Ronai and Ronai
AMERIKAI

Réthelyi nem várta meg, míg kirúgják 2012. május 3. csütörtök 16:54 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Réthelyi nem várta meg, míg kirúgják

Budapest – Két évvel ezelőtt Bulgáriából jelentette be a miniszterelnök, hogy Schmitt Pál az államfő, ezúttal is megadták a módját egy politikai változás bejelentésének. Szijjártó Péter szóvivő a főnökével közös kazahsztáni turnéjáról üzente meg a magyaroknak, hogy Réthelyi Miklós helyett a jövőben Balog Zoltán lesz a nemzeti erőforrás miniszter.

Lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök – jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön magyar újságíróknak Kazahsztán fővárosában, Asztanában, ahol Orbán Viktor vezetésével kétnapos látogatást tesz egy magyar kormányzati-üzleti delegáció.

A miniszterelnök megköszönte a távozó tárcavezetőnek az elmúlt két évben végzett munkáját, és nagyrabecsüléséről biztosította őt.

A szóvivő elmondta, Réthelyi Miklós a kormányfőnek írt levelében jó döntésnek nevezte, hogy egy minisztériumban integrálták azokat a kormányzati területeket, amelyek „az emberről szólnak”.

„Példa nélküli megoldás ez talán egész Európában, de mégis az elmúlt két év azt mutatja, sikeres a kormányzati struktúra” – emelte ki Szijjártó Péter, aki kérdésre közölte, a jövőben sem kerül el egyetlen terület sem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, és a kormányzati struktúrában sincs szükség változtatásra, az ugyanis sikeresen működik.

Szavai szerint a minisztercsere már csak „parlamenti technikai kérdés”, hiszen bizottsági meghallgatásokon kell átesnie a tárcavezető-jelöltnek.

Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e további lépések a kormányátalakításban, a szóvivő azt válaszolta: Orbán Viktor hozott ilyen döntéseket, de azokról majd akkor tájékoztatják a nyilvánosságot, ha véglegesek lesznek és nyilvánosságra kell, hogy kerüljenek.

A miniszteri posztról távozó Réthelyi Miklós levelében azt írta: „a Nemzeti Együttműködés Kormányának minisztereként a kormány megalakulása óta minden erőmmel, gondolatommal és cselekedetemmel szolgáltam a kormány célkitűzéseit azon minisztérium vezetőjeként, amely – Miniszterelnök úr szavait idézve – a kormány szinte felének működését jelenti”.

A távozó miniszter úgy látja: a rábízott feladatot munkatársaival megvalósította, de – mint írta -, a jövőben a minisztérium vezetése a napi politikai életben tevőlegesen részt vevő személyt kíván.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Réthelyi nem várta meg, míg kirúgják, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Jól teszed öreg, hogy elhúzol!
    Úgy is csak egy bábú voltál a sok között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Zagyvalék miniszterség megviseli a vezetőket.
    Mert egy lelkész annyira tudor, mint egy elaggott doki a fejlesztés terén.
    Minden miniszter egyházi személy lesz a jövőben?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Sajnos, ettől nem lesz jobb a művelődési intézmények helyzete, csak azért kell imádkozni, hogy ennél rosszabb ne legyen. Ami az egészségügyben zajlik, az minden, csak nem biztató. Mi van még ott? Szociális ügyek? Erzsébet utalvány? Városokban még elmegy. De a községek üzletei nagyon drágák, aki teheti, a közeli városban vásárol. És aki nem teheti? Viszont a közüzemi díjakat nem tudja kifizetni?
    Nem tudom. Ezeken a gondokon egy minisztercsere nem segít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Utána az özönvíz. Az egészségügy, oktatás, kultúra romokban. A végkielégítését plusz a jutit. azért remélem megkapja és a 98%-os adót sem kell neki megfizetni utána. Majd hoznak egy lex Réthelyi tv-t a mentességre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. A képet nézve, nem az amortizálók csapata tette ezt vele…..
    Most már vívódhatnak – Schmitt Ángyán és Réthelyi – mihez adták a nevüket?
    Bencsik János – ő időben lépett, gondolt a jövőjére, előbbiek még a múltjukra sem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Ó hogyne! Bencsik mindig csak a jövőjére gondol. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. Innen kell megtudnom, hogy sikeres a kormányzati struktúra? Na mindegy, fő, hogy kiderült!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. A maffia nyugdíjazta. Úgy látszik ott még lesz nyugdíj. :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Sikert sikerre halmoztak, a 3xbóvlit csak jól kell tudni beadni a zembereknek!
    A betegszállítás a tegnapi nappal becsődölt, katasztrofális, kaotikus helyzetben betegek várakoztak reggeltől késő estig, hogy hazaszállítsák őket!
    De Magyarország megújult! Hajrá Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. azelmúútnyóóccév
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VsyBrvlyKVw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Hungarian citizen

    Ez a sok gyava szar soha egyetlen iratot nem fog kiadni a szabad (ertsd: nyugati, civilizalt, demokrata) sajtonak. A tudasukkal es papirjaikkal az egesz orszagot atvenne vegre az ENSZ, de nem. Ezek kussolnak es rettegik a kis ciganyt, nehogy rajuknezzen. Pfij, kopni is pazarlas ezekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. ” Két évvel ezelőtt Bulgáriából jelentette be a miniszterelnök…..”

    A falu bikája időnként begyávul.

    Mondom én régen, hogy gyáva, unintelligens, tanácstalan amatőr. A hatalom birtoklása nem jelenti azt, hogy képességei vannak.

    Még csak nem is karizmatikus, egyszerűen csak indulatos, és abból él, hogy feltüzel mindenkit és arat az indulatossá vált emberek megosztottá vált zavarodott leértékelődött intellektusából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Ma reggel a királyi rádióban nyilatkozott a professzuor úr. Minden ami eddig történt csodálatos siker, De változásra van szükség. Megváltozik a minisztérium neve. Nemzetiről Zemberire. Ez így rendben van. Lehet eg országban nemzeti szinház, nemzeti múzeum, és sok féle intézmény is lehet ilyen jelzővel, de nem lehet nemzeti kormány, meg nemzeti minisztérium sem. A miniszter úr szerint politikusra van szükség a bársonyszékben. Nyilván azért lesz egy pap az utódja, mert papként olyan gyakorlatot szerzett a hazudozásban, hogy miniszterként biztosan kiválóan folytathatja ezt a gyakorlatot. Igy aztán részvételével tovább folyik az orbáni (ez az igazi jelző ebben az országban) rablás, az ország tönkretétele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. A módszer, ahogy közölték a zemberekkel, továbbra is proli, mint az egész kormány . Réthelyi nem volt közéjük való.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos