Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Hőség 2012. május 15. kedd 12:02

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Hőség

Csöndesen állunk a hőségben, a Lendvay utcai nyárban, a Fidesz székháza előtt. Jöttünk, hogy befűtsünk Orbánnak. A színen politikusok váltják egymást, alelnökök, elnökök, Pörzse Sándor és egyebek.  Vona Gábor a „Magyar élet menetének” keresztelte el a Jobbik megszorítások (Széll Kálmán terv 2.0) ellen tiltakozó havi rendes hecckampányát.

Meleg van, a népeket – bár elég szakadtak – nem izgatja a telefonadó, a sárgacsekk (pénzforgalmi) járulék, az áfával megegyező tartalmú, karakterű arcátlan lenyúlások sora. A mobilok itt némák. Őket nem hívja senki, csak a Jobbik, és azok is csak szavazni. A világtalan jobbikos szónok érzi, sejti, bár nem látja, hogy a szava a fekete semmibe hull, gyorsan vált is, a szociális sanyarról és szomorról áttér a szimpla buzizásra. Maga a fogalom (meleg, homokos) a mai Magyarországon a „szegény vagyok és rettegek, elhagyott az anyám” érzésvilág szinonimája. A „cigány” harci riadó, a „zsidó” patás ördög. Ők honi szegényeink szemében a társadalom erkölcsi számkivetettjei. A megemelt közösségi szintű választ pedig a Jobbik adja meg. Mellesleg „keresztény pártnak” mondják, logójában kereszttel, koronával, mindennel, ami szép.  De ne legyenek kétségeink: a Jobbik sohasem szerveződött volna nagy párttá csupán pénzzel, logisztikai tehetséggel. A spontán társadalmi önszerveződés ragyogó magyar példái ők.

A romakérdés olyan bonyolult, jobb, ha nem is beszélünk róla, mondta a politikai establishment. Hagyjuk. Bonyolult? Rendben, mondta az elkínzott választó. Ők mondanak valamit. Igaz, borzasztó dolgokat, mégis valamiféle választ. Fogta magát, és indult szavazni. A végeredmény: kilencszázezer szavazat.

És ez még nem a csúcs. Bármennyit jósolgattak a közvélemény-kutatók (tizenkét, húsz százalékokat) a Jobbik ezeket sorra megugrotta.

És az sem igaz, hogy nem kormányképesek. Bármennyire inkompetens egy párt, ha kellő számú szavazatot szerez, a Jóisten se állíthatja meg. Vagy a hatalmas és erős Fidesznek nem túl nagy a kétharmados kabát?

Nyár van, fülledt forróság. Szedelőzködik a Lendvay utca. Az átjáróban megszorulnak. Érdekes hely. Mennyivel könnyebb bejönni, mint innen kihátrálni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 10 szavazatból)
Buják Attila: Hőség, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Kétségtelen.
    A jelenlegi FIDESZ.-nél inkompetensebb kormánya 60 éve nem volt hazánknak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Nagyon jó a Geyza hasonlata. Szakszerűség tekintetében a jelenlegi kormány alulmúlhatatlan. Sőt, azt se tudják, mi fán terem az a szakértelem, ezért nem is jelent számukra értéket. A kereszténység, az igen, az érték. Meg az arany. Meg a főd. A jobbik egyébként azért keresztény, mert így véli elhatárolódni a zsidóktól. Meg ez jelzi, hogy a fideSS köpönyegéből bújt ki. Mást nem jelent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Bocs, a szerző hasonlata, és Geyza reflexiója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. emigrant 2012. május 15. kedd 15:29
    A kereszténység, az igen, az érték.
    .
    Nem emigrant a kereszténység ma és itt nem érték, csak önigazolásra torzított változat egy mammonimádó, sámántáncoltató kurzusnak. Ha érték lenne figyelnének a Megváltó szavaira, nem mernék meghamisítani és nem mernének visszaélni a krisztusi örökséggel.
    A jobbik nem ismeri a kereszténység alapjait sem, mert ha ismerné, nem merne olyan nép ellen menni, akiről Isten azt mondta, hogy
    1Móz 27:29 Népek szolgáljanak neked és nemzetségek hajoljanak meg előtted; légy úr a te atyádfiain, és hajoljanak meg előtted a te anyádnak fiai. Átkozott, aki téged átkoz, és aki téged áld, legyen áldott.
    .
    Így valóban elhatárolódnak a zsidóktól, de egyben Istentől is. A történet végét pedig el lehet olvasni a Bibliában mindenesetre borzalmas jövő az örök kárhozat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Mi az hogy a jobbik nem kormányképes? Ha ne adj isten hatalomra kerülnének, a mai orbán-idiótákat még ők is felülmulnák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Nyul György 2012. május 15. kedd
    Gondolod, hogy egy kormányzást, ahol gyerekek tömegesen éheznek úgy, hogy elájulnak az iskolában, miközben csakúgy hasítanak a száz- és ezermilliárdok még felül lehet múlni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Ahhoz képest, hogy keresztényeknek mondják magukat elég közeli kapcsolatot ápolnak az iszlámnáci Iránnal! Megkockáztatom, hogy esetleg onnan pénzelik őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Iránban azt sem tudják, hol van Magyarország. A Jobbikot a Fidesz és annak támogatói pénzelik, hogy ha erőszakhoz, megfélemlítéshez kell nyúlni, mindig kéznél legyenek.Lsd.2006.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos