Hozzászólás: Ara-Kovács Attila: Hogyan váljunk latorállammá? http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 gets http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-2#comment-188157 gets Tue, 12 Jun 2012 18:05:46 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-188157 kekec 2012. június 12. kedd 18:29 Ez és következményei bizonyítékok arra , hogy a fityisz nem jobboldali, hanem szélsőséges fasiszta. kekec
2012. június 12. kedd
18:29
Ez és következményei bizonyítékok arra , hogy a fityisz nem jobboldali, hanem szélsőséges fasiszta.

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-188139 kekec Tue, 12 Jun 2012 16:29:07 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-188139 Nos, ezt nyilatkozta az a bíró, akit Áder lapátra tett. És milyen igaza volt (már nem kádernek, hanem a bírónak!) http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/egy_szegeny_biro_panaszai.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201206 Nos, ezt nyilatkozta az a bíró, akit Áder lapátra tett. És milyen igaza volt (már nem kádernek, hanem a bírónak!)
http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/egy_szegeny_biro_panaszai.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201206

]]>
Túlavasúti http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187790 Túlavasúti Mon, 11 Jun 2012 08:52:48 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187790 "....vajon nem épp olyan vakok és elővigyázatlanok vagyunk-e itt mindannyian, mint eleink voltak a 30-as évek vége felé?" Sajnos a rendszerváltozás után nyomaiban fellépő és egyre kifejlődő gárda még nem elég figyelmeztetés ma sem. Hiszen a demokráciára hivatkozva egyik vezető párt sem tette meg a szükséges intézkedéseket, melyeket a háború végén megkötött nemzetközi egyezmények előirnak és máig is köteleznek azok betartására. A fideSS az árpádsávos zászló támogatásával nem rejtette már akkor sem rokonszenvét a nyilas eszmék pártfogásával. A 2/3 nagy lovat adott a magát jobbközépként "tituláló", valóban Horthy fasisztoid irányú párt alá. Mivel járt a fideSS átalakulása ma már a vak is láthatná. Sajnos ez a pártvallásos szemlélet - "hiszem ezt ámbár elmémbe nem fér" - meggátolja a reális valóság meglátását. Vagyis azt, hogy mindez hová vezethet. Mire irányul, hogy az országgyűlés elnöke MAGÁNEMBERKÉNT korteskedve további viszályt szit, az amúgy is megosztott külföldi magyarságban. A gazdaság helyzete egyre süllyed. A vezető mag csak a saját zsebét tömi. Rendfenntartására hivatott szerveink állapota botrányos. MA MÁR KINTRŐL VILÁGOSABBAN LÁTJÁK MIVÉ VÁLTUNK EDDIG. RAJTUNK IS MÚLIK MEDDIG HAGYJUK NYAKUNKRA FEJLŐDNI! “….vajon nem épp olyan vakok és elővigyázatlanok vagyunk-e itt mindannyian, mint eleink voltak a 30-as évek vége felé?”
Sajnos a rendszerváltozás után nyomaiban fellépő és egyre kifejlődő gárda még
nem elég figyelmeztetés ma sem. Hiszen a demokráciára hivatkozva egyik
vezető párt sem tette meg a szükséges intézkedéseket, melyeket a háború
végén megkötött nemzetközi egyezmények előirnak és máig is köteleznek
azok betartására. A fideSS az árpádsávos zászló támogatásával nem rejtette
már akkor sem rokonszenvét a nyilas eszmék pártfogásával. A 2/3 nagy lovat adott a magát jobbközépként “tituláló”, valóban Horthy fasisztoid irányú párt alá.
Mivel járt a fideSS átalakulása ma már a vak is láthatná. Sajnos ez a
pártvallásos szemlélet – “hiszem ezt ámbár elmémbe nem fér” – meggátolja
a reális valóság meglátását. Vagyis azt, hogy mindez hová vezethet. Mire
irányul, hogy az országgyűlés elnöke MAGÁNEMBERKÉNT korteskedve
további viszályt szit, az amúgy is megosztott külföldi magyarságban. A
gazdaság helyzete egyre süllyed. A vezető mag csak a saját zsebét tömi.
Rendfenntartására hivatott szerveink állapota botrányos.
MA MÁR KINTRŐL VILÁGOSABBAN LÁTJÁK MIVÉ VÁLTUNK EDDIG.
RAJTUNK IS MÚLIK MEDDIG HAGYJUK NYAKUNKRA FEJLŐDNI!

]]>
gets http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187786 gets Mon, 11 Jun 2012 08:42:02 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187786 kekec +++++++++++++++++++++++ Egy apró ellenkezés: - sajnos a világválságot néhány gazdag család okos gurui látták, tudták, vezényelték, amíg tudták - továbbra is kísérleti terepük a világgazdaság. Ez nem összeesküvés-elmélet, csak a szigorú VV (azaz: való világ). kekec
+++++++++++++++++++++++
Egy apró ellenkezés: – sajnos a világválságot néhány gazdag család okos gurui látták, tudták, vezényelték, amíg tudták – továbbra is kísérleti terepük a világgazdaság.
Ez nem összeesküvés-elmélet, csak a szigorú VV (azaz: való világ).

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187784 kekec Mon, 11 Jun 2012 08:31:55 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187784 MORDONBLŐD Idő kellett, míg a közutálatnak "örvendő" Bokrost az emberek átértékelték, és a többség elismerte a fájdalmas csomag eredményeit. És idő kell ahhoz is, hogy az emberek átértékeljék Gyurcsányt, értékeljék, hogy felismerte és (ha zárt körben is) de ki merte mondani, hogy a rendszerváltás kisiklott, és vissza kell emelni a sínekre az országot, különben tragikusan lecsúszunk - és értékeljék azt az erőfeszítést is, amit ennek érdekében tett. Végül is többszöri visszadobás után el tudott Veressel együtt készíteni egy olyan konvergencia programot, ami egy kiszámítható pályát biztosított, és elkezdte konszolidálni az államháztartást. Az ez irányú erőfeszítéseket díjazták a napok alatt megadott IMF-EU hitellel. A szakma már akkor is rámutatott, hogy a választott GYORS kiigazítási módszer a gazdaság túlhűtését vonja maga után, és világgazdasági dekonjuktura esetében nehézségeket okozhat. De világválságot, pláne ilyen mértékűt senki sem láthatott előre. Viszont 1-1,5 év alatt az ország az előre számított íven haladt, 2008--ban már az új osztogatáson (Új tulajdonosi program) agyaltak, amikor beütött a válság, ami történelmi pech volt. De nem 10, hanem 4 %-os költségvetési hiánnyal ért minket, amit Gyurcsány ért el és Bajnai tartott. Ez szerintem államférfire valló teljesítmény volt, és ember ennél többet, ilyen hátországgal és ilyen ellenzékkel nem érhetett volna el. Ezért szavazunk még mindig elég sokan bizalmat Gyurcsánynak - nem az ígéretei, hanem a tettei alapján. MORDONBLŐD
Idő kellett, míg a közutálatnak “örvendő” Bokrost az emberek átértékelték, és a többség elismerte a fájdalmas csomag eredményeit. És idő kell ahhoz is, hogy az emberek átértékeljék Gyurcsányt, értékeljék, hogy felismerte és (ha zárt körben is) de ki merte mondani, hogy a rendszerváltás kisiklott, és vissza kell emelni a sínekre az országot, különben tragikusan lecsúszunk – és értékeljék azt az erőfeszítést is, amit ennek érdekében tett.
Végül is többszöri visszadobás után el tudott Veressel együtt készíteni egy olyan konvergencia programot, ami egy kiszámítható pályát biztosított, és elkezdte konszolidálni az államháztartást. Az ez irányú erőfeszítéseket díjazták a napok alatt megadott IMF-EU hitellel.
A szakma már akkor is rámutatott, hogy a választott GYORS kiigazítási módszer a gazdaság túlhűtését vonja maga után, és világgazdasági dekonjuktura esetében nehézségeket okozhat. De világválságot, pláne ilyen mértékűt senki sem láthatott előre.
Viszont 1-1,5 év alatt az ország az előre számított íven haladt, 2008–ban már az új osztogatáson (Új tulajdonosi program) agyaltak, amikor beütött a válság, ami történelmi pech volt. De nem 10, hanem 4 %-os költségvetési hiánnyal ért minket, amit Gyurcsány ért el és Bajnai tartott.
Ez szerintem államférfire valló teljesítmény volt, és ember ennél többet, ilyen hátországgal és ilyen ellenzékkel nem érhetett volna el. Ezért szavazunk még mindig elég sokan bizalmat Gyurcsánynak – nem az ígéretei, hanem a tettei alapján.

]]>
MORDONBLŐD http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187775 MORDONBLŐD Mon, 11 Jun 2012 08:05:56 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187775 Igen kedves gets (18;14), egy vezető politikus számára ahogy nélkülözhetetlen az ésszerű, együttműködő de mindenképp nyilvános támogatás, ugyanúgy káros az eltúlzott, szinte kultikus rajongás. Azonban, egy-egy kommentárban megnyilvánuló, és kihangsúlyozott mentegetőző elhatárolódás - történetesen GYF-től - nemcsak, hogy fölösleges, de éppen ezért - mert ez a kvázi névtelen író részéről egy önigazoló pilátusi szerep - hatásában már nem oszt és nem szoroz - tehát egy jellemtelen megnyilvánulás. Olyasféle, mint a megkötözött tigrisbe még egy jót belerúgni... Igen kedves gets (18;14), egy vezető politikus számára ahogy nélkülözhetetlen az ésszerű, együttműködő de mindenképp nyilvános támogatás, ugyanúgy káros az eltúlzott, szinte kultikus rajongás.
Azonban, egy-egy kommentárban megnyilvánuló, és kihangsúlyozott mentegetőző elhatárolódás – történetesen GYF-től – nemcsak, hogy fölösleges, de éppen ezért – mert ez a kvázi névtelen író részéről egy önigazoló pilátusi szerep – hatásában már nem oszt és nem szoroz – tehát egy jellemtelen megnyilvánulás. Olyasféle, mint a megkötözött tigrisbe még egy jót belerúgni…

]]>
gets http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187589 gets Sun, 10 Jun 2012 16:14:56 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187589 MORDONBLŐD 2012. június 10. vasárnap 12:55 Az eleje rendben van, de - ne haragudj - az már nincs rendben hogy a fanatizmust ennyire fontosnak véled. Egy politikus akár államférfinak is tekinthető, akkor is ha nem fanatikusan, hanem racionálisan általában elfogadható politikát képvisel. A racionális hozzáállás lehet hibás a megítélés szempontjából, de nem lehet jellemtelen - sőt!!!!!!! A politikusnak egyébként dolga is, hogy messzebbre lásson, de ha az ellenkezője bizonyul be, akkor az államférfi minősítést nem érdemli meg. Én a leginkább elfogadott államférfiak /nők/ közé sorolom GYF-et, de nem szeretem a fanatikus megnyilvánulásokat körülötte, mert kisiklathatják a "vonatot". :))) MORDONBLŐD
2012. június 10. vasárnap
12:55
Az eleje rendben van, de – ne haragudj – az már nincs rendben hogy a fanatizmust ennyire fontosnak véled.
Egy politikus akár államférfinak is tekinthető, akkor is ha nem fanatikusan, hanem racionálisan általában elfogadható politikát képvisel.
A racionális hozzáállás lehet hibás a megítélés szempontjából, de nem lehet jellemtelen – sőt!!!!!!!
A politikusnak egyébként dolga is, hogy messzebbre lásson, de ha az ellenkezője bizonyul be, akkor az államférfi minősítést nem érdemli meg.
Én a leginkább elfogadott államférfiak /nők/ közé sorolom GYF-et, de nem szeretem a fanatikus megnyilvánulásokat körülötte, mert kisiklathatják a “vonatot”. :)))

]]>
kyolla http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187554 kyolla Sun, 10 Jun 2012 13:16:27 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187554 MORDONBLŐD 2012. június 10. vasárnap 12:58 Ez volt a célom. MORDONBLŐD
2012. június 10. vasárnap
12:58
Ez volt a célom.

]]>
MORDONBLŐD http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187506 MORDONBLŐD Sun, 10 Jun 2012 10:58:55 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187506 kyolla! . Egyetértünk, köszönöm, hogy pontosításoddal csak megerősítettél. . kyolla!
.
Egyetértünk, köszönöm, hogy pontosításoddal csak megerősítettél.
.

]]>
MORDONBLŐD http://nepszava.com/2012/06/velemeny/ara-kovacs-attila-hogyan-valjunk-latorallamma.html/comment-page-1#comment-187505 MORDONBLŐD Sun, 10 Jun 2012 10:55:34 +0000 http://nepszava.com/?p=106397#comment-187505 András! A mellékelt Gyurcsány "link" valóban megmutatja a magyar újságírási etika állapotát. Másrészt, az a főleg magyar mentalitást, ha valaki bajban van, akkor azt a többség ahelyett, hogy mentené, inkább ráugrik, és ha nem is feltétlenül mar belé, de sokan azt bizonygatják, kezeiket sikáló kefével súrolva, lépten-nyomon, hogy ők nem hívei az illető "vádolt" személynek. Nehogy valaki azt higgye, hogy ő Gyurcsány fan... Ez pedig akkora jellemtelenség, mint "jó Budavár magas tornyán az érckakas"... Sajnos kedves kommenttársak ezt a jelenséget pedig némely bejegyzésnél itt is sikerült tapasztalnom. András!
A mellékelt Gyurcsány “link” valóban megmutatja a magyar újságírási etika állapotát. Másrészt, az a főleg magyar mentalitást, ha valaki bajban van, akkor azt a többség ahelyett, hogy mentené, inkább ráugrik, és ha nem is feltétlenül mar belé, de sokan azt bizonygatják, kezeiket sikáló kefével súrolva, lépten-nyomon, hogy ők nem hívei az illető “vádolt” személynek. Nehogy valaki azt higgye, hogy ő Gyurcsány fan… Ez pedig akkora jellemtelenség, mint “jó Budavár magas tornyán az érckakas”…
Sajnos kedves kommenttársak ezt a jelenséget pedig némely bejegyzésnél itt is sikerült tapasztalnom.

]]>