Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán: „Megsemmisítjük Izraelt” 2012. május 21. hétfő 12:59 | Rákócza Richárd Forrás: The Daily Caller

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán: „Megsemmisítjük Izraelt”
Teherán – „Az iráni nemzet kiáll az ügy mellett, amely nem más, mint Izrael teljes megsemmisítése”, jelentette ki egy hadászati értekezleten tartott beszédében Hasszán Firuzábádi vezérőrnagy, az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke. A megnyilatkozás ugyanaznap hangzott el, hogy az iráni atomprogram ellenőrzésével kapcsolatos tárgyalások céljából Teheránba érkezett Amano Jukija, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség igazgatója.
.
Nem ez az első eset, hogy hivatalos iráni személyiség előre megírt beszédet felolvasva a zsidó állam megsemmisítését helyezi kilátásba. Maga Mahmúd Ahmedinedzsád elnök, valamint az ország legfőbb vallási méltósága, Khameini ajatollah is több alkalommal hasonló értelemben nyilatkozott. Firuzábádi tábornok mostani kijelentéseit a Forradalmi Gárda hivatalos szócsöveként működtetett Fars hírügynökség is jelentette. Nincs szó tehát arról, hogy interjú közben, zárt körben vagy vita hevében véletlenül kicsúszott indulatos kijelentés történt volna, vagy hogy az elhangzottakat magánvéleménynek lehetne minősíteni.
.
A különbség a korábban elhangzott fenyegetésekhez képest az, hogy jóllehet Izrael térképről való letörlése a perzsiai rezsim hivatalos politikájának a nyolcvanas évek eleje óta szerves része, olyan célkitűzés, ami az azóta felnőtt nemzedék szemében teljesen triviális – eddig még soha senki nem mondta ki azt, hogy ennek véghezvitele Irán eltökélt szándéka lenne, és emellett az egész ország kiáll.
.
Josh Block Közel-Kelet szakértő, az American Israel Public Affairs Committee korábbi szóvivője a Daily Callernek elmondta: aligha bölcs dolog semmibe venni az iráni katonai vezetés magas rangú tagjának kijelentéseit. „Ha mondják, komolyan is gondolják”, közölte Block. „Ezt tanítja a történelem. A legjobb szembenézni a realitásokkal. Bizonyosak lehetünk abban, hogy az izraeliek már megértették.”
.
Block munkatársa a Progressive Policy Institute-nak, a Clinton adminisztráció idején a Külügyminisztériumnak dolgozott. Véleménye szerint az Egyesült Államokban aggodalmat kell keltsen az, hogy „Irán nukleáris technológiát adhat tovább terrorista szövetségeseinek, köztük az al-Kaidának és a Hezbollahnak.”
.
David Harris, az American Jewish Committee igazgatója szerint Firuzábádi kijelentései nyomán politikai vezetőknek, diplomatáknak, újságíróknak egyaránt, egyszer és mindenkorra le kell mondaniuk annak a fikciónak az erőltetéséről, miszerint Irán alapjában véve egy békés állam, csak a globális közösség „félreérti” a szándékait.
.
Méir Dágán volt Moszad-főnök, valamint Martin Dempsey, az amerikai egyesített vezérkar főnöke a közelmúltban egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy Irán voltaképp a nemzetközi aréna racionális szereplője, és számítani lehet arra, hogy minden alkalommal megfontolja tettének következményeit. Ezzel tulajdonképpen azt sugallták, hogy az Izrael megsemmisítésével kapcsolatos sorozatos iráni fenyegetést nem kell komolyan venni.
.
.
Ali Khameini: „A cionista rezsim igazi rákos daganat, amit ki kell vágni és ami Isten segítségével ki is lesz vágva”
.
Block mondott néhány keresetlen szót azokról a balosokról is, akik rendre védelmükbe veszik a teheráni iszlámnáci rendszert. Szerinte „a radikálisok és álszakértők az olyan helyeken, mint a Plowshares, a Media Matters, a NIAC [National Iranian American Council], a ThinkProgress, a New America Fondation meg a többi írói hasznos hülyéi” Iránnak, a rezsim olyan apologétái pedig, mint Dágán és Dempsey, irracionálisan tartanak ki azon meggyőződésük mellett, hogy Irán nem is akar nukleáris fegyverre szert tenni.
.
„Ugyanezek a félbolondok”, folytatta, „állítják azt, hogy Iránt ’rosszul idézik’ vagy ’rosszul fordítják’, és az ország soha nem szólított fel Izrael ’megsemmisítésére’. Nos, biztos vagyok abban, hogy megtalálják a módját, miként tartsanak ki ezek után is a játékuk mellett, de ezzel csak még hiteltelenebbé válnak.”
.
Firuzábádi tábornok vasárnap rámutatott arra is, hogy Ali Khamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási vezetője meggyőződése szerint támogatni kell a „cionista rezsim” ellen harcoló palesztinokat. Az ajatollah szerint Izrael ellenségeinek védelme vallási kötelezettség.
.
A Fars hírügynökség Khamenei korábbi kijelentéseit is idézi, amelyek arról tanúskodnak, hogy Irán közvetlenül segítette a Hezbollah és a Hamasz terrorszervezeteket a 2006-os, 33 napos libanoni háború, valamint a 2008-09-es, 22 napos gázai Öntött Ólom hadműveletek idején. Az ő értékelése szerint mindkét alkalommal Izrael veszített.
.
„A jövőben is támogatunk és segítünk mindenkit, aki a cionista rezsim ellen van”, mondta Khameini februárban. „A cionista rezsim igazi rákos daganat, amit ki kell vágni és ami Isten segítségével ki is lesz vágva.”
.
Az iráni iszlámnáci rezsimet uraló főpapok hite szerint hamarosan visszatér a tizenkettedik, rejtőzködő imám, a Máhdi, aki a zsidó Messiás síita megfelelője, egyfajta megváltó. Érkezését az Armageddon idejére teszik, amelynek csúcspontja Izrael elpusztítása lesz.
.
A nagyajatollah szerint „a Korán a bizonyíték arra, hogy a világot az igazság erői fogják ellenőrizni és vezetni, és egyetlen kormány uralja majd az egész világot”
.
Dzsáfár Szobháni nagyajatollah, a közelgő imám-eljövetel egyik legmagasabb rangú propagátora a közelmúltban beszédet mondott arról, milyennek ábrázolja az eljövendő világot az iszlám szent könyve, a Korán. „A Korán a bizonyíték arra, hogy a világot az igazság erői fogják ellenőrizni és vezetni, és egyetlen kormány uralja majd az egész világot”. A Korán – két alkalommal is – ígéretet tesz az iszlám világuralomra, valamint arra, hogy ez a vallás le fogja győzni az összes többit, folytatta a nagyajatollah. Ez azonban csakis akkor következik be, amikor Mohamed utolsó leszármazottja, Máhdi imám visszatér és uralkodóvá teszi az iszlámot az egész világ felett.
.
Az idézettek nem nevezhetők a síita iszlám szélsőséges felfogásának, ellenkezőleg, ez a vallás fősodratú felfogása, a hivatalos változat, amelytől eltérni eretnekséget jelent és halállal büntetendő.
.
Khameini ajatollah maga is megemlékezett nemrég erről a próféciáról. „A mindenható Allah isteni ígérete beteljesedésének fényében a cionisták és a Nagy Sátán [Amerika] hamarosan vereséget szenvednek. Allah ígérete beteljesedik, az iszlám győzedelmeskedik.”
.
Konzervatív muzulmánok egy Khameinihez köthető honlapon februárban közölték követőikkel, hogy a Korán ígéretei „jogtudományi indoklást” jelentenek arra, hogy minden zsidót ki kell irtani, Izraelt fel kell számolni, és ebben a folyamatban az iráni kormánynak kell élen járnia.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Irán: „Megsemmisítjük Izraelt”, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Keresztes S.
    2012. május 22. kedd
    10:09
    Nálad a pont:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Soha ne feledjétek, hogy Irak nagyságrendekkel erősebb volt Iránnál. Ehhez képest a koalíció mindkét Öböl-háborúban hetek alatt lezúzta, és ráadásul úgy, hogy vigyázni kellett, ne legyen túl sok polgári halott, tehát nem lehetett azt megcsinálni, hogy egész egyszerűen szarrá darálják az egész országot, mint az oroszok Csecsenisztánt. (Na, az egy népirtás volt.) Irán hiába fegyverkezik az elmúlt pár évben, már a mostani szankciók megroggyantották. Emlékeztek, milyen szankciók voltak Dél-Afrika ellen az apartheid idején, és milyen életszínvonalat meg hadsereget produkáltak annak dacára? Nagyhatalom voltak, regionális értelemben, pontosan az, ami Irán szeretne lenni. Ehhez képest leverték néhány kapcsolóját, és olaj ide, földgáz oda, lassan kajahiány van, sorok kígyóznak a bankok előtt, és persze megy a rikácsolás. Mit össze fogadkoztak, hogy majd lezárják a Hormuzi-szorost. Én úgy látom, egyelőre a seggük lyukát szorítják össze. És jól teszik. Az izraelieknek meg abba kéne hagyni már a pöcsölést…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. egyfórumos válasbzól, amit ez a cikk szült

    a logikai gondolatodat csupán az a nemes egyszerű tény zavarja meg, hogy a fars hírügynökség az irán vezető hírügynöksége, és ha az hoz nyilvánosságra valami iránban, akkor bizony iránban is nyilvános;

    a másik tény, ami a gondolatmenetednek ellent mond, hogy a nagy nemzetközi hírügynökségek sem tudnak arról, amit az amerikai népszava írt a fars hírügynökség által nyilvánosságra hozott kifejelentéssel kapcsolatban

    tehát vagy az amerikai népszava írt egy újab háborús uszítást irán ellen egy hazugságra alapozva (nem ez lenne az első eset az újság esetében),

    vagy pedig egy világméretű összeesküvésnek vagyunk a tanúi, ahol a világ nagy hírügynökségei az iráni sajtóval együttmőködve közösen hallgatják el a hírt;

    szerinted melyik a reálísabb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  4. “…az amerikai népszava írt egy újab háborús uszítást irán ellen egy hazugságra alapozva (nem ez lenne az első eset az újság esetében)…”
    .
    Nem ez az első eset?
    .
    - Kérnék erre konkrét példákat, forrásmegjelöléssel.
    .
    - Kérem, árulja el, ön szerint valóban kamu az iráni nuke- ABV program?
    .
    És ha ön szerint igen, akkor a lehető leghitelesebb forrás, az IAEA hivatalos álláspontja, mely szerint irán nuke- t épít,
    az iráni hordozórakéta- fejlesztések,
    az évtizedek óta tartó folyamatos iráni rikácsolás, hogy “eltörlöm, kiirtom,
    leradírozom”, stb,
    és a nemzetközi tömeggyilkos iszlámnáci terror teljesen nyílt támogatása
    .
    Szóval, akkor ez is mind kamu, trükk, kiforgatás, stb?
    .
    Forrásként tessék MEMRI, PMW, Second Draft, DEBKE, Globalsecurity cikkeket olvasni, videókat nézni, jó sokat!
    .
    ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. ricsi:
    .
    “…Irán hiába fegyverkezik az elmúlt pár évben, már a mostani szankciók megroggyantották…”
    .
    - Az biztos, de az iráni fegyverkezés eleve egy rossz vicc, egy ócskavasgyár. Annak nem is kellett szankció, hogy elsz…ródjon, hiszen eleve hulladék volt, ahogy most is az.
    .
    Irán egyszerűen nincs, és nem is volt soha abban a helyzetben, hogy Hi tech eszközöket tudjon előállítani, lényegében semmijük nincs ehhez. Sem az ilyesmihez kellő komplex szaktudás, sem alapanyagok, sem mérnöki- technikai ismeretek, sem megfelelő gyárak, üzemek, kutatóközpontok, semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Nnna, hurrá, megállapodás:
    .
    http://atv.hu/kulfold/20120522_nuklearis_tevekenyseg_megallapodott_a_nau_es_iran
    .
    A forgatókönyv a szokásos; érik már nagyon a porrá zúzás, erre a majmok megállapodnak hivatalosan az IAEA- val, aztán az ellenőröket pár, előre kijelölt helyen kívül sehová nem engedik be.
    .
    Mindez eltart pár hónapig, a világ meg úgy tesz, mintha nem tudná, hogy mindig ez történik.
    .
    Miközben iráni népvezérek tovább rikácsolják; kiirtom, eltörlöm, legyalulom, az utolsó csecsemőig elpusztítom, stb.
    .
    Miközben irán továbbra is fejleszti ócska, de akkor is veszélyes hordozórakétáit.
    .
    Mintha ez nem is történne meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. mohamed egy teveb@szó senkiházi volt, aki önfényezés okán újra ki akarta találni a szentírást. ennek érdekében megszervezte azt a népirtó taktikát, amely a mai napig a normálisan gondolkodó és élni akaró világ legsúlyosabb terhe.
    az irániaknak le kellene dobniuk magukról ezeket az alakokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. “…az irániaknak le kellene dobniuk magukról ezeket az alakokat….”
    .
    - Lehetetlen, az iráni társadalom nagyobb része menthetetlenül, és velejéig meg van fertőzve az iszlámnáci halálkultusszal és gyűlöletpropagandával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Nem meglepő egy diktatúrától, hogy állandóan a kikiáltott ellenséggel szembeni felkészülésre, háborúra szólít fel. A Szovjetunió is állandóan a nyugati kapitalizmus ellen ágált, ahol lehetett, ott hatalomra segítette a kommunista szövetségeseit, ennek ellenére mégiscsak ő tűnt el a történelem süllyesztőjében, és nem az USA.

    Az iráni iszlámfasiszta rezsimnek sincs sok hátra, megalakulása óta 2-3, vagy 4 nagyszabású tüntetés tört ki ellene, legutóbb 2009-ben, mindannyiszor az egész korrupt, hazug zsarnokságnak és a magát Isten kiválasztottjának tartó szakállas vénség vereségét követelték, ez pedig jól bizonyítja, hogy a megtorlástól való félelem és nem a hűség tartja a felszínen a rezsimet. Már a külvilág felé se képes bevehetetlen várként képviselnie magát, a rohadás már rég túljutott falain.

    Természetesen ezt Izrael is jól tudja, a modern korban csak egyetlen diktatúra, a náci Németország tudta ténylegesen végrehajtani hódító-népirtó terveit, míg a többi kisebb, ezer sebből vérző, a rendszert részben vagy egészben titokban gyűlölő népével élő önkény számára csak saját sorsának mentegetésének szánalmas kísérlete maradt, amit hosszabb távon igazán csak az a háttér tudott megtámasztani, amely ellen folyamatosan uszított. Csak remélni tudom, hogy az iráni nép nem fog a bizonytalan háborús helyzet miatt a Nyugat ellen fordulni pusztán azért, mert nem tudja, hogy a jelenlegi rezsim elvesztésével mit kaphat. Nekem ugyanis afelől sincsenek illúzióim, hogyha sikerülne is megdönteni az iráni rezsimet, Amerika egy újabb hűbérest nyerne el, nem érdekelné az, hogy az új rendszer valóban az állampolgárait képviseli vagy sem, hiszen az öböl-menti olajmonarchiák és Szaúd-Arábia demokratizálása is elképzelhetetlen, ha azzal érdekei és az olaja veszélybe kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Hamarosan meglesz az iráni urán 2012. október 9. kedd | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos