Ronai and Ronai
AMERIKAI

A borsodi földeken is a Fidesz csókosai taroltak 2012. június 2. szombat 19:00 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A borsodi földeken is a Fidesz csókosai taroltak

Budapest, Borsod – Az LMP Ángyán József volt államtitkár friss elemzése alapján a Legfőbb Ügyészhez fordul, és tudni akarja, történt-e bűncselekmény a földpályázatok esetében, történt-e visszaélés a pontozási rendszerrel és megvalósult-e bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, befolyással való üzérkedés.

A most Borsodban bérbe adott összes állami föld több mint fele a Fideszhez, illetve Tállai András államtitkár családjához és ismerőséhez köthető vállalkozáshoz került.

Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár újabb megdöbbentő elemzése jelent meg a kielegyenafold.hu honlapon, amely ezúttal a Borsodi Mezőség területén lezajlott állami földbérlet pályázatok eredményeinek tanulságát vonja le. Ez röviden úgy fogalmazható meg, hogy a Fidesz Borsodban ott folytatta az állami földek szétosztogatását, ahol Fejér megyében abbahagyta, és egy pillanatig nem érdekli, hogy ezeknek a földeknek nem saját holdudvara, hanem a kis- és közepes családi gazdálkodók megélhetését, fejlődését kellene biztosítani.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a borsodi mezőségi állami földekre korábban született egy pályázati kiírás, aminek bírálati szempontjait több körben egyeztették a helyi gazdákkal, és ami tekintetbe vette a nemzeti park szempontjait is, hiszen többnyire speciális természetvédelmi kezelést igénylő földterületekről van szó.

Ezt a kiírást a gazdálkodók felháborodására a határidő lejártakor visszavonták, és az újabb pályázatot szinte teljesen az LMP által már sokszor bírált általános, szubjektív pontrendszerrel írták ki. Ennek eredménye lett az, hogy az összes bérbe adott föld több mint fele a Fideszhez, illetve Tállai András államtitkár családjához és ismerőséhez köthető vállalkozáshoz került.

Az LMP felháborítónak találja az Ángyán József elemzéséből is látható visszaéléseket és a Legfőbb Ügyészhez fordul. A párt tudni akarja, történt-e bűncselekmény a földpályázatok esetében, történt-e visszaélés a pontozási rendszerrel és megvalósult-e bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, befolyással való üzérkedés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
A borsodi földeken is a Fidesz csókosai taroltak , 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Tállai pereli az LMP-t! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ugyan már, hogy is gondolhatja egy magyar ember, hogy itt panamázás történt. Minden annak a rendje és módja szerint történt csak, olyan Fideszes emberek kapják meg a földeket, akik földet csak virágcserépben láttak. Aki meg művelésbe fogná és termelne, az szóba sem jöhet.
    Így volt annak idején a kárpótlási jegyekkel is. Mikor megkezdődött a licitálás, megjelentek a megbízottak, egy táskányi jeggyel és felvásárolták a földet. Azt sem tudták egyesek, hogy a vásárolt föld merre van.
    Persze voltak jó értesültek is, akik tudták, hogy a területen hamarosan ipari park fog épülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. gets!

    Érdekes,hogy Ángyán professzort senki nem pereli! Vagy nem lenne értelme, mert akkor az egész bili megborul?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. A második téma, amivel a választásokon nálam nyerni lehet.
    1. Visszakényszeríteni a vallást a templomok falai közzé.
    2. 2010-ig visszamenőlegesen semmisnek minősíteni a bérleti szerződéseket, mindennemű kárpótlások nélkül, új pályázat kiírását elindítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Az LMPSek mondták hogy a mi traktoros Tállai barátunk minden nap egy stampedlivel kezdi a “munkát” azaz a fröcsögést és naplopást a parlamentben.
    Biztos az éhségmenet idején is jól be volt állva mikor szondázgatott….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Ha egyszer egy üzlet beindult…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Miért pont itt ne történtek volna egetverő disznóságok, amik annál is inkább felháborítóak, mivel Borsod megye kifejezetten nehéz helyzetben van, itt talán a legnagyobb a nyomor és itt vannak sokan azok is, akik viszont a földművelésből ki tudnák venni a részüket, akár bérmunkával is, úgy hogy mondjuk alkalmanként, vagy esetleg hosszabb távon is lehetne nekik részmunkákat juttatni. Ezekhez a munkákhoz, ugyanis nem szükségeltetik különösebb iskolai végzettség. Egy igazságosabb földelosztás esetén még talán a foglalkoztatás is megoldhatóbb lehetne.Akik pedig most elnyerték a pályázatokat, állítom sokan művelni sem fogják a földeket, legfeljebb bevetik valami olyannalamivel aztán tényleg nincs sok munka, viszont a támogatásokat az utolsó fillérig fel fogják venni, nulla erőbefektetés nélkül, Na ez a gazemberség. Ez a tipikus Fidesz stratégia, hogy nemcsak harácsolnak, de teljesen tönkre is teszik embertársaikat. sok minden nem is igazán kell nekik, csak az a lényeg, hogy másnak semmi ne jusson. Ez a gondolkodás és cselekvési mód, szinte már hitvallásukká vált. Ez a nettó gonoszság.Elharácsolni mindent pont azoktól, akik a legjobban rá szorulnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. A FIDESZ tanult a katolikus egyháztól. Nekik minden, más meg dögöljön éhen. Tállai úr? meg már a ruhájában sem fér bele, mert szegénynek nincs mit enni.Az éhségmenet résztvevőit megalázni volt képe. Hogy süljön le a bőr róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. De hol vannak a becsapott gazdák , a traktorok ,az állatok, a Kossuth térről???
    Hol van Jakab vörös képű István,akinek csak éppen hogy szét nem durrant a feje, amikor a szocik ellen kivezényelte az ő gazda népét?
    A megyebeliek miért nem tesznek ellene? Naponta meg lehetne alázni ezt a pöfeteg gazembert,mert van elég a rovásán…
    Miért? Miért hallgatnak az emberek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. tipikus fiatal? demokrata?
    vállban megcombosodott, a feje körül csak ugy világit a sötétség, értelemnek egy szikráját se vélem felfedni az ábrázatján!
    és ahogy mondod kastanka!
    ennyi telik az értelmükből, lopni, csalni, hazudni és a másikat megalázni ehhez értenek de nagyon!
    undormányok mind!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Egy büdös hájas,tolvaj alkoholista!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Tállai András, ahogy ott áll “büszkén” kihúzva magát, az a RÁGALOM :-(((.
    .
    Rágalom a demokrácia, a magyar nép és a MAGYAR FÖLD ELLEN !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Utolérte az MSZP a Fideszt 2012. május 30. szerda

Újabb földek a Fideszhez közeli csókosoknak 2012. május 24. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos