Ronai and Ronai
AMERIKAI

Arpaio: Obama születésije kamu? 2012. július 19. csütörtök 18:42 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Arpaio: Obama születésije kamu?
Phoenix, Arizona – Egy seriffi hivatal önkénteseiből verbuválódott csoport azt állítja, bizonyítékai vannak arra nézve, hogy Barack Obama születési anyakönyvi kivonata – amit az elnök azért tett közzé, hogy elhallgattassa az évek óta szállongó pletykákat, miszerint nem is az Egyesült Államokban született – hamis.
.
Maricopa megye keménykezűségéről híres seriffje, Joe Arpaio emberei már márciusban azt állították, hogy Obama születési anyakönyvi kivonatának hosszabb változata – amit a Fehér Ház 2011 áprilisában tett közzé – számítógéppel generált hamisítvány. Most maga Arpaio is megerősítette, hogy bizonyos abban: csalás történt.
.
A születési helynek abból a szempontból van jelentősége, hogy amennyiben az elnök csakugyan Kenyában született, mint ellenfelei állítják – vagy bárhol máshol, de nem az Egyesült Államok területén –, ebben az esetben nem is jelöltethette volna magát elnöknek. Hawaii illetékesek azonban azt állították, a kivonat nem hamis, és annak valódiságát a bíróság sem volt hajlandó megkérdőjelezni.
.
Ezzel szemben Mike Zullo, az arizonai csapat nyomozó főnöke azt mondja, a hosszabb formátumú okmányon numerikus kódok jelzik azokat a rubrikákat, amiket nem töltöttek ki; ilyenek az Obama apjának fajára, valamint foglalkozására és tanulmányaira vonatkozó kérdések.
.
Zullo szerint azok, akik eddig vizsgálták az irat valódiságát, nem voltak tisztában a kódok jelentésével – ezt az állam nyugdíjas, kilencvenöt éves dolgozója magyarázta nemrég el. Ő volt az, aki annak idején aláírta Obama születési anyakönyvi bejegyzését. Zullo azt mondta, annak az írónak a segítségével jutottak el az idős hivatalnokhoz, aki könyvet írt az egész születés-ügyről, és korábban is fontos segítséget nyújtott a nyomozáshoz.
.
Az Arizonai Demokrata Párt közleményben tudatta, hogy Arpaio akciójának egyetlen célja van: el akarja terelni a figyelmet a seriffi hivatalban és az „Amerika legkeményebb seriffje” által szorgalmazott rabfegyelmezési módszerek miatt jelentkező problémákról. Arpaiót azzal vádolják, hogy börtöneiben több száz szexuális visszaélés történt, és ezek közül egyet sem vizsgáltak ki megfelelően az elmúlt három évben.
.
Ma, csütörtökön polgári pert is indítottak Joe Arpaio ellen. A felperes –hispánokból álló csoport – azt állítja, a seriff és emberei rasszista módon megkülönböztetik a spanyol ajkúakat. A per mögött a szövetségi Igazságügyi Minisztérium is ott áll: szerinte Arpaio módszeres rasszizmussal sérti meg a hispánok alkotmányos jogait. Mint ismeretes, Arizona elsőként hozott az Obama adminisztráció által igencsak helytelenített törvényt, amely egyebek mellett lehetővé teszi, hogy a rendőrség igazoltatáskor a küllemre gyanús emberek esetében rákérdezhessen arra, legálisan tartózkodik-e az állam területén. Arpaio és emberei legfőbb bűne a szövetségiek szerint az, hogy ezt a jogszabályt könyörtelenül és szisztematikusan alkalmazzák is. A kereset időközben okafogyottá vált, miután a szövetségi Legfelsőbb Bíróság kimondta: a rendőrségnek igenis joga van intézkedés közben rákérdezni a tartózkodás jogalapjára – ugyanakkor a kifogásolt arizonai törvény bizonyos részeit hatályon kívül helyezte, így azt is, amely bűncselekménnyé nyilvánította volna, ha az illegális bevándorló állást keres.
.
Az újraválasztásért harcoló elnök kampánystábja egyelőre nem reagált Arpaio kijelentéseire. Joshua A. Wish, a hawaii Igazságügyi Minisztérium különleges munkatársa ellenben kijelentette, hogy az állam hivatali nyilvántartásai a leginkább rendben tartottak közé tartoznak, és valamennyi állam közül éppen Hawaiin lehet a legnehezebben csalárd szándékkal belenyúlni a nyilvántartásokba. „Obama elnök Honoluluban született, a születési anyakönyvi kivonata pedig érvényes”, szögezte le Wish, aki igaztalannak és félrevezetőnek nevezte Arpaio kijelentéseit.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Arpaio: Obama születésije kamu?, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Arpaio olasz fasisztak fattyuja.Illegalisan leptek be az Usaba.Arpaio A vietnami szolgalat alol felmentest kert.Egy hazaarulo,utolso olasz fasiszta.Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (29 szavazatból)
  2. Rasszizmust könnyebb bizonyítani, mint Arpaio kijelentéseit. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  3. Arpaio sok rokona naci kem volt.Az anyja pedig prostitualt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (24 szavazatból)
  4. Jonas, csak fröcsögsz, vagy valami linket is tudsz adni, hogy bizonyítsd az állításaidat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  5. Sokaknak szúrja a szemét Obama, ezért a lejárató kampány a szokott aljas módszerekkel folytatódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  6. Majd adok en neked olyan linket,hogy belezoldulsz,utolso nacibarat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (20 szavazatból)
  7. Na,ilyen Terry fele tetvek miatt elhetnek szabadon nacik a mai Magyarorszagon.Ilyen Terry felek miatt kopik le a magyarokat kulfoldon mondenhol.Hitvany,tetu nep.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (19 szavazatból)
  8. Za'Kant E-manual

    Kedves Jonas! Nem értelek. Terry nem azt mondta, hogy nem fasiszta fattyú, csak annyit kérdezett, simán utálod-e és indulatosan szidod, vagy ez tényleg így van. Azt kérte, utóbbi esetben adj egy linket, hogy olvashasson róla és művelődjön. Nem hinném, hogy ezen a fórumon bárki is nácibarát lenne. Hozzáteszem, Arpaio nekem sem a szívem csücske, bár annak, hogy az apja náci, anyja meg prosti volt ebben semmi szerepe sincs. Ne idegeskedj – mind rühelljük a nácikat. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. Arpaio jól terel. Legalábbis azt hiszi magáról. Úgyis eljön az idő amikor kivizsgálják a dolgait. Kampányidőszak van…nem? Lehet, hogy valamelyik ellenérdekelt fél beígért neki valamit cserébe a műsoráért…? Mondjuk azt, hogy leszállnak róla?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  10. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  11. Ez az a fajta cikk amit az olvasók megvezetésének lehet tekinteni.
    A cím felkelti az érdeklődést. Egy 95 éves ember kinyomozta hogy OBAMA születésije hamis. Aztán a téma átvált Arpaio-ra.
    Ok lehet hogy Arpaio egy gonosz ember, de attól még lehet BARACK születésije hamis ? Vagy nem ?
    Jonás mi a baj ? Terry csak kérdezett valamit. Vagy van előzménye a dolognak és Terry-t is ismered ? Kiről mondod hogy hitvány , tetü nép. Terryről.
    Nekem sincsen nagy véleményem a magyarokról, bár magam is magyar vagyok, ennek ellenére nem mondanám a magyar népről högy tetü. Azt lehet mondani hogy sok a tetü magyar, de bármely más népeknél találhatsz tetüket. Amikor egy népet minősítesz, akkor gyakorlatilag Hitler munkáját folytatod.
    Hitler azt mondta az egyik népre hogy árja, a másik meg dögöljön meg. Nem gondolnám hogy mindenki aki az északi népek tagja annyira kiválók lennének ahogyan azt sem hogy egy másik nép meg mind mind alávaló gazemberekeből áll. Persze teljesen más eset ha az ember önként vállal közösséget valamelyik csoporttal. PL. Ha most valaki fideszes vagy fidesszel esetleg a jobbikkal rokonszenvez, az kivétel nélkül mind hülye, vagy mind fasiszta, vagy mind rasszista, esetleg macohcista. De mondom ezek a minősítések csak az önként vállalt hovatartozársa vonatkozhatnak. Attol senki semtehet hogy pl olasznak születik, mondjuk egy maffiózó családba, de az már akaratlagos ha maga is maffiózónak áll be, és folytatja a családi hagyományt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Magyarországon hány sexualis büncselekmény történik a börtönbe, és hányat vizsgálnak ki ?
    Látta valaki az orosz börtönöket. Az ami börtönök luxushotelek azokhoz képest.
    http://www.youtube.com/watch?v=n00DLWHtaaY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Nem vagyok odaadó híve Obamának, sőt rossz amerikai elnöknek is találom, de nem ég le az arcukról az a bizonyos vastag bőr amiért újra előveszik ezt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. Nem baj ha nem igaz, de jol hangzik! M

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Jonas, további fröcsögéseddel bizonyítottál mindenki előtt, hogy csak egy elvakult gyűlölködő vagy (és még te nevezel mást tetűnek), aki csak okádni tud az interneten, és vádaskodni mindenfélével (most én is írhatnám, hogy a te kulturális színvonalad miatt köpik le a magyarokat külföldön….), de a lényegre továbbra sem jött válasz, miszerint igaz-e az a felettébb valószínűtlen állítás, hogy Arpaio apja olasz fasiszta, anyja prosti volt, rokonai meg náci kémek? Esetleg írnál valami mesét a testvéreiről, a keresztszüleiről, a nagyszüleiről, az unokatestvéreiről, stb.? Vagy ők voltak mind náci kémek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  16. Nem feltétlenül valószerűtlen az állítás, hogy ez a fasisztoid rendőrfőnök illegális olasz bevándorló volt, az sem lenne példa nélküli, ha már olasz gyökerekkel rendelkezik, hogy az apja fasírt volt, olaszországban ez nem volt ritkaság, és az ő stílusa is rímelni látszik egy ilyen felmenőre, de azért tényleg illett volna valami linket beilleszteni, hamár ilyen erőseket állít az ember, hogy prosti, kém, meg nác, meg így sűrítve az egész, meg sajnos Jónás stílusa és elvakultsága símán fölér egy buta fasisztával, mégha nem is szereti őket….szóval kíváncsian várjuk az információkat, ne nekünk kelljen már kiguglizni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  17. Stumpné Bekes Margit

    A világ legdemokratikusabb államában ezt a kérdést fel sem szabadott volna vetni! Egy ember értékét a munkája,a jelleme határozza meg és nem a faji hovatartozása,a születési helye stb! Obama bizonyitotta,hogy jó vezetője az amerikai népnek,ezért javaslom,hogy legyenek ebben a témában is demokraták ezek az urak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  18. Nekem ez az Arpaio sose volt szimpatikus. Most pedig túlment azon a határon, hogy remélhetőleg megüti a bokáját és bekerülhet kedvenc, maga által tervezett börtönébe rágalmazásért, ahol olyan bánásmódot kap majd, amit maga talált ki mások kínzására.
    Amúgy elég fasisztoid alak ez, akármilyen felmenői vannak, de nem lennék meglepve, ha igaz lenne az, amit Jonas ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna 2012. október 23. kedd | AN

Obamáék húsz éve házasok 2012. október 7. vasárnap | AN

Obama hivatalosan is elnökjelölt 2012. szeptember 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos