Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ismét a politika árnya vetül a sportra 2012. június 8. péntek 0:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ismét a politika árnya vetül a sportra
London – A brit kormány illetékesei bojkottálják az angol labdarúgó-válogatott Ukrajnában esedékes három csoportmérkőzését a közelgő Európa-bajnokságon, tiltakozásul a bebörtönzött egykori ukrán miniszterelnökkel, Julija Timosenkóval szembeni hatósági bánásmód ellen, közölte csütörtökön a brit külügyminisztérium. Az EB körüli anomáliákról szóló hírek nem igazán meglepőek: a foci szerelmesei már nyolc évvel ezelőtt sem értették, hogyan lehetett társrendezői jogot adni egy harmadik világbeli maffiaállamnak.
.
A bejelentés szerint Anglia ukrajnai csoportmérkőzésein egyetlen brit kormánytag sem lesz jelen, az pedig még felülvizsgálat tárgya, hogy az Európa-bajnokság későbbi szakaszának találkozóira, köztük a Kijevben esedékes döntőre ellátogatnak-e brit kormánytisztviselők.
.
A brit külügyminisztérium szóvivője a BBC-nek elmondta: London igen aggályosnak tartja az Ukrajnában tapasztalható szelektív igazságszolgáltatást.
.
Timosenkót tavaly hét év szabadságvesztésre ítélték hivatali visszaélés vádjával. A volt kormányfő, aki nemrég csaknem háromhetes éhségsztrájkot folytatott, politikai bosszúnak tartja bebörtönzését.
.
Meg nem erősített korábbi brit sajtóértesülések szerint Vilmos herceg, az angol labdarúgó szövetség elnöke sem lesz jelen az angol válogatott ukrajnai mérkőzésein.
.
A világ legnagyobb emberi jogi szervezete, az Amnesty International által nemrégiben kiadott, súlyosan elítélő helyzetértékelés szerint az ukrán rendőri bűnözés miatt az ukrajnai mérkőzésekre ellátogató külföldi szurkolók sincsenek biztonságban.
.
Az április végén Londonban bemutatott, több esettanulmányt is ismertető hétoldalas jelentés szerint azokat, akik kapcsolatba kerülnek a rendőrséggel Ukrajnában, emberi jogsértések egész sora fenyegeti, a rasszista megnyilvánulásoktól a kínzásig. Mindezt a vezetői szintekig hatoló korrupció és strukturális hiányosságok súlyosbítják, és e tényezők „a hivatalosság büntethetetlenségének kultúráját” honosítják meg. Ráadásul a rendőrségi bűnözés kivizsgálására hivatott ügyészek szoros személyes kapcsolatokat ápolnak magukkal a rendőrökkel, és ennek eredménye az, hogy az incidenseket egyáltalán semmilyen, vagy csak felületes ügyészi vizsgálatok követik.
.
Az emberi jogi szervezet már decemberben is a rendőrség sürgős, még a labdarúgó Európa-bajnokság előtt végrehajtandó reformjára szólította fel Ukrajnát, közölve, hogy aggódik „a hírhedten korrupt ukrán rendőrséggel kapcsolatba kerülő” szurkolók biztonságáért.
.
Az AI akkori felhívása szerint mivel külföldi szurkolók ezrei érkeznek az Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseire, fennáll annak a veszélye, hogy őket is sérelem érheti az ukrán rendőrség részéről, amelynek „elképzelése sincs a közszolgálat és az elszámoltathatóság mibenlétéről”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Ismét a politika árnya vetül a sportra , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Kicsikkel könnyű ezt csinálni. Kínával szemben vajon miért nem voltak ilyen erényesek, ilyen érzékenyek a demokrácia vagy az emberi jogok terén 2008-ban, a tibeti felkelés és a pekingi olimpia idején?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ó szegény kicsi Ukrajna, csak el ne pityeregjem magam miattuk! Már az hibás döntés volt, hogy ki tudja milyen üzletpolitikai megfontolások alapján Ukrajnába vitték az E,B.-t Platiniék. Bár már jó ideje csak néhány érdekesebb mérkőzést nézek meg ebben a parttalan focidömpingben, tehát messze nem mondható, hogy nagy rajongója vagyok a labdarúgásnak, különösen a szánalmas focinak nevezett hazai bohóckodásnak, de ennél a lengyel – ukrán kombónál még az ismert bajok, és pénzhiány ellenére is, egy magyar – horvát közös rendezésű E.B. sokkal életképesebb ötletnek tűnt az első perctől kezdve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Kerpács Winnetou

    Nem ismerem a vád valódiságát, azaz mintha itthon mondanám, hogy hiányzik e a törvényes vád?? /Ebbe bármikor bele lehet kötni/
    Nekem Timosenkó hajkölteménye mindig is tetszett és már ebből kiindulva éreztem, hogy rossz lelkületű embernő nem lehet!!!! Politikai ellenfelei viszont könnyedén elbántak vele, főleg, hogy nem laza erkölcsűnek született!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. A legszörnyűbb az, hogy a horvátok, csehek, ukránok, oroszok egymást ütik-verik. Tele vannak feszültséggel. Itt vezetik le az otthoni, nemzeti fel nem dolgozott problémájukat, történelmüket. Berzasztó! Még szerencse, hogy Magyarország ennyire balfék fociban és ilyenkor örülök, hogy nincs épületgyújtogatás, tömeges verekedés és ölés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. commandante
    “pénzhiány ellenére is, egy magyar – horvát közös rendezésű E.B. sokkal életképesebb ötletnek tűnt az első perctől kezdve.”
    .
    Csak ne adj ötleteket Orbánéknak, hogy mit rendezzenek, mert a focikórságuk és a pénzhajhászásuk magyarországi olimpiára kacsintgat. Kerül, amibe kerül a nincsteleneknek, Orbánnak nem számít. Megszavazták, az épülő stadionok mellett még “Olimpiai Központra” is futja nekik a naponta felvett, újabbnál újabb hitelekből.
    .
    “Elfogadták a Puskás-törvényt
    Kormányzati döntés biztosíthatja, hogy 2016-ra felépüljön az új nemzeti stadion a jelenlegi Puskás Stadion melletti területen.
    .
    A beruházásért felelős kormánybiztos, Vígh László szerint még könnyebben és gyorsabban valósulhat meg az új nemzeti stadion építése azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta a Budapesti Olimpiai Központ rekonstrukciójáról szóló törvényt.
    .
    A törvény értelmében egy a “sport- és kulturális igényeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat nyújtó épületegyüttes” jöhet létre a következő években a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion környékén, vagyis az úgynevezett Budapesti Olimpiai Központ területén.
    .
    A beruházás központi eleme az új nemzeti stadion felépítése, ami egy 65 ezer férőhelyes, az Európai Labdarúgó Szövetség előírásainak megfelelő multifunkcionális, vagyis a labdarúgás mellett más sportágak és kulturális események befogadására is alkalmas létesítmény lesz.
    .
    „A törvény elfogadásával felgyorsulhat az előkészítő munka, illetve a tervezés folyamata, így akár már 2016-ra elkészülhet az új nemzeti stadion” – hangsúlyozta Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.
    .
    Arról már korábban beszámoltunk, hogy a jelenlegi arénát nem bontják le, az megmarad atlétikai stadionnak.
    http://sport.hir24.hu/magyar-foci/2012/06/12/elfogadtak-a-puskas-torvenyt/
    .
    Kommentek ugyanitt:
    “Nemzet”i Stadion…!!!! Röhej nyomorog a Nemzet…..!!!!!”
    - A nemzet nem nyomorog csak a nép, ezért népstadion nem kell, csak nemzeti.”
    - De miért egy katonaszökevényről (a rendszer rablásig haza se merte tolni a pof….ját, mert hadbíróság elé állították volna az őrnagy urat) , nevezik el a tervet?
    - Az igen, 65 ezer férőhelyes stadion. Még ha a gazdasági helyzet megengedné, akkor is KINEK??? Az Orbán fehérvári ( fellegvára ) stadionja KONG az ürességtől! Ja, hogy majd rendezünk egy komoly nemzetközi mérkőzést, ÉVENTE egyet??? RÖHEJ!!!”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Én már azt sem értem, hogy mi értelme van bármilyen sportot a tévében nézni. A női nyőgésversenyen (teniszen) kívül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán hallgat és retteg Putyintól 2014. március 2. vasárnap

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos