte: hármójuk közül az egyik tanár nyugdíjas, a másik pedagógusnak pedig az apja pedig kötődik a szocialista párthoz. Mielőtt megkapta az elbocsátásról szóló levelet, noha több diplomája van, az önkormányzat takarítói, illetve óvodapedagógusi, dajkai állást ajánlott fel neki, tette hozzá.
.
Gúr Nándor a sajtótájékoztatón közölte: levelet ír Ternyák Csaba egri érseknek, akitől azt kéri, hogy a nyilvánosság előtt erősítse meg írásban tett vállalásukat, vagyis azt, hogy minden kinevezett tanár munkájára igényt tartanak.
.
A mezőkövesdi esettel kapcsolatban Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselő a közelmúltban nyílt levelet intézett Tállai Andráshoz, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárához, a mezőkövesdi térség országgyűlési képviselőjéhez, aki korábban a város polgármestere volt. Nyakó István azt közölte: a két pedagógust szocialista kötődésük miatt bocsátották el. A belügyi tárca erre reagálva azt írta: minden konkrét bizonyítékot nélkülöz a szocialista politikus vádaskodása azzal kapcsolatban, hogy Tállai András államtitkárnak köze volna a két pedagógus elbocsátásához.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Politikai leszámolás zajlik Mezőkövesden, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Tállai egy mocsok poratka. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  2. Tállai Andrásnak Budapesten a IX. kerben a Berzenczey ut 14 sz alatt van egy lakása 1995-töl. Természetesen a képviselöknek járó költségtéritést felvette ami a budapesti lakással nem rendelkezö vidéki képviselök kaptak. 17 éven keresztül havi 100.000.-Ft ami 20 millió Ft. Ugyan ez elmarad Lázár János költsegtéritésétöl aki egy év alatt vett fel 16 milliót.

    Természetesen Tálai András az egyéb költségtéritéseket is felvette.

    Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  3. Egyáltalán: hogy kerül a csirmaz az asztalra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  4. gets! nagyon finoman fogalmaztál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  5. Az egri érsek semmit nem fog megerősíteni. Valószínűleg nem is fog válaszolni az MSZP-s képviselő levelére.
    Az a bizonyos oktató és Csirmaz I. pedig maradni fog az intézményben.
    Csodálkozni fogok, ha nem így lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  6. Megis mit jelent az, h szocialista erzelmu??? Szocialistanak lenni nem egy erzelem. Ugyanigy nyilasnak lenni vagy keresztenynek lenni sem erzelem. Agyrem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Ilyen kis mezőkövesdi téglákból épül a nagy magyar fasizmus, millió szàmra találhatò hasonló aljassâg, bűncselekmény az orszàgban, milyen erkölcsi – szociàlis -tudati szinten él ez a töménytelen magyar pártkatona és az őket éljenzò vàlasztói tömeg.Egy primitív, elaljasult,infantilis,vezérelvű, felelősséggel nem rendelkező,agresszív orszàgban élünk. Hogy lesz ebből jogállam?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  8. Melyik orszàgban is, papirvagokes ?:)))
    ( csak az “à”-id miatt )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  9. Mondjuk én elfogadnàm a takarítói àllàst és idecsôdíteném a nyugati sajtót !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Nem gondolom, hogy az älläs elfogadäsa miatt odamegy a nyugati sajtó.
    Nyugaton Tisztelt Tanár Úrnál kvalifikáltabb magyarok( románok, szerbek…) is űznek ilyen mesterséget. És nem esik le a gyűrű….
    Ezzel persze nem akarom Tállaiék eljárást védeni , mert védhetetlen.
    Csak és kizárólag a tisztességesen elvégzett munkát szeretném oltalmazni, legyen az akár egy takarítói tevékenység is.
    Bár Magyarországon ahol a munka a becsület és tisztesség dolga, nos nem könnyű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (20 szavazatból)
  11. Én zongoratanàrként voltam éjszakai portàs egy szàllóban, törölközôket hajtogattam, ilyesmi, koràbban pincérkedtem, pedig azt se nekem talàltàk ki, hogy a szôlôföldrôl meg ne feledkezzek ! Persze, ez itt nem ciki, a feleségem képzômûvész diplomàval csinàlt hasonló kaliberû munkàkat, takarított, szintén volt pincér, vagy éppen tartott rajzszakkört szellemi fogyatékosoknak….A munka az munka.
    Elfogadnàm az àllàst, ha csak az van hirtelen, amíg nem talàlok màst, és ha bizonyítható a döntés politikai indítéka, valami úton-módon hírverést csinàlnék neki !
    De csak ezért!
    Itt se jönne ki a Kerületi Harsona se azért, mert tanàrúr-doktorúr tetôt szigetel vagy pizzàt hord ki…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Legyünk hálásak, hogy egyelőre még csak politikai módszerekkel folyik a leszámolósdi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. kekec, ez sajnos nagyon igaz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Látom bemínuszoltak rendesen. Az igazságot ilyen nehéz feldolgozni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Jajj,a kat.egyházak egy szavát sem szabad elhinni.Ott vizet prédikálnak és bort isznak.Ott a “Neölj”parancsolat helyett gyilkolásra buzditják a hadba küldött katonákat.Az Érsek ur szerintem sem fog egy “szocialistának”válaszolni.Az elbocsájtott tanár Urnak meg tudnia kellene,hogy ma Magyarországon az anti szemitizmusnak,a horthy kultusznak és a Csatáry féléknek a divatja folyik.Ma csak a kommunizmus áldozatiról illik beszélni és mélyen hallgatni kell a fasizmus és a Horthy áldozatairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Jajj,a kat.egyházak egy szavát sem szabad elhinni.Ott vizet prédikálnak és bort isznak.Ott a “Neölj”parancsolat helyett gyilkolásra buzditják a hadba küldött katonákat.Az Érsek ur szerintem sem fog egy “szocialistának”válaszolni.Az elbocsájtott tanár Urnak meg tudnia kellene,hogy ma Magyarországon az anti szemitizmusnak,a horthy kultusznak és a Csatáry féléknek a divatja folyik.Ma csak a kommunizmus áldozatiról illik beszélni és mélyen hallgatni kell a fasizmus és a Horthy áldozatairól.Aki nem ehhez tartja magát,annak bfogják törni a fejét.Egyenlőre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Az ország egész területén ez zajlik, de ne menjünk messzire… Mezőkövesd melletti kis falucska ügyeivel is érdemes lenne foglalkozni, mégsem teszik! Miért? Meglátnák az emberek, hogy nem is demokrácia az, amiben élünk? Ezt eddig is látták, legalábbis akivel én beszélgetek, de félnek, hogy holnaptól nekik sem lesz munkájuk…vagy esetleg attól,hogy ők lesznek a következők.
    Az azért jelent valamit, hogy 1300 emberből kb. 1100 a TARD HÁZIORVOSÁNÁL maradt, és nem ment át a betolakodóhoz, akit Tállai, Gál János és a bandája akar a falura kényszeríteni.
    http://giulio.freeblog.hu/ vagy http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=breva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. ” Az MSZP szerint politikai leszámolás történt, amikor elbocsátották Nyeste László pedagógust, önkormányzati képviselőt “,
    1./’De azért egyezkedni akar a Fidesszel,és Gyurcsány a legnagyobb ellenség!!!!
    2./ Milyen politikus az,akinek csak akkor fájnak a környezetében zajló események, amikor az ő seggébe szúrnak bele!
    3./ Az MSZP kormánypártként is csapni való volt, ellenzékként pedig még
    csapnivalóbb!! Akinek empátiája és embersége van,az kussol, mert egy:
    – azt gondolja,ezzel megmentheti a pártot, kettő:
    – megélhetésiként, 22 éve nem gyakorolta tanult hivatását,
    ha arra gondol az ember,hogy tőlük függ a sorsunk – sok tehetségtelen SENKI,
    akkor a parlamentet,már rég fel kellett volna robbantani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. kekec
    2012. július 26. csütörtök
    08:21

    “Legyünk hálásak, hogy egyelőre még csak politikai módszerekkel folyik a leszámolósdi!”
    Kekec,ebbe ugyanúgy bele lehet pusztulni! A különbség a kettő között az,hogy az egyik a lassú halál, a másik a pillanatok alatt zajlik! Mindenki ítélje meg, melyik a jobb!!! A lelki kínzattatúrától vezérelt lassú, a mit hoz a holnap,vagy a hirtelen? Tudom durva amit írok,de el lehet rajta gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Az erő a csuti -bandánval van. Ezt az a mocsok ma jelentette ki valamiféle “konzultáción”. Amikor az AN-ben Bartus László, és hozzá csatlakozva a kommentelők többsége kijelentette, hogy a nNemzeti Együttműködés Rendszere az épülő orbán-fasizmus alapértékeit rögzíti, és Mussolini orporatív állam- elméletét kivénja megvalósítani, még nem gondoltam volna, hogy a csuti bomlott elméjével képes lesz az ERŐ kultuszát is meghirdetni. Ma megtette. Az erőkultusz Mussolíni, Hitler, Franco,Salazar, Pinovchet és más hasonló fasiszt agyilkosok eszméje volt. Kinek volt igaza? Azoknak a félázsiai idióta budiforradalmároknak és a csutitól retterg seggnyalóknak, Aki bennünket Gyalázatos felforgatónak kiáltottak ki? Nem, nekünk, akik kezdettől felismertük ennek a fasiszta söpredéknek a természetét, és nyiltan szembeszegültünk a demokratikus államrendet tervszerűen leromboló tatárdúlásával. Ide figyeljetek ti félázsiai gyülevész népség! Lássátok be hogy most vezéretek aláz meg benneteket, hőzöngő, mindent jobban tudó, mindennel vitatkozó népként gyalázva. Kertész Ákos genetikailag alattvalónak nevezett, benneteket, és igaza volt. A csuti most félázsiainak minősített. Nyilvűán azt vizionálja hogy áseteg küldetéstudatától vezérelve kivezet benneteket Európából. Jólenne végre ha felébrednétek csipkerózsika álmotokból és elzavarnátok ezt hitvány alakot. Talán most van az utolsó lehetőség, mert a moslék már fogytán van. Mi lesz veletek ha a csuti ismét kipaterolja a hárombetüs szervezetet? Visszamentek csordát terelni a sztyeppékre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. valaki
    Látom bemínuszoltak rendesen. Az igazságot ilyen nehéz feldolgozni?
    .
    A mínuszom indoka:
    Az igazságtalanságot ami a tanárt érte, a katolikus egyház ígérete ellenére és a gerinctelen tanártárs és igazgató viselkedésének normáit, nos azt nehéz feldolgozni, nem a munkára vonatkozó beírásodat.
    Vajon ha nem a fidesz volna hatalmon is megengedték volna maguknak ezt a visszataszító viselkedést? Egy frászt gyávák mint mostanában annyi macsómagyar papucshős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Tállai az egyik legsötétebb, legprimitívebb, legundorítóbb magyar közszereplő. Egy senkiházi, pofátlan ingyenélő. Remélhetőleg elnyeri majd méltó jutalmát……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nagy siker a Sorstalanság New Yorkban 2014. április 14. hétfő | AN

A Szépírók is szolidárisak a diákokkal 2012. december 13. csütörtök

És hamarosan a sötétség 2012. július 18. szerda | AN

Netanjahu aggódik az antiszemitizmus miatt 2012. július 17. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos