Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megkezdődhetnek az IMF/EU-tárgyalások 2012. július 16. hétfő 18:46 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megkezdődhetnek az IMF/EU-tárgyalások
Budapest – Orbán Viktor szerint a magyar társadalomban nagyon komoly félreértés van a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalások szerepéről; a kormányfő hangsúlyozta: nem a talpon maradáshoz, hanem az olcsó finanszírozhatóság érdekében van szükség a megállapodásra.
.
A miniszterelnök minderről egy más témában tartott sajtótájékoztatója végén beszélt kérdésre válaszolva. Mint mondta, az emberek többsége jelenleg tévesen azt hiszi, hogy az IMF-tárgyalások azért kellenek, hogy ne legyen pénzügyi összeomlás Magyarországon, ám – folytatta – a valóságban az ország stabil lábakon áll, a valutaalap pedig azért kell, hogy a „talpon maradás olcsóbb legyen”.
.
„Nem arról szól a történet, hogy ha megállapodunk, talpon maradunk, ha pedig nem, akkor nem, hanem arról, hogy az életünket hogyan tudjuk a legolcsóbban finanszírozni”, erősítette meg, hozzáfűzve, hogy azt majd a végén meglátják, milyen konstrukcióban zárulnak a tárgyalások.
.
„Az IMF nem az ellenségünk. Látom, a sajtó egy részében is úgy jelennek meg, mint a krampuszok, akik nem hoznak, hanem visznek, és ha nem figyelünk oda, akkor még nagy baj lesz, és egyébként virgácsot szorongatnak mindkét kezükben, de az IMF nem így fest: az a mi bankunk, tagok vagyunk benne”, fejtette ki Orbán Viktor, majd hozzátette: kevésbé harcias, sokkal inkább szolid összefüggésben érdemes értelmezni a közeljövő tárgyalásait.
.
Kijelentette ugyanakkor azt is, hogy a kormány nem köt olyan megállapodást, amely ellentétes lenne „a magyar nemzetgazdaság”, „a magyar emberek” érdekeivel.
.
A tárgyalásokat firtató egyik kérdésre azt válaszolta: „tudom, hogy kukucskálni a legizgalmasabb, (…) de a futballmeccsek előtti taktikai értekezletek, akármilyen izgalmasak is, nem helyettesítik a végeredményt. Én majd a végeredménykor szeretném a helyzetet ismertetni”.
.
Arra a kérdésre, mérlegelnék-e, ha az IMF vagy az EU azt kérné, hogy ne szeptember végén végszavazzon a Ház a jövő évi büdzséről, hanem az év végén, azt válaszolta: „a költségvetési izgalmakon túl vagyunk”, mert a büdzsé alapszámait rögzítette a parlament, az el van döntve. A fejezeti átcsoportosításoknak pedig nemzetgazdasági szempontból összességében már nincs akkora jelentősége, jegyezte meg, kijelentve, hogy a költségvetést egy „eldöntött dolognak érdemes tekinteni, nem érdemes feszegetni, dörzsölgetni, felnyálazni”.
.
Még el sem kezdődtek az IMF-tárgyalások – folytatta –, de már előre látja, hogy mi mindent lehet majd ezekről olvasni, hallani a médiumokban, „még az én hajam is égnek fog állni”.
.
Mint az Index összefoglalójában olvasható, a „kormány határozott álláspontja, hogy Magyarország finanszírozni tudja magát a piacról, vagyis el tudja adni fenntartható hozammal az állampapírokat. Tehát nincs szükségünk közvetlenül az IMF pénzére, a hitelkeretet csak egyfajta védőhálóként használnánk, a piacok megnyugtatására. A megállapodás eredményeként a befektetők várhatóan kevésbé találják kockázatosnak az országot, hajlandóak lesznek kisebb hozam mellett is magyar állampapírt venni, és a kamatkiadásokon éves szinten 100-150 milliárdot spórolunk”.
.
„Csakhogy a Nemzetközi Valutaalap szinte biztosan nem ad Magyarországnak olyan típusú csomagot, amelyet a kormány korábban emlegetett”, folytatódik az elemzés. „Az elővigyázatossági (PCL), illetve a rugalmas (FCL) konstrukciókat stabil alapokkal rendelkező államok vehetik igénybe krízis kezelésére vagy megelőzésére. A valutaalap azonban jó előre kikötötte, hogy ezek szóba sem jöhetnek, kizárólag úgynevezett SBA alapon hajlandóak velünk tárgyalni. Ez a szigorú kontrollt jelentő készenléti hitelmegállapodás; a 2008-as hitelválság során Magyarország mellett más államok, például Izland és Görögország is kötöttek ilyen megállapodást az IMF-fel.”
.
„A konstrukciónak létezik olyan verziója is, amikor az ország csak elővigyázatosságból köt ilyen szerződést, de a rendelkezésre álló összeget csak akkor hívja le, ha hirtelen romlani kezd a helyzete – ez az elővigyázatossági készenlétihitel-megállapodás (P-SBA). Ilyet Magyarország az 1990-es években többször is kötött az IMF-fel, és akkor a hitelkeretnek végül tényleg csak a töredékét hívtuk le. Úgy tűnik, a magyar tárgyalódelegáció – belátva a realitásokat – már megelégedne ezzel a típusú hitellel is, és korábban a valutaalap is jelezte, hogy lehet szó erről.”
.
„Az SBA alapú csomagnak a feltételei is keményebbek. A valutaalap, amely az Európai Bizottsággal közösen ül le Magyarországgal a tárgyalóasztalhoz, a pénzért cserébe fenntartható költségvetést, átfogó reformokat vár, azok végrehajtását pedig folyamatosan ellenőrzi és értékeli. A hitelnyújtás időtartama jellemzően 1-2 év, a visszafizetés határideje 3,5-5 év”, írja az Index.
.
„A Nemzetközi Valutaalap országjelentései alapján viszonylag egyértelmű, hogy mit várnak a magyar kormánytól. Általánosságban az adórendszer átláthatóságnak növelését szokták elvárni, legutóbb az egykulcsos szja kétharmados bebetonozását és a minimálbér jelentős megemelését is kritizálták, ezen kívül a tömegközlekedés és az önkormányzati rendszer reformját sürgették. Vélhetőleg nem ezek lesznek a legizzasztóbb kérdések, és bár egyes részletekben kemény alkudozásokra lehet számítani, több ponton is komolyabb arcvesztés nélkül engedhet a kormány.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Megkezdődhetnek az IMF/EU-tárgyalások, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Jönnek a gyarmatosítók kávézni, ovi meg nyaralni, mi meg szívjuk az ormótlan viselkedést is. :) :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Orbán egy idegbeteg hazudós senki! A „Mi” kaméleon miniszterünk, a hazudós Viktorunk újra kinyitotta a száját …
    Az IMF tárgyalások nem azért kellenek …
    Hát akkor miért?
    2 évig mindegy volt?
    Most nem mindegy?
    Miért van az, hogy külföldön úgy tudják; a Magyar állam hónapok óta az államcsőd ellen küzd?
    Hol van ez az “aprópénz” a Görögök kisegítéséhez (kölcsön, de mindegy) Most mint eredményt demonstrálja a tárgyalások elméleti sikerét.
    Ha én rajtam múlana egy petákot sem adnék ennek a felcsúti diktátornak a kezébe!
    És még is hisz ennek az idegbeteg asszonyverőnek még valaki?
    Szánalmas csicskák! Remélem mielőbb eljön a begyűjtésük ideje!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120716_hurra_vesztettunk#rss
    ‘A felszínes külföldi megfigyelők nem értik miért beszél Orbán tábornok győzelemről fehér zászlóval a kezében körkörös visszavonulás közben…..”
    “Régen is így győztünk.

    Siker. Fontos állomáson vagyunk túl – így kommentálta II. Rákóczi Ferenc, hogy április 30-án a majtényi mezőre érkezik a Német-római Birodalom tárgyalóküldöttsége.

    Siker. Fontos állomáson vagyunk túl – így kommentálta Kossuth Lajos, hogy augusztus 13-án Világosra érkezik az orosz cár tárgyalóküldöttsége.

    Siker. Fontos állomáson vagyunk túl – így kommentálta Horthy Miklós, hogy június 4-én a Nagy Trianon palotába érkezik a Magyar Királyság tárgyalóküldöttsége.

    Összegezve: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Kövér László a BenyalszTv (korábban m1) azt mondta, hogy az IMF nem dirigálhat! Adjad má’ a zsét’ oszt’ kuss legyen, jenki csicska!

    Nem értem, mi végre kell folytatni a képzeletbeli ellenséggel az amúgy is fegyverletétellel végződött “szabadságharcot”. Talán akkora nagy pofára esés lenne beismerni, hogy két éven át szart se csináltatok, csak a haverokat szolgáltátok ki? Na ha ez a nyílt titok a legapróbb mértékben is szóba kerül majd, az ellenzék nagy lehetőség előtt fog állni, a Vezér nem fogja győzni átírni a választási rendszert, nehogy a szakadékba zuhanjon 2014-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Egyeske ugy beszél az övéihez, mint apa a hülye gyerekéhez. Ő nem képes másra, az övéi pedig erre vágynak. Annál nagyobb baj, hogy ebben a diliházban mások is élnének, boldogulnának ha hagynák. De a kisded játékaikat a mi házunkban játszák, mi pedig kimenekültünk a friss levegőre. De jön az ősz, a tél és az hosszu lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. http://napifix.hvg.hu/2012/07/16/leleplezo-jegyzokonyv-az-imf-targyalasokrol/
    és érdemes elolvasni a napi Varánszt is: Kövér Közgép Lászlóra “magyarosított”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. A képről: A két nagy amortizáló!
    Gyurcsány, meg az ország megvót! Kemény, derekas, férfi munka vót!
    Te mit gondolsz kit vagy mit kellene még amortizálni – vagy inkább küldjünk inzultációs leveleket a zembereknek és kérdezzük meg őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. csuti olyan elgyötört, mint a hét törpe együttvéve, orvosi tanácsra önbizalomnövelőnek hajtogatja azt amit még egy ovodás sem hisz el.
    ha még sokszor mondja, neki eredményes lehet a terápia, mi meg beledöglünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Komolyabb arcvesztés nélkül tárgyalhatnak….
    Már mindenki csak legyint rájuk, már nincs arcvesztés, már régen elveszett!
    Nem a semmiért akarnak javítani milliárdért az imázsukon – holott csak normálisan, európai, civilizált módon kellene viselkedni, a sallert meg a kokit mellőzni kellene, nema kipaterolásról beszélni, meg a beesésről nyilatkozni!
    Arcvesztést a fanoknál soha nem szenved a Fidesz, a többiek meg úgysem számítanak))))
    Faragatlan, bugris kormányfőt választott az ország magának – hát akkor égjünk
    együtt!
    Nagyon sok tanult, művelt ember is tapsikol neki, az IMF pedig egy olyan szervezet mely tárgyal, teszi a dolgát, aztán dönt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Ez az IMF kölcsön ezer sebből vérzik!
    Azt mondja Magyarország, hogy szükség van rá, bár a kormánypárti szakemberek szerint, ez a hitel nem feltétele annak, hogy talpon maradjunk, mivel a piacról is lehet finanszírozni az országot, csak azt nem teszik hozzá, hogy ez a módszer kicsit drágább, mintha megállapodnánk a delegációval!
    Ráadásul a büszke magyar nem is óhajtja ugráltatni magát, és elvárjuk, hogy az általunk szabott feltételeinket Brüsszel elfogadja, és hálás legyen, hogy kisegíthet minket, mert ha erre nem hajlandó, akkor az IMF megint csak lehajtott fejjel távozhat innen, és levonhatja a következtetést, hogy ők csak megköszönhetik, ha éppen egy, egy EU-s országot támogathatnak!
    Azt hiszem, hogy inkább a kormányunknak kéne innen távozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. orbán egy ócska piti kis hazudozó. a kormányának nevezett talpnyalók, mamelukok meg gyáva seggnyalók gyülekezete. egy szavukat nem hinném el. nem is érdekelnek, hogy megegyeznek vagy nem. egyébként meg nem fognak amíg a forint 300 alatt van. időhúzás, szemfényvesztés a taktika része. bűvészkedés felsőfokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Egyet értek az alcímmel. Nem a talpom maradáshoz kell a kölcsön, talpon maradásról szó sincs. Amig a rendszer müködik addig tudnak lopni a fideszes urak. A kölcsön ezt az egy célte segíti , az ország meg nem számít , ugye ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Nem lesz ebből semmi, megint csak.
    .
    Ganaj orbán és kitartottjai kezdik majd megint a szabadságharcos baromságot, az IMF küldöttek pedig mennek a francba, megint ez lesz.
    .
    És jól is teszik… helyükben ezzel a nyomorult, tarháló, komplexusos orbán- féle gengszterbandával szóba nem állnék többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Mindjárt mondom

    Na, mi van, a minihitlernek mégis kell a zsidók pénze?
    .
    (Igaz, hogy részben a magyarok, részben a lengyelek, részben a spanyolok, stb. pénze, de eddig nem erről volt szó.)
    .
    A kínai és az arab haverok nem adnak? Túl messze van Észak-Korea?
    .
    Mi van, beengedjük a nagyorrú farkast a házba? Mit fognak ehhez szólni a náci választók? Ejnye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Legutóbb, mikor itt jártak, focimeccsre sietett.
    El is ballagtak, szépen.
    -Hogy ez mibe került az országnak, most ne firtassuk! (Később is ráér az…)

    Ezzel együtt, nekem az a véleményem, egy árva petákot se a kezükbe!
    Még, ha becsődöl az ország, akkoris jobban járunk, mint ha még tovább segítik neki fenntartani aző rendszerét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Egy óra után távozott az IMF delegációja !
    Atya világ, ennyi idő alatt mit sikerült vajon elintézni?

    Én úgy látom, hogy hosszan tartó tárgyalásokra kell felkészülnünk!
    De az a kérdés, hogy velünk Magyarokkal mi lesz?
    Lehet, hogy azoknak lesz igaza, akik azt mondják, hogy márciusban úgyis új MNB elnöke lesz , majd ő szépen odaadja OV-nak a 5 milliárd €Urót “oszt jó napot”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Tisztelt Lecsó!

    “Azt hiszem, hogy inkább a kormányunknak kéne innen távozni!”
    De esze ágában sincs távozniuk a kormánynak !
    Hacsak , az istenadta nép el nem kergeti !
    De mint tudjuk, a Magyar birka, így ez a elképzelés felejtős!
    OV úgy gondolja, hogy 18-20 évig lesz hatalmon , mert az a program amit eltervezett , csakis az ő irányítása mellett megvalósítható!

    Én nagyon szeretnék már elmenni e országból, mert engem úgy utál OV és kiscsapata , mint a bokrot!
    Igaz Csávógyerek és Bohém is írtak nagyon jó dolgokat Amerikáról, de a vízumlottóban sincs szerencsém!
    H1B vízum megszerzése pedig eléggé procedurás , nagyon sok utánajárás szükségeltetik!

    Egy szó mint száz, rengetegen vagyunk, akik kitaszítottak, de azt hiszem nekünk menni kell innen , mert nem terem babér a számunkra!
    Félő, hogy szeptemberben mennyi tanár lesz munkanélkül?

    MOst olvastam, hogy az NGM kalkulációi szerint reálisan 10 milliárd forintos bevétele származhat az államnak az államkincstár megadóztatásából
    Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábban 120 milliárd forintos bevételről beszélt.
    Bezzeg ha én csinálnék ilyeneket , úgy kipenderítenének a munkahelyemről hogy a lábam nem érné a földet!
    Az ilyen “nagyembereknek” pedig mindent szabad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Gyöngyi Péter

    Rajtuk múlik a sorsunk!!! Hogy van az,hogy nem hiszem el,hogy egy csöppet is érdekli őket,mi lesz velünk holnap? Hogy van az,hogy sokan elhiszik, hogy érdekli őket,mi lesz velünk holnap? Milyen az a hit, amely kirabolt zsebbel is hiszi, hogy aki hitében és pénztárcájából megrabolta önmagáért,az holnap az ellenkezőjét teszi őérte,akit becsapott ! Rajtuk múlik a sorsunk! Jól el vannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Kivételesen idegen tollakkal ékeskedem: egy pályatársam remekművét osztom meg a sabotage blogról.

    Frady Endre 2012.07.17. 15:18:39
    IMF TÁRGYALÁSOK

    IMF és magyar kormány:
    Két elefánt összefeszül,
    S bezárt ajtók mögül ormány-
    -szkander nyögés hallik neszül.

    Valaki most halkan visít.
    Egyik elefánt tán egér,
    Vagy csak nyúzzák Varga Misit?
    Ez a kölcsön bármit megér?

    Bármit-e? Pont erről tárgyal
    Odabent sok fontos ember
    S csapkodnak pár tompa tárggyal…
    „I am F! Please do remember!”

    „IMF vagy, emlékszem én,
    Aki minket folyton megint.” -
    - Látszik Varga Mihály szemén,
    Nagyon elege van megint.

    Elmondunk bár minden óhajt,
    Feltételek kőkemények
    S vége! Mihály nagyot sóhajt:
    „Hazamennek a legények…”

    fradyendre.blogspot.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Kicsi Hitlernek csak Gyuri hülyeségét kell valamivel orvosolni! Viszont azért akarja ő diktálni a féltételeket, mert már az E!U-tól is megőrűl!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Vélemények:
    Azt mondták megy Orbán – akkut tölteni, aztán azóta minden csapból ő folyik, ma az Iparkamarában fényezték az ülepét!
    Bedobta, hogy több magyar bankot szeretne. Hogy honnét lesz rá pénz? Nem gond, lopni fog, nála ez nem jelent gondot, megvédte a mnyp-i befizetéseket is, majd most is megvéd valamit, máris lesz pénz, oszt jónapot!
    Előzete híresztelések szerint Rogánya is részt vett volna az IMF megbeszélésen, de valamiért hirtelen ő is elvonult szabira!
    Meg is jelent egy HÍRDETÉS:
    A grazi klinika nem fogad több magyar vendéget, akik a szabadságukat most ott szeretnék tölteni….
    Jött az IMF – Bayer Zsoci meg nézhet ki a fejéből, hogy mégis gyarmat leszünk, hiába doboltatta a békemenetben a sámándobossal, hogy nem leszünk gyarmat!
    Orbán pedig azt mondta, ha jön az IMF, akkor ő el! Aztán nem csinál semmit! Méghogy semmit! Segget a szájából, mint már régóta!
    Sokkal jobban örülnék, ha jó véleményeket olvashatnék!
    A sok fanatikus hívő véleményével nem foglalkozom – Mekk Elek is jó mesternek gondolta magát és mindig akadt megbízója is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. T. sedona 16:44!
    “Bezzeg, ha én csinálnék…” Na igen! Egy országot kisérleti nyúlként hazavágni bocsánatos bűn, Fideszisztánban. Gondoljunk bele, még mennyi “jó ötletük” lehet és 2014-ig még mennyi mindent kipróbálhatnak, néhányan esetleg majd belepusztulnak, de a cél szentesíti az eszközt! Ha csak a törvénykezésüket nézzük, nem győzik módosítani, ennyit tudnak jogászék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Hírzárlat van, egyórás megbeszélés délelőtt, délután az MNB-ben volt megbeszélés és vége, ennyi, elmentek nyaralni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. csakén -
    még mindig nem értetek újmagyaránul!
    NORMÁLIS ember persze azt hiszi, hogy 50 % (sőt több) részesedés úgy szerezhető, hogy a viktátor elvesz, elkommunizál, netán nyomott áron megvásárol bankokat, esetleg újakat alapít. . Hát egy nagy frászt! Ha kivonulnak a külföldi bankok, minden befektetés nélkül is megnövelhető (akár 100 %-ig) a “magyar” bankok aránya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Egyébként ez csak a postás különítmény volt – átvették a kormány programtervezetét, pár pontra rákérdeztek – és húznak haza elemezgetni.
    MONDTAM, hogy ez nem “tárgyalás” még.
    Most kellene a DK-nak egy számlálót felállítani (hogy mióta nincs frakciójuk, már kicsit uncsi): 2008.10.23-ünnepek – forint elleni támadás, IMF-hez fordulás,..nap hitelhez szükséges program kidolgozása … nap, a program megtárgyalása … nap. Ehhez képest a megállapodás megkötése … nap:
    És ugyanezt narancs-pepitában. Azaz annak számlálása, hogy a Lúzer kormány mennyi idő alatt nem volt képes Gyurcsány eredményét reprodukálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Lefrordítom közérthető magyarra a cikk néhány kiragadott részletetét:
    “az IMF nem így fest: az a mi bankunk, tagok vagyunk benne”, fejtette ki Orbán Viktor”
    Aki több banknál is tag, vagyis van bankkártyája, azok a bankok mind az övé? Ezek szerint minden bank pénzállománya szabad préda minden kártyatulajdonos tagnak. Hurrá!
    .
    „Nem arról szól a történet, hogy ha megállapodunk, talpon maradunk, ha pedig nem, akkor nem, hanem arról, hogy az életünket hogyan tudjuk a legolcsóbban finanszírozni”
    Eddig miért nem volt fontos “az életünket a legolcsóbban finanszírozni”? A tíz éves államkötvényekre közel 100%-os kamatot fizet az ország! Honnan? Miből? Ki ffizeti ki?
    .
    A tárgyalásokat firtató egyik kérdésre azt válaszolta: „tudom, hogy kukucskálni a legizgalmasabb (…) Én majd a végeredménykor szeretném a helyzetet ismertetni”.
    Vagyis a tárgyalások titkosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Folytatás:
    “Még el sem kezdődtek az IMF-tárgyalások – folytatta –, de már előre látja, hogy mi mindent lehet majd ezekről olvasni, hallani a médiumokban, „még az én hajam is égnek fog állni”.”
    Nem fog, mert a sportrovatok nem foglalkoznak az IMF-el. Orbán köztudottan csak a sportrovatot olvassa.
    .
    “A megállapodás eredményeként a befektetők várhatóan kevésbé találják kockázatosnak az országot, hajlandóak lesznek kisebb hozam mellett is magyar állampapírt venni, és a kamatkiadásokon éves szinten 100-150 milliárdot spórolunk”.
    Eddig miért nem “spóroltunk” éves szinten 100-150 milliárdot? Ki fizeti ki a két évnyi 2-300 milliárdos különbséget? A szabadságharcos Orbán és a kiüthetetlen jobbkeze? Rajta, kezdjék máris átutalni, mert nagyon hiányzik az ország mérlegének bevételi serpenyőjéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. kekec
    “Ha kivonulnak a külföldi bankok, minden befektetés nélkül is megnövelhető (akár 100 %-ig) a “magyar” bankok aránya.”
    .
    Nem így szól a fiókok mélyének terve. Orbánék alapítanak saját bankokat, emiatt részben hazahozzák a külföldön parkoltatott fekete pénzeket, Járai pedig feltornássza újra 25-30%-ra a banki (hitel)kamatot. A nyereséget pedig újra külföldre viszik.
    Az lesz majd a szép, új világ, amely hamarosan kezdetét veszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Ha egyenes úton jár a magyar kormány, akkor miért gond, ha a hitel fejében negyedévente ellenőrzik az országot?
    Az embereknek pedig inkább ezt még követelniük is kellene, mert az ellenőrzés csak azoknak rossz, akik le akarják nyúlni a pénzeket, a zemberek ezt nem értik meg?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Orbán nem szereti, ha nézik a kezét 2012. december 11. kedd | EG

Bajnai nem támadja Orbánt 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos