Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bányásznyugdíjakat fosztogat a Fidesz 2012. július 2. hétfő 11:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bányásznyugdíjakat fosztogat a Fidesz
Komló – A rokkantsági nyugdíj visszaállításáért demonstrált több száz volt szén- és uránbányász Komlón. Ezek az emberek, akik egészsége a föld alatt töltött kemény munkára ment rá, sok esetben mozgáskorlátozottak, még komolyabb súlyt sem emelhetnek, nem egy halláskárosult a fúrógépek állandó zaja miatt. A kormány egészségügye azonban egyre több bányász esetében úgy dönt, nem jár nekik az országos átlaghoz képest magas rokkantnyugdíj, mehetnek vissza dolgozni. Munka persze nincs – nemhogy Komlón, de egész Baranya megyében, főleg ilyen korú, kapcsolati tőkével nem rendelkező embereknek. Már volt bányász, aki öngyilkos lett az embertelen rendelkezés miatt.
.
Ruda Sándor, a Komlói Rokkant Bányászok Szövetségének vezetője a város főterén tartott békés demonstráción azt mondta: a megváltozott munkaképességűek ellátásainak átalakításáról szóló, tavaly decemberben elfogadott jogszabály ezer bányászt is érinthet, akiknek a jövedelme az eddigi 130-150 ezer forintról akár 28 ezer forintra is csökkenhet. Véleménye szerint ez az érintettek megélhetésének és Komló gazdaságának szempontjából egyaránt súlyos következményekkel járhat.
.
Szavai szerint ha közülük sokakat az egészségügyi felülvizsgálatokon alkalmasnak találnának is a munkára, bányák és ipari létesítmények hiányában a szakmájukban nem tudnak elhelyezkedni, és ha a Start munkaprogram keretében sikerülne is őket alkalmazni, nem keresnének annyit, amennyi elég lenne hiteleik törlesztőrészleteire, gyógyszereikre, megélhetésük költségeinek fedezésére. Ennek következtében csökkenhet a vásárlóerő Komlón – nem beszélve az egyéni tragédiákról. A bányászok az egyik televíziónak beszámoltak arról, hogy egy társuk, akinek 28 ezer forintra csökkentették a járandóságát, a kilátástalanság miatt, elkeseredésében öngyilkos lett. „A nevét nem merem mondani, mert még el se temették”, nyilatkozta egyikük.
.
Ruda Sándor kitért arra, hogy számításaik alapján a bányászok rokkantsági nyugdíja évente a költségvetésnek mintegy 1,2 milliárd forintba kerülne, a visszaállítására irányuló petícióikat eljuttatták a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. Válasz egyelőre nem érkezett, a folyamat felgyorsításáért és a figyelemfelkeltésért további tiltakozó akciókat terveznek.
.
Sápi Jenő, a szövetség helyettes vezetője azt mondta: sajnálatosnak tartják, hogy az egykor a gazdaság egyik motorjaként működő bányászat egykori dolgozóinak megbecsültsége mára jelentősen csökkent. Hozzátette: ők csak azt szeretnék, ha ne vennék el, illetve visszaadnák szerzett jogaikat.
.
A Mecsekben 1753 és 2002 között folyt szénbányászat, uránbányászat pedig az 1950-es évek végétől 1997-ig. Ez alatt volt időszak, amikor a szénbányákban tizenegyezren, az uránbányában nyolcezren dolgoztak, közülük sokan egészségkárosodást szenvedtek.
.
Az Országgyűlés tavaly decemberben fogadta el a megváltozott munkaképességűek ellátásainak átalakításáról szóló törvényt, amelynek értelmében az idén megszűnik a rokkantsági nyugdíj, helyette az érintettek rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást kaphatnak. Az előbbiben azok részesülhetnek, akiknek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, illetve akik tartós foglalkozási rehabilitációt igényelnek. Az utóbbit azok kaphatják, akiknek a rehabilitációja nem javasolt.
.
A rehabilitációs ellátás összege a minimálbér 30 és 50 százaléka közötti összeg, a rokkantsági ellátás legkevesebb a minimálbér 30 százaléka, maximum annak 150 százaléka lehet.
.
A fogyatékkal élők és az elesettek érdekében demonstráltak civilek a fővárosban is, miután a kormány megszorító rendelkezései nem csak a bányászokat érintik, de szinte az összes mozgáskorlátozottat vagy más okból leszázalékolt embert. A Hősök terén, csaknem 40 fokos hőségben a felszólalók a volt rokkantnyugdíjasokat, súlyos betegeket, fogyatékosságokkal élőket sújtó kormányzati intézkedésekre kívánták felhívni a közvélemény figyelmét.
.
A demonstráció résztvevői sérelmezték, hogy a kormány csalónak állította be a rokkantnyugdíjasokat, miközben a számukat illetően is félrevezette a társadalmat. A demonstrálók elfogadhatatlannak nevezték a rokkantnyugdíjak eltörlését, hiszen így a rászorulók sok esetben mindössze 28 ezer forint támogatást kapnak.
.
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és más civil szervezetek képviselői arra kérték a kormányt és a törvényhozókat, hogy módosítsák a megváltozott munkaképességűek ellátásról szóló törvényt, és biztosítsák számukra az emberhez méltó életfeltételeket.
.
A MEOSZ és a civil szervezetek a következő napokban fórumokat szereznek, ahová meghívták az Országgyűlés szakbizottságainak tagjait. A szervezet támogatásával ezen a héten több magánszemély fordult a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához a rokkantnyugdíj eltörlése miatt.
.
A rendezvényen felszólaló Iványi Gábor metodista lelkész beszédében visszautasította, hogy aki segítségre szorul, ezt méltatlanul várná el. A lelkész tiltakozott a tehetősebbek támogatása és a mozgásukban korlátozottaknak járó kedvezmények megvonása ellen is.
.
Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke bejelentette, hogy csatlakozik ahhoz az éhségsztrájkhoz, amelyet a demonstráción több, fogyatékkal élő kezdeményezett. Mint elmondta, éhséglánc szervezésébe kezdenek, amelyhez országszerte bárki csatlakozhat.
.
A vasárnapi demonstrációt – amelyet a MEOSZ mellett és a Civil Mozgalom mellett, a Szövetség az Egységes Magyarországért, a Tiszta Kezek Mozgalom és más civil szervezetek, illetve magánszemélyek szerveztek – szolidaritásáról biztosította a 4K! is. A párt álláspontja szerint a mozgáskorlátozottak újabb olyan csoportnak számítanak, amely áldozatul esett a kormány elemi társadalmi szolidaritást felmondó politikájának. A párt felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a törvényt, és kezelje a mozgáskorlátozottakat a magyar társadalom egyenrangú polgáraiként.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Bányásznyugdíjakat fosztogat a Fidesz , 4.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Egyértelmű a kormány szándéka: minél gyorsabban megszabadulni az öregektől, a betegektől, rokkantaktól, mindenkitől, aki “haszon”-talan. Vegyük el a nyugdíjukat, emeljük fel a csillagos égig a gyógyszerek árát, tegyük minél nehezebben elérhetővé az egészségügyi ellátásukat……. rövidesen olyan összeget lehet megtakarítani a nyugdíjukon, hogy nem egy, hanem több szuperstadionra is telik majd belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (51 szavazatból)
  2. Matolcsysta számítások szerint, ha a nyugdíjas bányászok egy része öngyilkos lesz, másik része pedig az eddigi nyugdíjának mintegy 20%-át kapja, akkor több pénz marad a 2/3 vezetőinek.
    A 2/3 támogatásával.
    Még mindig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  3. Újabb, kitűnően átgondolt, és szakmai hatástanulmányok alapos elemzése után meghozott rendelet.
    .
    Csak pénzügyi szempontokat nézve:
    .
    Az öreg bányászok tönkremennek vagy felfordulnak, a tőlük függő családtagok szintén. Ezzel rengeteg ember, mint vásárlóerő, egyszerűen megszűnik. Velük együtt tönkremegy az összes olyan üzlet, ahová ők jártak vásárolni. Ezek viszont maguk után vonják a nekik beszállítók forgalomcsökkenését is, és ez meg egy láncreakció.
    .
    Így kevesebb jövedelem jut az állam- maffiának is, és kénytelenek lesznek másokat tönkretenni, másokat lehúzni, újabb embereket tönkretenni.
    .
    Nem tudom, ezek a “kormányemberek” nem szeretnének maguknak pár kistestvérkét csinálni?
    .
    :((((
    .
    “…Munka persze nincs – nemhogy Komlón, de egész Baranya megyében, főleg ilyen korú, kapcsolati tőkével nem rendelkező embereknek…”
    .
    “…kapcsolati tőkével..”
    .
    - Kódnyelvről lefordítva: bratyi, komolyabb rokon, nő- vagy hímnemű kitartó, bár tiszta gyalázat, hogy ezeknek a hősöknek (a bányászokat ugyanis annak tartom) ilyesmihez kellene folyamodnia – mint mindenkinek abban a szájbatekert országban, aki egyáltalán dolgozni akar bárhol is.
    .
    Ahogy hívom ezt a g…najhalmazt itt, ahol vagyok:
    .
    “Fuckgary”, instead of “hungary”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  4. ovinak és jobbkezének ez a véleménye/döntése a szerzett jogokról.
    Ha már itt tartunk visszakérhetnénk a regnáló hatalom képviselőitől az “ingyenes taníttatásuk” teljes költségét is. :((((((((((((
    Milyen jogász professzorok vizsgáztatták ezeket a heréket??????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  5. Na kérem, EZ csendes népírtás :-(((((. Kúszó-lappangó, alattomos, cinikus és mocskos módon hazug, a fideSS undorító módszerével :-(((.
    Tanúlságos volt tegnap (vasárnap) este az M1-en Obersovszky vezetésével történt riport az illetékes elvtárssal és az ATV-n a Szabad szemmel című műsorban ugyanazzal az illetékes elvtárssal és egy illetékes “hölggyel” :-( .
    .
    Ezzel kapcsolatban is beindult a fideSS-szes HAZUGSÁGGYÁR!
    Mármint, hogy ilyen (a vizsgálatokkal kapcsolatban elmondott) anomáliák nem léteznek, nem létezhetnek .,., mert ..
    TAGADNAK MINDENT és TÍZ KÖRÖMMEL RAGASZKODVA A SAJÁT VERZIÓJUKHOZ HAZUDJÁK LE AZ ÉGRŐL MÉG A CSILLAGOKAT IS :-((( !!!
    .
    TUDOM, mert sajnos magam is érintettje, elszenvedője vagyok ennek a mocskos népírtásnak.
    Aki nem érintett a témában (adjon hálát Istennek ezért) és csak “kívülről” szemléli a problémát, azt tájékoztatom, hogy MINDEN ÚGY TÖRTÉNT és TÖRTÉNIK, AHOGY AZ “ELÉGEDETLENKEDŐK” ELMONDTÁK :-((( !
    .
    SENKI ne higgyen a mocskos náci propagandának !!!
    Orbán és szemét kormánya a legelesettebbeket és a legvédekezésre képteleneket LÖKI AZ ÁROKBA és LEHETETLENÍTI EL, NEMCSAK A MEGÉLHETÉSÜKET, HANEM A PUSZTA LÉTEZÉSÜKET IS !!!!!!!!
    .
    Rokkantcsalók ??? IGEN, VANNAK OLYANOK IS :-(((.
    A “vizsgálat” előtt, a váróteremben beszélgető betegek között már KÖZSZÁJON FORGOTT AZ INFORMÁCIÓ, mely szerint 200.000.-Ft/év A TARIFA, ha rokkant szeretnél lenni :-(((((.
    Tehát a betegek és rokkantak nagy része tudja, ismeri ezt a “gyönyörű” lehetőséget, CSAK MÁR ELEVE NINCS OLYAN ÁLLAPOTBAN és ANYAGI HELYZETBEN, hogy élni tudna a lehetőséggel.
    Ezt kihasználni CSAK AZOK TUDJÁK, AKIK NEM IS BETEGEK IGAZÁN ÉS SIMÁN DOLGOZNAK a juttatások mellett :-(((.
    TEHÁT JELENLEG ÉPP A TÉNYLEGESEN BETEG, ELESETT, DOLGOZNI (és sok esetben magát ellátni is) KÉPTELEN EMBEREKET “SZŰRIK KI”, az ÁLLAMILAG KIADOTT PARANCSRA, a “VIZSGÁLÓ ” és ORVOSI ESKÜJÜKET MEGTAGADÓ ORVOSOK AKTÍV SEGÉDLETÉVEL.
    Magyarul a mostani rendszerben NAGY SZÁZALÉKBAN AZOK A MUNKÁRA KÉPES SZEMETEK LEHETNEK ROKKANTNYUGDÍJASOK, AKIK MEG TUDJÁK VENNI AZT :-((((((((((.
    Az IGAZI BETEGEK NAGY SZÁZALÉKÁT pedig azzal a jelszóval LEHETETLENÍTIK EL, hogy “VISSZAIRÁNYÍTJÁK” ŐKET A NEM LÉTEZŐ “MUNKA VILÁGÁBA” !!!!!
    .
    Az is megér egy misét, hogy minden média a ROKKANTCSALÓKRÓL beszél.
    DE ARRÓL RETTENETES NAGY ELHALLGATÁS VAN és még kimondani sem szabad a NYILVÁNVALÓ TÉNYT,, hogy egyszer KELL HOZZÁ MINIMUM EGY (de inkább több) SZAKORVOS, aki kiállítja a diagnózisról a leletet a csalónak (jó pénzért), másszor KELL HOZZÁ AZ NRSZH ORVOS, AKI ROKKANTNAK NYILVÁNÍTJA a “beteg” CSALÓT (szintén jó pénzért).
    TEHÁT a rokkantcsaló ÖNMAGÁBAN NEM TUD CSALNI, AHHOZ MINIMUM KÉT ORVOS AKTÍV SEGÉDLETE SZÜKSÉGES :-(((((((( !!!.
    Ez A CSALÁS pedig SZINTE BÁRHOL MŰKÖDIK AZ ORSZÁGBAN !!!
    VELEJÉIG KORRUPT AZ EGÉSZ RENDSZER :-((((.
    .
    EZEK az un. “vizsgálatok” (véleményem szerint) NEM AZ ADOTT BETEG egészségkárosodásának megállapítására szolgálnak, HANEM a fideSS SZIMPLA ANYAGI ÉRDEKEI VEZÉRLIK :-((((.
    HADD HULLJON A FÍRGESSE jelszó alatt!
    ÉS NEMCSAK A BÁNYÁSZOKAT ÉRINTI, HANEM MINDEN ODASZORULÓ, BETEG, ROKKANT EMBERT :-(((((( !!!!!
    .
    EZ ma Magyarország “ROKKANT ELLÁTÁSA”, a fideSS “VÉGSŐ MEGOLDÁSA”, a HAZUGSÁGGYÁR !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  6. Mint a vasárnapi demonstrációról, mint a komlói rokkantnyugdíjas tüntetésről hiányolom egyrészt a parlamenti ellenzéki pártok képviselőjét/felszólalóját, másrészt a polgári szolidaritás kifejezéseként megjelenők tízezreit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  7. Ja, és még egy igazán jellemző, “JÓPOFA” adalék a “vizsgálati módszerről” (ami persze a fideSS és seggnyalói szerint teljesen REÁLIS és OBJEKTÍV :-(((((( ).
    .
    A vizsgálat (ami ténylegesen kb. 5-6 . perc volt és a legfontosabb, legalapvetőbb vizsgálatokat, állapot félmérést SEM TARTALMAZTA) kezdetekor az orvosnő megkért, hogy vegyem le a pólómat (CSAK a pólómat, a cipőt alsóruházatot MÁR NEM KELLETT).
    Megtettem, mert azt még egyedül is meg tudom tenni.
    .
    UGYANEZ a határozat leírásában MÁR ÍGY SZEREPELT: “ÖNÁLLÓAN VETKŐZIK, ÖLTÖZIK”.
    Tudni kell, hogy egy pólólevétel MÉG nem gond számomra. VISZONT A CIPŐ, ZOKNI (és a MINDIG rajtam lévő kompressziós harisnya) LE- és FELVÉTELÉBEN MÁR FELESÉGEM SEGÍTSÉGÉRE SZORULOK :-(((.
    .
    Hát EZ az az orvosi alaposság és objektivitás, amiről fideSSnyikék beszélnek :-(.
    .
    A legvégső, “legszebb” az volt a dologban, hogy az elutasító határozatban MINDEN EL NEM VÉGZETT VIZSGÁLAT olyan gyönyörűen volt leírva, MINTHA a vizsgálat során TÉNYLEGESEN IS MEGTÖRTÉNTEK VOLNA :-(((. Jó mi ?
    .
    Mert MINDEN SZINTEN MŰKÖDIK A FIDESS-SZES HAZUGSÁGYÁR !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  8. Az ilyen döntések napi hatása is szörnyű, de a jövőre hatása még rettentőbb.

    Az, hogy kezdeni kell valamit a rokkantsági/korai nyugdíjakkal, az nem kérdés, de hogy egységesen letaroljanak mindent, mert gondolkodni-tervezni képtelenek, az szörnyű.
    Hogy azonos annak a rendőrnek/tűzoltónak/katonának az elbírálása, aki bevetésen volt évekig, mint annak, aki egy irodában ücsörgött… szóval a hallatlan inkompetencia, az ami rombol.

    A jövőre hatása?
    A nyugdíj meg mindenféle szerzett jogok rendszerének lesöprése azt jelzi, hogy én a gyerekeimnek azt a jótanácsot adom, hogy ha véletlen itthon is maradnak, akkor is az amcsi 10%-os takarékosság elvét alkalmazzák.
    Sőt! A nettó jövedelmük 10-20%-át azonnal tegyék megtakarításba, persze külföldön biztonságba helyezve.
    Magyar ellátó rendszerbe meg, “igéretre” a jövőre, semmit ne fizessenek. Minek?
    Ha ügyesek, akkor a megtakarításuk szimplán az állami alapok helyett a magán megtakarításba konverzió. De csak ez ad valódi biztonságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. Is.
    Mármint: bányásznyugdíjakat IS fosztogat a Fidesz.
    De nem kell türelmetlenkedni, lassúnak tűnhet ugyan, de mindenkire sor kerül, kivételek csak a gyevi bírók lesznek. Azokat pedig Hazudniképtelen Viktormihály nevezi ki. Úgyhogy vagy pedálozni tessenek elkezdeni, vagy felsorakozni olyan vezető mögé, aki igazolta már, hogy Orbáni mélységekre soha nem süllyed le. Új ígérgetőkre persze lehet eltékozolni az időt, csak nem érdemes. Aki még nem bizonyított, arról nem lehet tudni, mit tesz majd olyan helyzetben, aminek a létezéséről fogalma sem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. @voisine
    Mielőtt valaki az orromra húzná, hogy maguk a szervezők tették nemkívánatossá politikai pártok megjelenését a demonstráción,- megjegyzem, hogy hasonló kinyilatkoztatások után bezony “”magánemberként”" megjelentek ominózus nemkívánatosak egyes demonstrációkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Személyes tapasztalatom van a bányászok egészségi állapotáról. Legtöbben a nyugdíj korhatárt sem élik meg. Aktív korukban tönkrementek. Aki túlélte, képtelen visszamenni a munka világába. Nagyon sokat dolgoztak, nagyon nehéz körülmények között és nagyon keveset kapnak vissza. Ötven év feletti bányászfeleségek túlnyomó többsége özvegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  12. Igen, sok an vannak bányász rokkantak Magyarországon. . . én mégis úgy condolom, hogy ők csak fizikailag gyengék. Nagyobb baj az , mikor a szellemi képesség beteg, mert utána jön ám a fizikális leépülés.Erre egy példa: nézem ma /2012 jul.2-én/ az országgyúlést. Kedvenc vezírünk az asztalra támaszkodik, hosszú-hosszú beszédét meghajolva /merthogy rövid a karja/, intézi a publikumhoz..Nem meri elengedni az pult szélét csak akkor, ha bal karjával ágálhat . . .kúlönben ELINDUL A KARJA MAGÁTÓL. . .Lehet, hogy egyszer ő is rokkant lesz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. heveske,
    Köztudott, hogy Lipótmező sárga intézményének lakói az intézmény megszűnése után a Parlament épületébe költöztek. A látogatógat a Kossuth téren fogadják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  14. Úgy ahogy irjátok. Előbb utóbb sor kerül mindenkire, aki nem fideSS támogató.
    Hiszen a gazdaságot rendbe kellene hozni, amivel a rendszerváltás óta nem
    törődött – valóságban – egyik kormány sem. Hogyan is törődtek volna, hiszen a
    23 év alatt egyetlen olyan ember sem maradt néhány hónapnál tovább a
    vezetésben aki valamit is értett hozzá. Amit mégis sikerült gyarapodni azt is
    elvitte az infláció és a HUF értékének és ezzel együtt a bizalomnak csökkenése
    a nemzetközi gazdaságban. Ezek miatt egyre nagyobb Magyarországon termelt
    értéket kell adni a – gazdaságunkhoz nélkülözhetetlen – külföldi termékekért.
    Nyilvánvaló, hogy évről évre egyre kisebb reálértékű árúból egyre csökkenő
    értéket lehet újraosztani.
    Mindig, mindenütt vannak csalók. Az egészséggel kapcsolatos csaláshoz
    viszont – ahogy irták – két közreműködő szükséges. Egyik, aki nem akar
    dolgozni, másik aki megállapitja ki milyen %-ban munkaképtelen. Valóban
    egy pályázó állapotát nem egy, hanem több biráló állapitotta meg, mire valóban
    rokkantnyugdijas lehetett. KI IS CSALT VALÓBAN ? Hiszen az egyik fél csak
    akart csalni, ami a megitélés nélkül nem valósulhatott volna meg.
    Másik dolog a következmény, hiszen véleményem szerint nem valósult volna
    meg annyi csalás – amennyire a kormány hivatkozik – ha a rokkantságot a
    fennálló állapot szerint állapitották volna meg és a csalókat megfelelően
    megbüntetik. De ide tartozik az is, hogy úgy tűnik néha, mintha a csonkolt
    végtag kinőhetett, hiszen nem vagyunk hüllők.
    Harmadik probléma a “szerzett jog”, amit a jogosult – a törvényben előirt
    követelmények szerint – teljesitett, vagy nem. Ha a teljesités megtörtént
    milyen alapon fosztják meg jogától?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  15. Az egesz kormånv egy fasiszta diszno hiena tårsasåg!

    Vagy nekik megyunk vegre egy totålis øsszefogåssal, vagy menjen aki csak teheti es hagyja magåra a rohadtakat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Szerintem is közvetett népirtás folyik. 300 000 Ft.- nál húztak egy határt. Aki ez alatt keres, azt szép lassan eltávolítják.
    .
    De kérdezem én, hol a jó életbe vannak má azok, akiket már sok-sok sérelem ért az elmúlt 2 év alatt. Mi a jó istenért nem vagyunk már az utcán? Miért nincs tele a Kossuth tér tüntetőkkel, miért nincs még blokád az utakon?
    .
    Értsük már meg, hogy ha nem lépünk fel a kormány ellen, akkor könyörtelenül “kivégzi” az említett rétegeket. Nem hiszem el, hogy mindenki rabszolga akar lenni, és örül a havi 27000 Ft.-nak.
    .
    Nincs mitől félni. Fel kellene fogni végre, hogy urak nincsenek alattvalók nélkül. Ne legyünk már alattvalók!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  17. sosem szabad elfelejtenünk!
    eljön az igazság pillanata, amikor az el nem évülő emberiesség elleni bűncselekményért kell felelni ennek az aljas bandának, orbánnak és kritikátlan végrehajtóinak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  18. Akkor lett volna értelme a bányászok társának halálának, ha a család beleegyezne, hogy az elhunytat a Kossuth téren ravatalozzák fel és Magyarország összes bányásza a tiszteletét tenné a ravatalnál. Esetleg nem csak a bányászok, hanem rendőrök tűzoltók, orvosok, ápolók és mindenki, aki az új munkatörvénykönyvével elesik az egészségromboló munkájuk megfizetésétől. Nem elhallgatni kellene a nevét, hanem hősként tisztelni. Szégyellje magát a regnáló hatalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  19. Mennyivel több tiszteletet érdemelne ez a bányász, aki az egészségét adta oda az országért, mint egy nyírő, vagy horthy, akiknek a segítségével embereket gyilkoltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  20. Én meg éppen azt hallottam, hogy a mecseki szén- és uránbányákat újra meg akarják nyitni. Nem lehet, hogy oda akarják visszaküldeni őket? “Megerősítve” közmunkásokkal? Ezektől még ez is kitelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  21. Báthory Ödönke

    Buta bányászok nem értik. A Kormány megvédi a nyugdíjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Báthory Ödönke

    Mélységesen elnézést kérek a bányászoktól az alábbi hasonlatért:
    Ez az eljárás engem erősen emlékeztet egy könyvre, amit az auschwitzi táborba megérkezőkről olvastam. Három sorban álltak a “beutaltak”, a sorok elején egy-egy asztal, mindegyik mögött egy orvos és egy írnok. A dokik csak egy pillantást vetettek a delikvensre, és kimondták a verdiktet. Ha nem láttak benne semmi kizsigerelhető munkaerőt, akkor egyből gázkamra. Ha láttak benne, akkor még élhetett néhány hétig. Ott is egy pillantás volt az orvosi vizsgálat. Ott sem a valós egészségi állapot volt a szempont, hanem a kinyerhető haszon.
    Szégyen, hogy idáig süllyedtünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  23. Írtam már azt, amit most is leírok. 2011-ben olyan bányásztól is vonták meg rokkantnyugdíját, akinek lába az omlásban maradt. Társai nem hagyták meghalni a bányában, de csak a lába nélkül tudták felhozni. Ács-álványozó végzettséggel dolgozott addig a bányában, utána pedig rokkant lett, de 2011-ben közölték vele, hogy ülő munkára alkalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Mesélhetnék a bányáról, a bányászokról …
    Amit művelnek velük az szégyen és gyalázat!
    .
    Amit a Fideszisták művelnek az egyenes út a pokolba a Nemzetnek!
    És ami a legrosszabb; Vannak erre vevők! Csak azt nem értik;
    Ha mi beledöglünk, velünk döglenek!
    .
    Jószerencsét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  25. Hungarian citizen

    Egy fellabu (tan lab nelkul szuletett? – nem pontosan tudom), az orszagnak tobb ermet szerzo magyar paralimpiai uszonot is behivtak, hogy nem nott-e sumakba’ vissza a laba, mert akkor mehet a gepsor melle. Na csokolom, szavazgattunk, szavazgattunk?! idiotak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  26. @voisine 14:07
    Természetesen Gyurcsány és Mesterházi megjelenésére utaltam olyan tüntetéseken, ahol a szervezők nem kívánatosnak mondták a politikai pártokat, de az említett urak magánemberként megjelentek ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Megvan a Fidesz hátországa, hiszen már több, mint két éve folyik a mezőgazdasági kisbirtokosok látás-csökkentése (röviden: parasztvakítás).
    Szembeállítják szövegükkel a polgárokat, ez pedig azt eredményezi, hogy sokan problémának látják azt a tényt, hogy ők segélyből, vagy közmunkából élnek, miközben mások két-háromszor annyi nyugdíjat kapnak. Hibáztatom az értelmiséget, hogy nem világosítják fel az embereket: nem az a baj, hogy a nyugdíjak kapja járandóságát, hanem az, hogy ők nem tudnak elhelyezkedni, ahol tisztességes munkáért tisztességes, a megélhetéshez szükséges bért kapnak! Ez a “Divide et impera!” gyakorlati megvalósítása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. gondolkodó!5 pont, teljesen igazad van, mert pontosan ez a céljuk,szembeállítni az embereket egymással. megy is rendesen a kárörvendés a környezetemben is.
    Szomorú, de ez a mai magyar valóság! Dögöljön meg a szomszéd lova is!
    Apropó! olvastátok, a fidesz megszámoltatja a lovakat az állatkórházakban?
    Fidesznyihaha!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. De ennek a kormánymaffiának ez sem elég, most már az uniós pénzeket is lenyúlják. OK, ezt eddig is megtették, de 1, valamennyi talán tőlük függetlenül, esetleg jó helyre is ment, 2, nem azonnal nyúlták le, teljesen nyíltan, ahogy megérkezett a pénz.
    .
    De ennek most vége:
    .
    http://atv.hu/belfold/20120703_orban_kezbe_veszi_az_unios_fejlesztesi_forrasok_ellenorzeset
    .
    Innentől már ez is náluk van.
    .
    Nem értem, az Unió ilyen kondíciókkal miért ad bármiféle pénzt is magyarsztánnak. Végül is, az IMF ennél kevesebbért sem áll szóba ezzel a szájbatekert országgal… akkor az Unió hogy nem tiltja le ennek hallatára az ÖSSZES kifizetést?
    .
    És nézzétek meg, a fitymesz- zombiknak ez sem számít, mert szerintük a pénz a lehető legjobb helyen lesz így.
    .
    gusztavnagy:
    .
    - Igen, meneküljön, ki merre lát, én is ezt mondom, magyarsztán reménytelen immár. Például az ilyenek miatt, mint amiről ez a cikk szól, vagy ezért, amit most jeleztem.
    .
    Ganajország…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. És akkor:
    .
    http://propeller.hu/itthon/2427527-orban-iranyithatja-polgari-hirszerzesert-felelos
    .
    WTF???
    .
    Az Unió ezért sem szól be?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Egyfolytában, nap mint nap látom a bizonyítékait annak, amelyek alapján az egész FIDESZ vezetést bukásukat követően bíróság elé lehet állítani, csak fel kell olvasni előttük a médiában is megírtakat, a cselekedeteiket, a tapasztalatokat, az aláírt törvényeket stb. és máris kiszabható lesz a legalább 10-20év börtön rövidítés nélkül, a teljes vagyonelkobzás a családtól, és a közügyektől való eltiltás életük végéig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. katka
    2012. július 3. kedd
    08:43
    A kórházi lovak megszámlálása logikus és szükségszerű!
    Tudni kell, mennyi tenyészkanca és tenyészmén van a kórházak birtokában, ugyanis nem kívánatos a kancák lázadása, ha a mének bizonyos testrészét az eü. dolgozók közt bérpótlékként kiosztják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Báthory Ödönke

    gondolkodó:
    A kórházi lovak összeszámlálásával még mindig hamarabb végeznek, mint a minisztériumi és parlamenti marhák összeszámlálásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Kerpács Winnetou

    Nagyon szeretném, ha a felelősségre vonásig nem kellene várni 2014-ig!!!! Addig nagyon sok ember fog fizetni az egészségével, sőt az életével!
    Lehet itt magyaráznia gazdaságot, pénzügyi manipulációt, trükkök százait!
    Amit ez a kormány csinál az latenciális genocídium! Amikor államháztartás hiányra, meg egyéb kifogások mögé bújtatva, emberek ezreinek megélhetését, gyógyellátását szüntetik meg, vagy teszik számára elérhetetlenné!!
    És, hogy miért történik ez?
    Mert a kormány már rájött, hogy ilyen szavazati többséget soha az életben nem fog szerezni. Az állami vagyon már eltűnt! Most a népet kell teljesen kifosztaniuk ahhoz, hogy az elkövetkező 30 évükben, bujkálva, új személyi azonosság alatt, munka és főleg fizikai munka nélkül átvészeljék a nagy számadást! Nem kell jogászprofesszor ahhoz, hogy megállapítsa, a vezér, szándékosan, azaz, dolus direktus módon genocídiomot követ el a saját népe ellen !!!
    Az ilyen embernek és brigadérosainak viszont ezért felelnie kell!
    Az egész Fidesz kormányzás a demokratizmus, az emberi jogok hatályon kívül helyezésével indult, erre használta a 2/3-t !
    “Az emútt nyócévről” meg csak annyit merjenek szólni, hogy rendszeresen kivonultak a munkahelyükről, a padsorokból, bezzeg a bért erre az időre is megkapták!
    Aztán, amiről ezek a “példaképeink” mélyen hallgatnak!! Hogyan lett ebben az országban 1989. óta ennyi milliárdos, milliomos,földbirtokos, gyáriparos???
    Ebben az országban több millióan dolgoztak becsülettel, szorgalommal, de ők érdekes nem tudtak milliókat megkeresni, összerakni! Aztán azt a képviselői jólétet, amit a mostani hatalom átvett, úgy köszöni meg, hogy rúg még azokon párat, akik valóban az adójukkal a mostani heréknek ezt a kiváltságot pl.-képviselői visszahívhatóság eltörlését- biztosították!
    El kell hogy jussanak ezek a panasz szavak már Nyugatra is! Látniuk kell, hogy nem erre szavazott az ország, nem ezt akarta, ez a kormány antidemokratikus és a legnagyobb baj, hogy a saját népére tőrt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Eldrad hivatkozott anyaga annyira fontos, hogy ide másolom:
    .
    A miniszterelnök irányíthatja a jövőben a polgári hírszerzésért felelős Információs Hivatalt (IH), és közreműködhet ebben a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, jelenleg Lázár János.
    A parlament hétfőn a kormánypártok támogatásával fogadta el a fideszes Kocsis Máté erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát, kimondva, hogy a kormányfő az IH irányításával összefüggő egyes hatásköröket átruházhatja a Miniszterelnökséget vezető államtitkárra.
    Az Országgyűlés egyúttal jóváhagyta azt is, hogy azoknak az adatoknak a körét, amelyeket a nemzetbiztonsági szolgálatoknak közzé kell tenniük, az egyes minisztériumok helyett a kormány – a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság véleményének kikérésével – rendeletben állapítsa meg.
    A változások a jogszabály kihirdetését követő napon lépnek hatályba.
    Lázár János május végén az MTI-nek adott interjúban beszélt arról, célszerű lenne, ha a jelenleg a Külügyminisztériumhoz tartozó Információs Hivatal – amely elsősorban a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével foglalkozik – felügyelete a Miniszterelnökséghez kerülne.
    A szervezeti átalakulásra utalt az is, hogy a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban már a Miniszterelnökség fejezetében szerepelnek az IH 7,5 milliárd forintos kiadásai.
    MTI
    .
    Ezzel piktor formálisan is megkapta a diktátori pálcát..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Ezek a műveletlen, tanulatlan, pökhendi, beképzelt, alattomos tahók mindenkit fosztogatnak, nemcsak a bányászokat. De a hülye magyarok (az óriási többség) még mindig őket támogatja. Csak így tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. “a hülye magyarok (az óriási többség) még mindig őket támogatja”
    Ezt a téves állítást a kormányzat propagandája terjeszti, hogy elejét vegye a bátrabb megmozdulásoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Gyöngyi Péter

    girbegurba,akkor miért nyertek megint az időközi választáson?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Gyöngyi Péter
    Szerinted van értelme beválasztani a sáskahadba egy béna kacsát? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

MSZP: Mengele a Fidesz színeiben 2012. július 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos