Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán: Magyarország zálogba adott ország 2012. május 20. vasárnap 19:38 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán: Magyarország zálogba adott ország
Chicago – Zálogba adott országként jellemezte Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a chicagói Szent István-templom épületében, helyi magyarok előtt tartott beszédében, amelyben szólt arról is: hamarosan megszületik az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választáson, amivel a csalások és a visszaélések tömkelege zúdulhat a választási rendszerre, bebiztosítva a Fidesz-uralom örökkévalóságát.
.
A kormányfő szerint 2010-ben, a kormányváltáskor Magyarország rosszabb gazdasági helyzetben volt, mint Görögország. „És persze mindenki szeretné, ha Magyarország szárnyalna, Európa leggyorsabban növekvő gazdasága meg a legsikeresebb gazdasági rendszer lenne, de nem szabad elfelejtenünk azt, hogy 2010-ben nem nulláról indultunk, hanem a görögöknél is rosszabb helyzetből kezdtük meg az ország talpra állítását”, fejtette ki a magyarországi demokratikus berendezkedés felszámolója, aki részt vesz a chicagói kétnapos NATO-csúcstalálkozón.
.
Magyarországra sajnos még ma is igaz, folytatta, hogy egy zálogba adott ország, ugyanis „a megelőző évek során zaciba vágták Magyarországot: óriási hiteleket vettek fel, cserébe pedig elzálogosították Magyarországot. Ez a hitel, ami könnyű és olcsó pénznek tűnt még ezelőtt 5-10 évvel, az időközben drága és nehéz pénzzé vált, és agyonnyom bennünket. Egy óriási adóssághegy alatt vagyunk”, mondta a kormányfő, megismételve egyúttal azt a célkitűzést, hogy belátható időn belül legalább 5,5 millió magyar embernek kell dolgoznia és adót fizetnie. „Ha ezt nem tudjuk elérni, lehet akármilyen hókuszpókusz, könyvelés, pénzügyi trükközés, az ország nem fog megállni a lábán”, figyelmeztetett.
.
A diktátor szólt az új alaptörvényről is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta, 2010-ig Magyarország volt az egyetlen a volt kommunista államok közül, amely nem volt képes arra, hogy megalkosson egy új alkotmányt. „Magyarország folyamatosan megegyezésekkel, kiegyezésekkel, paktumokkal, átmeneti megoldásokból fakadó döntésekkel próbálta igazgatni az életét, de nem volt alapunk, biztos fundamentumunk”, mondta, megjegyezve, hogy szilárd alap nélkül az ország megrendül és összeomlik.
,
Az alaptörvény rendelkezései közül kiemelte azt a passzust, amely kimondja, hogy a világban szétszórtan élő magyarok mindannyian ugyanahhoz a nemzethez tartoznak, és ezt a tényt a mindenkori kormányoknak és parlamenteknek kötelessége közjogi erővel elismerni. Kijelentését nagy tapssal fogadta a mintegy 300 jelenlévő, csakúgy, mint a kettős állampolgárságról szóló szavait. Utóbbival kapcsolatban közölte: hamarosan megszületik az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választáson. A kormányfő arra biztatta hallgatóságát, hogy „most, hogy a magyar állampolgárság hátszele végigfúj a magyarlakta területeken”, azok, akik nem honosításra várnak, hanem egész egyszerűen csak korábban nem folyamodtak a magyar állampolgárságot bizonyító dokumentumért, minél hamarabb tegyék ezt meg.
.
Ennek lesz jelentősége – magyarázta a helyi magyaroknak -, mert így egyúttal az Európai Unió állampolgáraivá is válnak, és részt vehetnek majd a magyar nemzet legfontosabb döntéseiben, így a parlamenti választáson is.
.
A miniszterelnök kitért az alaptörvény családot érintő részére is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „nem tudom, errefelé mi a divat, de a magyar alkotmány világosan kimondja, hogy a család az egy férfi meg egy nő”. A család a jövőhöz tartozik, ugyanis ha van család, vannak gyermekek, és ha vannak gyermekek, van jövő, mondta.
.
Szavait azzal zárta, hogy „mi egy sokkal különb és tehetségesebb nép és ország vagyunk annál, mint hogy 2010-ben arról kelljen gondolkodni, belezuhanunk-e a szakadékba”. Magyarország különb ország annál, mint ahová az elmúlt 60 év eredményeképpen jutott, jelentette ki, közölve: ez vezeti a magyar kormányt, Magyarország pedig szép jövő előtt áll.
.
A rendezvényen – amely a beszéd után misével folytatódott – részt vett a NATO-csúcstalálkozóra érkező magyar delegáció több tagja is, köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter, Martonyi János külügyminiszter, Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter és Szapáry György washingtoni magyar nagykövet. A NATO-országok politikusai, illetve a vendéglátó amerikaiak közül senki nem volt kíváncsi Orbán Viktor mondandójára.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 16 szavazatból)
Orbán: Magyarország zálogba adott ország , 3.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Az esti híradóban mutatták, hogy a NATO tanácskozáson készült egy kép Obama és Orbán kézfogásáról. Akkor álmai netovábbja teljesült – USA, elnök, kézfogás….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. cOLOMBIS – és ugyan miért nem vitatod Gyurcsány felelősségét?
    Tény, hogy a költségvetési megszorítással 2007-ben túlhűtötte a gazdaságot – de a GDP már 2008. tavaszán elkezdett emelkedni – és csak a világgazdasági válság és a forint elleni támadás tudta megtörni a trendet ősszel. Normális esetben 2009-ra már rég túlestünk volna a dolgon ( az emelkedő előtt is 2. vagy 3. fokozatba kell visszakapcsolni) Nagyobb társadalmi feszültségek nélkül levitte 6 %-al a költségvetési hiányt – ezt majd még tanítani fogják! Orbán néhány tized %-ot is csak a nép nyomorba döntése árán tudott produkálni.
    Azaz Gyurcsány a költségvetési “lázat” hűtőfürdővel kezelte- ahogy a legtöbb anya is tenné a gyerekével – csak az ő hátuk mellett nem áll a másik szülő, aki az amúgy is nyűgös gyermeket bujtogatná, hogy “anyád a vízbe akar fojtani, és egyébként is tüdőgyuszit fog okozni”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Arpad Lovassy – nettó hazugság, hogy rosszabbul álltunk, mint a görögök. Az ÖSSZES elemző szerint Magyarországnak volt a Gyurcsányi megszorítások és az azok eredményét stabilizáló Bajnainak köszönhetően a legjobb esélye arra, hogy jól jöjjön ki a válságból. Csak nem kellett volna abba a szakadékba visszarángatni az országot, amelyből már éppen kimásztunk. Nem kellett volna lejtőre küldeni a forintot – a világ tőzsdéi megrengetésével. Nem kellett volna belepiszkálni abba, amihez nem értettek. ÁTLAGOS és kezelhető a magyar államadósság a 80 %-os mértékkel – csak nem kellett volna 8 % fölé vinni a kamatokat, az “akár 10 % feletti kamatok” kilátásával!
    MOST vagyunk nullán – és majd azért is komolyan meg kell küzdeni, hogy ne kerüljünk recesszióba! Gondolod, hogy vicces kedvében minősített MINDHÁROM minősítő bóvlinak?
    Visszacsalogatni a befektetőket? Egy visszamenőleg törvénykező országba?
    Év közben bevezetett adókkal? A külföldi befektetőket hátrányba hozó intézkedésekkel? Persze, jó lenne. Csak az a baj, hogy akinek befektetni való pénze van – az alapból nem hülye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Alpokalja 2012. május 21. hétfő 07:55
    “Ovi a képen úgy néz ki, mintha 10 évet fiatalodott volna. Honnan van ez a kép és mikor készült? Vagy Botox van a háttérben?”
    .
    Dehogy. Túl sok a púder, az álca. A szövegében is túlteng, mert oda is átragadt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Bohém, ez a 377 hektár a csókosnak igazán csak akkor értékelhető, ha tudjuk (tőlük, ők maguk mondták) hogy “átlag” 34 hektárt kaptak a pályázók. Hányan kaptak tehát sokkal kevesebbet, hogy kijöjjön az átlag?
    Ja és akkor számoljunk: államnak földbérleti díj 8.000.-Ft, uniós földalapú támogatás (ehhez még csak megművelni sem kell) 57.000.-Ft. tiszta nyereség
    49.000.-Ft/hektár, azaz a 377 hektáros csókos kap tisztán 18.473.000.-Ft-ot/év!
    Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere és családtagjai több mint 600 hektárt nyertek az állami földek haszonbérbeadásának pályázatán, Kajászón, miközben a helyi gazdák nem nyertek egy négyzetmétert sem. 600×49ezer =
    29.400.000.-Ft-nál több, mivelhogy “több mint 600 hektárt nyertek”
    Ezek után joggal bízhat abban Qrbán, hogy ezekből a manikból valamennyit visszakapna a párt támogatására, ezért tudna lemondani az állami támogatásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Traianus- hazugságokra nem lehet NORMÁLIS országot építeni. De normálisnak tartod Magyarországot? Mert én nem! Legalábbis többségében nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. kekec: “cOLOMBIS – és ugyan miért nem vitatod Gyurcsány felelősségét?”

    Nem egészen értem, hogy egyetértesz vagy vitatkozol velem?

    Amit te irtál az megegyezik az én korábban irt véleményemmel. Igaz nem részleteztem, mert a számokat nem ismerem. A hütöfürdöddel is egyetértek.

    De a lényeg, …és mondhat bárki bármit,.. Magyarország adóssága nem nagyobb az európai átlagnál és Orbán kivételével mindenki tudja azt kezelni.
    -
    Amiért felelösnek tartom Gyurcsány (talán erre akartál rákérdezni) , hogy nem tudott a pártjában rendet tartani és a kupi kihatott a gazdaságra is. Tudom, nekem könnyü kivülröl,.. de én nem is akartam miniszterelnök lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  8. Kekec (vagy bárki tanult embör)
    -
    Egy mondatban foglaljátok már össze nekem, hogy mit jelent az a “csókos”?
    Az elöbb a neten is kerestem de csak hülyébb lettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama elérte, ami elérhetett 2012. május 23. szerda | AN

Pakisztánt is meghívták a NATO-csúcsra 2012. május 16. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos