Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kecskeméthy Géza: Halál a fehér lovon 2012. május 15. kedd 11:55

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kecskeméthy Géza: Halál a fehér lovon

Gyömrőn a Szabadság tér nevét Horthyra cserélték. Talán még érettségi nélkül, némi olvasottsággal is könnyű megérteni, miért szimbolikus ez a gesztus, és mi az, amit előre vetít: utakat, tereket, intézményeket neveznek majd el az országban Vitéz Nagybányai Horthy Miklósról, Magyarország egykori kormányzójáról, a tenger hőséről. (Már a nevében viselt „vitéz” szó is jelzi „hősiességét” – pláne, hogy ezt ő adományozta saját magának.)
Nyilván összeszorul minden “hazafi” szíve, amikor régi filmeken látja, hogy a Kormányzó Úr sötétkék “tengerésztábornoki” öltözetben, karddal az oldalán, hófehér lovon, könnyes ujjongások kíséretében bevonul Kassa vagy Kolozsvár főterére. De talán – a teljesség igénye nélkül is – érdemes megvizsgálni, hogy ki is volt ez az ember. Lehet, hogy még nem késő!

Tengerésztiszti akadémiát végzett, majd Ferenc József udvarában lett császári szárnysegéd.  A „snájdig” magyar tengerész – aki németül jobban beszélt, mint magyarul – az udvarból az osztrák-magyar monarchia haditengerészetének parancsnokává lépett elő, ellentengernagyi rangban.
1914-ben a császár háborúba sodorta a monarchiát. 1918-ban még volt egy lehetőség a már biztosan vesztett háború utáni kicsit kedvezőbb békefeltételek eléréséhez. Ehhez az ellenséges hadihajókat kellet volna kiszorítani  az otrantói-szorosból. Horthy négy hajót indított, köztük a Szent István cirkálót. Elfelejtette, hogy kisebb védő naszádokkal kell körülvenni és éjjel-nappal távcsövekkel kell fürkészni a tengert. Egy olasz motorcsónak, ötszáz méterről kilőtt két torpedója a tengerfenékre küldte Magyarország büszkeségét.
Ott mutatkozott meg először, hogy Horthyt nem rendítette meg azok halála, akik miatta vesztek oda. (Egy korábbi alkalommal „tizedelést” hajtott végre – engedetlenség miatt minden tízedik matrózát kihallgatás nélkül lövette agyon.)
200 halott.
1919-ben, a  Tanácsköztársaság idején tiszti karával, és katonáival Szegeden húzta meg magát. Közben az ország jelentős részét a román és a cseh alakulatok szállták meg. A szörnyű háborúból éppen hazatért rongyos katonákból és szegény munkásokból verbuválódott  Vörös Hadsereg kiverte a megszállók nagyobb részét. Horthy közben tisztjeivel bálozott Szegeden, nem segített az ország megmentésében.
3000 halott.
A 133 napig tartó Tanácsköztársaság idején Horthy katonáival tovább lapult Szegeden. A trianoni  béke után az  Orgoványban történt mészárlások Horthy tudtával történtek. Itt olyan kínzásokkal egybekötött, ítélet nélküli kivégzések voltak, amelyek az akkori  Európában máshol már nem fordulhattak elő.
60  halott.

(Ha a Horthy vezette Nemzeti Hadsereg által elkövetett kivégzésekhez a helyi megtorló akciókat is hozzászámítjuk, 1000-nél több volt az áldozatok száma.)
Horthy kormányzósága kezdetén gróf  Teleki Pál és Prohászka Ottokár katolikus püspök zsidóellenes törvényt (numerus clausus) dolgoztak ki elsőként  Európában (1920), amit ő hagyott jóvá: magyar egyetemekre zsidó származású magyar fiatalok csak korlátozott számban iratkozhattak be. Ez a törvény a magyar középosztály szellemi leépítését indította  el,  kiváló magyar agyakat taszított ki az országból. (Majdnem minden Nobel-díjasunk Horthy politikája elől menekült zsidó volt.) Horthy 1940-ben, miniszterelnökének, Teleki Pálnak ezt írta: „én egész életemben antiszemita voltam.”
Az országban Horthy primitív szellemének megfelelő légkör alakult ki. Magyarosnak kreált ruhák, fekete csizmák, árvalányhajas süvegek, melyekben az ország felsőbb vezetői még külföldön is megjelentek, gúnyos mosolyt kiváltva. Jellemzőek voltak a korra a „nagyságos-”, „tekintetes-”, „méltóságos-”, „kegyelmes-”, „főméltóságú uram” kötelező megszólítások is.

Hitler és rajongói jelentős hatalomhoz jutottak Európában. Horthy többnyire sváb származású, magyarosított nevű tisztekkel töltötte fel a honvédség vezérkarát.
Amikor 1938-ban és 1940-ben Horthy Csehszlovákiától és Romániától visszacsatolt területekre fehér lován bevonult, nagy volt a boldogság. Aztán jött a kiábrándulás. Az újra magyar területeken az ott maradt nem magyar lakosokat kegyetlenül üldözték.
A  Jugoszláviához tartozó magyarlakta területek – Bácska, Bánát – visszacsatolásával  Horthy nem foglalkozott. Sőt, 1940. decemberében „magyar-jugoszláv örök barátsági szerződést” írt alá, amely életbe is lépett 1941. február 27-én.
Németország 1941-ben megtámadta Jugoszláviát – csapatai átvonultak Magyarországon. Horthy ezt engedélyezte, sőt hadüzenet nélkül magyar katonákat és csendőröket küldött a németek árnyékában Szabadka, Újvidék visszaszerzésére, az általa aláírt szerződést megszegve. Ezt már miniszterelnöke, gróf Teleki Pál sem tudta elviselni , drámai búcsúlevelet küldött Horthynak (“…hullarablók  lettünk…”) és agyonlőtte magát 1941. április 3-án.
A hadüzenet nélkül bevonuló magyar csapatok elleni partizántevékenység ürügyével a „Hideg napok” idején a magyar csendőrök  és katonák Újvidéken a Duna jegére hajtottak szerbeket, magyarságukat megőrző zsidókat és a jeges vízbe lőtték őket. Voltak roma, ruszin, orosz és magyar áldozatok is.
3.700 halott.

Bosszúból a háború végén a szerb partizánok, katonák, önkéntesek tanyáról-tanyákra járva szörnyű módokon kivégezték a magyar férfi lakosság nagy részét.
Pontos adat soha nem került nyilvánosságra, de vannak becsült számok. 30.000 halott.
1941. június 26-án, pár nappal azután, hogy Németország megtámadta Szovjetuniót Kassát felségjelzés nélküli repülőgépek bombázták. Erre hivatkozva  Horthy a németekért  rajongó vezérkar egyetértésével  hadat üzent a Magyarországnál 200-szor nagyobb Szovjetuniónak.  Ezt nem a vitéz Horthy, hanem miniszterelnöke, Bárdossy jelentette be. A honatyák kitörő tapssal fogadták. Horthy hadat üzent Angliának, Amerikának és még néhány távoli országnak is.
A világháborúban a második magyar  hadsereg a Don folyóig jutott.
1943-ban a németek sztálingrádi veresége után a háború elvesztése csak idő kérdése volt. Ennek ellenére Horthy nem rendelte vissza szenvedő hadseregét, sőt, tábornokain keresztül kitartásra kötelezte. És akkor, 1943 februárjában dörögni kezdtek az orosz ágyúk. Két hét alatt a teljes magyar hadsereget szétverték. Aki nem halt meg, vánszorgott a hóban Magyarország felé.
A szétvert hadsereg vezetője, Jány tábornok ezt közölte hadparancsában: „A második magyar hadsereg elvesztette becsületét.” Horthy hallgatott és kitartott Hitler mellett.
100.000 halott.
A fogságba jutottak legalább 40 ezren – nagy részük soha nem tért haza.
Legalább 30 ezer magyar megnyomorodott.
Horthy csapatai Szovjetunió elleni háború megkezdése után máris megkezdték a magyar állampolgársággal nem rendelkező zsidók összegyűjtését. 18 ezer embert a kárpátaljai Kőrösmezőről Kamenyec-Podolszk környékére szállítottak, ahol az élve maradtakat a németek legéppuskázták.
16.000 halott.
A háború alatt minden nemzetközi szerződést megszegve polgári lakosokat vittek ki a frontra, akiket – egyebek mellett – aknák kézzel történő felszedésére kényszerítettek. Munkaszolgálatra többségében zsidó származású férfiakat, például a magyar vidék  orvosait, tanárait, művészeit gyűjtették össze csendőrökkel. Különféle katonai alakulatokba és a bori bányákba kerültek, többnyire szadista keretlegények vezénylete alatt.

30.000 halott.

1944. márciusában Németország megszállta Magyarországot, néhány száz német SS tiszt átvette országunk vezetését. Horthynak egy szavába került volna, hogy a magyar katonaság és csendőrség ellenálljon.
Horthy Magyarországa eljutott oda, amit a numerus clausus „szelleme” jósolt: 1944 március végétől naponta indultak a vonatok „valahová”, útlevél nélküli magyarokkal. Úgy mondták, munkatáborba. A csecsemők, várandós nők, aggastyánok is. Hetven embert zsúfoltak egy kocsiba, ahol ülőhely nem volt, csak egy vödör. Horthy, a tenger hőse, a vitéz magyar kormányzó rezzenéstelen arccal nézte ezt a leírhatatlan borzalmat. Fájdalmas arra gondolni, hogy ha a Kormányzó néhány katonatisztet titokban elküld a felvidékre, hogy robbantsák fel a Lengyelország felé futó síneket, emberek tízezrei menekültek volna meg. És, hogy akik „nagy magyarnak” érzik magukat, azok is értsék: Kolozsvár és Kassa most talán magyar városok lennének.
450.000 halott.

Aztán  elkezdődtek a szovjet és főleg az amerikai légitámadások magyarországi célpontok ellen, hálából, hogy Horthy hadat üzent Amerikának is.

16.000 halott.
A szovjet csapatok 1944 augusztusában  elérték a Kárpátokat majd behatoltak a magyar területekre. A szerencsétlen magyar hadsereg még mindig harcolt a semmiért.
5000 halott.
Végre  október 15-én a várban lévő rezidenciájáról Horthy rádión bejelentette, hogy kilépünk a háborúból. Erre egy SS kommandó elfogta a fiát. A kormányzó másnap gyáván átadta a hatalmat egy Szálasi nevű katonatisztnek. És jöttek a nyilas suhancok, akik egyéb rémtettek mellett a gettókból kihurcolt zsidókat – cipőjüket levétetve – a ”rakodópart alsó kövén” a Dunába lőtték.
3.000 halott.

És jött Budapest több hónapos ostroma.
38.000 halott.

Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója 24 évi uralkodásának végeredménye: közel egymillió magyar állampolgár szörnyű halála és egy tönkretett, véglegesen megcsonkított ország. (A halottak pontos számát soha nem fogjuk megtudni, de szörnyű arra gondolni, hogy sokszázezren voltak.) Aki erről az emberről közteret nevez el, az vagy nagyon buta, vagy nagyon gonosz.

(Megjelent a Népszava Szép Szó mellékletében)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 56 szavazatból)
Kecskeméthy Géza: Halál a fehér lovon, 4.7 out of 5 based on 41 ratings

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. A “Szabadság” helyett kell a hullagyártó Vitéz Nagybányai Horthy Miklós

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  2. Miért nincs megemlítve ebben a felsorolásban az a cirka 30 000 jalott , akiket a Pronay-féle különítményesek gyilkoltak le jegyzökönyvezve és az a kábé 220 000 ember , akik eltűntek Magyarország lakosságából a különítményesek tevékenysége következtében , de akikröl semmiféle feljegyzés nem maradt hivatalosan. Egyszerűen csak hiányoznak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  3. Horthy szobrokat állítgatók:
    Helyeslik a 1920-ban megszületett Numerus Clausust, a II.vh-ba történő belépésünket, a hadüzenetünket a SZU-nak és az USA-nak, helyeslik a rossz felszereléssel Don kanyarba magyar katonák kiküldését, hogy ott védjék a hazát, zsidó és cigányszármazásúak bevagonírozását a megsemmisítőtáborokba!
    Csak kérdezem, nem jobb lenne újra átnézni a történelemkönyveiket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  4. csakén,

    kérdésedre benne van a válasz. Igen, helyeslik, ezért is nő nemzeti nagysággá, nagy magyarrá Horthy személye.
    Nagy a tudatlanság a közelmúlt ismerete terén, de biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan nagyon jól ismerik Horthy bűnlajstromát, amivel teljesen egyetértenek.
    Korábban már leírtam, hogy az 1993-as újratemetéssel kezdődött a Horthy-kultusz, amire Antall József is koszorút küldött, ott volt szinte az egész akkori MDF kormány, szigorúan “magánemberként”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  5. ovi is horti babérjaira tör – erre készüljünk!?!?!? :(((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  6. 1941. április 03. Teleki Pál búcsúlevele H. M.-hez:
    “A gazemberek oldalára álltunk…Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet. Nem tartottalak vissza. Bűnös vagyok.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  7. “…A szétvert hadsereg vezetője, Jány tábornok ezt közölte hadparancsában: „A második magyar hadsereg elvesztette becsületét.”…”
    .
    - Elvesztette a becsületét.
    .
    Odaküldték a katonákat téli ruha, megfelelő élelmiszer ellátmány, gyógyszerutánpótlás nélkül. Ha jól emlékszek, mindenkinek volt egy ötlövetű puskája, ahhoz 15 lőszer.
    .
    Számottevő páncélos erő nem volt, ahogy megfelelő tüzérség sem.
    .
    Vagyis:
    .
    - Nulla felszerelés, nulla fegyverzet, sz…r ellátmány, mindez a világ egyik legveszedelmesebb frontján. OK, mindegyik sz…r, de ez, az orosz front…
    .
    Na, ezt nevezem én hazaárulásnak, így kiküldeni a katonákat. Igazából ebben nem Horthy a főbűnös, hanem a mindenkori magyar hadvezetés, akik ugyanúgy “harcképesnek” hazudták az alakulatokat, ahogy az mai utódaik is teszik, teljesen függetlenül azok valós állapotától.
    .
    Mit sem változott ez sem azóta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  8. Valóságban nehéz számbavenni a tényleges emberveszteséget, ami a Horthy
    lelkén szárad. Ugyanis az un. “Visszacsatolt területeken” nem történt meg a
    lakosság tényleges számbavétele. Ott is sok menekült tartózkodott, akik a
    nem visszacsatolt részről jöttek át. Igy kezdődhetett el a katonai szolgálatra
    alkalmas férfiak besorozása és a holokauszt, majd a front elől történő menekülés.
    Közben megtörténtek az ország területén a háborús cselekmények. Igy tünt
    el nyomtalanúl sokezer ember, akikkel nem lehet elszámolni. Ugyanis igen
    sokukat vagy ott kaparták el, ahol meghaltak, vagy cafatokká tépett testeket
    tömegsirba temették. Az igy elhunytak számbavétele lehetetlen.
    .
    Geyza 2012. május 15. kedd 12:19
    Pronai, Ostenburg, Francia Kis Mihály és társaik valószinűleg azért nincsenek
    a felsorolásban, mer ők “csak” a “Szegedi Gondolat” követőiként folytatták
    az ellenforradalmat, mint Horthy szálláscsinálói. Ők biztositották a kormányzóvá
    választást, majd a “rendcsinálást”. Az eseményeket ki kellett volna vizsgáltatnia
    Horthynak, de ki gondolja azt, hogy ennek lett volna – a történtek után – eredményei. Egyébként az akkori iratállományt hol keresnéd? A bizonyitékok
    nagy részének nyoma veszett. Horthy is csupán tréfálkozva mondott erről
    Prónainnak valami ilyesmit: ne csacsiskodj Palikám. Közismert hogy Sallait és
    Fürstöt is a Dunában találták holtan, mivel újságiróként irni mertek az eseményekről. Vagyis az események miatt az emberek meg voltak félemlitve.
    Akik aktivizálódni akartak, vagy nyilvántartásba voltak véve, azokat ünnepek
    előtt begyűjtötték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. No, de kedves Eldrad, mivel se felszerelésük nem volt, se okuk, hogy odamenjenek, de mégis odamentek, végrehajtva a parancsot, az egyetlen tulajdonuk a katonáknak valóban a puszta katonai becsületük volt.
    Azoknak meg, akik most példaképül kenik fel a halálba hajszolás irányítóit, pedig mindenük van, csak éppen becsületük nincs.
    Azok ott meghaltak a becsületükkel együtt, ezek meg élnek és virulnak, ám nekik nem is hiányzik a becsületük, de számon se kéri tőlük senki, hogy miért nincs nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  10. csatt
    Becsület helyett ott a “vitézi rend”!
    Nyilvánvalóan megmutatták a Horthy proklamációjakor, hogy mennyire becsülettel
    álltak a fővezérnek tett esküjük szerint annak parancs mellé. Inkább harcoltak
    tovább Hitler mellett. Ez az ő becsületük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. Az egyik ilyen terhes nő az a nagymamám volt akit kilenc hónapos terhesen tuszkoltak fel a kegyetlen csendőrök a marhavagonra Szegeden. Mivel azt a vagont lekapcsolták és nem Auschwitz-ba hanem Terezin-be – Theresienstadt- ment, valami csoda folytán túlélte a háborút apámmal együtt akit a vagonban szült meg. Nem is tudom elképzelni hogy miként zajlott le az a szülés, hiszen még leülni sem tudtak a deportáltak, annyian voltak oda bezsúfolva.
    Erre büszkék Horthy csodálói? Szégyelljék magukat. Ja, és nevezzék magukat mindennek csak ne kereszténynek. Ugyanis faji alapon Jézust, Máriát és a tizenkét apostolt is deportálták volna ha azok 1944-ben Magyarországon éltek volna.
    -Mellesleg akikről soha nem esik szó azok az a sok tízezer keresztény akiket faji alapon szintén a halálba küldtek a ” vitéz urak. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  12. édes jó Istenem! Köszönöm a bizalmat, hogy ezt a történetet elmondta itt, kedves GaborNYC! -
    -
    a cikk olvastán elborzadtam. Több részletet nem ismertem. Horthy, és föleg a reneszánsza eddig is félelmetes volt számomra, de most még inkább.
    -
    a képet és a szöveget elmentettem a felejtés ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  13. Hozzászólás semmi, csak a minuszok – micsoda lények ezek?
    Az adófizetők befizetett fillérjeikből kapják a garasaikat – kenyérre, mert, hogy a minuszolók nem oligarchák, hanem munkanélküli, szánalmas emberi roncsok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  14. Zsuzsenkám, szívesen! Arra azért kiváncsi lennék hogy ki minuszolja azt amit leírtam.
    Bennem nincs harag mert hiszek az Örökkévalóban, és ez alapján úgy hiszem hogy Horthy és a tömeggyilkos bandája már a pokol fenekén ” élvezik ” eredeti tanácsadójuk ” vendégszeretetét. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  15. Aki ennek a tömeggyilkos háborús bűnösnek, szobrot,vagy bármilyen emlékművet emel,fizet,vagy engedélyez,az potenciális (leendő) gyilkos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  16. Leslie G. Charteris

    Minuszoló Gibbonok! Fáj az igazság, ugye?Érvet, bizonyítékot!Ahhoz sajnos már gondolkodni is kellene, azt a gibbon nem tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  17. Ez különösen idegesíti őket ha valaki felhozza hogy Jézus és családja is zsidók voltak. Mária eredeti neve Mirjam volt, az apostol szó küldöttet jelent, amit a héber saliach szóból fordítottak. Na, ide azokat a minuszokat! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  18. Potenciális gyilkosok grasszálnak kicsiny hazánban.
    A fajtisztasági bizonyítvány is erről szól. Készülődnek a gyilkosok.
    De most nem megyünk békésen a kés alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  19. GaborNYC 2012. május 15. kedd
    A helyzet még bonyolultabb. A Biblia az Újszövetségben kerek-perec leírja, hogy a pogányok (vadolajfa) oltattak be a szelíd olajfába, azaz izraelbe és nem fordítva. Nincs az a helyettesítő teológia (amit egyes nagy egyházak oly szívesen „alkalmaznak”), amivel ezt az igerészt félre lehetne magyarázni.
    .
    Róm 11:17 Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;
    Róm 11:18 Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
    Róm 11:19 Azt mondod azért: Kitörettek [az] ágak, hogy én oltassam be.
    Róm 11:20 Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állasz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj;
    Róm 11:21 Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd neked sem kedvez.
    Róm 11:22 Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt akik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágatol.
    Róm 11:23 Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket.
    Róm 11:24 Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelíd olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájukba.
    Róm 11:25 Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higgyétek, hogy a megkeményedés Izraelre nézve [csak] részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  20. Ha ezek a horthy-szobrok nem kerulnek hamarosan ledontesre, amit nem nagyon nehez elerni, akkor gyakorlatilag messze a legtobb magyarorszagi ember egyetert vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  21. Figyelő, ez így van. Azért nem tudatosul ez a mai magyar – és más- antiszemitákban, mert senki nem magyarázza el nekik. A zsidók nem beszélnek róla mert ők nem keresztények, nem érdekli őket ez a téma. A keresztények közül sokan még mindig a középkori mentalitással állnak hozzá a kérdéskörhöz. Pedig Jézus -Jesuá az eredeti nevén- nagyon is zsidó volt, aki kiűzte a kufárokat a Szentélyből.  Nagyon zavarta hogy a zsidó vallás akkori gyakorlása, ami akkor a Szentély körül zajlott, bizonyos szinten elvesztette a szakrális jellegét. 
    Amikor a rómaiak kivégezték, gúnyosan ezt szegezték a feje fölé: INRI. Az igemorzsa.hu szerint: A név így hangzott: “Iesus Nazarenvs Rex Ivdaeorvm.” A latinban az “I” betűt használják a magyar “J” helyett, a “V” betű pedig az “U”-t jelenti, azaz a felirat átírva ez: Jesus Nazarenus Rex Judaeorum. Ez magyarul annyit tesz: “Názáreti Jézus, a zsidók királya.”
    Aki a zsidókat mint népet gyűlöli és őket üldözi az nem lehet keresztény, az teljességgel kizárt. Az olyan mintha egy hithű zsidó vagy muszlim disznóhúst enne.
    Aki olyan eszelős módon gyűlöli Izráel népét hogy az elpusztításukra törekszik az nem keresztény, az pogány.
    Hitler legalább tisztában volt ezzel, és a kereszténységet is utálta, mint zsidó gyökerekkel rendelkező vallást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  22. hát persze, hogy a legtöbb magyar egyetért vele! Szük szociális környezetemben hallottam többször, hogy Orbán Viktor Isten küldötte, hazánk megmentöje…
    -
    (hogy kíméljem az ide látogatókat, nem írom le a pontos szavakat, amikkel Orbánt dicsöítik) Hogy itt HOrthyról van szó? Sajnálom, de a legtöbb embernek elég volt, hogy Horthy olyan gyakran használta a NEMZETI szót. Benne van a lányom történelemkönyvében. A keresztény eggyet jelentett a nemzetivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  23. Az előbb az ATV-n Havas H. életében először mondott olyasmit, amivel egyetértettem: a jobbikos eszement őrület ellen elsősorban a nem zsidóknak kellene fellépniük. Bár évtizedek óta hithű ateista vagyok, kamaszkoromig rómkat nevelést kaptam hittan, elsőáldozás, katekizmus stb. Az ideit leszámítva (egészségi okokból) eddig minden Élet Menetén részt vettem. Fogtuk egymás kezét, hallgattuk az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc beszédét (már amit nem nyomott el a háttérben üvöltő falkaforradalmárok hangja). Egy magam korú, idős hölgy kezét fogtam, s láttam, hogy szivárog a könny a szeméből. Beszéltünk pár szót, kiderült, hogy több hozzátartozója is ezen a partszakaszon lelte halálát. Mondtam, ne féljen, mi, mai és volt keresztények nem engedjük többé ezt megtörténni. Ugye így van???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  24. Apám munkaszolgálatos volt, onnan szökött haza és bujkált kb egy évig, hogy túlélje a borzalmakat. Ő mondta halála előtt (1994-ben), hogy az a horthysta szemlélet, ami az Antall József miniszterelnöksége idején jött vissza, újra el fogja uralni az országot. Íme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  25. Leslie G. Charteris

    Grósz Károly a kevésbé vonalas komenistákhoz tartozott, hozzá fűződött Kádár kiszorítása után a nyitás Nyugat felé.azért nem tudott kibújni a bőréből, 1989-ben azt találta mondani, hogy ha többpárt rendszer lesz Magyarországon, akkor jönni fognak a horthysták, a nyilasok és a fehérterror szelleme. http://www.youtube.com/watch?v=FyN3x_arBUc
    Akkor nagy fölhördülés fogadta.Nem telt egy néhány év, újratemették Horthyt az Antall kormány informális támogatásával, személyes jelenlétével,lett MIÉP-ünk, Jobbikunk, rehabilitáltak háborús bűnösöket ( Jány, Szomathelyi),számtalan rasszista szélsőséges szervezet- megizmosodott öntudattal. Nagyot tévedett Grósz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Édesapám is megjárta az orosz frontot. Szerencséje volt, hazatért. Amikor Antallék Horthy újratemetését rendezték, őrjöngött. Szerencséje van, hogy ezt a mai szégyent, szoboravatás, tér elnevezés, már nem érte meg. A rokonságból nagyon sokan ott haltak meg az orosz fronton.. Milyen emberek azok, akik azt a korszakot istenítik? Nézzenek már meg régi fényképeket a mezítlábas gyerekekről, ha olvasni nem tudnak, akkor régi filmeket kötelezően nézetnék meg velük. Van itt felelőssége a történelem tanításnak, nem is kevés!! A mai vezetésnek meg legalább akkora, ha nem nagyobb. Kigyúrt, izomagyú motorosok félemlíthetik meg az embereket minden büntetés nélkül? Hová jutottunk?? Nem hiszem, hogy ezt akarta a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. Nem kell ezt ragozni :
    Horthy és bandája a Haza rombadöntői , saját népüknek a hóhérai voltak.
    Ennyi.
    -
    Más.
    -
    Mínuszolókra pediglen szükség van. Onnan lehet lemérni egy egy cikk hatékonyságát !
    Mert pl. ha a Nemzeti Viztisztasági Hatóság áldásos tevékenységét kommentálgatjukk itt ( fiktív példaként hozom csak fel ) akkor arra senki nem fog semmilyen negatív pontot kapni.
    Bezzeg amikor Ákosbácsi Mr. Kertész cikkét boncolgattuk :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. Ráadásul még bizonyítják a jobboldal támogatóinak IQ-ját!
    Mindig elmormolom, hogy hála az égnek nem tartozom közéjük, nekik ha volt is eszük, azt a központ használja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. Árulás. Szüntelen árulás! Ez ennek az embernek a lényege.
    - Hűségesküt tesz a Monarchia császárára, Magyarország királyára, ő Ferenc József szárnysegéde, – majd ő akadályozza meg fegyveresen a hivatalosan is magyar király hazatértét.
    - Az olasz blokád feltörését kapta parancsba, szakszerűtlenül, szervezetlenül hajtotta végre, majd – amikor egy pár méteres kis olasz tengeralattjáró kilövi a Szent Istvánt, a zászlóshajót, bemenekül Slano öblébe, és megtagadja a parancs végrehajtását. Tizedéért is kivégeztet másokat.
    - A Tanácsköztársaság magyar határokat védő haditerveit simán átadja a franciáknak, személyesen ráadásul, – idegen hatalmakat rászabadítva a hazájára.
    - Jugoszláviával békeszerződést ír alá, amit pár héttel később megszeg.
    - Visszakapja az oroszok által zsákmányolt 1849-es lobogókat, békéről beszél, majd bicikliseket küld az orosz télbe. A hatvanas évekig a magyar hadseregben senki föl nem dolgozta a magashegyi hadviselés katonai szakkérdéseit – ennyit a katonai szakértelméről és a magyar hadsereg vezetéséről.
    - Listákat készíttet 1938-ról hazája állampolgárairól, a zsidókról, és ezzel a zsidók elhurcolását a lengyelekkel szemben 15-szörös sebességgel hajtják végre. (A magyarok minden további nélkül adják az adatokat ehhez a szomszédaikról, barátaikról… Lásd még: Kubatov listák.) Elárulja ezzel saját országa zsidó vallású állampolgárait, akik jogait még Szent László király adta meg.
    - Hitler mellé áll 1944 márciusában, ezzel hozzájárul ahhoz, hogy hadszíntérré teszi a saját országát, majd októberben elárulja még őt is…
    - Sztálinnal eljut a fegyverszüneti megegyezésig, és a háborúból való kilépést még aznap visszavonja.
    - Magyarország miniszterelnökévé teszi az örmény Szálasit. (Ez mindmáig lehetséges: sem Illés Zoltán, sem Szőcs Géza nem született magyar állampolgárnak, ami pld az USA-ban kizárná őket az elnökválasztásból.) De ne feledjük: a leölt zsidók alig 10 %-át produkálta a Szálasi rezsim, a többi mind Horthy alatt ment a halálba.
    És még egy pontosítás: Für Lajos az 1980-as években tanulmányban összegezte kutatásait: szerinte 1 400 000 volt a II. világháborús magyar áldozatok száma, a visszacsatolt területekkel együtt.
    És belevitte az országot a frontterületté válásba, a háborús jóvátételbe.
    Máig érthetetlen, hogy miniszterelnökeit sorban halálra ítélték, a legfőbb felelős megúszta. S most a megélhetési rokonait ölelve fogadja az ország.
    Szégyen, kiiratkozás ez a gesztus a működő Európából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  30. Ymre, köszönöm az extra információt erről az árulóról.
    Nagy magyarok: a hősötök jobban beszélt németül mint magyarul, miközben üldözte a zsidó származású magyar írókat. Pl. Rejtő Jenőt is miatta gyilkolták meg. – Az elmegyógyintézetből hurcolták el Ukrajnába megfagyni. – Radnóti Miklósról nem is beszélve, aki mellesleg már régen katolikus vallású volt, meggyőződésből, ennek ellenére agyonlőtték mint egy kutyát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Túlavasúti, kedd 13.36: nem Sallai és Fürst végezték a Dunában, hanem Somogyi Béla és Bacsó Béla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Isten szava a Biblia konkrétan megnevezi azokat, akik felelősek a társadalom mindenkori katasztrófáiért. Ezt egyértelműen tartalmazza Ezékiel könyvének 33. fejezete. Az “őrállók” mai nyelven a vezetők felelősek azért, hogy védik, vagy félrevezetik-e az embereket. A vezetők két főcsoportra oszthatók. Az egyik csoport az, amelyet az emberek maguk választanak, a másik pedig akit az Isten állít a nép segítésére, azaz a papság.
    Ez a két társaság az, – zömmel értelmiségiek, akik nyilvánvalóan ismerik a történelmet. Most mégis félrevezetik az embereket, pofátlanul, sunyi módon hazudoznak és elősegítik a neonáci államrend kialakulását. Róluk mondta Jézus a laodíceai levélben, hogy náluk még az ateisták is különbek (Jelenések könyve, levél a laodíceai gyülekezetnek) Ez a sátánista társaság megérett arra, hogy kikerüljön az élet könyvéből. Egy tömeggyilkos Horthyt tesznek meg hőssé, aki még az államférfiúi képességek alapjaival sem rendelkezett. Ideje lenne felébredni Istenben igazán hívő magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. A Bibliában, Ezékiel könyvének 33. fejezetében világosan leírja Isten szava, hogy kik a felelősek a társadalom mindenkori állapotáért. A felelősöknek két csoportja van, az egyik a nép által választott vezetők csoportja, a másik az Isten választottai – a papság.
    A nép természetesen viseli elhibázott lépéseinek következményeit, de “vérét az őrállók kezéből kéri elő” a Mindenható! Úgy tűnik, hogy ezeket a bibliai igéket az őrállók nem veszik figyelembe, ami képmutató kereszténységre utal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Az egesz Horthy komplexben egyetlen szimpatikus leny volt: a feher lo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Az egesz Horthy komplexben egyetlen szimpatikus leny volt: a feher lo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Hányinger!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. A lónak nem kellett megküzdenie azért amit azután az egész magyar nép kapott a vitézkedésért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Teljes mértékben hihetetlen az, hogy a magyarok idősebb, hatvan év feletti nemzedéke, amely a szülei és a nagyszülei révén élő, eleven beszámolókat kaphattak a Horthy-korszak borzalmairól, embertelen, félfeudális világáról és viszonyairól, ma mélységesen hallgatnak, képtelenek bármi módon is hangot adni mindannak, amit tudva tudnak!
    De ami még inkább szégyellni való, nem hallom a demokratikus ellenzéki politikusok és a korábban oly nagy számban nyüzsgő, a magukat haladó demokratának tartó véleményformálók mélységes felháborodását, tiltakozását és szervezett fellépését sem!
    Ma, Magyarországon valami hasonlóan vészjósló jelenség zajlik, mint Európában, amikor a Hitleri Németország a nyílt fenyegetések egész sorát produkálta, világosan átlátható rendbe szervezve, és az európai hatalmak vezetői bambán, és mint kiderült, végletes felelőtlenséggel szemlélték a nácizmus totális, világégésbe torkolló színre lépését.
    Főként ez utóbbiaktól, mint a tiltakozás valós potenciájával bíró magyar potentátoktól kérdezem: A demokratikus magyar emberek, és a választóik nevében nem kéne már az asztalra csapni, és beleordítani a magyar éterbe, hogy “EDDIG, ÉS NE TOVÁBB !”?
    Szégyen, hogy csak a csendes lapításra, vagy az esetlen látszatfelháborodásra futja az erejükből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Citizen 2012. július 2. hétfő 19:01
    “Teljes mértékben hihetetlen az, hogy a magyarok idősebb, hatvan év feletti nemzedéke, amely a szülei és a nagyszülei révén élő, eleven beszámolókat kaphattak a Horthy-korszak borzalmairól, embertelen, félfeudális világáról és viszonyairól, ma mélységesen hallgatnak, képtelenek bármi módon is hangot adni mindannak, amit tudva tudnak!”
    .
    Előrebocsájtva: a kor nem érdem, hanem állapot.
    80. évemben vagyok. Remélem találkoztál néhány észrevételemmel.
    Én szerencsésnek érzem magam. Sok megtörtént eseményt el tudnák mondani
    életemből, de nem magánéletemről beszélek, hanem a társadalmat érintő
    kérdésekről. Két diplomám mellett úgy érzem kötelességem beszámolni arról, amit átéltem. Ezek megtörténtek. Nem hadimeseként irok. Persze, belátom a szubjektum is benne van. De ezeket nem másoktól hallottam. Velem történtek.
    Korosztályom még élő tagjai nagyrészt elfogytak. Aki él az örül, hogy van mit
    enni és még a szükséges gyógyszerek egyrészét is meg tudja venni.
    Belátható, nem mindegyikünk tud – közülünk – internetezni.
    De van véleményünk és azt terjesztjük is lehetőségeink szerint!
    Sajnos a mi oldalunkról is gyakran halljuk: vén hülye. A mondót is jellemzi valami!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. A fehér ló különleges állat. Hátán hordja a nemi szervét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  41. a szerb partizánok népírtását horthy nyakába varrni, azért elég beteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos