Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megúszta feltételessel a Holocaust-tagadást 2012. június 13. szerda 10:27 | AN Forrás: Népszava

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megúszta feltételessel a Holocaust-tagadást
Budapest – Először ítélt el valakit magyar bíróság a nácizmus bűneinek nyilvános tagadása miatt, ennek ellenére sem a Magyar Távirati Iroda (MTI), sem más médium nem tudósított az eseményről, írja a pesti Népszava. A tavaly októberi millás tüntetésen egy héber nyelvű holokauszttagadó táblát magasba tartó Nagy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, próbaideje alatt pedig évente el kell látogatnia a budapesti holokauszt-múzeumba.
.
Az európai zsidóság elleni népirtás tagadását még a szocialista-liberális parlamenti többség által elfogadott törvény tette büntethetővé.
.
„Tiszaeszlár” feliratú rovásírásos pólóban jelent meg a pesti Népszava információi szerint ítélethirdetésén az a Nagy György, aki az Egymillióan a sajtószabadságért-csoport által szervezett tavaly október 23-i tüntetésen „A holokauszt nem volt” feliratú, héber nyelvű táblát emelt a feje fölé.
.
Úgy tudjuk, a bíróság egyik munkatársa fordította le a helyszínen a szöveget – egy rovásírásos ábécé segítségével –, majd hívta fel rá a bíró figyelmét. A Fővárosi Törvényszék Nagy Györgyöt a nemzetiszocializmus bűneinek nyilvános tagadása miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, amit 3 évre felfüggesztett. Mellékbüntetésként a próbaideje alatt a férfinak évente el kell látogatnia a budapesti Holokauszt Emlékközpontba, amiről beszámolót kell írnia a mellé kirendelt pártfogónak. Ezt „kiválthatja” azzal, ha egyszer ellátogat a jeruzsálemi Jád Vásem holokauszt-múzeumba vagy Auschwitz-Birkenau haláltáborába. A döntés ellen az ügyész nem, csak a vádlott védője fellebbezett.
.
.
Az elkövető  egy korábbi tárgyaláson hungarista szennyportált reklámozott a pólóján

Nagy György májusi tárgyalásán azzal védekezett, hogy a Soá szó többjelentésű, és nem csak hatmillió európai zsidó második világháború alatti kiirtására utalhat, hanem például az izraeli hadsereg palesztin lakosság elleni támadásaira vagy Drezda 1945-ös amerikai-angol szőnyegbombázására. Az akkori tárgyalásról és a tegnapi ítélethirdetésről egyébként furcsa módon csak egy neonáci szennyportál tudósított, holott Magyarországon eddig még senkit nem ítéltek el nyilvános holokauszttagadásért. A döntésről az MTI sem számolt be tegnapi bírósági tudósításai között. A szennyportál cikke hemzsegett a csúsztatásoktól, a bírónő például az ítélet indoklásában nem hivatkozott a közelmúltban Schweitzer József volt főrabbit ért szóbeli zaklatásra.
.
A nácizmus bűneinek tagadását a 2010. április 10-én hatályba lépett, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke által benyújtott és még szocialista-liberális parlamenti többség által elfogadott törvény tette büntethetővé. Az akkori parlamenti szavazáskor a Fidesz-frakció tartózkodott. A 2010-es kormányváltás után az Országgyűlés Fidesz-KDNP többsége a kommunizmus bűneinek nyilvános tagadását is beemelte a jogszabályba. A törvény megalkotása előtt csak akkor volt szankcionálható az európai zsidóság elleni népirtás nyilvános kétségbevonása, amíg az „megmaradt+ a véleménynyilvánítás keretein belül és nem párosult gyűlölet szításával – fejeződik be a pesti Népszava cikke.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 16 szavazatból)
Megúszta feltételessel a Holocaust-tagadást, 4.2 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Ilyen nyilas palántákat átnevelő táborba kellene “beutalni”. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (27 szavazatból)
  2. Igen értelmes arca van ennek az élőlénynek. Látszik rajta, hogy se barátai, nőt sem látott soha, se emberi kapcsolatai nincsenek. Így marad neki a gyűlölködés, csak ez élteti, minden energiáját a marhaságok kötik le.
    Gondolom kiskorában apu meg anyu együtt verte és ettől lett ilyen buta. És gyáva is, próbál mentséget keresni, hogy nem így értettem, több jelentésű stb. Még a felelőséget is kerülné ha lehetne, szóval egy gyáva féreg aki csak a bégető nyájban érzi jól magát, mint a többi marha jobbikos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  3. Jövőre meg már egyenesen kötelező lesz a Holokauszt-tagadás , ha valaki el akar nyerni egy állami pozíciót.
    ( Remélem nem így lesz…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  4. “…próbaideje alatt pedig évente el kell látogatnia a budapesti holokauszt-múzeumba…”
    .
    - WTF???
    .
    Mos komolyan, tudja az ítéletet meghozó akárki, mit röfög- fingik össze- vissza a nyilas ganaj- szub”kultúra” erről az egész témáról? Mármint, a “nemisvóthollókószt”, meg hogy “azmindhamisítvány”- jellegű elmerottyanásokról?
    .
    Mégis, mennyi haszna van egy ilyen ítéletnek?
    .
    Nem lehetett volna inkább ezt a férget, meg a többi, hozzá hasonlót is bevágni vagy 5 év letöltendőre?
    .
    Mondjuk, ezzel az erővel a fél magyar társadalmat sittre lehetne vágni… áááááh.
    .
    gets:
    .
    “Ilyen nyilas palántákat átnevelő táborba kellene “beutalni”
    .
    - Nem. Újra kellene nyitni valamelyik, szerintük nem is létezett nyári tábort, és bevágni őket a szerintük szintén nem is létezett kemencékbe.
    .
    Csak hogy tudják, mi van.
    .
    Undorító szubhumánok…. kiakadtam, komolyan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (30 szavazatból)
  5. „A holokauszt nem volt” feliratú, héber nyelvű táblát emelt a feje fölé.

    .

    Úgy tudjuk, a bíróság egyik munkatársa fordította le a helyszínen a szöveget – egy rovásírásos ábécé segítségével –, majd hívta fel rá a bíró figyelmét

    Hogy forditotta le a heber nyelvu tablat rovasirasos abc segitsegevel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  6. “kommunizmus bűneinek nyilvános tagadását” ezzel is egyetértek.
    Visszatérve Tiszaeszláára. Ugy a hülyegyerke duma z volt hogy Eszter vérét keverték a zsidók a pászkában.
    Hülyegyerekek a zsidók egyáltalán nem esznek vért nem ógy mint ti akik zabáljátok a véres hurkát aztán azt sem eszitek észre hogy a disznó szintjére sülyedtek (néhányan inkább emelkednek). Vagyis ha Eszternek valaki a vérét vette az nem zsidó volt.
    Másik tegyük fel hogy egy kínai volt az elkövető. Akko rmost az összes kínait utálni kell.
    Nézzük meg hogy a magyarok miket követtek el. Nem egyedileg hanem sorozatosan. Miért irták ki Bécsben magyarok ne lopjatok. Nem egy magyar lopott ugye. Megis felszívjátok a taknyotokat ha valak egy magyarra valamit mer mondani. Minden népnek vannak kiemelkedő és alantas tagjai. Magyarországon a jobbik a rosszabbik. Nélkülük jobb lenne az átlag. (Meg a szélső bal nélkül is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (22 szavazatból)
  7. Ennek olyan katyvasz van a fejében és ahogy néz ki a fejéből, feltételezem, hogy még magáról sem tudja pontosan, hogy fiú-é avagy leány! Akko’ meg?!
    Szégyenei az országnak – mert amikor a Nobel-díjasainkkal büszkélkednek és verik a mellüket, hogy mennyire tehetséges nép vagyunk, fel sem merül a pici agyukban, hogy csak egy, egyetlen egy utazhatott itthonról a díjat átvenni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  8. “- Nem. Újra kellene nyitni valamelyik, szerintük nem is létezett nyári tábort, és bevágni őket a szerintük szintén nem is létezett kemencékbe.
    .
    Csak hogy tudják, mi van.”

    Nekem is valami ilyesmi büntetés forgott a fejemben. Ha nem is kemencébe vágnám őket, de a 3 év börtönbüntetést egy volt haláltáborban ültetném le velük, hasonló körülmények között, mint akkor volt. Na, azután merjék letagadni, hogy létezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  9. Csak nem a grespik “elvtárs” volt a védője, vagy annak egy klónja??? :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  10. az ilyen ….. emberszabásúnak a büntetés csak kitüntetés, azért csinálja, mert silány életében semmi jó nincs, így tud kitűnni a férge. legjobb lenne figyelmen kívül hagyni– csak sajnos már nem lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  11. Egyáltalán nem gondolom, hogy egy bizonyos színvonal alatt érdemes lenne bármilyen formában is abban bízni, hogy változtatni tudnánk az illetők meggyőződésén. DE abban is biztos vagyok, hogy az a stílus, ami többségében megjelenik itt is, csak ront a helyzeten. Kérem, hogy olvassák el Köves Slomó cikkét az ÉS-ben!
    Kérem, hogy a szitkozódás, az óvodás bebebuzás, a nívótlan fasisztázás sehová nem vezet. Azt a tájékozatlanságot, azt a szellemi alultápláltságot kell felszámolni (pl. Verő Tamás feleségét meghallgatva, aki nagyon sokat tesz azért, hogy elmesélje másoknak, hogy nem csupán fájdalomból, hanem boldogságból is áll a zsidólét, és nem bezár, hanem kinyit ajtókat és megmutat mindent a kíiváncsiaknak) . Ez hosszabb és hullámvölgyekkel tarkított folyamat, és nem is lesz 100 %-osan hatásos, mégis járhatóbb és reménytelibb egészen biztosan.
    Nagyon szeretném elmondani még azt is, hogy semmivel nem volt kevesebb fasiszta, rasszista ebben az országban a rendszerváltás előtt, csak halkabbak voltak, a hallgatás és ki nem beszélés elkezdődött 1945 után, a taktika ugyanaz volt, ami most is, “a magyarok, és főleg a szocialista embertípusú magyar” -nak semmi köze nem volt a borzalmakhoz, azt a németek csinálták, no meg egy két elfajzott ,született fasiszta, s így adtak felmentést maguknak is, ami pesrze oda vezetett, ahová a többi volt szocialista országban szintén, a fel nem tárt, megszépített történelemhez, és nem véletlen, hogy ezekben az országokban él és virul továbbra is sokkal jobban azh ostobaság, és játszhat a mindenkori politikai hatalom ilyen-vagy olyan előjellel a “mindenkori zsidóval”
    Ideje lenne már felébredni és nem a politikától várni a magunk védelmét! Nem kell Horn Gyula bocsánatkérése, mert az ő regnálásuk alatt nem volt szabad olvasni Hans Habet és nem tudtam levelet váltani az izraeli barátnőmmel, meg nem volt zsidó temető, csak Kozma utca. Nem kell Ádernek megkövetni senkit, hanem rá kéne szólni netán Kövér Lászlóra, hogy ne mondjon túl sok szépet Nyírőről, talán meg kéne akadályozni, hogy Hoffmann Rózsa a volt párttag ne tartson olyan államtitkárt maga mellett (háromnevű Gál.Szabó…nemtudomki) aki azt kifogásolta a Páva utcában, hogy túlságosan sok a magyarokat megbélyegző információ, azután amikor kippát tesznek a Károlyi szoborra, akkor ne beszéljen baromságokat a Lázár, hanem álljon fel Orbán és mondjon három épeszű mondatot, talán annak idején Boros miniszterelnöknek sem kellett volna egészséges magyar legényeknek neveznie azokat akik kifütyülték Göncz árpádot.
    Szóval nekünk kell rákényszeríteni a mindenkori hatalmat arra, hoyg beszéljenek a saját bűneikről, a saját hiányosságaikról.
    Nekem a rendszerváltás hajnalán az egyik pedagógustársam mondta el az alábbi viccet, gyerekek előtt, az ebédlőben, és volt kollégám, aki együtt kacagott vele.
    “Mi az abszolút rehabilitáció? Amikor a szappanból főznek zsidót.” Elhangzott 1991-ben. És azóta sem reformálták meg -egyik kormány sem- a pedagógusképzést, ma is a leghülyébb kislányok mennek erre a pályára.
    HJa! És volt történelemtanár kollégám, aki avval vigasztalt, hogy amennyiben a Jobbik győz, akkor engem majd bújtat….Mert valamiért (?) kedvelt.
    Továbbá mit lehet abban az országban elérni, ahol egy felmérés szerint az emberek mintegy 65 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar nép szenvedett a legtöbbet a történelem során. Bocsánat nekem eszem ágában sem jutna a zsidókat megnevezni, egyszerűen abból az okból, hogy kurvára unom a számháborút, és mint anya és többszörös nagymama az a véleményem, hogy egyetlen áldozat is több annál, amit el lehet ép ésszel viselni
    De nagyon meg kéne tanulni már együtt sírni másokkal az ő bánatukon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  12. Négyéves koromban láttam amikor a német katonák kiséretével gyalogosan “terelték” az embereket.Kinnt voltam az utcán egy asszony aki egy kisfiút és egy bárányt vezetett a sorban odaszaladt hozzám és azt mondta nekem adja a bárányt, én nem mertem elfogadni és nem is értettem miért akarja nekem adni,mert gondoltam a fia kedvenc állata lehetett.Amint odajött az asszony a német katona máris a puskatussal terelte vissza a sorba.Felnőtt ésszel már tudom atzért akarta nekem adni a bárányt mert legalább azt meg akarta kímélni a szenvedéstől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  13. Múzeumlátogatás? Na ne már! Én három esszé tanulmányt íratnék vele…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  14. zeez: a rovásírásos pólót fordították le.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. Abban egyetértek, hogy minden, háborús vagy emberiség ellenes bűnt tagadó emberhez hasonlóan ez az illető se képes többre, mint saját lelki nyomorát a nyilas-náci ideológiákkal takargatni, így a kötelezővé tett holokauszt-okítása falra hányt borsó, hiszen aki tagad, az tudja, hogy tagadásának tárgya igenis megtörtént, csak sokkal kényelmesebb az ő személyes álláspontja, mint beismerni a valóságot.

    Ugyanakkor fel kell tennünk magunkba a kérdést, hogy van értelme-e egyáltalán a holokauszt- illetve a kommunizmus alatt elkövetett emberiségellenes bűnök tagadásának büntetésére?

    Egyfelől teljesen nyilvánvaló, hogy a gyűlölet szolgálatában áll a tagadás, hiszen a túlélők és leszármazottaik a célpontok, továbbá maga az állam ezzel nyilváníthatja ki nemzetének bűnös múltjával szemben tanúsított felvilágosult, értelmes hozzáállását, másfelől viszont tabuvá teszi azt, amely “tiltott gyümölcsként” fog létezni, és -még ha kisebb mértékben is, de- ugyanúgy megfertőzi a tudatlan, hiszékeny (vagy ez esetben a gyenge akaratú, szociálisan elmaradott) embereket, akiknek személyiségét torzíthatja el, míg nem közössége vagy akár az egész társadalom képtelen lesz feldolgozni a kényelmetlen, egykori felelősségüktől terhes múltat.

    Én a tiltás feloldására szavaznák, mert attól tartok, hogy minél jobban büntetik, annál jobban fog elrugaszkodni a valóság talajától. Igaz, teszem hozzá, jómagam már rég leromboltattam volna az összes haláltábort, és hagytam volna átadni azt a természetnek, hogy ha már oly sok halál érte azokat a területeket, legalább ne a gyász, a bánat maradjon utánuk, hanem virágozzon fel az élet rajtuk. Szerintem az áldozatok is jobban szeretnék ezt, minthogy népük -a súlyos tanulság levonását követően- örök fájdalomra ítélje magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke

    Lehet, hogy nagyon primitív vagyok, de ezt az egészet totál nem értem. A Soá egy történelmi állítás, ami megfelelő tudományos módszerekkel alá van támasztva. Ezt tagadni szimplán hülyeség. Egy tudományos állításnak a tagadását mért bünteti a törvény? AKkor azt is büntetni kéne, ha valaki a lapos Földben hisz, vagy a Hatnapos Teremtésben, vagy az Özönvízben vagy ilyesmi.
    Másfelől ez az egész büntetősdi csak arra jó, hogy az így elítéltek a zsidólibsi összeesküvés mártírjainak tekintsék magukat. Szerintem mindenkit hagyni kéne hülyének lenni amíg másoknak nem árt vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  17. csakén
    2012. június 13. szerda
    14:28
    “… hogy csak egy, egyetlen egy utazhatott itthonról a díjat átvenni….”
    Engedd meg, hogy ennyit hozzáfűzzek:
    a többi nem azért nem, mert a hatalom nem engedte őket, hanem azért, mert már korábban kivándorlásra kényszerítette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Báthory Ödönke, lehet, hogy mártírnak tekintik magukat (igen, annak), de nem lehet hagyni. Mert igenis ártanak. Fertőznek azzal, amit mondanak, amit hirdetnek. Egy csomó tudatlant megfertőznek hagymázos eszméikkel, tévtanaikkal. Mindenkinek el lehet adni bármilyen ökörséget a magyar és bármilyen történelemről, akinek gőze sincs az igazságról, a valódi folyamatokról. Ha történetesen ezek közül a begőzöltek közül bármelyik csak megkóstolná azt az érzést, mit jelent az, ha keretlegények hajtják a Duna-partra vagy marhavagonokba, akkor menten nyüszítenének és nem lennének olyan hősök, mint most, amikor parlamenti bátorítással szabadon szájalhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  19. zeez 2012. június 13. szerda 13:41
    „A holokauszt nem volt” feliratú, héber nyelvű táblát emelt a feje fölé.”"
    .
    … valahol, valamikor. A bíróságon viszont másmilyen feliratú pólóban jelent meg, amint a két mellékelt fotón is jól látszik, hogy nem azonos a szövegük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. butatojas 2012. június 13. szerda 16:07
    Megint alaposan rácáfoltál a válaszott nicknevedre, és nem is először. (Túl nagy a disszonancia.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Animebj
    “van értelme-e (sic!) egyáltalán a holokauszt- illetve a kommunizmus alatt elkövetett emberiségellenes bűnök tagadásának büntetésére?”
    -.
    1. Kérdezd meg a németeket, ahol büntetendő cselekmény a holokauszttagadás, és eszükbe sem jutna, veled és a nézeteiddel égetni magukat..
    2. Nincs tiltott gyümölcs, csak felvilágosulatlan, buta tahók, akikből kiölték az embert, a humánumot, a mások sorsa iránti részvétet. Ennyire önzésből áll az életed?
    .
    A következő bekezdésed önmagáért beszél. Röviden: elárultad magad, és a nézeteidet:
    “Én a tiltás feloldására szavaznák, mert attól tartok, hogy minél jobban büntetik, annál jobban fog elrugaszkodni a valóság talajától. Igaz, teszem hozzá, jómagam már rég leromboltattam volna az összes haláltábort, és hagytam volna átadni azt a természetnek, hogy ha már oly sok halál érte azokat a területeket, legalább ne a gyász, a bánat maradjon utánuk, hanem virágozzon fel az élet rajtuk. Szerintem az áldozatok is jobban szeretnék ezt, minthogy népük -a súlyos tanulság levonását követően- örök fájdalomra ítélje magát.”
    .
    A történelmi emlékezet lehetőségét is lerombolnád, hogy még inkább tagadassátok a holokauszt tényét? A múzeumokat is becsuknátok, meg állatkerteket is, nehogy valakik a saját szemükkel láthassák, hogy nem a szittyamagyarok turulja a legszebb madár a világon? Kb. ilyen szinten van a gondolatmeneted.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  22. Báthory Ödönke 2012. június 13. szerda 18:20
    “A Soá egy történelmi állítás, ami megfelelő tudományos módszerekkel alá van támasztva. Ezt tagadni szimplán hülyeség. Egy tudományos állításnak a tagadását mért bünteti a törvény?”
    .
    Hány nickneved van? A (történelmi) tényeket ne akard “tudományos állításnak” eladni, mert a kettő nem ugyanaz! A tények meg- el- és beismerése nem “tudományos állítás” kérdése, mivel megtörtént eseményen, valóságon alapul, méghozzá az írásbeliség és a filmezés felfedezése utáni korban. Nem lehetsz annyira bugyuta, hogy ne lásd be, tudománytalan melléfogás áldozata lettél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. Mostanában sok szó esik a tiszaeszlári Solymosi Eszterről. Akit érdekel a téma, ajánlom elolvasásra Krúdy Gyula erről irt regényét. Én ezt valamikor a 70-es években olvastam először, most újra elővettem és lenyűgözve olvasom, nem csak a pert, hanem az akkori magyar uram-bátyám valóságot, ami kisértetiesen hasonlit a mai Magyarországra. Félelmetes.
    A könyv pontos cime: A tiszaeszlári Solymosi Eszter, Magvető kiadó, 1975

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Álljunk már meg! Milyen alapon kötelez a bíró valakit külföldi utazásra? Ok, tudom, hogy a Btk. és a Be. alapján, de ez nevetséges. Ez egyébként az USA-ban simán szabad vélemény nyilvánítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  25. Ezekkel a holokauszt-tagadókkal valószínűleg csak úgy lenne érdemes kommunikálni a felvetett témáról, mint ahogy Pavlov kondicionálta a kutyáit. Ezeknek tehát egyszerűen reflexesen meg kéne szokniuk, hogy egy nyilvánosan elkövetett , holokausztot megkérdőjelező bármilyen megnyilvánulásukat egy (min.) fél-egy évi letöltendő börtönbüntetés követi. Ezek csak a tények nyelvén értenek.
    Ezt a tetűt kifejezett diadalmámor fogja a hatalmába keríteni, amikor majd a kötelező múzeumlátogatást letudva újra kijön a szabad levegőre, anélkül, hogy odabent akár egyvalamire is érdemben ránézett volna. „Na, megtettem, amit kívántatok, és én voltam az erősebb, a várt hatás elmaradt. A zsidó történelemhamisítás ismét vereséget szenvedett.” fogja érezni, és a maga szempontjából igaza is lesz. Beszámolót kell írnia… és azt ki fogja megállapítani, hogy a törvényesen előírt lelki megrázkódtatás benne foglaltatik-e a beszámolóban… nevetséges. Ez az erőtlen tutyimutyi töketlenkedő ítélet ugyanaz a műfaj, amellyel pl. az akkori karhatalom a 2006-os, TV-székház előtti randalírozást kezelte. A bénaság magasiskolája.
    Hogy mártírnak érezné magát… kit érdekel. És hogy a haverjai mártírnak éreznék… az is kit érdekel. Meg kéne tapasztalniuk, hogy ha az idevágó nézeteiket a legszűkebb haveri körükön kívülre engedik, annak a sitt lesz a folytatása. Ez előbb-utóbb csak felőrölné a mártíromság-érzés nagyszerűségét. :-(
    .
    Az meg majd talán később kiderül, hogy ez az enyhe bírósági hozzáállás vajon nem valami sunyi jelzés, azzal a tartalommal, hogy „…csak bátran…”
    Meg talán az is, hogy egy-egy ilyen kilengés vajon nem csak a szélsőséges csoportok tesztje, amellyel az aktuális ítélkezési gyakorlatot mérik fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  26. Orbánéknak (főleg a KDNP-nek) szüksége van ezekre az elmeháborodottakra. Ők mondják ki, amit a jobboldal nem akar nyíltan kimondani. Hülyék pedig mindig lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. Csepel polgármestere Nyírő-estet szervez a Radnóti Miklósról elnevezett műv. házban. Szóval valami visszafordíthatatlanul elromlott/megromlott!
    Lesznek még itt szobor-menesztések és verscenzúrázások, mint tavaly márc. 15-én történt Petőfi versével és volt rá vállalkozó aki elszavalta!
    A művelődési tárca lemondott államtitkára, de mint költő pláne, nem lát kivetnivalót abban, hogy egy aktatáskával megy egy halott búcsuztatására azt a látszatot keltve, mintha a hamvak benne lennének – azaz tudatosan szivatta a román hatóságot!
    Ha Szőcs a kultúráért felelős ilyen primitív tettet elkövet, akkor mit várhatunk egy sima mezei fideszestől?
    Ebből már csak jószomszédi iszony lehet, ha majd ilyen szivatós ügyekért verik arrafelé a magyarokat, mit fognak mondani a bántalmazottaknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. proaktiv,
    Sokszor nem értek egyet Animebj-jel, de segítő szándékában nem kételkedtem. Most sem. Meggondolandó, hogy igaza is lehet. Nem csak egy út vezet a jó megoldáshoz.
    Legalább abban biztos igaza van, hogy legfontosabb a görcsök oldása lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. proaktiv:

    Én magam nem tagadom a népirtás tényét, túlságosan nyilvánvaló ahhoz, hogy ennek racionalitása ellen valljak, csak azt nem tartom helyesnek, hogy kiragadjuk azt a történelem folyamából, és különálló eseményként kezeljük azt (ide értve nemcsak a múzeumokat, hanem az iskolai különórákat is) abban a reményben, hogy ezzel jobban megmarad a kollektív emlékezetben, és némi védelmet nyújthat a túlélőknek, legyenek azok egykor etnikai vagy ideológiai alapon üldözöttek. A magyar történelem része éppúgy, mint a Mohácsi-vész, a Török Hódoltság, Trianon és a fél évszázadnyi kommunista diktatúra, súlya ezekhez mérhető, így tanulságának levonása a következő generációk túlélésének egyik kulcsa. Ha hagyjuk, hogy kiemeljék ebből a sorscsapások közegéből, azt érjük el, hogy az amúgy is veszedelmesen virulens antiszemitizmus újabb lehetőséget nyer azáltal, hogy “sajnáltatásnak” fogja fel, amely a zsidók “felsőbbrendűségének” bizonyítékaként felül akar emelkedni a szegény színmagyarság borzalmain, továbbá jogos, túlélőként pár tízezer forintos kárpótlását kizsákmányolásnak akarja beállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  30. értem Animebj gondolatát, de nem értek vele egyet. ugyanis minden olyan történelmi eseményt ki kell emelni, ahol nem harci (pl.:lövészárok) körülmények között nem katonák az áldozatok. ez igaz Hirosima-Nagaszakitól kezdve a holokausztig. ezek az események tagadhatatlanok. akik ezt teszik vagy elmebetegek, vagy potenciális népírtók és nincs helyük a társadalomban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. Animebj talán nem tudja, vagy nem akarja megérteni, hogy a holokausztban működő mozgató „eszme” gyökeresen más, mint pl. a mohácsi vész mögött húzódó. Csak azért a szisztematikus (és különösen kegyetlenül megvalósított) megsemmisítésre ítélni egy népet, mert az abba tartozó egyének abba a népbe (mármint a sajátukba) születtek bele, ez sokkal embertelenebb lealacsonyítása a megsemmisítésre ítélteknek, mint a párhuzamos példáknak ajánlott esetekben. Sokkal inkább tagadja azokat az ember-mivoltunkból adódó „örök értékeket” mint empátia, szolidaritás, könyörület, a személyiség tisztelete, stb, amelyek egyébként pl. minden életképes vallásnak is alaptételei (ha ez már nem látszik, akkor az sok minden lehet, de nem egy vallás mivoltában életképes kulturális képződmény). És minden emberbarát filozófiának is alaptételei. Egy hódító háborúban megölni az ellenséges sereg harcosait, ez lehet, hogy nem kevésbé véres, de nem azon alapul, hogy „A-t ki kell irtani, mert ő , és köztudott, hogy mindenki, aki , az alacsonyabbrendű, és így természetesen nincs joga élni”. Ez az, ami miatt a holokauszt nem kezelhető úgy, mint pl. a mohácsi vész, és a nácik nem kezelhetők úgy, mint a törökök. Én a magam részéről nem nagyon tudom elhinni, hogy ezt valaki küzdelmes saját-magának-hazudozás nélkül képes nem belátni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Valami technikai hiba történt. Annak kéne látszani, hogy “A-t ki kell irtani, mert ő , és köztudott, hogy mindenki, aki , az alacsonyabbrendű, és így természetesen nincs joga élni.” (Ha megint nem jól jelenik meg, akkor egyes karaktereket a várttól eltérően kezel a lap szervere.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. “A-t ki kell irtani, mert ő -A-, és köztudott, hogy hogy mindenk, aki -A-, az alacsonyabbrendű, és így természetesen nincs joga élni”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Animebj
    nem tart”om helyesnek, hogy kiragadjuk azt a történelem folyamából, és különálló eseményként kezeljük azt (ide értve nemcsak a múzeumokat, hanem az iskolai különórákat is) abban a reményben, hogy ezzel jobban megmarad a kollektív emlékezetben, és némi védelmet nyújthat a túlélőknek, legyenek azok egykor etnikai vagy ideológiai alapon üldözöttek.”
    .
    Nem kiragadni kell, hanem az érintett országokban feldolgozni a népirtás bekövetkeztének körülményeit, okait és közreműködőinek szerepét, a szégyenletes tényeket. Folyamatosan tudatosítani kell minden korosztályban, hogy soha többé ne fordulhasson elő, hogy bárkit származása, vallása, identitása stb. miatt üldözhessenek.
    .
    Amíg a holokauszt hazai feldolgozása – tananyag és folyamatos ismeretterjesztés szinten – nem történik meg hivatalosan és magánemberként egyaránt, és nem tudatosul az aljas módon elkövetett népirtás ténye, addig a bűntény bármikor megismétlődhet.
    .
    Ha a holokauszt kapcsán nincs széles körben megismertetett, az egyénekben tudatosuló konklúzió – a népirtás emberiség ellenes bűntény volt -, nem várható el érdemi retorzió sem. Példa rá a friss bírósági ítélet, ami egyben fenti cikk címe is: “Megúszta feltételessel a Holocaust-tagadást”.
    Ne úszhassa meg, aki egy nemzetközi bűnszövetkezet által végrehajtott aláváló bűntényt akar semmissé nyilváníttatni. Ha mégis ilyesmire vetemedik, szellemi kapacitása, felfogóképessége erősen kétségbe vonható. Buta lehet valaki, de annyira nem, hogy még hangoztatja is a butaságát. (Lenézettségre ugyan ki vágyik?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. “Megúszta feltételessel a Holocaust-tagadást”.
    Ez bírói sunnyogás.
    Büntettem is, meg nem is. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  36. Báthory Ödönke

    proaktív:
    Ez az egyetlen nicknevem ezen a fórumon. Valaha a feleségem is írt ide Báthoryné néven, de kitiltották sajnos. Egyébként nem tudom, hogy itt hogy van, de egy csomó fórumon egymás nickjének (vagy egyéb dolgának) firtatása IRL vétségnek minősül és tiltást von maga után. Csaxólok.
    Egyébként több tudománytalan dolognak is áldozata lettem. Minden tudományos állítás ellenére szentül hiszem például a Teremtést, az Özönvizet, Jézus feltámadását, a Poklot, Istent satb. Hiszem ezeket a tudomány ellenére.
    Egyébként a Soát sem tagadom, csak próbálom elképzelni, hogy törvény tiltaná nekem a Jézus-hitet például. Egyik legszemetebb dolog a gondolatrendőrség, és az ilyesmi tiltások jó úton vezetnek afelé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Nekem tetszett az ítélet: ha fog rajta, jó, ha nem fog rajta, legalább nem csináltak belőle mártírt.
    Meggyőződésem, hogy nagyon tudatlan emberekről van szó, akik valójában semmit nem tudnak sem a holokausztról, sem a zsidóságról vagy a cigányságról. Az ügyvéden akadtam fenn, megnézném, ki az, aki egy ilyen ítélet ellen fellebbez. Talán őt is be kellene iratni egy kurzusra.
    .
    proaktív:
    nem hasonlíthatjuk magunkat sajnos Németországhoz. Ott szinte az egész társadalom egységesen elítéli a fasizmust. Folyamatos felvilágosító munkát végeznek, és ha valamilyen kétség merül fel, azonnal és egyértelműen állást foglalnak.
    .
    Báthory Ö:
    nekem bántó az érvelésed. A felsoroltak tagadásából nem következik veszélyes cselekvés, legfeljebb nem mész el a húsvéti körmenetre. A holokauszt tagadás – nem kell magyarázni – egy jelenleg társadalmilag veszélyes eszmerendszer része, aminek vannak tettleges megnyilvánulásai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Ez az ítélet komolytalan ! Visszatartó ereje nincsen és ezek a sanda gazemberek tovább teszik azt amely nemzetközi jogot sért és sértett eddig is ahányszor csak elkövették hazánkban.
    Igen !
    BÜNTETLENÜL !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mindszenty-emlékérmet kapott Wittner Mária 2013. november 5. kedd | AN

Kövér nyilasokra cserélné a baloldalt 2013. szeptember 24. kedd | AN

Bolgárt lehazugozta a hazug Balog 2013. április 8. hétfő | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos