Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az RMDSZ megnyerte a választásokat 2012. június 11. hétfő 16:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az RMDSZ megnyerte a választásokat
Kolozsvár –A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mind a 2008-as eredményeihez képest, mind a másik két magyar párthoz képest megnyerte az önkormányzati választásokat, jelentette be Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.
.
A választásokat értékelő kolozsvári sajtótájékoztatón Kelemen Hunor elmondta, a részleges eredmények azt jelzik, a szövetség 184-ről 203-ra növelte a polgármesterei számát, míg a szövetséggel versenyre kelő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és Magyar Polgári Párt (MPP) együtt gyűjtött annyi szavazatot, amennyit négy évvel ezelőtt az MPP kapott. Kelemen Hunor úgy értékelte, a magyar választók az RMDSZ-en belüli egységre szavaztak.
.
Kelemen Hunor megállapította, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nem mobilizálta a választókat, és sok helyen kárt okozott a magyar közösségnek. Utalván az ellenzéknek nyújtott magyarországi politikai támogatásra, kijelentette: kézfogással nem lehet átvinni a népszerűséget. „Minden befektetés e két pártba veszteséges volt. A gazdaságban ilyenkor be szokták zárni a boltot, és az érintettek más munkát keresnek”, fogalmazott az RMDSZ elnöke. „Kövér Lászlónak üzenjük, hogy az elültetett fenyőfáit óvni fogjuk, és tulipánt ültetünk köréje”, utalt az RMDSZ-elnök a pártok választási jeleire (az RMDSZ jele a tulipán, az MPP jele a fenyő).
.
Kelemen Hunor elmondta, Székelyföldön mindenütt javította önkormányzati pozícióit az RMDSZ, de vegyes lakosságú területeken a magyar-magyar verseny a magyar-román versenyt olyan módon befolyásolta, hogy helyenként pozíciókat veszítettek. „Ahol veszítettünk, elemezzük az okokat, és elkezdjük a felkészülést a parlamenti választásokra”, jelentette ki.
.
Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke azt tartotta fontosnak, hogy az RMDSZ két év nehéz kormányzás után nyerte el újra a választók bizalmát. Az alelnök elmondta, elkezdik az egyeztetéseket az önkormányzatokban az alpolgármesteri tisztségekről. Az MTI kérdésére, hogy vannak-e preferenciáik a helyi szövetségesek megtalálásában, Kelemen Hunor elmondta, nincsenek koalíciós szimpátiáik, az RMDSZ megegyezéseit kizárólag a közösség iránti szimpátia fogja irányítani.
.
A nem magyar vonalon is papírforma szerint alakultak megrendezett helyhatósági választások Romániában. Az országot május eleje óta irányító Szociálliberális Uniós (USL) felmosta a padlót a válságkormányzása miatt igen népszerűtlen ellenfelével, a Demokrata-Liberális Párttal (PDL).
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 22 szavazatból)
Az RMDSZ megnyerte a választásokat, 4.9 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Kígyó a magyar kormány keblén. Hát ezt éri a romániai magyaroknak a kettős állampolgárság, a kettős beszéd? Már a rományiai magyarokra sem számíthat a fidesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  2. Érdemes megnézni ezt a nyomorult pártlapot:

    http://mno.hu/kereses/?search_txt=RMDSZ&ujkeres=1

    Úgy kellett beütnöm a keresőbe, hogy RMDSZ, és még így sem hozza ki egyértelműen, pedig már az MTI reggel hozta, döbbenet. Ilyenek vannak benne:

    Eltérően értékelnek a magyar pártok vezetői + Képek + Videó

    Mit lehet ezen eltérően értékelni?

    Sose felejtem el, amikor 2002-ben Medgyessy az első körben ronggyá verte a Fideszt, minden újság címlapján MSZP-győzelem volt, egyedül a MaNem-en állt ez: “A második fordulóra marad a döntés”

    Pravda :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. http://hnepe.files.wordpress.com/2012/06/1206110116.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    A szlovák választások után a romániainak is az a nagyszerű üzenete, hogy a förtelmes, egy harmadosztályú fociöltöző láb- és sörszagával átitatott orbáni “honfoglalásból” a határokon túliak nem kérnek. Reménykedjünk, az itthoni magyarok sem sokkal ostobábbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (65 szavazatból)
  5. Hab lenne a tortan ha Tokes agyverzest kapna duheben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (45 szavazatból)
  6. Sokat ártott a romániai magyaranyanyelvű polgároknak ez az otromba beavatkozás.
    Hacsak pont nem az a cél hogy szarkeverés révén másodosztályú állampolgárokat fabrikáljanak ismét az ottani magyarokból.
    Hogy utána melldöngetve rikoltozhassanak az érintett országok ellen szerte a Világban , hogy ott mekkora hatalmas a jogtiprás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  7. Gratula RMDSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))
    Végre valami jó is történik a Nemzettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (60 szavazatból)
  8. Köszönöm Gedeon a linket a “Hargita Népe” napilapra. Beleolvastam és ilyenekre találtam:
    .
    “Fóri Endre, valamint Szász Jenő a polgármesteri hivatal munkatársát többször felszólította, hogy szálljon ki az autóból, és megfenyegették a következő szavakkal: „Most elkaptunk, most nem szabadulsz. Meg vannak számlálva a napjaid.” Mivel Farkas György nem válaszolt a provokációra, és nem volt hajlandó kiszállni a járműből, Fóri Endre MPP-s megyei tanácsosjelölt feltépte a kocsi ajtaját, és ököllel arcon ütötte a hivatal munkatársát.”
    .
    “Kérés Toró T. Tiborhoz és Szász Jenőhöz
    Elnök urak, bizonyára nem tudják, de péntek éjszaka megpróbáltak meglincselni néhány fiatalt Csíkcsicsóban. […] Papp Előd, az EMNP székelyföldi alelnöke […] ünnepelve adja hírül, hogy ezeket az embereket (ketten nők, micsoda hőstett) sikerült „elkapni”, és megpróbálja RMDSZ-bérenceknek feltüntetni őket.”
    “Az említett fiatalok autóját amerikai akció filmekhez méltó manőverekkel sáncba szorították, majd öszetörték. Három helyi bűnöző ugrált rajta, és kövekkel próbálták meg bezúzni a szélvédőt, hogy a bent ülőket kirángathassák.[…] A csicsói történet régebbi keletű, ezek az emberek már rég garázdálkodnak a településen, igaz, hogy többnyire nőkre szoktak támadni, nem férfiakra, arra még nem érett meg a bátorságuk. Nemrégiben ugyanezek a személyek megerőszakoltak egy magyarországi lányt, feljelentés is született az ügyben. Azért írom le mindezeket önöknek, mert a bandavezér, egy bizonyos Péter Lukács az önök által vezetett pártok közös polgármesterjelöltje volt a községben”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  9. Remélem a román hatóságok tudják kezelni a helyi nácizmust. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  10. Meg a helyi nárcizmust!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  11. Az már 100% biztos.
    Kussolnak a jobboldalon.
    Kövér “úr”!
    Talán némasági fogadalmat tett?
    Az égett szagot sokáig lehet majd érezni, a helye meg fájni fog, bízom, élete végéig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (46 szavazatból)
  12. Az RMDSZ csak azért tudott nyerni , mert a (K)Áder Janó nem tudta ellenőrizni a szavazólapokat !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  13. Ez az Orbán és a FIDESZ személyes veresége! Kicsit nehezen esnek le a tantuszok az anyaországban, mind a környező országok magyarjaiban, de a szemfényvesztő hazudozásnak és üres ígérgetéseknek előbb utóbb vége lesz! A FIDESZ vezetői és Orbán, valamint a kormányban ülő bűnszövetkezeti tagjaiknak előbb utóbb igen messze el kell húzniuk a becsapott és átvert országunkból! A hazugságkirály már teljesen meztelen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  14. Végre egy nagy pofon kövérnek és társainak!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  15. Geyza
    Natürlich! Miért, csak nem képzelted, hogy lenne bármi más indokuk is a bomlasztásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  16. Egyébként egy erdélyi vélemény a Varánuszról:

    Cseresznyéskert 2012.06.11. 16:10:43
    Á, az a helyzet, hogy az erdélyi magyarok fejében jól megfér a pragmatikusság és a nemzetpolitikára való odafigyelés. Mi itt Székelyföldön nagyon jól tudjuk, hogy önkormányzati vezetőknek olyanok kellenek, akik jártasak Bukarestben, pénzt tudnak lobbizni és értik a balkáni módit, tudnak a románok nyelvén, nemcsak beszélnek románul. Én az RMDSZre szavaztam, pedig szerintem az RMDSZ egy nagy rakás szar, de a mocskos munkát Bukarestben pont jók elvégezni. A FIdesztől nem várhatjuk, hogy bennünket is pénzeljen, de a román kormánytól nagyon is elvárjuk az adólejeinkért cserébe. Tehát, amikor majd nem önkormányzati ügyekről lesz szó, amikor majd magyarországi pártokra kell szavazni…az más. Akkor simán és gondolkozás nélkül a Fideszre fogunk szavazni. Pont olyan tömegesen, ahogy az RMDSZre tettük…jövünk ugyanis a Fidesznek egy hálaszavazattal a kettős állampolgárságért:)Nekünk Székelyföldön az a cálunk, hogy egyik lábunkat jól megvessük Bukarestben, a másikat meg Budapesten. De ezt sokan nem fogják fel, főleg Pesten nem, ahol azt hiszik mindez Kövér Lászlóról szól:) A székely egy kimondottan praktikusan gondolkozó népcsoport, azért sikerült átvészelni annyi mindent a történelem során.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -22 (36 szavazatból)
  17. kekec
    2012. június 11. hétfő
    20:15
    Kár, hogy ez a kommentelő képtelen az ellentmondásos véleményét becsületesen feloldani. Ez eléggé tömény marhaság. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  18. kekec:
    egy hálaszavazat belefér, ha a pragmatikusság és a nemzetpolitikára való odafigyelést így tudják ötvözni.
    kár, hogy itthon ez nem megy, a közhelyek, a demagógia mindig teret nyer
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  19. Csak azért tettem fel ezt a hozzászólást, hogy nem szálljunk el nagyon attól, hogy az Rmdsz győzelme egyúttal azt is jelenti, hogy NEM avatkoznának be az itthoni szavazásba, és nem a mi farkunkkal vernék ‘”hálából” a csalánt!
    Egyébként pont az ilyen életszemlélet miatt “románozzák le” az erdélyi magyarokat idehaza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  20. kekec
    Az előbb kaptam mailben a nyugdíjas levelét ebből másoltam. Kíváncsi lennék ha így lehetne szavazni Magyarországon a külhoni magyaroknak akkor is annyira szeretne szavazni?
    “Szerintem az ellenzéki pártoknak fel kellene vetni, hogy a parlament vegye napirenre: a külföldi magyarok csak akkor lehetnek választópolgárok Magyarországon, ha a két választás közötti négy év alatt minden évben befizetik a magyar költségvetésbe az éves átlagkeresetre jutó szja-t, a 16
    %-ot! Igazolást ad róla a NAV. Ez a minimum! Ne a más farkát verjék a csalánnal!

    Most olvastam a Világgazdaság online-ban, hogy a magyarországi átlagkereset 210.000 forintra nőtt 2011-ben (vg.hu/gazdasag/makrogazdasag). Tehát a a 16%-os szja 2011-ben havi
    33.600 Ft, ami évi 413.200 Ft. Ezzel számolva négy évre 1.612.800 Ft fizetendő be. De az átlagkereset még nőhet is minden évben! Ha sokan akarnak szavazni, akkor millliárdok jöhetnek be. És nem kell a tranzakciós illeték,meg a biztosítási adó, meg a mobiltelefon adó, meg sárgacsekk adó!”
    Na hogy tetszik? Mert nekem nagyon!!!!!!!!!!!!!!! Hát valahogy ehhez kellene tartani magát annak, aki “kívülről” az itteni emberek sorsát akarják eldönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  21. kekec
    Érdekes az idézett vélemény de abból általánosítani nem lehet.
    Volt viszont egy január elején közzétett közvéleménykutatás. Egy elemzés található itt: http://kanadaihirlap.com/2012/01/07/az-erdelyiek-fele-szavazna-egy-magyar-valasztason/
    Eszerint:
    “2011 végéig csupán 65 ezren vették fel Erdélyből a magyar állampolgárságot” de
    “Az erdélyi magyarok fele szavazna egy magyarországi parlamenti választáson”
    “a szavazni kívánó erdélyiek 55 százaléka voksolna a Fideszre”
    4 százalék szavazna a Magyar Szocialista Pártra,
    2,9 százalék a Jobbikra,
    1,8 százalék a Demokratikus Koalícióra
    0,2 százalék az LMP-re
    “35 százalékának még nincsen pártpreferenciája”
    .
    Kérdés, hogy azóta okosabbak lettek? A Duna TV ügyel, hogy ne legyenek, de azért reménykedjünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  22. “A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) annak ellenére tudta növelni polgármestereinek a számát, hogy a Fidesz az elmúlt hónapokban a “a magyar adófizetők pénzén igyekezett térdre kényszeríteni”- mondta Ujhelyi István, a parlament szocialista alelnöke.” (…)
    az RMDSZ – a szavazatok – 7,2 százalékát kapta meg. Az MPP az első országos összesítésben 0,75 százalékon, az EMNP 0,55 százalékon áll.
    .
    A választásokat értékelő kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke elmondta: a részleges eredmények azt jelzik, pártjuk 184-ről 203-ra növelte a polgármestereinek a számát.
    Forrás: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=559037

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. T. ten 21:02!
    Nekem nagyon tetszik az ötlet! Jattoljanak, aztán jöhetnek szavazni!
    Akár népszavazást is lehetne tartani ezzel kapcsolatban, tutira megszavazná a nép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  24. kedves mindenki!
    szeretnek elmondani igaz és aktuális eseményeket amelyek leleplezik mindazokat a határon kívüli alompolgárokat akik a rendszerváltás után úgymond áttelepedtek Magyarországra és a magyarországi nyugdíji pénztárókat átverték, becsaptak és magkarásítóttak! Miért?
    1) egy áttelepült, honosítót magyar alompolgár a törvény szerint élt a lehetőséggel hogy a magyarországi nyugdíji folyósító fizesse a nyűgdiát, pedig egy napot nem dolgozót Magyarországon, egy fityinget nem fizetett be a nyugdíji pénztárba és mégis ,,FORINTOSÍTOTTAK” a nyűgdiát!
    Ez nem volna oly annyira szokatlan ha tényleg Magyarországon is lakna, de mind csavaros eszű ,,székely” visszatért a szülőföldjére és ott bankkártyával havonta leszedi a nyűgdiát ,,LEI” -ben és nagy lában el!
    Érdekes hogy eddig senkinek nem tűnt fel ez a kérdés, vagy nem akarjak hogy foglalkozzanak ezzel a ,,becsapassál! én ismerek egy tucat ilyen embert, nénikék, bácsikák akik mind akik jól végeztek dolgukat, részesülnek TB, nyugdíji és más kedvezményekkel!
    Érdekes?
    Vajon hány ezren vagy talán tízezren lehetnek?
    Nem az volna tiszteseges hogy onnan kapja a nyugdíjat ahol adózót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  25. Lehet kommentálni klf módokon. Lehet véleményt mondani a külföldre szakadt
    magyarokról. Le is lehet románozni őket. De mondjátok ez a realitás?
    ITT A TÉNYEK BESZÉLTEK.
    Csupán meg kellene érteni a realitást. Ők ott! Te itt! Mit tudsz róluk? Semmit!
    Miért kell felülni a göbbelszi propagandának. Látható mit áldozott a kormány
    az adófizetők pénzéből. Mit keres a magyar parlament elnöke a romániai
    választásokban? Azt hiszi, hogy Trianon óta mindenkinek elment a józan esze
    mint neki. Jobban tenné, ha a saját országa gazdasági problémáira forditaná
    gondját. Sajnos ahhoz értenie kellene. Ért ehhez egy jogász ??
    Ha nem látják kudarcukat AZ ELLENZÉK FELADATA ÉSZHEZTÉRITÉSÜK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  26. Jó látni, hogy a határon túli magyarok közössége se hallgat ész nélkül Budapestről jövő ukázokra! Jobb ez így, hiszen az ő életüket ne Magyarországról határozzák meg, hanem szülőhazából (avagy befogadó országból).

    És még olyan sokan aggódtak, hogy a kettős állampolgársággal évtizedesen bebetonozná a Fidesz hatalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. “BKRS
    2012. június 11. hétfő
    16:52

    Hab lenne a tortan ha Tokes agyverzest kapna duheben.”

    Agyvérzést nem kaphat, annak kizáró tárgyi akadálya van!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  28. Visszakézből

    Az idei csíksomlyói búcsún kétszer is tapasztaltunk konfliktust a székelyföldiek és a balhéból kimotorozott, pokol angyalainak öltözött fajankók között. Az amúgy csendesen hömpölygő tömegben feltűnt kitetovált bőrszerkós agyhalottak árpádsávos zászlóikat vadul lengetve részegen randalíroztak, ordibáltak, erre néhány, a papjuk által vezetett keresztalja alatt vonuló férfi beszólt nekik, hogy ez a legszentebb katolikus ünnepek egyike, viselkedjenek, vagy menjenek vissza magyarba! A 60 év körüli székely öregeket a csürhe azonnal üvöltve leszekusozta, lehazaárulózta, a végén meg lezsidózta…
    Akkora felháborodás támadt, hogy a vitézeknek torkára forrasztották a szót, elnémultak és némi dünnyögés kíséretében elkotródtak.
    A másik árpádsávosnak meg fenn a dombon négy székely férfi szólt be szelíden, hogy ezt az izét itt nem szokás lengetni, ne szítsák a feszültséget, imádkozzanak inkább. Azok nem mertek vissza se szólni, betekerték a zászlókat és leültek a fűbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  29. A romániai magyarság csatlakozott a varsói országokhoz. Egyikük sem kér orbanisztánból.
    Egyébként nem tudom, a fideSS mit szólna, ha az RMDSZ jönne ide kampányolni ellenük!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  30. Azt olvastam,hogy kinti magyarok levélben szavazhatnak,eltudjátok képzelni mi minden történhet azzal a levéllel mire beérkezik a választási irodába,ne felejtsétek el a pintér vezette belügy felügyeli a választás tisztaságát.Egyébként gratulálok az RMDSZ-nek,de nehogy szövetségre lépjenek a két magyar párttal mert az végüket jelentené.Az lenne a legjobb ha senki nem szavazna át magyarországra ,igy lehetne megakadályozni a választási csalást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Szász jenőnek üzenem,igy jár aki a fidesszel szövetkezik.Abban a táskában amit a temetésre vitt az államtitkár és óda helyezett a kép alá nem hamvak voltak hanem a támogatás mlliádjai a fidesztől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  32. http://varanus.blog.hu/2012/06/11/erdelyi_atok_kampanyoljon_neked_a_kover_laci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. http://www.youtube.com/watch?v=ryOVTO3P2Ls

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. nyugger 2012. június 12. kedd 10:00
    Valószinüleg ezért kellenek a vasuti pályák felújitásai.
    Ezek a “hamvak” remélhetőleg visszahullnak a fideSS fejére!
    Kérjük az ellenzéki pártokat nézzenek az események után
    a jövendőbeli elszámoltatás bizonyitékaiként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Kecskeméti Károly

    T. Rakoncátlan, kösz., a youtube szenzációs!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. nyugger 2012. június 12. kedd 09:52
    Nemcsak az a probléma a levélben szavazással, hogy mi történik vele a továbbitás
    közben.
    A szavazatszámlálás számbavételi ideje korlátozott. Ez alatt kell megállapitani:
    1. ki adta fel a levelet
    2. jogosult volt-e az illető a szavazásra
    3. ugyanazon jogosult nem szavazott-e többször
    4. az állampolgári “nyilvántartásban” szereplő de nem regisztrált személy
    helyett adtak-e le szavazatot levélben
    5. ki dönti el, hogy a szavazatként beérkezett levél tartalma azonos-e
    a szavazó személy által feladott levéllel
    6. miért biztos, hogy UGYANANNYI LEVÉL ÉRKEZIK BE, MINT AMENNYIT
    A SZAVAZÓK FELADTAK
    .
    .
    N+1 vitás esetekben milyen eljárási rendszabályok szerint és ki dönt?
    .
    KÉKCÉDULA GYANÚ !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. Gedeon, 2012. június 12. kedd, 00:32
    Bizonyítékok? Dokumentumok? Én még soha ilyen esetről nem hallottam. Nem hogy ezrek, tízezrek története legyen. Konkrét bizonyítékok hiányában ijesztgetésnek és izgatásnak tűnik, amit ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  38. »Az országot május eleje óta irányító Szociálliberális Uniós (USL) felmosta a padlót a válságkormányzása miatt igen népszerűtlen ellenfelével, a Demokrata-Liberális Párttal (PDL).« Az a maffiózó banda az egész Romániával és az erdélyi magyarsággal is felmossa majd a padlót nemsokára. Először is az USL szocialista összetevője (Iliescu és Nastase pártaj) olyan balkáni gazembereket tömörít magába, főleg helyi szinten, a nagypolitika néhány jobb arcú figurájának maszkja mögött, hogy a magyarországi MSZP kifinomult politikusai megrémülnének a láttukon. Másfelől az USL liberális tagja, az egyetlen mérvadó romániai liberális párt köszönő viszonyban sincs az egykori magyarországi SZDSZ-szel. A román liberális párt legfeljebb néhány gazdasági elképzelést tekintve tekinthető liberálisnak, de még így is csak fenntartásokkal. Az elmúlt években a magyarellenes uszítás bajnokaiként viselkedtek. Ezeknek az embereknek semmi közük a liberalizmushoz. A mostani vezetőjük (Crin Antonescu) pedig egy üresfejű, populista demagóg, ki a nagy semmit képes darálni hosszú szónoklataiban. Mindezt csak azért mondom, nehogy valaki azt higgye, hogy ezeknek e politikusoknak és holdudvaruknak bármi hasonlóságuk lenne a magyarországi „balliberalizmussal”. Ég és föld a különbség. Jellemző példa, hogy mostani vezérük, Ponta egy olyan választási rendszert vezet be, egy annyira aránytalan és igazságtalan módszert, amivel 2010-ben a Fidesz nem 2/3-ot, hanem majdnem 90%-ot kapart volna össze magának a parlamentben. A cinikus Ponta megjegyezte, hogy szerinte sem igazságos, de majd az elkövetkező választások után esetleg visszacsinálják. Ez az ember egy gátlástalan bandita. Ez a választási rendszer ellehetetlenítheti az RMDSZ bejutását olyan megyékből ahonnan eddig simán képviselhette magát (Bihar, Kolozs, Máramaros, Arad, Szilágy stb.). Tehát még egyszer: a román szociálliberális unió még csak nem is emlékeztet a magyarországi balliberális politikusokra és értelmiségre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. “Ezek a “hamvak” remélhetőleg visszahullnak a fideSS fejére!”
    Már visszahullt.
    Kegyeletsértés, hogy két szendvics között vitték ki, és ahogy kövér viselkedett a határőrrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Kritikus Szem 2012. június 12. kedd 11:11
    Sajnos van ilyen! Én is ismerek két családot, akik Marosvásárhelyi illetőséggel
    ide-vissza vándorolva most élvezik a magyar nyugdijukat. Nem hiába tértek
    vissza. Ők ott abból a nyugdijból jobban élnek, mint az annakidején velük
    együtt nyugdijba ment szomszédaik. Pedig azonos munkahelyről és munkakörből
    egyforma munkaviszonyban töltött évekkel mentek nyugdijba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. “most élvezik a magyar nyugdijukat” A tisztánlátás kedvéért :

    Létezett egy,a 60-as években kötött szerződés ,ami ezt lehetővé tette (tudtommal K.alján még érvényben van). Megpróbáltak ezt-azt,de az érdeklődés a rengeteg macera ellenére nem lanyhult. ( eredetileg egy sima lakcímbejelentő elég volt)

    Az első Gyurcsány-kormány bontotta fel, amúgy a Ro Unióba lépésekor amúgy is érvényét veszítette volna. Kb 24-30 000 ilyen nyugdíjas lehet, a vége fele már HAVI 5 000 körül igényelték. (ONyF adat)

    Kis fintora a sorsnak: egy ismerős végigjárta a tortúrát nem kis anyagi ráfordítással, -mire befejezte , nyugdíjat emeltek Ro-ban . Speciális mkahelyen dolgozott , az ottanival jobban járt volna.(2006 vége fele lépett hatályba a felbontás) .

    ON: Remélni sem mertem jobb eredményt, bár legutóbb az RMDSZ 5,7-re csökkent. Remélem, a parlamenti választás is lesz legalább iyen.

    A videó szuper :)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. nagyon sokszor szavaztam az RMDSZ-re de sohase edig nem nagyon avatkoztak a választási dolgokba magyarbol,mivel Kővér be tolakodot az erdélyi magyarság kőzé még nagyobb elenséget csikar a magyar ság kőzt , nem kell a magyarokat oktatni hogy ki kre szavazon,ezt jegyeze meg mindenki, a románok a két rosz kőzűl a legroszabbat választoták,csak ezután látják meg a raszista intézkedéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Köszönjük az Erdélyben élő magyaroknak ezt az eredményt! Nem hagytátok magatokat félrevezetni, és nem vagytok vak hitűek mint sokan itthon még mindíg…..Le a kalappal előttetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Nagyon jó ez a youtube-film – totál így útálja és megveti a nyalókáit a 3xbóvlis, azok pedig pont ilyen besszarábok…
    Erdélyország magyarjai előtt, akik nem hagyják magukat megtéveszteni, le a kalappal!
    Bár itthon látnának már ilyen tisztán a 2/3 agyúak is!
    Fülkeforradalmiék nagy-nagy pofáraesését köszönjük azoknak, akik tudják hol a helyük és ott mit kell tenniük, hogy élhető otthonuk legyen és minden külső beavatkozás nélkül tudnak magukért tenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Erdély nem vevő a Fidesz bomlasztására 2012. június 11. hétfő | AN

Tőkés tiltakozik 2012. június 8. péntek | AN

Frundát vádolja hazugsággal a tolvaj 2012. június 7. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos