Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ötödik éve csökken az erőszakos bűncselekmények száma 2012. június 12. kedd 11:49 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ötödik éve csökken az erőszakos bűncselekmények száma
New York – 2007 és 2011 között folyamatosan csökkent az Egyesült Államok területén elkövetett erőszakos bűncselekmények száma. Ami a gyilkosságokat illeti, a szövetségi statisztikai hivatal szerint negyven éve nem öltek ennyire kevés embert.
.
Az amerikai törvények az emberölésen kívül a nemi erőszakot, a rablást és a tettleges bántalmazást sorolják az erőszakos bűncselekmények közé. Ezek száma négy százalékkal csökkent tavaly a 2010-es évhez viszonyítva, állítja az FBI éves bűnözési statisztikáról szóló jelentése.
.
További jó hír, hogy jóllehet minimális mértékben, 0,8 %-kal, de mégiscsak kevesebb tulajdon elleni bűncselekményt követtek el; ide sorolják a betörést, a lopást és az autólopást. Ebből a bűncselekmény-csoportból immár a kilencedik éve figyelhető meg egyhuzamban csökkenés.
.
Az FBI nyilvántartásai szerint a kilencvenes évek első felében az erőszakos és a tulajdon elleni bűncselekmények száma egyaránt növekvőben volt. A fordulópont a kétezres évek közepén állt be; az erőszakos bűncselekményeket 2006-tól kezdték visszaszorítani, összességében 12 %-kal.
.
Az FBI statisztikája nem különbözteti meg az első- és másodfokú emberöléseket. Gyilkosság következtében 2011-ben összesen 14 ezernél valamivel több embert öltek meg; ennél kedvezőbb adatot utoljára 1968-ban tettek közzé, amikor 13800 volt az áldozatok száma. Az adatok a gondatlanságból elkövetett emberöléseket, baleseteket nem tartalmazzák.
.
Nem az igazán nagy városok, hanem az 50-100 ezer lakosú települések könyvelhették el a legkomolyabb javulást, náluk 14,4 %-kal csökkent a gyilkosságok száma. A tízezresnél kisebb városokban 2010-ben 23,1, tavaly 18,3 %-os csökkenést mértek.
.
Valamennyi bűncselekmény-típus közül országosan a gyújtogatás esett vissza a leginkább – 5 %-kal –, a nemi erőszak, rablás és tettlegesség 4, a gépjármű-lopás 3,3, a tolvajlás pedig 0,9 %-kal csökkent. Némileg, 0,3 %.-kal több lett viszont a betörés.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Ötödik éve csökken az erőszakos bűncselekmények száma, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. csak a címet olvasva, azt hittem nálunk.
    de így rendben van, h az usában..
    mert nálunk nőtt: minden törvényalkotási aktus az az elmúlt két évben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. A cikkbe be lehetett volna tenni összehasonlításként egy hasonló statisztikát az emberölésekről Magyarországról az elmúlt 5 évről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A paksi atom is nagyobb botrány lenne 2014. január 20. hétfő | AN

Friss pénz az Orbán maffiának 2014. január 16. csütörtök | AN

Rezsimcsökkentésre lenne szükség 2013. november 28. csütörtök | AN

Schmitt életfogytiglant kap ugyanezért 2013. november 17. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos