Ronai and Ronai
AMERIKAI

Medreszét számolt fel a kínai rendőrség 2012. június 7. csütörtök 17:54 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Medreszét számolt fel a kínai rendőrség
Peking – Illegálisan működtetett Korán-iskolára csapott le az északnyugat-kínai Hszincsiang tartomány rendőrsége Hotan városban, s 17-en megsérültek, amikor az elfogott gyanúsítottak robbanóanyagokat gyújtottak meg, jelentette csütörtöki számában Global Times című kínai lap.
.
A címlapon közölt beszámoló szerint a Koránt oktató központból 54 gyereket mentettek ki, 12-en könnyebb égési sérüléseket szenvedtek, három rendőr és a három gyanúsított közül ketten ugyancsak megsérültek. A rendőrségi rajtaütést Hotan városban hajtották végre szerda hajnalban, egy szülői bejelentés alapján.
.
A térség rendőrségi vezetője, Hou Han-min elmondta, hogy a rendőrök megérkezésekor a gyanúsítottak tüzet idéztek elő, de a lángok csak a padlózat egy részét tették tönkre. Emigráns ujgur források szerint a rendőrség könnygázt vetett be és a gyerekek annak következtében sérültek meg.
.
A hat és tíz év közötti gyerekek, akik felügyelőik utasítására korábban nem találkozhattak a szüleikkel, visszakerültek a családjukhoz, áll a lap összeállításában. Mint kiderült, egy részüket elrabolták vagy elcsalták, más részüket a szüleik küldték a gyülekezetbe, de amikor szerették volna otthon tudni gyermeküket, a Korán-iskola vezetői nem engedték elvinni őket, a szülők ezért fordultak a hatóságokhoz.
.
Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, ahol a hivatalos adatok szerint körülbelül 45 százalékban él a muszlim vallású ujgur nemzetiség, elterjedtek az engedély nélkül létesített vallási szerveződések, iskolák, amelyekben alkalmi prédikátorok oktatnak, hirdetik a Korán tanítását.
.
Napokkal korábbi hír szerint egy 12 éves hszincsiangi fiút halálra vertek az osztálytársai a tanár utasítására egy ugyancsak illegálisan működtetett Korán-iskolában, Korla településen, Közép-Hszincsiangban. Egy hasonló központban tavaly decemberben egy négyéves kislányt erőszakoltak meg, míg februárban egy 7 éves fiút a forró radiátorhoz kötöztek, s a fiú égési sérüléseket szenvedett.
.
A Global Times által idézett hszincsiangi egyetemi professzor szerint az elmúlt évben ezek az illegális Korán-iskolák egyre több gyereket és nőt toboroztak. Li Csian-seng professzor úgy vélte, e központok könnyen befolyásolhatók, s külső szeparatista és szélsőséges erők befolyása alá kerülhetnek. Mint mondta, sok földalatti Korán-iskola mögött állnak ilyen szervezetek.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Medreszét számolt fel a kínai rendőrség, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Ahelyett, hogy a teveszart rugdosnák a sivatagban, mint apáik – ehelyett, barbár módon képezik ki a jövő vallási fanatikusait, és terroristáit. Lám az olaj mire képes, ha nomád sivatagi arabtörzsek alól tör fel. Vagy F1-es istállót vesznek, vagy háborút finanszíroznak a más vallásúak ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  2. Majd jön a dalai bohóc, összetett kezekkel az ujgur jogokért tarhálni. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (14 szavazatból)
  3. Gonoszka, te nem csak gonosz vagy, hanem buta is. Kevered a szezont a fa….al. Fogalmad sincs mit írsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Te már nem emlékszel, mikor szegény tibetiek, meg aztán az ujguro jogaiért is úgy egyetemlegesen, a pekingi olimpia idején, Ja, az már 4 éve volt. Én még emlékszem.
    Csak egész butuska vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. Azért az fontos, hogy Kína remélhetőleg nem engedi kifejlődni az iszlám nácizmust sem. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Amíg a vörös kínai komcsik meg az iszlám egymást aprítják, azzal nincs is semmi baj. A Dalai Láma viszont, aki nem bohóc, nyilvánvalóan nem örülhet ennek, ha komolyan akarja venni a vallását. Elég érdekes lenne egy buddhistától!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. A tibeti és ujguri kisebbségi helyzetnek – ami rendkívül tragikus – és Dalai Lámának mi köze a cikkben szereplő, az iszlámra hivatkozó, nemzeteken és országokon keresztül gázoló, közel-keleti olajbevételekből finanszírozott vallási fanatikusokhoz és terrorista kiképző központokhoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Jó gyerek a Dalai Láma.
    Igazi humanista.
    És van humora is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. A tibetiek is fasza gyerekek, nem fanatizmusból gyújtják fel magukat. Fáznak.
    Hideg is van arrafelé.
    Na, ne strapáljatok .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  10. Raszputyin!!!!!!! mi köze a cikknek az arabokhoz ?
    az iszlám-ról van szó szerintem azzal sem vagy tisztában hogy a kinai lakosság hány százaléka iszlám. arabok meg végképp hogy kerülnek a képbe?
    a nomád szót is helytelenül használod arab törzsekre mivel pont a közel kelet volt a “nem nomád” élet forma bölcsője !!! de te tovább mész tudatlanságban és
    az arabok vagyonát olajhoz kötöd hisz a világ leggazdagabb embere is arab és nincs köze olajhoz”Carlos Slim “de a lista hosszu Steve Jobs és sokan mások.
    A teve ürülék rugdosásos megjegyzésed meg minösithetetlen !!!
    de ha ez alatt azt érted ,hogy a világ legtöbb fontos találmány arab találmány
    persze minden” teve ürülék rugdosása közben jött” közben felsorolhatjuk a háborúkat amiket az arabok indítottak más vallású népek ellen.mik? milyen háborúk? sorold a más vallású népeket akik ellen háborút indítottak “a nomád olayban gazdag arab országok”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Kínai ellenzéki író kapta a Békedíjat 2012. október 15. hétfő | AN

Az iszlám nevében sem zavarható meg a közrend 2012. szeptember 28. péntek | AN

Pakisztán végképp kitagadja Nobel-díjasát 2012. július 9. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos