Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán: „Bármely percben jöhet az IMF” 2012. június 15. péntek 14:15 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán: „Bármely percben jöhet az IMF”
Budapest – Magyarország készen áll a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó hivatalos tárgyalásokra, és bármelyik pillanatban érkezhetnek olyan hírek az IMF-től, hogy ezek megindulhatnak, mondta Orbán Viktor miniszterelnök, immár sokadszor az elmúlt hónapokban. Épp csak azt nem árulta el, hajlandók vagyunk-e pénzt adni az IMF-nek. Megtudjuk tőle ellenben, hogy Magyarországnak nem is biztos, hogy kell euró, minden bajunk oka változatlanul a külföld, az emberek viszont vissza fogják kapni a sportpályákat. Sírjunk vagy nevessünk? A szabadságharc folytatódik.
.
A jegybanktörvényről szólva a pesti diktatúra első embere közölte: garnitúrájának nem fűződik semmilyen különleges érdeke ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank mostani vezetősége mandátumának lejártáig kinevezzenek egy harmadik alelnököt. „Van egy törvényünk, amely szerint ez lehetséges, a törvényt nem fogjuk módosítani, de szívesen megállapodunk arról, hogy a mostani jegybankelnöki vezetés mandátumának lejártáig nem nevezünk ki új alelnököt”, mondta, hozzáfűzve, „papírunk van arról, hogy mi betartjuk az EU-val kötött szerződésünket jegybankügyben”. Azon szervezetek álláspontját pedig, amelyeknek csak véleményezési joguk van, így például az Európai Központi Banknak, „olyan mértékig vesszük figyelembe, ameddig azt indokoltnak lájuk”, közölte, megjegyezve, hogy szerinte ez megtörtént. Kijelentette egyúttal, hogy a magyar parlament nem adhatja fel a szuverenitását.
.
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy Orbán Viktor továbbra is hiába áll készen a tárgyalások megkezdéséhez, lévén azok előfeltétele, hogy a rezsim mondjon le arról a törekvéséből, hogy a tőle egyelőre független MNB-t rabigába hajtva rátegye a kezét az ország valuta- és aranytartalékaira.
.
„Az MNB a magyar pénzügyi rendszer része. Az MNB-nek senki sem adhat utasítást, ideértve az Európai Központi Bankot is”, nem pedig csak a magyar kormányt – szögezte le Orbán Viktor, a valósággal tökéletesen ellentétben, hiszen az egyes országok jegybankjai épp azért függetlenek, hogy a szövetség elejét vegye annak, hogy egyes tagállamok felelőtlen kormányai a vastartalék elköltésével végleg a szakadékba taszítsák a saját hazájukat.
.
Magyarország készen áll az IMF/EU-tárgyalásokra, „nem rajtunk múlik, hogy mikor kezdjük el”, az EU már zöld lámpát adott, tehát „bármelyik pillanatban jöhetnek arról szóló hírek az IMF-től, hogy a tárgyalások megindulhatnak”, mondta Orbán – aligha indokolt optimizmussal, hiszen ugyanebben a nyilatkozatában ő maga zárta ki érdemben, hogy a Valutaalap tárgyaljon vele és kormányával.
.
A jövő évi költségvetés tervezetéről Orbán Viktor kifejtette: „egy rendes ország” nem az év utolsó óráiban fogadja el büdzséjét, hanem már az év közepén tudja, milyen keretfeltételek között működik majd a gazdasága a következő esztendőben. „Most léptünk arra az ösvényre, amin érdemes járni”, mondta a költségvetési törvényjavaslat pénteki benyújtására utalva, hozzátéve, hogy a halogatás helyett a rugalmasság a fontos, meg kell ugyanis őrizni a kabinet akcióképességét, s ezt szolgálják a tervezett jelentős tartalékok is.
.
A büdzsé céljának a kormányfő azt nevezte, hogy Magyarország a saját lábára tudjon állni. A 2013-es költségvetés szerinte tovább növeli a munkalehetőségek számát, és csökkenti az adósság szintjét, egyúttal nem fordulhat elő, hogy egy terület kevesebb pénzből gazdálkodjon jövőre, mint idén.
.
Az előterjesztést a Fidesz-KDNP-frakció még nem tárgyalta, folytatta, így „vannak még olyan szempontok, amelyeket javasoltak nekünk a parlamenti képviselőink, de ez a költségvetés nem oldja meg, ezért még számítok komoly és érdemi megbeszélésekre a frakcióval”. Példaként említette a képviselőcsoportnak azt az igényét, hogy javítsák a fizikai munkát végzők bérhelyzetét. A költségvetést pénteken nyújtják be a parlamentnek, a főszámokat még a nyári szünet előtt elfogadják, majd szeptemberben véglegesítik – vázolta fel a menetrendet.
.
A pénzromlást Orbán ismét csak külső körülményeknek tudta be, holott a válságnak gyakorlatilag vége, és az összes kelet-európai posztkommunista ország gazdasági teljesítménye javult, kivéve Magyarországot és Belaruszt. A forint árfolyamára kitérve megjegyezte, az európai gazdaság bizonytalansága miatt arra érdemes felkészülni, hogy a magyar fizetőeszköz árfolyama a jövőben is ingadozni fog; a forintnál jóval erősebb valutáknál is ez a helyzet.
.
A kormányfő a rádióinterjúban ismertette azt a kormánydöntést is, hogy felmondják a PPP-beruházásokról – vagyis az állam és a magántőke bevonásával készülő nagyberuházásokról – szóló szerződéseket, „kiváltjuk belőle az államot, és az emberek visszakapják a sportpályákat, a csarnokokat meg a tanuszodákat, és azokat biztonságosan működtetjük a jövőben”.
.
A miniszterelnök – az euróövezet válságával összefüggésben – beszélt arról is, hogy szerinte Magyarországnak érdemi vitát kell folytatnia a következő egy-két évben arról, hogy a jellegében teljesen megváltozott eurózónához akar-e csatlakozni. Orbán Viktor ezt azzal magyarázta, hogy szerinte az eurózónában egy nagyon erős, a nemzeti függetlenséget, szuverenitást jelentősen korlátozó központosítás zajlik majd le. A magyar kormányoldal a nemzetek Európájában hisz, nem a birodalmi koncepcióban, jelezte, majd azt mondta: „Ha Európa a saját lábára akar állni, és nem akar a világ beteg embere lenni (…), akkor át kell vennie az események irányítását a pénzpiacoktól”.
.
A hétvégi görögországi választásokról szólva úgy vélekedett: a görög emberek fogják eldönteni, hogy kik alakítsák meg a kormányt, és ezt nem szabad kívülről befolyásolni.
.
Varga Mihály szerint, ha az egyeztetések után a jövő héten be tudják nyújtani a módosításokat, akkor arról június végéig dönthet az Országgyűlés. Ezután már az Európai Unión és a Nemzetközi Valutaalapon múlik, hogy mikor kezdődnek a tárgyalások. A tárca nélküli miniszter azt mondta, megnőtt az esélye annak, hogy már a nyáron elinduljanak a megbeszélések.
.
Az ősz folyamán megszülethet a megállapodás – mondta a miniszter hozzátéve, hogy a pontos időpont a tárgyalásoktól függ, mert vállalhatatlan vagy a nemzeti érdekkel szembe menő pontokat a magyar kormány nem fog elfogadni.
.
Varga Mihály emlékeztetett, a jegybanktörvény vitája hosszú ideje húzódik, az Európai Központi Banknak és az IMF-nek is voltak fenntartásai a törvény benyújtott módosításával kapcsolatban. A végszavazást ezért elhalasztotta a parlament. A módosításokat visszavonják, és az átdolgozott változatot nyújtják be az Országgyűlésnek, közölte. Ez am közlés ellentétes azzal, amit Orbán mondott: „A törvényt nem fogjuk módosítani”.
.
Az utolsó vitás kérdésekről szólva Varga Mihály elmondta: a magyar kormány elfogadja azt a kérést, hogy újabb alelnököt és monetáris tanácsi tagot ne nevezzenek ki a mostani jegybankelnök hivatali ideje alatt – azaz még kilenc hónapig.
.
„Amellett, hogy a jegybanktörvény módosítása megtörténik, lesz olyan megerősítő információ, amely biztosítani fogja az Európai Központi Bankot és a valutaalapot, hogy ez a kinevezés 2013 márciusáig semmiképpen nem történik meg”, fogalmazott a miniszter.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 16 szavazatból)
Orbán: „Bármely percben jöhet az IMF”, 4.5 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

79 Reader’s Comments

  1. Visszakézből! Tökéletesen összefoglaltad a lényeget, az emeszpés puk-ot kihagytad. Nyolc éven át ő volt a szivattyú az államkassza és simicska között. Kiváncsi vagyok, Gyurcsány miniszterelnök úr mikor fog kipakolni ezekről a dolgokról. Az teljesen nyilvánvaló, hogy az Öszödi beszédben elsősorban nekik üzent hadat, ezért taposták el. Itt minden a pénzről szól. Úgy látszik ennek a népnek a megtisztuláshoz “pokolra kell menni”, hogy elzavarja ezeket a senkiházi gazembereket. Sem az EU, sem az IMF nem fog pénzt adni simicskának. Remélem. Lehet, hogy kicsit beledöglünk, de utána fel fogunk tápászkodni, kinyílik a szeme a sok hülyének akik rájuk szavasztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  2. gagyimami
    A “sok hülye” bedől a kormánypropagandának, annak, hogy tagadják a megszorításokat, és nem veszik észre, hogy apránként veszik el tőlük a sokkal többet – viszont verbális érzéstelenítéssel. Amelyik meg mégiscsak érzi a fájdalmat, az lenyugszik attól, hogy nemzeti szósszal tálalják a szoarét, meg EM8év, meg idő kell a kedvező hatáshoz, mert bezzeg Bokros is mennyire fájt, aztán utána milyen jó lett. El Tolcsy tündérmeséje és Orbán pávatánca az ilyeneknek szól, és nem a normálisaknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. Az a gyanúm, hogy most egy cseppet megriadt a felcsúti napóleon! Tegnap hallottam egy részletet a szokásos péntek reggeli rádiós igehirdetéséből, melyben erősen ajánlgatta a devizahiteleseknek az árfolyamgát nevű találmányukat, nem is titkolva, hogy bármelyik pillanatban elszabadulhat a forint árfolyama. Ki nem mondta, de nyilvánvaló, hogy mind az IMF, mind a forint árfolyamával kapcsolatos megnyilvánulások esetében a görögországi események állnak orbán szavainak a hátterében. Bár az óvatosságnak pont ellentmondani látszik Hódmezővásárhely újabb 79 millió euró értékű devizakötvény kibocsátása, amelyre a héten kapott engedélyt a kormánytól, egyedüliként a magyar önkormányzatok között. Ami lássuk be, bár a kötvényeket megvásároló ERSTE Bankkal kötött szerződés feltételeit nem ismerjük, a mai viszonyok között egyenlő a hazárdjátékkal. Persze ha azt nézzük, hogy az Osztrák Gazasági Kamara szervezésében orbán Bécsben tartott pávatánc bemutatóján, melyet a bankadó esetleges 2013-as kivezetéséről adott elő, jelen volt és zártkörű megbeszélésen vett részt a magyar koreográfussal Andreas Treichl, az Erste Bank vezérigazgatója, lehet hogy egy-két kecses tánclépés bemutatásával sikerült rávennie az osztrák üzletembert egy lírai pas de deux-re.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Cinizmus
    A cinizmus eredetileg az ókori görög cinikusok filozófiai iskoláját jelentette.
    Jelenleg a szó olyan személyek nézeteire utal, akik szerint kizárólag önös érdekek mozgatják az embereket, és nem hajlandók az emberi őszinteségre, erényre és altruizmusra építeni. Gyakran pejoratív értelemben használatos.
    (A Wikipédiából, a szabad lexikonból.)
    Csirkefogó
    A csirkefogó intelligenciájával, és az emberek rászedésével éli túl a helyzeteket, s olyan voná-sokkal is rendelkezhet, ami miatt gyakran a törvényszegők oldalán találja magát. A fürgeség (DEX) és a karizma (CHA) a csirkefogók védjegye
    (KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC számítógépes szereplő meghatározása)

    Cinikus csirkefogó
    A „bolond” ártatlan, együgyű, de olyan igazságok hangzanak el szájából, amelyeket nem csak egyszerűen eltűrnek, hanem el is fogadnak azon ténynek köszönhetően, hogy ez a „bolond” néha az udvari bolond ismertetőjeleit viseli. És nézetem szerint egy hasonló boldog árnyék, egy hasonló alapvető „bolondság” az, amely a baloldali értelmiségi fontosságáért felelős.
    És szembeállítom ezt azzal a megjelöléssel, amelyhez ugyanaz a hagyomány szolgáltat egy szigorúan kortárs fogalmat, amelyet az előzővel összefüggő módon használnak, nevezetesen a „csirkefogó” fogalmával… Nem egy cinikus, a hősiesség jegyével, amelyet ez a magatartás feltételezne
    Hogy pontosak legyünk, ő az, akit Stendhal „megrögzött gazembernek” nevezett…
    Mindenki tudja, hogy az a bizonyos mód, ahogyan megmutatkozik, amely része a jobboldali értelmiségi ideológiájának, pontosan az, hogy eljátssza azt, ami valójában, nevezetesen, hogy ő „csirkefogó”. Más szavakkal nem hátrál meg annak következményeitől, amit realizmusnak neveznek; azaz szükség esetén beismeri, hogy csaló.
    (Slavoj Žižek filozófus, kultúrakritikus és szociológus /1949, Ljubljana/ a University of Ljubljana professzora, és a University of London Birkbeck Institute for Humanities nemzetközi igazgatója)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. Eagle!
    Mit kezdenek a forinttal?
    Pofonegyszerű.
    Néhány utalás ide-oda és máris valuta-deviza lett belőle.
    Persze eszedbe ne jusson itthon keresni, jó messze biztos bankokban híznak tovább ügyes befektetők kezében forgatva.
    Ezeknek az uraknak és hölgyeknek, akik a biznisz kurbliját tekerik idehaza egynegyed panellakás, meg egynyolcad Trabant van csak a nevükön. A jónép számára nem publikus, de jó tudni, hogy van az a pénz – nem is olyan vészesen sok – amennyiért a világ bármely országának a teljesen hiteles útlevele is megszerezhető. Némileg többe kerül egy teljesen új személyazonosság a hozzá passzoló kitalált életpályával.
    Ha gáz lesz, ezek a derék figurák perceken belül fel fognak szívódni és más néven megjelennek mag Dél-Amerika, Ausztrália, vagy a távol-kelet valamely országában dúsgazdag bevándorlóként, hogy elkezdje tisztára mosni magyaroktól roppant fáradságos munkával megszerzett iszonyú vagyonát.
    Nem lesz könnyű feladat időben, még itthon elkapni valamennyit, de elméletileg megoldható. Sőt, lebuktatásukhoz lehet, sőt kell is kérni az USA és az EU hatóságainak a segítségét is a bankszámlák befagyasztásához és az ellopott rettenetes összegek visszajuttatásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. commandante – hacsak a Postabank kivásárlását nem helyezte kilátásba, mert különben az Erste hülye! Talán nem ártana tanulmányozniuk a magyar jogszabályokat, különös tekintettel az önkormányzatok adósságrendezési eljárására. Ha azt jól csinálják, a bank szív, mint a torkosborz.
    Esetleg még állami kezességvállalás is szóba jöhet – de akkor dettó! Orbánisztán, mint kezes! Viccnek is rossz.
    Bár ahogy megyünk a középkor felé, még néhány város zálogba adása, vagy valamely állami bevétel szedési jogának átengedése (pl Szja) is szóba jöhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Visszakézből
    2012. június 16. szombat 08:28
    Állításod teljesen igaz! Néhány országban elég egy saját tulajdonú ingatlannal rendelkezni a letelepedéshez, vagy meghatározott összeget kell letétbe helyezni az ország által kijelölt bankban, esetleg havonta bizonyos összegű euró, vagy dollár átváltását kérik a letelepülni kívánótól a helyi valutára. Egy másik lehetőség a letelepedésre a vállalkozás alapítása, melyet a megfelelő anyagi háttérrel rendelkezők nyilvánvalóan már réges-régen megtettek. Ami orbánt illeti, ő már néhány évvel ezelőtt túlesett ezen az aktuson, mert a korábbi híradások szerint Kékessy Dezső egykori franciaországi nagykövet, az orbán-klán régi-új jól bevált üzlettársa segítségével már szert tett egy párizsi ingatlanra, melyet a tanulmányait egy ottani egyetemen folytató leánygyermeke használ, vagy használt. De akár beszélhetnénk arról a horvátországi Dalmáciát keresztbe-kasul átszövő szálloda-apartman-vitorláskikötő ingatlanbirodalomról is, amely az orbánnal rokonságban lévő Vitézy Tamás vezetés alatt áll. Akit érdekel, az itt lejjebb megtekintheti az orbáni vagyon egy kis hányadát.
    … … … … …
    http://www.adriatiq.com/en/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Visszakézből 2012. június 16. szombat 08:28

    Igen, egyetértek. Szóval, egy véleményen vagyunk. A domesztikált magyarországi rablás nem kifizetődő. Mindössze az motoz a fejembe, hogy ez nem szokott olyan egyszerűen menni. Megesik, szinte biztos, hogy mások is kopogtatnak az ajtón, hey mi is itt vagyunk, és azonfelül, nem tudom biztosra venni, hogy esz egy elszigetelt magyar rablóbanda garázdálkodása.
    -
    Szóval amit a hszeidben írtál az 100% telitalálat, de lépjünk egyet tovább a pénz útvonalán.
    Ha ezt így végig csinálja, márpedig egyetértünk, hogy erről lehet szó, akkor itt van egy nagy minőségi ugrás.

    Ez nem egyszerű maffia és gazemberek, hanem egy állami szintű állami igazgatású, államilag kézi vezérlésre állított hatásos és nem pitiáner bűnszervezet amelynek tevékenysége kiterjed az EU és a nemzetközi politikai és pénz szférára (nem is említve az ország ezzel járó politikai degradálódását, elszigetelődését és vészes jobbra tolódását esetleg fasizálódását) vagyis politikai érdekek alárendelését a piramis struktúrájú szindikátus típusú bűnözésnek, amely nem megy a nemzetközi a nemzetközi pénzpiac bevonása nélkül, közvetve beleértve az IMF et és az EU-t is.
    -
    Lehet ezt egyedül csinálni?? Megy ez egy ilyen anyagilag, katonailag és politikailag kiskaliberű országnak, hogy a partin az ellenkező irányba kavarja meg a levest a fazékba, hogy a sűrűjét meríthesse, a közös fazékból??? Vagy egy újonnan érkezett jövevény a nemzetközi alvilágban???

    Nem, nem, ott már nincs hely újoncoknak kezdőknek. Telt ház van.
    Ők nem lehetnek sem újoncok, sem kezdők.
    -
    Hülyíteni és átvágni az IMF et, az EU-t a a bankvilágot, a fél világot, és besöpörni a pénzt egyszerű nemzetközi szintű állami pénzmosással?? Nem, ez nem ilyen egyszerű. Ez nem megy egyedül csak úgy. Túl nagy a játszma ahhoz. Lehet, hogy Orbán csak eszköz, egy jól megfizetett szóvivő, de túl nagy és erőteljes a szervezet. Vizsgálja vajon az IMF melyik szindikátusban landol a pénze? És az EU segélyek, és az egyéb források.
    -
    A Suharto modell, az US$9 billion -jával amire lecsapott az osztrák bank és elvitte amikor gyengélkedni kezdett, sikeresnek nevezhető?? Vagy a dél koreai ahol minden minisztert letartóztatnak a leváltása után??? Nem ez merőben más businessnek néz ki . Szóval menjünk csak tovább a pénz útvonalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Jó ez a kép, csak a kalasnyikov hiányzik a háta mögül. Remélem azért nemsokára láthatjuk azt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Mit kell még elvenni tőletek ahhoz, hogy megtaláljátok a tökeiteket? Mekkora veszteség kell érje a családotokat ahhoz, hogy ne kivárásra játsszatok? Elvették már anyátok nyugdíját, elvették a gyerekeitek jövőjét, elveszik a munkátokat az infantilis gazdaságpolitikával, majd elveszik a szociális juttatásotokat, hogy kenyeret se találjatok ha már munkát nem. Ti mégis ültök és hallgattok. Félre kellene tenni végre azt a büdös nagy önérzetét mindenkinek, mert ha az igazi bűnöst keresitek, egyszerűen csak nézzetek tükörbe. Két éve tűritek mindannyian, amit ez a kormány véghez visz, és nem szóltok egy szót sem egészen addig, amíg nem a ti torkotokat kezdi el szorongatni az orbáni diktatúra vasmarka. Ki fogtok-e állni Július 1.-én a rokkantak mellé? Lesz-e erre a kérdésre válasz? Lesznek-e nektek a sérült emberek ugyanolyan magyarok és ugyanolyan emberek, mint bárki más ebben az országban? Lesz-e bennetek kurázsi egyáltalán, hogy odaálljatok egy ügy mellé?

    Fogtok-e még tapsolni és zászlót lengetni Orbán Viktor előtt, amikor majd NEKTEK IS(!) napi 200 forintból kell megélnetek, amikor majd a ti gyerekeitek is éhesen fekszenek le, hogy aztán másnap kiájuljanak az iskolapadból? Tetszik vagy sem, nektek és akár az összes ellenzéki formációnak, abból hogy mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti, senki sem fog jól lakni. Abból, hogy seggel forogtok egymás felé, a helyzet nem fog megváltozni. Ez a kormány nem egyszerűen lassú éhhalálra ítél több százezer embert, hanem a szó minden lehetséges értelmében kitaszítja őket a társadalomból, akik pedig már most is a peremen vannak, gyakorlatilag Taigetoszi pontossággal kerülnek likvidálásra, úgy anyagi, egzisztenciális, lakhatási mint élelmezési szinten. Az utóbbi alatt természetesen az Erzsébet utalványt értem, amit a minimális tisztelet megadása mellett is javasolnék, hogy mindenki aki a kitalálásában részt vett, és az is aki végül aláírta és szentesítette, tegye meg azt a szívességet hogy megfog belőle összesen 22.800 forintnyit, és feltekeri abba a zsíros, nagypolgári, parlamentben terebélyesedett valagába.

    Ti pedig kedves honfitársak, tegyétek le a távirányítót, húzzátok ki a gépet a konnektorból és hosszú, tömött sorokban induljatok a sorsotok megváltoztatása felé, mert ha azt hiszitek hogy ezt a gesztenyét majd akármelyik hobbipolitikus ki fogja nektek kaparni, akkor rohadt nagyot tévedtek. Régi és nagyon igaz mondás, a politikusról onnan tudni mikor hazudik, hogy mikor mozog a szája. Még azok is, akik belekényelmesedtek abba, hogy soha semmilyen sorsdöntő lépést nem kellett megtenniük, akiknek soha nem kellett a kés élén táncolniuk, fel fognak ébredni. Vagy így, vagy úgy. De jó lesz, ha azt mindenki mélyen az eszébe vési, hogy az ébredés fájdalmas lesz ha nem történik meg időben, ha nem történik meg önszántunkból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. Kedves Judit!
    Mi itt soha nem beszéltünk ilyen alpári stílusban egymással. Hatalmasat tetszik tévedni, ha azt hiszi, hogy itt idióta óvodások beszélgetnek, akiket a becsiccsentett óvónéni kiküldhet az utcára randalírozni.
    Érdeklődöm, hogy szíveskedne-e élére állni az Ön által elképzelt megmozdulásnak, vagy csak hőzöngeni tetszik?
    És ha már annyira jól tudja, hogy mit kéne tennünk, levezényelné-e az attakot az első sorból a hatalmat bitorlók és fegyvereseik ellen?
    Ha nem tudja, ha gőze sincs, csak jártatja, akkor a gyalázkodó bölcsességeit és utasításait kérem, hogy tartsa meg magának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  12. fjudit: Teljesen igazad van,de még is kérdeznélek!.Hogy fogjunk hozzá?Egy komolyabb megmozdulást szervezni kell.Nem nagy Magyarország,de ahhoz elég nagy,hogy a vidéki embernek ne legyen pénze útiköltségre.Hidd el sokan vagyunk vidéken akik mennénk már,de nem tudunk.Ha megnézed a történelmet,minden nagy megmozdulás mögött ott állt pár anyagilag jól eleresztett ember.Itt nálunk azok akik anyagilag megtehetnék,nem teszik,mert nekik pont így jó ahogy van.Hiába vagyunk mi szegények 5x többen,ha anyagilag nem tudjuk megoldani,hogy legalább egy olyan megmozduláson részt vehessünk,ahol több százezer ember tüntethetne a parlament minden elnyomójával szemben.Nagyon sokszor olvasom, hogy birka nép a magyar,hogy gyáva,hogy csak pofázni tud,de a seggét nem emeli fel a fotelből.Ez nem igaz!!! A magyarok legnagyobb része szegény,és képtelen anyagilag megoldani, hogy úgy isten igazából megmozduljon.Rengeteg pénz kell egy ilyen úgy mond felkeléshez.Ezt tudják ott fenn is és ezért merik megtenni azt amit tesznek.Tudják,hogy maximum a klavit ütjük mérgünkben,de tehetetlenek vagyunk.Most mondhatnád,vagy mondod is, hogy nem lehetek olyan szegény, ha internetem van.A nagy fiam fizeti, hogy a 16 éves öccse ne maradjon le az iskolában,mert ma már sok lecke van amit a netről kell megtanulni,kikeresni.Úgy neveljük a gyereket, hogy a férjem és én csak hétvégén eszünk főtt ételt.Hét közben is csak zsíros, vagy vajas kenyeret, de a gyereket még útjára kellene bocsájtanunk.Bocsánat ezért a magánügyi kitérőért, de a környezetemben rengeteg ennyire szegény ember van és hidd el,mindannyian mennénk ha tehetnénk.Már azt sem bánnám,ha csak golyófogó lennék,mert még mindig jobb mint éhen halni,vagy kapni valami betegséget,amit nem tudunk túlélni,mert nincs pénzünk gyógyszerre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. Kedves Cikicakk!
    Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mit is válaszolhatnék Neked! Borzasztó volt olvasni soraidat, és tudom hogy rengetegen élnek így, sőt még rosszabbul is. Ha voltál olyan kedves , hogy megosztottad életedet, én is pár sorban elmesélem az enyémet. 2006. augusztusában bekerültem a kórházba, és decemberben engedtek ki. Nem sorolom betegségeimet /54/ éves vagyok most, de sosem fogok meggyógyulni, havi 8 ezer jelenleg a gyógyszereim amit most még ki tudok váltani. De jövőre ez a korosztály már nem kap ennyi támogatást gyógyszerre sem, és ha elveszik a rokkant nyugdíjamat, akkor éhen halás következik. Amig kórházban voltam meghalt a férjem, és egyedül kell fenntartani a lakást…stb. Én is azt mondom, hogy akkor inkább lőjenek a Dunába, mert még az is humánusabb , mint a lassú éhhalál, szenvedés.
    Én csak arra kérek minden normálisan gondolkodó embert, hogy menjenek el a következő választásra legalább szavazni, és senki se maradjon otthon.Tudom, hogy anyagi oka van annak,hogy nem mennek az emberek tüntetni. pedig azt kellene.
    Én betegségemnél fogva nem tudok Pestre menni sajnos, pedig hidd el ott lettem volna már többször is. Borzasztó, hogy ide jutottunk. Kívánok mindenkinek kitartást addig is, és minden tiszteletem azokért akik tudnak tenni valamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. cikicakk
    Ennél azért egyszerűbb egy országos megmozdulás megszervezése…
    Emlékezzünk csak a taxisblokádra, pár óra alatt megbénult az ország és nem csak taxisok, hanem civil autósok, kamionosok is beálltak az útzárba, a lakosság meg hordta nekik a meleg teát és a harapni valót. Horváth Balázs belügyminiszter össze is csinálta magát, az Antall kormány pár nap múlva leült tárgyalni. Békésen zajlott minden, akkor pedig csak a benzinár ellen indult harcba az ország.
    Ez esetben azt kellene jelszóként kiadnunk, hogy:
    “Orbán banda, takarodjatok! ”
    A fővárosiak Budapesten, a vidékiek a saját településeiken barikádokat építenek, eltorlaszolnak minden utat, vasutat, leállítanak minden buszt, villamost, metrót és HÉV-et. Ha elkezdődik, biztosak lehetünk, hogy az elkeseredettek százezrei vonulnak majd utcára és rövid időn belül térdre lehet kényszeríteni az Orbán-féle bűnszövetkezetet.
    Valóban kellene vezető is, higgadt, okos, határozott bátor! Ha lehet ez esetben ne politikus! Megismertünk néhány alkalmasat a korábbi tüntetések alkalmából. A zsaruktól nem kell tartania senkinek, olyan nyomorult béren tartják őket és olyan körülmények között, hogy ők is ott lesznek a tüntetők között! Hihetetlenül sokan szerelnek le a soraikból is és hagyják el az országot, mert a fizetésükből nem tudnak megélni, pedig az valamivel több, mint 47.000 Ft.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Éppen ez az, ami miatt elhagytam az országot.
    Amiröl Judit beszél.
    2010 elején boritékolhato volt a fideSS ujjabb gyözelme.
    Én nem akartam megvárni.
    Egyszer már megéltem az aljas hazudozásukat, nem akartam
    átélni ujra.
    Akkor, a koki osztogato kekec politikájával, szoszerint tönkre tette
    a válalkozásomat.
    A legnagyobb és legjobb piacot veszettük el.
    És pluszban felértékelte a jellemtelen járai nevü akkori Nemzeti Bank
    elnökkel a forintot. Ez azonnal padlora vágta azokat a cégeket, akik
    exportra, nem adot elkerülve, és a piacmegtartás érdekében alacsony
    profittal dolgoztak.
    S tette mindezt azért hogy kozmetikázza vele, az államháztartási
    és egyébb pénzügyi mutatokat.
    Normális gazdaság politikája már akkor sem volt.
    És, nem kevés fideSS cég nyert nagyot a forint felértékeléssel,
    mert importban utaztak.
    Sajnos, Juditnak igaza van.
    Lehet hogy durvának találjátok, és fáj, de igaza van.
    orbán, pont erre blaziroz, és bejön neki.
    Én 2010 elején pontosan láttam ezt elöre.
    Ne bántodjatok meg, nem szeretnék senkit megsérteni,
    és tudom az igazság pont annyi féle ahányan vagyunk.
    De nekem egy életem van.
    Arra gondoltam, egyedül nem megy, és sem idöm sem energiám
    kivárni azt, hogy elég emberben gyüljön fel a tenni akarás.
    Szomoru és fájdalmas döntés volt.
    Elhagyni a hazámat.
    S most is az. Hiszen Magyar vagyok.
    Na mint nap látom, hogy igazam volt, és van.
    Ne reménykedjetek a választásokban.
    Elöre kivan találva. Lássd, választási törvény.
    De ha elbuknák is. Ott vannak a beépitett 9 évre megválasztott
    és csak 2/3 al eltávolithato embereik.
    Az ö dolguk, bukás esetén, aláaknázni a kovetkezö kormányt, rendszert.
    A mai ellenzékinek mondhato értelmiség, politikusi kör megnyilatkozásaiban
    pedig máris fellelhetö az ujjabb bamba, rosszul felfogott tolerancia.
    Gondolok itt arra, hogy gyözelem esetén is mgbékélés kell, sem mint
    számon kérés.
    Elöre elvonulást biztositani azoknak a rabloknak, akik ma, ,miden eszközzel
    keresik az esélyt hogy az ellenfeleiket biroságra cibálják, lecsukják,
    de legaláb is anyagilag, egy életre tönkre tegyék.
    Sajnos de igaz, egy diktatorikus rendszert, amelyik törvénytelen eszközöket alkalmaz, nem lehet törvényes eszközökkel legyözni.
    Juditbol az aggodás szol, és az elkeseredettség.
    Nem mindenkinek egyforma a vérmérséklete.
    De egy valami biztos.
    Egy életünk van.
    Rajtunk mulik, hogyan éljük le.
    Sok lehetöség van.
    Szabadon, normális anyagi körülmények között.
    Szabadon, de szegényen,
    Rabságban, és szegényen.
    Lehet szentimentálisnak tünik, de nekem fáj a szivem
    a hazámért.
    Fáj a szivem mindenkiért, akirol Judit beszélt,
    Fáj a szivem, értetek.
    Jusef.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. “…egy diktatorikus rendszert, amelyik törvénytelen eszközöket alkalmaz, nem lehet törvényes eszközökkel legyözni…”
    .
    - Igaz… ennél már csak az rosszabb, ha egy demokratikus rendszer TÖRVÉNYES eszközökkel teszi magát diktatúrává, szabadrabló- paradicsommá, és ezt végig szintén TÖRVÉNYES eszközökkel műveli.
    .
    Na, ez ellen végképp nincs ellenszer, főleg, ha a nép nagy része ehhez még asszisztál is, az egyének pénzügyi helyzetétől függetlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Szombaton volt a Magyar Mártirok Napja!

    Dunatv szombat este (junius 16) 19:30-kor bemutatta a “Mansfeld” magyar kanadai játékfilmet. A film 2006-ban készült és az 1956-os forradalom és utána levö években a fiatalkoru pesti srácokról a Kádár rezsim elleni ellenállás igaz történetéröl szól. A 18 éves Mansfeld Péter volt a legfiatalabb áldozata a kommunista Kádár rezsim megtorló hadjáratának.

    Ez a film is adta a példát 2006-ban a “magyar nemzeti” gondolkodásu hös magyar fiataloknak a Gyurcsány ellenes tüntetésekhez.

    A 2 orás film a youtube-ra is fel lett tölve igy az internetten is bármikor bárhonnan a világon megtekekinthetö:

    http://www.youtube.com/watch?v=kwXqNwSHjUU

    Mi nyugaton élö nemzeti gondolkodásu magyar fiatalok ugy látjuk, fel kell venni a nyilt totális ideologiai harcot minden téren a fidesz és jobbik összes baloldali ellenfelével. Felhivunk minden igaz nemzeti magyart az amerikai magyar népszava munkatársai és hozzászoloi elleni ideológiai harcra minden téren. Totális megsemmisitö ideologiai háborura van szükség a baloldali magyarokkal szemben!!! Éljen Horthy Miklos, Vass Albert, Nyirö emléke, és éljen az egész magyar joboldali nemzeti oldal!!!!!!! Éljen Nagy Magyarország, Éljen a magyar területi revizió eszméje. Éljen Nagy Magyarország visszaállitásáért a totális háboru!!!!!

    Amig müködik a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszinház kitünö müsorokkal, létezik a budapesti New York kávéház, Gerbeaud kávéhéz, Gundel étterem, addig nincs baj Magyarországon. Magyarország maga a földi paradicsom!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  18. Az orbáni diktatúra ellen ha a nép nem tudja önerőből lerázni egy szóba jöhető ellenszer van.

    Másoktól kintről segítséget kérni, vagy megkeresni Orbán és bandája ellenségeit, riválisait – mindenki fél valamitől – és olyan segítséget, információt adni nekik amivel kivonhatják őket a forgalomból.

    Ugyancsak hatásos amit @Visszakézből írt 2012. június 16. szombat 08:28 hszében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Minden kommentet elolvastam. De a minuszoló nem fedte fel magát, azt észleltem. Az olvasottak alapján egy következtetést lehet csak levonni. Ez a kormány már két éve megásta saját sírját. Jöhet a temetés. Minél előbb annál jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Akármikor jöhet az a kipaterolt hárombetűs, de ők azért nem változtatják meg a kért törvényt, ami a feltétele lenne?!
    Pedig nagyon kellene, hogy jöjjön, mert akkor mégis kire fogják a mexorításokat, ha nem erre a büdös, mocskos IMF-re!
    Üzeni a meztelen, pávatáncos tündérországbeli 3xbóvli kormányfő!
    Ki tud ennek a kedves hívó szónak ellenállni és az IMF vissza is “paterolódik”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Churchilltől két idézet, hogy miért is nem lehet soha államférfi Orbánból:
    “Az ellenséget mindig félre kell vezetni, a széles körű közvéleményt is félre lehet vezetni a saját érdekében, a szövetségest azonban soha nem szabad becsapni!” Pávatáncosunk ezt nem tudja – ergo kizárt az államférfiúság!
    “Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a köetkező választásokra!” Az egész országot+a határon túliakat is beáldozza ezért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. “Orbán: most nem kérünk az euróból
    Horthy ellenzéke volt a Fidesz szellemi előd-pártja – mondta Orbán Viktor, aki szerint egyelőpre nem kérünk az euróból.
    .
    Magyarországot még sok évig nem érinti, hogy az Európai Unió az erősebb integráció, a fiskális- és bankunió felé halad, amikor is a tagállamoknak a szuverenitás még nagyobb hányadáról kell lemondaniuk. “Levontuk a tanulságot a déli országok válságából: az eurócsoporthoz való túl gyors csatlakozás katasztrófához vezet” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a bécsi Die Presse vasárnapi számában megjelent interjújában. Magyarország csak akkor csatlakozik az euróövezethez, “ha már teljesen készen áll rá” – mondta a kormányfő a vezető konzervatív osztrák napilapnak adott terjedelmes interjúban.”
    Folytatás:
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/06/17/orban-most-nem-kerunk-az-eurobol/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Az IMF ITT VOLT !! !!
    Körbenézett saztmondta :
    ” A jogi környezet nekem mostan nem frankó. Majd szóljanak ha az lesz. ”
    És ezzel távozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Az IMF jön, én megy !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Ebben a nagy melegben itthon ülök és nagyon várom hogy becsöngessen hozzám IMF. még a kutyát is elzártam nehogy elijessze Őket,Én már többet tettem azért hogy jöjjenek mint a kedves vezér (elzártam a kutyust)csapatával együtt és még sem jönnek pedig a hütő üres a nyögdijj még messze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Nyugatimagyar:
    ahogy azt a székely fia mondta, amikor az apja egy baltasuhintással véletlen levágta a lábár: Ídesapám ez komoly? Mert viccnek egy kicsit erős lenne!
    Egyébként köszike, de itthon is elég jól el vagyunk látva eszementekkel, nem hiányzik néhány eszelős kibic melléjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Holdvilágos éjszakán
    …Miről álmodik a lány?
    Hogy jön egy királyfi tán,
    …Hófehér paripán.
    Ez az álom oly mesés…
    …Node jön az ébredés,
    .
    .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. FIGYELEMFELHÍVÁS!
    Ápolási díj elvételénél adódó veszélyek

    Áder János Köztársasági Elnök úrnak emberi és Szociális jogaink csontig sérülhetnek KÉREM AZ ÜGY KIVIZSGÁLÁSÁT KÖSZÖNÖM.

    Egymillió munkahelyteremtési programot ígért Orbán Viktor és a FIDESZ – KDNP 70.000 ember kap ápolási díjat Magyarországon, ezt a… 70.000 embert be kellene építeni a FIDESZ – KDNP által megigért Egymillió munkahely teremtési programba. Ha elveszik az ápolásidíjat, hogyan fogjuk fizetni a TB és nyugdíj járadékot, Ha a közüzemi tartozást, lakbért nem tudja valaki fizetni, kirakják az utcára. Ha a villanyt és a gázt nem tudja fizetni télen és azzal fűtenek, megfagyhatnak az emberek Magyarországon.

    Nagyon sokat számít a 22.800 Ft, akik 80 %-os ápolási díjat kapnak, és akik100 %-os ápolási díjat kapnak, azoknál is a 29.500.- Ft. A FIDESZ– KDNP felelőssége kétharmaddal, ha elveszik az ápolási díjat az ápolóktól, a betegektől, azokról nem is beszélve, akik szív betegek és a gyógyszer miből lesz megvéve. Ehhez a csoporthoz hozzá tartoznak még a cukorbetegek, akiknél az inzulinmegvásárlása kerül pénzbe, bekómálhat a cukorbeteg és bele is halhat. Ezt is viselnie kell a FIDESZ – KDNP kétharmadának.

    Ha ezt megszeretnék előzni, kérem, ne vegyék el az ápolási díjat a 70.000 embertől, betegektől és ápolóiktól. Ezért kérem, hogy 8 órás fő munkának számítson az ápolási díj. Egyes ápolók nem azért nem mennek el dolgozni 8 óra fő munka időbe mert nemakarnak, hanem azért, mert 3-4 óra hosszánál a beteget nem lehet magára hagyni és a beteget a hozzátartozó egyedül ápolja.

    Azért kellett ilyen drasztikusan leírnom hozzászólásomat, hogy a közeljövőben akár a szívbetegek, cukorbetegek, végtagamputáltak, vakok és gyengén látók rokkant kocsisok érdekében kérem segítsenek. Előfordulhat, hogy azok a betegek, akik eddig 28.800 Ft vagy 29.500 Ft-ból meg tudták venni agyógyszereiket, az ápolási díj megvonása esetén a mindennapi kenyerüket veszítenék el. Orbán Viktor miniszterelnök úr és FIDESZ – KDNP kormány még nem késő jó döntést hozni a parlamentben.

    Ápolási díjas családtagok és ápolóik juthatnak a teljes kilátástalanságba, ha az ápolási díjat megvonja a FIDESZ –KDNP és a gyógyszert nem tudják kiváltani. Elképzelhető, hogy a betegek, akik az ellátást kapják, gyógyszer hiány miatt elhalálozhatnak, ezrek járhatnak majd bírósághoz család tagjaik elvesztése miatt.

    Ha meghagyják az ápolási díjat vagy felemelik 8 órás főmunka időre, amihez csatlakozik a 62.000 Ft nettó minimálbér, akkor ezek a problémák mind elkerülhetők lehetnek.

    Köszönettel, Kocsis Tamás

    Budapest, 2012. június 14.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. “Bármely percben jöhet az IMF”
    2012. június 15. péntek 15:10-tól kiváncsiskodom:
    Már csak az a kérdés, meddig tart egy perc?
    .
    Ki gondolta volna, hogy még mindig tart? Hiszen azóta az idő még nem állt meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Óriásplakátokon az országvesztők 2013. február 18. hétfő

Matolcsy és a négyek bandája 2013. február 11. hétfő

Varga a szemfényvesztésért felelős miniszter 2012. december 5. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos