Hozzászólás: George Zimmerman ismét őrizetben http://nepszava.com/2012/06/amerika/george-zimmerman-ismet-orizetben.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 CommonSense http://nepszava.com/2012/06/amerika/george-zimmerman-ismet-orizetben.html/comment-page-1#comment-186202 CommonSense Tue, 05 Jun 2012 06:14:02 +0000 http://nepszava.com/?p=105990#comment-186202 Ha valaki rám támad a floridi törvények értelmében halálos sérülést okozva is megvédhetem magam. Inkább ő mint én alapon. Ennek a kivizsgálása még nem történt meg ez a Bíróság igazi feladata. Akkor majd kiderül hogy bűnös vagy ártatlan, addig az ártatlanság velelme van érvénybe. Ha valaki rám támad a floridi törvények értelmében halálos sérülést okozva is megvédhetem magam. Inkább ő mint én alapon. Ennek a kivizsgálása még nem történt meg ez a Bíróság igazi feladata. Akkor majd kiderül hogy bűnös vagy ártatlan, addig az ártatlanság velelme van érvénybe.

]]>
Mate, Ivan Tibor http://nepszava.com/2012/06/amerika/george-zimmerman-ismet-orizetben.html/comment-page-1#comment-186142 Mate, Ivan Tibor Mon, 04 Jun 2012 22:16:56 +0000 http://nepszava.com/?p=105990#comment-186142 Az ugyesz a bevadlasnal torvenysertoen, politikai motivaciok alapjan szortirozta a tenyeket, bizonyosakat kihangsulyozva, masokat elhallgatva, a "teljes igazsag, csak az igazsag, es semmi mas, mint az igazsag" elvet felrugva, populista motivacioval. Sajat bejelentese alapjan: igazsagot keres Trayvon Martinnak. Az ugyesz kotelessege a teljes igazsag kideritese, tenyek alapjan, partossag es szemelyes preferenciak nelkul. A biro, aki valasztott es ujravalaszthato hivatalnok, retteg a fekete boru allampolgarok ellenszenvetol es esetleges aktivista kampanyatol. Az utlevel problema fel sem merult, es ha tema lesz, akkor Zimmerman egyuttmukodesenek lehetne a bizonyiteka. Zimmerman komoly hibat vetett, amikor "konspiralt" a felesegevel a rendelkezesere allo osszeg nagysagat illetoen, es a fekete aktivistak mar azt hirdetik, hogy ha nem volt oszinte az osszeg megnevezeseben, akkor hazudott az incidens korulmenyeirol is. Ugyanezek a szervezetek mar kezdetben "sajat igazsagszolgaltatassal" - lincselessel fenyegettek Zimmermant. A targyalas kimenetelet mar eleve befolyasolja a resztvevok szemelyes erdeke, es ez az ugy feltehetoen negativan hat majd a kovetkezo evek fekete-feher faji viszonylataira az Egyesult Allamokban, az itelettol fuggetlenul. Az ugyesz a bevadlasnal torvenysertoen, politikai motivaciok alapjan szortirozta a tenyeket, bizonyosakat kihangsulyozva, masokat elhallgatva, a “teljes igazsag, csak az igazsag, es semmi mas, mint az igazsag” elvet felrugva, populista motivacioval. Sajat bejelentese alapjan: igazsagot keres Trayvon Martinnak. Az ugyesz kotelessege a teljes igazsag kideritese, tenyek alapjan, partossag es szemelyes preferenciak nelkul.
A biro, aki valasztott es ujravalaszthato hivatalnok, retteg a fekete boru allampolgarok ellenszenvetol es esetleges aktivista kampanyatol. Az utlevel problema fel sem merult, es ha tema lesz, akkor Zimmerman egyuttmukodesenek lehetne a bizonyiteka. Zimmerman komoly hibat vetett, amikor “konspiralt” a felesegevel a rendelkezesere allo osszeg nagysagat illetoen, es a fekete aktivistak mar azt hirdetik, hogy ha nem volt oszinte az osszeg megnevezeseben, akkor hazudott az incidens korulmenyeirol is. Ugyanezek a szervezetek mar kezdetben “sajat igazsagszolgaltatassal” – lincselessel fenyegettek Zimmermant.
A targyalas kimenetelet mar eleve befolyasolja a resztvevok szemelyes erdeke, es ez az ugy feltehetoen negativan hat majd a kovetkezo evek fekete-feher faji viszonylataira az Egyesult Allamokban, az itelettol fuggetlenul.

]]>
Vespasianus http://nepszava.com/2012/06/amerika/george-zimmerman-ismet-orizetben.html/comment-page-1#comment-186009 Vespasianus Mon, 04 Jun 2012 12:38:34 +0000 http://nepszava.com/?p=105990#comment-186009 Én hiszek Zimmermann önvédelmi teóriájában. Szomorú viszont az, hogy megingatta a bíró bizalmát. De az is, hogy egy önkéntest ennyire meghurcolhatnak. Én hiszek Zimmermann önvédelmi teóriájában. Szomorú viszont az, hogy megingatta a bíró bizalmát.
De az is, hogy egy önkéntest ennyire meghurcolhatnak.

]]>